Tata in Ro

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sterge spune:

impresionant, fania ...

daca si alte mame ar gandi asa, lumea ar fi mult mai buna.

cu respect !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Pentru toti tatii si toate mamele:

[poze]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Eu nu inteleg de unde atita inversunare pe tati. Le inteleg pe cele care au trecut printr-un divort intr-o oarecare masura dar constat cu stupoare ca parerea majoritatii feminine coincide cu instanta.
O mama nu trebuie sa demonstreze ca e capabila sa-si creasca copilul si il iubeste, este de la sine inteles. In schimb un tata e din start un "nemernic" (stiu ca nu ati zis asta, exagerez) care trebuie sa dovedeasca ca poate, poate in cazuri rare ar fii capabil de iubire, afectiune si cresterea copilului. In cazul ei, e pe invers, trebuie sa aduci dovezi ca e drogata, betiva, abuziva.
Voua vi se pare justa o astfel de lege?
Cordonul ombilical este taiat la nastere, ca tot pomenea cineva de el. Da, prin natura lucrurilor, in general, mama are grija mai mult de puiul mic dar nu intotdeauna si asta nu denota nicidecum ca celalalt nu ar fii capabil s-o faca sau nu vrea.
Nu stiu cum va intrebati cum un barbat poate sa-si creasca singur un copil daca e divortat in schmb daca e vaduv e un erou. De ce nu se pun aceleasi intrebari si la mama, ea nu are o cariera?, ea nu trebuie sa plece val virtej sa-l ia de la gradinita, ea nu va recurge eventual la bunici daca e nevoie?. De ce la ea, se "accepta", asa cum se "accepta" si la nenumarate cupluri care sint bine merci dar copilul e crescut de bunici pt ca asta a fost decizia familiei, asta au crezut ei ca este cel mai bine pt copil si in fond ei stiu mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sterge spune:

ai dreptate, mimitete: ca si precedentul mesaj, inca o mostra de bun-simt si echilibru.
mai mult, daca s-ar aplica legea in RO, cea adevarata, cu custodie comuna, cu dovezi clare, daca procesele nu ar fi mascarade ordinare, cred ca acelea pentru care propriul copil nu este decat o arma, s-ar gandi de 3 ori pana sa isi nenoroceasca familia. Asa, au drum deschis, prin mila "justitiei" romane, caci nu o pot pune decat in ghilimele.

Stii de ce ? Pentru ca aici exista multe femei care au trecut prin experiente traumatizante si nu se pot desprinde de ele, pe de alta parte nu au cele necesare pentru a nu globaliza, generaliza. Asftel, vei vedea ca orice barbat divortat devine pentru unele clona virtuala a fostului sau barbat, deci rtebuie atacat.

Lupta unei mame pt copil ??? Usoara ??? pai nu trebuie sa faca nimic, decat sa minta la inceput, poate spune orice ordinarie in "instanta", nu se va obosi nimeni sa verifice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simpatic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fania

Pentru toti tatii si toate mamele:

[poze]

Melodia asta...nu face decat sa amplifice durerea tatilor care isi iubesc copii , si totusi nu pot fi langa ei.....si mai ales acelora care nu pot fi langa copii lor , pentru ca nu vrea o mama......
Relativ la un vers din melodie in care se spune ca barbati nu fac un anumit lucru.....eu m-am abtinut cu greu cand am ascultat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimitete

Eu nu inteleg de unde atita inversunare pe tati. Le inteleg pe cele care au trecut printr-un divort intr-o oarecare masura dar constat cu stupoare ca parerea majoritatii feminine coincide cu instanta.
O mama nu trebuie sa demonstreze ca e capabila sa-si creasca copilul si il iubeste, este de la sine inteles. In schimb un tata e din start un "nemernic" (stiu ca nu ati zis asta, exagerez) care trebuie sa dovedeasca ca poate, poate in cazuri rare ar fii capabil de iubire, afectiune si cresterea copilului. In cazul ei, e pe invers, trebuie sa aduci dovezi ca e drogata, betiva, abuziva.
Voua vi se pare justa o astfel de lege?
Cordonul ombilical este taiat la nastere, ca tot pomenea cineva de el. Da, prin natura lucrurilor, in general, mama are grija mai mult de puiul mic dar nu intotdeauna si asta nu denota nicidecum ca celalalt nu ar fii capabil s-o faca sau nu vrea.
Nu stiu cum va intrebati cum un barbat poate sa-si creasca singur un copil daca e divortat in schmb daca e vaduv e un erou. De ce nu se pun aceleasi intrebari si la mama, ea nu are o cariera?, ea nu trebuie sa plece val virtej sa-l ia de la gradinita, ea nu va recurge eventual la bunici daca e nevoie?. De ce la ea, se "accepta", asa cum se "accepta" si la nenumarate cupluri care sint bine merci dar copilul e crescut de bunici pt ca asta a fost decizia familiei, asta au crezut ei ca este cel mai bine pt copil si in fond ei stiu mai bine.

Mihaela

"Never argue with idiots cause they'll drag you down to their level and beat you with experience."

uite ca poate tu ca femeie vei primi si un raspuns la postul tau.eu cand am intrebat intr-un post anterior (aproximativ) aceleasi chestiuni nu am primit nici un raspuns valid.

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mata spune:

In lumina celor de mai sus, eu una am o mare admiratie pentru parintii - fie ei mame sau tati - care se implica in cresterea copilului pe care l-au adus pe lume.
Si pentru parintii care, dupa ce nu au mai putut fi soti/iubiti, au stiut sa ramana parinti pentru copiii lor si au avut maturitatea de a nu isi arunca problemele din viata de cuplu in relatia parinte-copil. Nu vad unde ar fi castigul - pentru copii - a unei custodii exclusive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelp spune:

Salut domn tata si felicitari pt felul in care iti iubesti puiul. Sa va traiasca!
M/a impresionat povestea ta si mai ales pozele carele/ai postat cu micutul in brate; pe mine ca barbat m/au inlacrimat
Intr/un fel am trait si eu aceeasi drama ca cea expusa de tine ,serarea de copil numai ca la mine atasarea fata de copil si viceversa era era cam asemanatoare
Chiar daca am suferit enorm ca n/o sa o vad tot timpul a trebuit sa ma obisnuiesc si sa accept desrtirea care e dureroasa,,,,
La tine insa situatia e de alt gen......dar te sfatuiesc sa fii diplomat si sa lasi lucrurile un pic sa se mai domoleasca...sa lasi timpul sa treaca..eu zic ca se mai aseaza lucrurile.
Exa ta isi da seama poate ca a pierdut mult in relatia ei cu cel mic si vrea sa recuperze ....
Ce nu pot sa inteleg, cum un rinte care tine intr/adevar la copil sa/l inderteze de celalalt (care il iubeste enorm), numai pentru ca asa ca vrea el.Cu siguranta ca are ceva lipsa la motoras
Se vede pe tine ca esti un om cu ,capul pe umeri si poate renunti de dragul lui in favoarea mamei sa mai recupereze timpul pierdut dar nu fraier sa renunti la dragostea fata de el si dreptul care ti/l poate impune o lege aberanta.
Incearca sa fii diplomat cu "dushmanu" si o sa ai numai de castigat.
Inceca s/o convingi ca un ingerash nu trebuie sa sufere!
http://www.youtube.com/watch?v=REdjomsmoNI&feature=related
Multa bafta si putere sa treci prin toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Simpatic imi esti simpatic. Atat de simpatic ca mi-au dat lacrimile la drama ta, nu atat pentru tine ci pentru copilul tau.

Ce pot spune decat ca sunt de acord cu custodia comuna care exista aici, cand copiii locuiesc cand la mama cand la tata, asta binenteles in cazurile in care atasamentul e puternic de ambele parti.

Cred ca timpul le va rezolva pe toate si vei reusi sa te intelegi cu mama sa fii prezent in viata puiului tau.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ca un tata sa obtina custodia unui copil in Romania trebuie sa demonstreze ca mama nu e apta si copilul nu va fi in siguranta decit cu el. Si cam asta faci de opspe pagini fataliste incoa. Incerci sa obtii copilul pe baza unei afectivitati subiective (copilul a petrecut inteleg ultimele luni cu tine cit ai fost in postnatal si sotia va tinea pe amindoi cu haine si mincarica cind lucra pina seara tirziu). Custodia se da mamei nu ptr ca un copil e atasat mai mult de ea ci ptr ca de obicei mama ii poate oferi mai mult fizic, psihic, biologic...etc. Formalhauti zicea bine, nevoile copilului conteaza nu simpatiile de moment.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput