IASI-mandra cetate (80)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Cristina pe unde mai umbli? Ce face Vladut? Zilele treucte, cand am ajuns eu mai tarziu intr-o dimineata cu Alex la gradinita, te-am vazut cand plecai... Aveai viteza si nu te-am mai oprit...
Mai spune-ne cate ceva...

Aime, vrem poze si povesti despre petrecere...

Dana pe unde umbli? Intra macar pe mess...

Si apropos, NORAAAA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Buna dimineata!

Carmen,e superb ce povesteti tu acolo,vezi ce inseamna sa ai baiat..sant mai tehnici,uite ,stie deja ce e aia retorta,eu a trebuit sa "caut pe net" vorba domnisorului..

Catalina mea e mai ...artista.
Ea cu cantecele,poezii,invatate de la gradi sau inventate de ea,papusi(le face nunta mai nou)siii...plante.
Culege toate frunzele de pe strada,floricele,gazulite...mi-a adus in casa de cateva ori,pe furis,gazute,o vaca Domnului,o gargarita si alta data un gandacel ,nu stiu ce era.
Le pune in recipientele ei de la bucataria-jucarie,le culege iarba si frunze(sa manance)si-i plimba prin casa ,sa nu se plictiseasca.

Am fost duminica in Botanica ,si in gradina si in sere..oki si urechi la plante si la taica-su care-i explica cat se pricepea si el,afara a descoperit bondarii la crizanteme,a invatat sa-i deosebeasca de albinute si sa-i prinda fara sa-i raneasca.Bineinteles ca voia sa -i aduca in casa,la caldura,sa nu le mai fie frig noaptea.

Despre net,Catalina stie deja cum sa-si gaseasca adresele cu jocuri,cu barbie,doar ca n-o prea las eu.
Mi-a spus educatoarea,ca un copil de varsta ei n-ar trebui sa stea la calculator mai mult de un sfert de ora la doua zile.Pai ce sa faci intr-un sfert de ora?
Prin urmare i-am limitat accesul la calculator,o las doar o data pe saptamana,dar o las sa stea cat vrea ea,nu mai mult de o ora jumatate(oricum nu sta mai mult ca se plictiseste)

La multi ani Robert!
Inca o data,Mihaela,sa-ti traiasca !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

GabrielaG, asa face si al meu. I se pune pata pe cate o jucarie (robot, avion, vapor, tren electric etc.) si nu se lasa pana nu o are. Dupa aceea, interesul ii dispare in cateva zile, dar mai adunam inca o cutie in camera lui, de nu mai are loc sa se miste... O sa-i cumpar de Mos Craciun un microscop ca doar e baiat mare, de clasa I..., dar nu-mi fac iluzii, tot la minge se intoarce, de asta nu se plictiseste.

Despre calculator: si baiatul meu (7 ani) are acces o data pe saptamana, sambata sau duminica. Si atunci il las cat vrea el, oricum nu exagereaza. Mi se pare suficient ca stie ce este un calculator, stie cum se joaca un joc, stie ce este internetul si ce poate gasi acolo. Nu e foarte pasionat si-mi pare bine ca e asa, are timp toata viata sa stea in fata monitorului.

Toate cele bune,
Ioana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Nici eu nu sunt de acord cu statul la calculator in nestire. Si nici la TV. O data la 2-3 zile cate 1-1,30 h maxim si asta daca nu a stat la tv in ziua aceea, are de ales. Cat priveste timpul... daca sta la ecran LCD la laptop sau la TV cred ca e acelasi lucru, adica la fel de daunator pt ochi.
De asta prefer sa il las sa aleaga.
Pe internet isi cauta filmulete cu teme preferate, de obicei cauta cantecele cu dinozauri dar a nimerit si pe Jurasic Park 1... ce e drept. Oricum de atunci am setat parental asa bine ca nu mai prinde el ocazia sa haladuiasca in nestire pe unde vrea.... atunci ne-a luat prin surprindere... dar nu se mai intampla!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

Citat:
citat din mesajul lui l_carmen2003

Cristina pe unde mai umbli? Ce face Vladut? Zilele treucte, cand am ajuns eu mai tarziu intr-o dimineata cu Alex la gradinita, te-am vazut cand plecai... Aveai viteza si nu te-am mai oprit...
Mai spune-ne cate ceva...

oh, trebuia sa ma opresti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Multumim de urari dragelor! Le intoarcem inzecit la toata lumea!

Cateva poze de la petrecerea lui Vladut de aici si cateva de astazi cu Robert de aici.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionika spune:

GabrielaG, te rog spune-mi cand te gasesc pentru ca as vrea sa ii inchiriez lui Andrei un costum. Are joi Carnavalul Toamnei si trebuie sa il costumez.
Multumesc.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

'Neatza.

Ati baut deja ?

Vreau sa va intreb ceva pe cele ce aveti copii la gradinita. Au participat la concursuri, gen: "Mac" sau "Olimpiadele cunoasterii"??? Stefan a fost la "Mac cel istet", dar rezultatele nu mai vin. Vreau sa stiu daca e un concurs "pe bune" sau intarzie pentru ca trebuie sa castige "cine trebuie"? Corectarea se face de catre organizatori, parca o asociatie din Iasi, din care fac parte inspectoarele de specialitate si niste educatoare. Na, intteb si eu...Sincer, stiu fff bine - din experienta personala de ca(davru) didactic - cam care e treaba pe la concursurile astea. Am un gust amar, dar parca nu sunt pregatita sa simt asta si pe propriul copil. Desi poate e mai bine sa ne rodam cu "sistemul" de mici, nu?

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Ionika ti-am trimis un pm...
Multumim de cafea...
Ghinetz...stiu ca acum multi ani participase otto la un concurs erau niste planse de pictat...dar toti copiii au primit un fel de cadou...acum sincer...nu mai tin minte...care a fost procedeul...dar e bine sa ne rodam...
Sa avem o zi buna,

Gabriela si baietii
Am deescoperit ceva:
www.douafetite.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Am citit de copilasii vostri. tare draguti. Si cuminti. Stefan sta zilnic la desene cam 1/2 de ora, in we mai mult. La calculator sta tot cam 1/2 de ora, dar nu zilnic. Eu ii pun ceasul sa sune dupa 1/2 de ora si el stie si inchide singur. Sigur, il supraveghez sa vvad ce face, mai nou joaca prepelix. Sau sta pe site-uri pt copii, gen uptote. La jocuri, fireste.
Preocupari de astea "intelectuale" nu prea are. Citim in enciclopedii, scrie in jurnal (asta e noua pasiune) si se joaca muuuult cu masini, cu constructii. Desigur, ar prefera sa ne jucam cu el Monopoly, Nu te supara frate...de astea. Dar din pacate nu prea avem noi timp sau stare de fiecare data. Plus ca juniorul vine si strica mereu, fura piesele etc. Mamicile de doi copii ma inteleg, desigur.

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

Sonia are nevoie urgenta de noi

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput