Mamici norocoase de sept-oct 2008 (169)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui baby_boy

offf multumesc mamidestefan si tzitziri..ideea e ca ieri si alalteri toata ziua am stat cu el numai la san..n-a dormit deloc..si degeaba tot cred ca nu inghitea...deci nu se satura si nema somn....daca in 2 zile n-am reusit nimic...iar de somnul meu ce sa zic..daca ziua nema somn..noaptea trezit la 2 ore..va dati seama cum sunt..parca prefer sa-l mulg si sa-i dau ca sa ma pot odinhnii si eu...
daca insist si ne chinuim amandoi....nush daca ajungem undeva..

mamica fericita de Radu Gabriel

pozici

iti mai spun din experienta mea ..poate te ajuta

eu iau vitamine (care le luam si in sarcina)
am grija ca in fiecare zi sa maninc carnita (proteinele faca laptele mai hranitor )

din cind in cind mai lasa-l pe bb ..in grija mamei..sau sotului ..si relaxeaza-te ..e foarte important pentru laptic
nu il tin continuu la sin ...doctorul zice 10-15 min la fiecare sin ..eu personal o las si 25 de minute ...dar ea trage doar un 10-15 min ...apoi oboseste
o tin pe umar ..si ma plimb cu ea vreo 10 min ...apoi continuam cu al doilea sin..

important pentru bebe e sa se invete si el sa traga sinul ..si asta nu se intimpla imediat ..dureaza citeva zile ..
dar mama trebuie sa aiba grija de pozitia la sin ...

am sa va povestesc ce mi s-a intimplat in spital :
era o tipa care avea lapte din plin ..dar bb plinge toata ziua ...de foame
eu am tot insistat ca de vina e pozitia copilului la sin ...si nu ma crezut ...pina ce am fixat eu bebelusa la sin a mincat un sfert de ora si a dormit 3 ore ...

asa ca mare grija ..daca este laptic ..de vina in 90% din cazuri e pozitia lui bb (cum e tinut sinul de mami...cum e pozitionat sinul in gura lui bb ..)

hai ca m-am cam lungit...dar poate totusi gasesti si ceva util in mesajul meu.

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606957759808/" target="_blank">Camera Izabella
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606967679703/" target="_blank">Camera Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

baby-boy nu stiu daca sunt cea mai potrivita sa vorbesc, avand in vedere ca eu n-am putut sa o dezvat pe a mea de mameloane de silicon, imi dau si eu cu parerea: incearca sa faci proba suptului, sa vezi cam cat trage de la san bebe. Poate el mananca suficient si de fapt ii place sa stea atarnat de tine toata ziua. Stiu ca zicea o mamica (scuze ca nu mai stiu cine) ca o metoda sa stea bebe treaz la san, este sa nu fie infofolit.. adica chiar spre dezbracat, adica sa nu se simta prea confortabil ca sa adoarma. Poate incerci si asta ca sa stea treaz. Si in ultima instanta, daca e atat de invatat cu biberonul, incearca si tu cu mameloane de silicon, nu e cea mai buna solutie, dar mai bine decat cu mulsul, asa ajungi mult mai repede sa pierzi laptele.
lidia multam de sfaturi, o sa ii tai si eu din portia de sab simplex si o sa ii dau doar colic baby, ala e doar din plante.

_
Our future determines our past

bobocica Maia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Baby_boy si Iriss, eu nu pot spune cum e mai bine dar pot sa va zic ca noi am stat in spital prima saptamana de viata ....de fapt de la 2 zile la 9..si eu neavand laptic Davidut a papat din biberon.Totusi chiar daca cateva zile a papat exclusiv biberon acum papa exlusiv san.Pentru ca si daca adoarme la san si nu reusesc sa il trezesc, continuam tot cu san cand se trezeste.Deci o tinem lunga doar de la san...chiar daca nu e cel mai comod pentru mine prefer sa stau dupa el 4-5 ore ziua (noaptea doarme bine si mananca la fel) pentru ca asa papa doar la san.Si a luat de la iesirea din maternitate 1200 grame...deci creste!
Eu nu stiu ce sfat sa va dau, dar uite ca la noi chiar daca e mai lenes in timpul zilei si chiar daca a mancat la inceput numai biberon, acum mancam numai de la san...sper sa reusiti si voi, si daca problema e cantitatea de laptic si nu lenevia lui bebe, atunci sunt bebei crescuti si cu formula

Mamica implinita de David (17.09.2008)

Daviduta

la mine probl e ca nu am luat in greutate de la lapticul lui mami,,asa ca am inceput sa-i dau formula si as vrea totusi macar pana la 2 luni sa pape si tzitzi si se pare ca este fff greu ca s-a obisnuit cu bibe
ce groaznic e sa stii ca ai lapte si nu e bun

''bimbirica'' mic si frumos

mami de andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JulyMorning spune:

Update de la avocata ce-am rugat-o sa ma ajute cu actele pt trusou, indemnizatie si alte alea: cei de la primarie au facut scandal, ca imi trebuie livretul de familie si ca sa mi-l poata elibera trebuie sa ma duc la notar sa dau o declaratie pe propria raspundere ca am nascut un copil viu (!!!!!!) si este in intretinerea mea.
In ce tara traim, doamne!!

_
Our future determines our past

bobocica Maia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui iriss_04

Citat:

Baby_boy si Iriss, eu nu pot spune cum e mai bine dar pot sa va zic ca noi am stat in spital prima saptamana de viata ....de fapt de la 2 zile la 9..si eu neavand laptic Davidut a papat din biberon.Totusi chiar daca cateva zile a papat exclusiv biberon acum papa exlusiv san.Pentru ca si daca adoarme la san si nu reusesc sa il trezesc, continuam tot cu san cand se trezeste.Deci o tinem lunga doar de la san...chiar daca nu e cel mai comod pentru mine prefer sa stau dupa el 4-5 ore ziua (noaptea doarme bine si mananca la fel) pentru ca asa papa doar la san.Si a luat de la iesirea din maternitate 1200 grame...deci creste!
Eu nu stiu ce sfat sa va dau, dar uite ca la noi chiar daca e mai lenes in timpul zilei si chiar daca a mancat la inceput numai biberon, acum mancam numai de la san...sper sa reusiti si voi, si daca problema e cantitatea de laptic si nu lenevia lui bebe, atunci sunt bebei crescuti si cu formula

Daviduta

la mine probl e ca nu am luat in greutate de la lapticul lui mami,,asa ca am inceput sa-i dau formula si as vrea totusi macar pana la 2 luni sa pape si tzitzi si se pare ca este fff greu ca s-a obisnuit cu bibe

mami de andrei

nu exista sa ai lapte si sa nu fie bun ....

asa mi s-a zis si mie de catre pediatru acum doi ani ...cind il alaptam pe Stefan ...si e cea mai mare eroare ..

laptele de mama este bun ..chiar si daca mama e subnutrita ...se zice ca mecanismul de producere a lapte preia din rezervele mamei ce nu gaseste in alimentatie...asa ca laptele de mama este cu siguranta hranitor ...greseala e in alta parte ...

si o spun din experienta mea ..

dupa ce am primit sfatul de la pediatru sa suplimentez bebelusul (pe Stefan ) ..ca nu se satura cu laptele meu ..am plins trei zile(refuzind sa accept sfatul lui) ..am scotocit pe net si am citit tot ce s-a putut ...si m-am edificat unde greseam ...asa ca in citeva saptamini Stefan a recuperat ...iar la urmatoarea vizita la medic ..a depasit greutatea standard pentru virsta lui de atunci ...

e adevarat ca eu am grija si ce maninc ...si chiar incerc sa maninc cit mai sanatos ...dar nu e obligatoriu.

si inca ceva ..era un topic DESPRE ALAPTARE ..chiar pe aici pe DC ...
mie mi-a fost de mare ajutor ..acum doi ani ..cind eram disperata ...
poate il mai gasesti la subiecte arhivate

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606957759808/" target="_blank">Camera Izabella
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606967679703/" target="_blank">Camera Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

MonycaC, a inceput sa ma doara spatele de la marsupiu incepand cu greutatea de 4,5kg ale lui fi'miu, dar dupa plimbari de o ora si ceva incep sa simt coloana, nu inainte! O sa il port asa cat rezist!

EVAscuze ca ma bag iar peste voi.
Voiam sa te intreb ceva . Si al meu are bubite uscate pe obrajori si pe pulpele picioarelor. nu se obssrva pe picioare dar se simt la pipait.pe obrajor in schimb se pobserva asa...in lumina.Cu ce l-ai dat?
si in marsupiu l-ai pus si tu asa devreme? ca Andrei are 2 luni si aproape 2 saptamani. dar am remuscari cand il scot in marsupiu sa nu aiba probleme cu coloana. Desi el sta acolo si doarme "ca un prunc" de fiecare data

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Preety, Octavia75, Onutu81 felicitari pentru comorile din dotare! Sa va fericeasca si voi sa va refaceti usor.

Felicia bine te-ai intors acasa! Ma bucur ca sunteti cuminti si papati mult.

Am vorbit mai devreme cu clau-geo. Bebita si ea sunt bine, numai ca Irinuta este hiperactiva mai ales ziua si sta pe-afara cu ea toata ziua. De vreo saptamana bb e pe formula, iar acum experimenteaza un puseu de crestere. Din pacate nici nu are prea mult ajutor si nu apuca sa mai intre pe forum. Va saluta si va pupa pe toate.

de Anda Teodora

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamidestefan

Citat:
citat din mesajul lui iriss_04

Citat:

Daviduta

mami de andrei

nu exista sa ai lapte si sa nu fie bun ....

asa mi s-a zis si mie de catre pediatru acum doi ani ...cind il alaptam pe Stefan ...si e cea mai mare eroare ..

laptele de mama este bun ..chiar si daca mama e subnutrita ...se zice ca mecanismul de producere a lapte preia din rezervele mamei ce nu gaseste in alimentatie...asa ca laptele de mama este cu siguranta hranitor ...greseala e in alta parte ...

si o spun din experienta mea ..

dupa ce am primit sfatul de la pediatru sa suplimentez bebelusul (pe Stefan ) ..ca nu se satura cu laptele meu ..am plins trei zile(refuzind sa accept sfatul lui) ..am scotocit pe net si am citit tot ce s-a putut ...si m-am edificat unde greseam ...asa ca in citeva saptamini Stefan a recuperat ...iar la urmatoarea vizita la medic ..a depasit greutatea standard pentru virsta lui de atunci ...

e adevarat ca eu am grija si ce maninc ...si chiar incerc sa maninc cit mai sanatos ...dar nu e obligatoriu.

si inca ceva ..era un topic DESPRE ALAPTARE ..chiar pe aici pe DC ...
mie mi-a fost de mare ajutor ..acum doi ani ..cind eram disperata ...
poate il mai gasesti la subiecte arhivate

cred ca ai dreptate ,,,dar eu am gresit fff mult,,si mama e de vina ca nu n-a sustinut deloc a zis ca asa a patit si ea si ca se repeta istoria si sa-i dau sa pape copilului formula ca moare de foame
ce nervi am ca nu mi-am ascultat instinctul,,,acum e prea tarziu
la al doilea copil cu siguranta nu o sa mai fac asa

fetelor rotonelu si putoiul sasa ce or ma face?stie cineva ceva de ea??chiar ca imi este dor de ea si de postarile ei haioase

mami de andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza85 spune:

si noi pe-aici....

Octavia75, Onutu81 felicitari, sa va traiasca bebeii, sa fie sanatosi si norocosi!refacere rapida pt mamici!
Felicia tare frumos e bebe Vlad...e un grasunache mic si scump...sa fiti sanatosi amandoi!
300 cum stai cu raceala?sper ca esti mai bine falcute de Anda.
Nerantula ce frumos doarme Gruia cu castile in urechi

39+ Piccola e Fragile Arianna Stefania

bebe si pe tati lu' bebe

bebelina mea

Mergi la inceput