fobia de avion

fobia de avion | Autor: Alexia27

Link direct la acest mesaj

In curand va trebui sa fac o calatorie cu avionul. Luuuunga de cel putin 10 ore. Mi-e o frica de mor, eu si la zboruri scurte de 50 min transpir toata si ma uit la ceas din minut in minut, imi bate inima de numa' si nu pot face nimic util (cum ar fi sa citesc ceva)
Stiu ca pe forum sunt fete care locuiesc departe de tara. Fetelor, cum faceti cand zburati cu avionul? Aveti o "reteta" de a nu va fi teama? Vine pur si simplu? Cum faceti?
Dati-mi si mie o mana de ajutor sa nu traiesc cu anxiolitice tot zborul...mai am si un copil de care va trebui sa ma ocup si nu pot sta "turtita" de medicamente!

Eileen Nicole

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu nu am nici o reteta, desi am zburat cu avionul de foarte multe ori...si zbor de multi ani...mereu am acelasi nod in stomac si unul in gat...transpiratii...in fine, cunosti...
la primul meu zbor cu foarte multi ani in urma, mi-a fost atat de rau incat nu am mai fost capabila sa ma dau jos din avion, dupa aterizare!
m-a luat in brate, pilotul si m-a coborat treptele, iar la scara avionului ma astepta un carucior si salvarea cu medic!!! era intr-o alta tara....
am jurat ca nu ma mai urc in avion...NEVER! dar...m-am tot urcat, ca nu am avut ce face...
sfatul meu, sa nu mananci inainte si sa iei un calmant ceva, un extraveral, ca e din plante, (nu stiu daca mai sunt in farmacii), apoi daca ai cu ec, sa asculti muzica linistitoare la casti, si sa ai o carte buna, captivanta, cu tine.

altceva...multa bafta si un zbor lin....

Kari

dragostea care nu se exprima in fapta, nu este dragoste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Alexia, si eu am aceasta fobie a zborului cu avionul. Am avut si zboruri lungi de 10-16 ore, dar si scurte de 45 de min. Si pot sa-ti spun, culmea, mai tare mi-a fost teama la cele scurte. Unde probabil decolarea si aterizarea erau aproape si nu aveam timp sa ies din starea de panica.
La zborurile lungi, trans-oceanice, lumea se culca, se pun filme, se mai sting din lumini, se creeaza pana la urma o atmosfera calma si incetul cu incetul incepeam sa ma linistesc, vazand o constanta a situatiei. Mai ales ca la cursele lungi deobicei sunt aeronave mari la care nu se simt f puternic turbulentele si te simti in siguranta.
Incearca sa-ti tii timpul ocupat cu copilasul tau, sa-i spui povesti, sa mancati.
O sa fie placut.
Succes!

anda

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Alexia27

Cu ani in urma,iti datea voie sa mergi in cabina la pilot si sa asisti la o decoloare sau aterizare.

asa am scapat eu de fobie, am vorbit cu pilotul in cabina pana la Paris,nici nu am avut timp sa ma gandesc la panica.
Ce m-a impresionat?
Mi-a spus ca de fapt si lui ii era frica cand calatorea in spate ,acum de fiecare data ma gandesc la acea voce suava care m-a asigurat ca a zbura cu avionul este cea mai sigura metoda de calatorie.

Ah, mai am o chestie care ma motiveaza, la compania Continental AirLine este o tipa care arata beton ,blonda cu ochii albastri si de doar vreo 28 de ani.
Ea ,piloteaza o nava Boing Jumbo pe ruta Paris -New York,e impresionant,ce mi-ar placea si mie sa am curajul ei

Cand iti faci rezervarea locurilor in avion,sa ceri neaparat locul pentru copii,este un scaun mai in fata cu mai mult spatiu unde piticul se poate juca.
daca este inca new born ceri sa ti se dea cufar,patut pentru bebei mici,asa vei fi si tu relax.

Sophia 2ani
+15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Stai linistita ca nu ti trece... dar nici nu te doboara. Eu de 5 ani zbor cu transoceanice. NU a trecut...
Mai greu este ca tr sa ma ascund sa nu ma vada Raluca.

Tu te uiti la ceas din minut in minut eu ma uitam pe monitor la harta (altii savurau filme) si la toate datele ce ti le da acolo tot din minunt in minut nu mult; timp de 11 ore.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Eu am incercat cu valeriana.. sau o tinctura pe baza de plante.. Putin putin m-a ajutat, dar n-a durat cat zborul... La sfarst mi-era atat de lehamite de avioneala ca mi-era indferent daca aterizeaza cu bine sau nu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Si eu am fobia asta. Si din pacate zborul este singura alternativa viabila de a venii inapoi. Ai sa vezi insa ca atunci cand ai un copil cu tine timpul trece mai usor, ai ceva de facut care iti va lua atentia de la zbor sau frica ta.
Eu am fost in mai in Romania, cu fetita mea care atunci avea trei luni. La decolare si la aterizare i-am dat sa pape, pentru ca asa trece mai usor peste diferenta de presiune. In rest intre schimbat pampersi, adormit copilul, distrat copilul nici nu am simtit cand au trecut 13 ore. Si mai avem planuita o venire in decembrie.
Daca copilul doarme, incearca sa dormi si tu iar daca ai probleme cu adormitul vizioneaza un film sau asculta muzica. Totul este sa-ti iei atentia de zbor.
Calatorie usoara!

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Nu trece frica.
In ultimul timp am tot zburat si la fel de frica imi e la decolare si la cea mai mica zdruncinatura de la turbulente. Da' ma linistesc daca ii vad pe ailalti ca sforaie sau se uita la filme.
Si ma mai linisteste daca e senin afara si fara nor ca pot vedea pamantul. La ultimul zbor mi-am umplut telefonul cu tot felul de poze facute din avion, nu se vad bine dar era frumos afara si trebuia sa imi iau gandul de la frica.

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriana

La sfarst mi-era atat de lehamite de avioneala ca mi-era indferent daca aterizeaza cu bine sau nu..

that's so funny!!!!!!!!!!!
Cam asa si io,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Mersul cu avionul si toata calatoria in sine e un calvar pentru mine. Include statul in aeroport, mereu scosul pasaportului si stresul sa nu pierd ceva, sa am totul la indemana, securitatea si verificatul bagajelor..stramtorimea scaunului.

Cred ca cel mai super e pt cine nu calatoreste la economic class (pretul cred ca e triplu).

De data asta atentia o sa fie focalizata asupra copilului, nici nu o sa mai ai timp de teama ta.
Am vazut si eu ce diferenta a fost cind am zburat doar eu cu fetita mea de un an pe un zbvor de 16 ore plus staul in aeroport plus pierdut un zbor. Nu mi-a mai fost asa teama, faceam totul sa ii fie bine copilului, sa se simta confortabil ea.

Eu mereu la orice zbor cu avionul ma aleg cu o raceala pe linga ca imi trebuie mult timp sa imi revin din oboseala.
E bine sa ai un hand sanitizer la tine, mai ucizi din bacteriile care sint peste tot in avion - mai ales pe usa de la toaleta.

Atentie la dieta cateva zile inainte de zbor sa nu aveti niciunul diaree sau indigestii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

detest zborul cu avionul
nu am mers decat de 4 ori pe distante scurte adica 2 ore jumate DAR cu avioane mici de 50 pasageri !!!!
este horror, nici nu imi pot imagina un zbor mai lung....10 ore, poate ca e altfel daca mergi cu un avion mai mare
in timpul zborului, au fost SINGURELE momente cand nu m-am putut controla, deci nu suport desprinderea de sol si zborul in sine, ma trage forta gravitationala atat de tare ca-mi vine sa mor

la mine a functionat numai vinul sau alt ceva mai tare, in cantitati mari, dupa aceea m-as fi aruncat si cu parasuta

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput