Mamici ce asteapta al doilea copil (18)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Amalia,sunt si eu alaturi de tine!sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos
dana,simpatica foc cum asociezi tu unele cuvinte,cu soacraSper sa fie totul ok cu cotul
Sanziana,noi folosim cantarul nostru.e digital,indica si sutele de grame,ma urc eu intai ,apoi il iau pe bebe in brate ,fac diferenta si gata,aflu cate kg are.mi s-a parut mai utila solutia asta
Crengusi eu de dimineata cand am schimbat-o pe Ioana am avut surpriza sa vad ca era cu kk pe spate,dar mult ,nu gluma(nu esti singura).Am schimbat-o si gata si somnul de la 6.Sper ca in seara asta sa dormiti bine in camera voastra
Cam atat ca vine Alex acusica de afara si cea mica va vrea papa curand,asa ca ...,ne mai auzimIulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip Alex
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rromanitza spune:

Fetelor, Claudia, Sanziana maine merg la dr si Doamne fereste sa fie psoriazis ca de aia imi era si mie frica.... Ideea e ca si cumnata mea are si, ma gandesc, ca am luat de al ea...daca se poate transmite asa usor...habar nu am...Voi?

Amalia, iti tinem pumnii sa fie totul bine luni, dar poate nu va fi nevoie si bb va veni la timp...singurel! Chiar spuneai tu ca te vei intoarce acasa....mama stie cel mai bine!!!

Julax, va pupam si odihna placuta diseara!!!!
Dragelor, am niste arsuri in piept....de imi este si groaza sa deschid gura sa nu cumva sa scot flacari de-a dreptul!!!! Cateodata daca mananc ceva sau daca beau...ma doare!!!! Voi ce ati facut cu ele????
Restul odiseelor, chiar nu vreau sa ma gandesc la prapastii!!! Hai spuneti ceva ca intreaba lumea de voi!!!!

Dana, 31+, mami de David 9.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Romanitza, eu stiam ca psoriazisul nu se molipseste, deci n-ai luat de la cumnata, poate e de la stres cuim a zis Claudia .Stai cuminte ca n-ai asa ceva, trebuie sa fie o dermatita ceva de contact, ceva simplu.
Cu flacarile, nu stiu ce sa zic. Ai arsuri la stomac? Ca daca da, eu luam bicarbonat, trageam vreo doua ragaieli( scuze) si era gata. Sau mai luam Malox , este foarte bun pentru arsuri la stomac.
Cu cadita, eu am avut una normala, foarte simpla si nici nu am folosit-o mult ca nu prea incapea in ea si era si cam greu. Asa ca i-am luat suport din ala de pus in cada mare , o pun asa pe spate ca intr-un patut si spal tare bine fetita, ea se simte bine si da din picioruse. Na, acuma tu vezi cum e mai bine pentru tine.

Julax, eu am gasit-o de mai multe ori unsa cu caca pana pe spate. Poate nu strang eu destul pampersul, nu stiu. Da ma oftic de mor cand patesc asa.Si tot mi se intampla cand am mai multa treaba, asa ca sa ma incurce si sa ma apuce amocul.

Sanziana, felicitari lui Dragos pentru ca nu mai vrea pampers si pupam Davidutul cel cuimte, "ptiu" sa nu-l deochi.
E tare fain cu copil cimnte si sanatos, nu? Si eu ma mir toata ziua ce fetita cumincica am si cum poate fi si bine cu un copil mic.

Amalia, asteptam atunic ziua de luni.

Claudia, am sa dau cautare cum ai zis, merci.Eu am gasit ceva aici, dar mi s-a parut cam mic tablouasul acela si era cu ghips, parca si costa 35 lei, mi s-a parut o tzaruca cam scump.

Ana, Mada, Cami,Dany unde sunteti fetili meli?

Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Amalia

fetele!
Noi suntem mai bine, mai are harait din gat si n stie cum sa tuseasca insa este bine. Vesel si ganguricios!

Cred ca la deranjat la burtica ceva ieri, ori medicamentul ori faptul ca am mancat eu sfecla rosie cu hrean mai mult...hreanul fiind iute..nu stiu, dar atata sa carcit si strans cum na facut-o niciodata pana acum, dar na plans de loc. A tot regurgitat si aa mai dat si afara ceva laptic si in final...greu...dar a adormit. El tot chicotea si gangurea dar desi se vedea ca il supara ceva la burtic nu a plans de loc! Ptiuu ce copil curajos si rabdator am!!!

Azi este si Stefan acasa, si maine, ca au vacanta si ma tot nebunit de cap ca este caminul inchis si el se plictiseste asa ca l-am lasat acasa sa se bucure si el de "vacanta de toamna" cu care ma innebunit de cap.
Asa ca am intrat doar sa fac prezenta sa nu ma dea sanziana disparuta da nu pot sta ca fug la bucatarie sa gatesc.

Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna fetele!

Lucia inca doarme asa ca scriu pana se trezeste.
Rromanitza, eu la Stefan am avut o cadita maaare cu suport din ala cu tot si a fost super, am folosit-o pana pe la vreo 9 luni, nu mai stiu cand n-a mai vrut sa stea culcat ci in fundulet si am luat un suport in care statea in fund in cada mare (ca sa nu alunece). Acum din cauza ca am baia mica si debarale putine am luat o cadita mica normala in care am pus asa un www.dooyoo.de/kinderzubehoere/daphne-badesitz/" target="_blank">suport care e reglabil pe masura ce creste copilul. Initial am crezut ca ma descurc cu cadita simpla dar Lucia nu parea deloc incantata, plangea mereu, nu se simtea in siguranta. Apoi mi-am zis sa incerc cu suportul asta si deodata a inceput fata sa se simta bine la baie caci probabil se simte tinuta in brate din toate partile sau... nu stiu care-i explicatia, dar stiu ca se simte bine, chiar a inceput sa dea acum din picioare si sa rada. Habar n-am care e solutia ideala; cred ca depinde de ce ti se potriveste in momentul asta tie si cum se simte si copilul. Cat despre eczema din cot... am zis deja eu stiu ca psoriazisul nu se ia, apare pe fond de stress. Sper sa nu fie dar e mai bine sa vezi ce zice medicul, chiar daca e, daca e tratat din timp se rezolva destul de bine (am o prietena la care se manifesta extrem de rar are timp sa uite ca-l are).
Sanziana, si noi folosim cantarul mare digital si sa stii ca n-am erori mari fata de cantarul moasei atata doar ca precizia e de sute de grame fata de cantarul moasei care are precizia de zeci de grame. Dar daca ai un copil normal... nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme pentru 10-20 de grame si nici proba suptului nu mai e asa important sa o faci. Dar... voi stiti exact ce nevoi aveti.
Amalia,
Ana, ma bucur sa aflu ca ai un copil asa cuminte si viteaz. Multa sanatate sa treaca haraitul de tot!!!
Crengu, la noi cele pe baza de argila sunt cca 4 euro. Sunt insa si mai scumpe in functie de ce iti ofera, daca au si rama foto, daca au si suport... etc.

Noi... suntem ok. Stefan e putin suparat caci a trebuit sa renunte la o parte din jucariile pe care nu le mai foloseste in favoarea copiilor sarmani pentru care gradinita colecteaza cu ocazia lui Sf. Martin. I s-a explicat si la gradinita i-am explicat si noi acasa si pare sa fie de acord in teorie dar cand e vorba sa le dea efectiv i se cam rupa sufletul. Dar... trebuie sa invete si sa dea nu doar sa primeasca. In rest... am camapnie de "fructizare" a lui Stefan. Au si la gradintia o zi pe saptamana in care toti copiii curata legume si fructe si gusta fiecare minimum 3 fructe. Asa ca pentru succesul actiunii papa si acasa zilnic fructe (deocamdata suntem la mar, para si banana) si pentru fiecare primeste cate o stampila de la mine si una de la tat-su pe un tabel in care sunt trecute fructele cu pricina si zilele saptamanii. Asa ca e tare dornic sa-si primeasca stampilele si mananca fructele desi se stramba de parca-i dau otrava. Da' nu se mai putea ca la aproape 4 ani sa nu puna gura pe nici un fruct. Nu-i sanatos nici acum da' nici pe viitor. Asa ca e un prim pas ca manaca fructe desi nu vrea mult si inca nu-i cu placere dar fata de acu' cateva saptamani cand daca baga ceva fruct in gura isi facea sila si vomita, zic eu ca e un pas mare. Si mai lucrez cu el la o chestie. Poate voi ati facut-o deja sau poate ati folosit alte metode. Am vazut ca nu stapaneste notiunea de timp (zile, saptamani...) asa ca am cautat solutii. Acum avem un calendar in care bifam seara ca a trecut o zi si in care trecem evenimentele pe care el le asteapta cu drag si incepe sa priceapa vazand casutele bifate si casutele goale cam cat mai e pana cand va merge la piscina, pana cand vine x sau y la noi, etc. Am facut asta ca ma tot batea la cap cu diverse chestii, in fiecare dimineata ma intreba cand mergem la piscina, sau alte chestii si notiuni de genul peste 3 zile erau cam abstracte pentru el. Oferindu-le o reprezentare grafica... au devenit mai concrete si am rezolvat problema. La fel facem si cand plecam la drum: desenez un sarpe lung in coada e casa noastra si in cap e destinatia. Pe traseul sarpelui markez cateva repere si pe masura ce le parcurgem ii spun: "acum suntem cam pe aici" si tot asa pana ajungem. I se pare fain sa urmareasca si el unde mergem. Marchez orasele si orpririle, depinde cat de lung e drumul. Gata, fug ca s-a trezit micuta si cand ii e foame nu sta la discutii. Va pup, paaaa!

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Fetele va pup dulce si va multumesc pentru sustinere!
Dupa cum ma simt, cred ca apuc inducerea de luni ..nu sunt tocmai incantata, dar asta este.
Claudia super metoda ai folosit pentru papat fructe. Asa e si copilul fericit de "achizitii" (stampilutele) si voi scapati de un stres ca nu le papa!
Rromanitza pentru arsurile alea poate te ajuta putin lapte. Le-am avut si eu, dar doar la prima sarcina pentru ca era pozitionata foarte sus si mai luam Dicarbocalm. Multa sanatate!

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 39+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Crengu, eu am modelul www.babyart.be/v2/home2.php?page=catalogus&detail=4729&cat=Baby%20Art&subcat=" target="_blank">asta si www.babyart.be/v2/home2.php?page=catalogus&detail=4731&cat=Baby%20Art&subcat=" target="_blank">asta. Cel cu rama e mai bun ca material, se lucreaza mai usor. Pe la noi l-am gasit pe ceva siteuri cu cca 17 euro. Poti sa cauti si tu dupa nume si vezi ce gasesti. Am si poze cu variantele finale; o sa pun pe net cand am timp. Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Claudia, dublu si pentru ieri.Supertare ideea cu sarpele la drumsuperbe si modelele astea,eu nu am gasit asa ceva,am luat un soi de plastilina,nu mai stiu exact cum ii zice.Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip Alex
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Mama da' ce scumpe sunt kiturile alea de amprentare pe site-urile din Romania!!!!

Acelasi produs pe care il am eu si care la noi costa 17 euro l-am gasit pe un site romanesc cu 90 Ron (cel mai ieftin). Dupa umilele mele calcule... iese cu vreo 8 euro mai scump. Ce-au patit dragele mele preturile in Romania? Ca nu poate fi de vina importul; produsele baby art sunt facute in Belgia deci si la noi sunt produse de import. Ramane doar lacomia importatorului roman care isi pune adaosuri nesimtit de mari. Dar gata, nu ma mai enervez ca-mi scade productia de lapte.

Mergi la inceput

Amalia, lasa ca e bine un pic mai tarziu decat mai devreme ca mine, o sa fie bebe un pic mai mare. Merci ca-mi aprobi metoda cu stampilele! Ma stradui sa nascocesc tot felul de chestii ca sa determin mofturosul meu sa accepte un meniu variat. Soacra-mea mi-a reprosat ca suntem prea duri cu el ca avem prea multe reguli ca-l crestem ca la armata, etc. de-mi venea s-o scot in secunda doi din casa. Pai de la atata asprime face el atatea mofturi? Si sunt asa "dura" incat ii fac omleta in forma de stelute, floricele, inimioare ( am niste forme mai mari de tabla pentru fursecuri pe care le pun in tigaia cu uleiul incins si apoi torn ouale batute in interiorul formelor). In fine, ideea e ca ma stradui sa il determin sa accepte mai multe chestii fara sa intru in sectorul bataie. Si atunci ce pot face altceva decat artificii?

Mergi la inceput