Tocmai am luat rezultatele probei de urina ale fetitei si rezultatele sunt ok, exceptand acest urobilinogen crescut. Mi s-a spus ca trebuie sa repetam analiza, si mi s-a parut ca doctorita a incercat sa evite raspunsul cand am intrebat ce inseamna valoarea respectiva. E cazul sa ma sperii??
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri
Iti spun din start ca eu habar nu am. Dar pentru ca nu am mai auzit termenul urobilinogen pana acum am dat un google. Si www.focuslab.ro/Informatii/Examen_sumar_de_urinaSediment_urinar.aspx" target="_blank">aici am gasit cateva informatii despre examenul sumar de urina.
Multa sanatate
Si sa ii repeti analiza, asa cum te-a sfatuit si medicul.
Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)
Un pici pe nume Tudor
urobilinogenul este un produs rezultat prin degradarea biluribinei. spre exemplu este crescut la persoanle icterice.
de obicei apare urina mai inchisa la culoare (din cauza urobilinogenului crescut) si materiile fecale mai deschise la culoare.
la adult cea mai frecventa cauza de icter este colecistita acuta, dar aceasta nu prea apare la copil. o alta cauza de crestere a bilirubinei este distrugerea hematiilor in unele anemii. sau se mai intampla in timpul unor viroze (respiratorii cel mai frecvent)
ar trebui in afara de examenul de urina sa-i faci si o hemoleucograma, hemoglobina si dozarea bilirubinei (directe, indirecte si totale).
Multumesc pentru raspunsuri! Analize de sange i-am facut acum mai putin de 1 luna si au iesit foarte bine toate. Am inteles ca vor trebui repetate, dar chiar daca ar fi ceva, nu stiu cum de nu a aparut de la analizele trecute, nu cred ca e ceva ce apare asa de pe o zi pe alta in sange... Sper totusi sa nu fie nimik. Azi am stat sa o pandesc cu punguta de pipi dar fara succes inca.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007) www.youtube.com/watch?v=G7F6ycqre2o" target="_blank">filmuletz
www.traduceri-rapide.cabanova.ro" target="_blank">traduceri