poznasi, dar dragalasi ian-febr 2004 (4)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Monica, nu e vorba ca nu intelege actiunea, si Rares intelege f bine un desen animat pt. ca limbajul audio-vizual este f sugestiv...

Argumentele vin din alta parte:

1. un adult poate explica nuantele povestii respective, il poate face atent pe copil la detalii, la relatiile sociale, la sentimentele personajelor. E vorba de ceea ce Feuerstein (un faimos psiholog evreu, nascut la Botosani) numeste www.preferatele.com/docs/psihologie/7/modificabilitatea-co22.php" target="_blank">mediere, adica imbogatirea sensurilor si contextelor prin intermendiul adultului care are alta intelegere asupra a ceea ce copilul vede si il poate face atent prin subliniere la diferite aspecte ce pot scapa atentiei si intelegerii unui copil.

2. l-am auzit pe Rares pronuntand gresit expresii pe care le auzea in film, dar nu le intelegea bine. Asa incat iesea o chestie super gresita si nu-l puteam lasa sa persevereze in a pronunta dupa ureche, fara ca noi sa intervenim. E vorba de a-i cultiva auzul fonematic in limba respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Voi vorbiti despre copii care au rabdare sa se uite la un film, ceea ce nu e cazul Alexandrei. Sa mai astepte sa ii povestesc eu ar fi deja prea mult. De aceea ii iau filmele dublate, asa poate intelege si ea si eventual imi mai cere clarificari despre actiune. Abia la a3a vizionare are rabdare sa urmareasca actiunea cap-coada.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

aaa, Matei nu se uita la desene daca nu e cineva cu el. nu ca n-ar intelege, chiar daca vede a 100-a oara un desen trebuie sa fie unul din noi cu el si sa "povesteasca". cred ca se simte putin abandonat daca il lasam singur in fata televizorului - nici macar 5 min nu vrea.
drept e ca noi mai facem glume si comentam, nu doar povestim. cred si eu ca e mai funny :))

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

ce cumparaturi frate, in afara de plimbat, plimbat, mincat si baut n-am putut face nik.
si am tras pe nas ceva gaze lacrimogene - au astia un stil!! - dau pe strada in zonele fierbinti, asa ... just in case - asa ca daca te nimeresti in zona, ala esti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Vai Anca, ce imagini crunte! Pacat ca nu a fost cum ai vrut.

Alex nu s-ar uita la desene nici insotita. De fapt eu ma uit si ea misuna in jur.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/

Mergi la inceput

numai partea cu shoppingul a fost nesatisfacatoare, in rest a fost cumva nostim.
din cauze grevei au ramas in afara de mine un spaniol si o olandeza, asa ca am avut companie placuta, abia ne cunoscuseram si urma sa lucram impreuna, deci a iesit ca un fel de team building

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

aaa, Matei nu se uita la desene daca nu e cineva cu el. nu ca n-ar intelege, chiar daca vede a 100-a oara un desen trebuie sa fie unul din noi cu el si sa "povesteasca". cred ca se simte putin abandonat daca il lasam singur in fata televizorului - nici macar 5 min nu vrea.
drept e ca noi mai facem glume si comentam, nu doar povestim. cred si eu ca e mai funny :))

La faza asta esti o fericita, serios vorbesc. Fii-mea s-ar uita ore in sir, zile in sir, saptamani in sir daca ar lasa-o cineva. Singura, n-are nevoie de companie. Ehehe, ce bine-ar fi daca s-ar uita doar cand ma uit si eu

Deci...cu shopping-ul nu stai bine. Lasa, mai bine asa, faci economie la buget. Puteti face bancuri: un spaniol, o olandeza si o romanca izolati la greci... Cand te intorci?

Mergi la inceput

da , ne convine si noua asta cu uitatul impreuna - ajungem la max juma de ora pe zi. dar nu stiu cit mai tine. faza e ca si daca ma duc la baie puna pauza pina revin.

revin miine, si vad eu ce fac cu bugetul, mai este aeroportul

moamaaa, daca ma ambitionez dau gata un capitol in seara asta :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

'Neata!

Fetelor, am si eu o dilema existentiala: sa iau brad natural sau artificial? Voi ce ziceti? Cum veti face anul asta?

Cel natural mi se pare cel mai frumos, miroase a cetina, e autentic... dar ma gandesc si la contraargumentele celor care zic ca se taie brazii, ca e greu sa creasca un brad, ca e folosit f scurt timp...

Cel artificial poate fi folosit ani in sir, desi fiind de plastic tot neecologic imi pare, e cam chicios, neautentic, apar probleme cu depozitarea...

Daca as sta la curte sincer as lua unul in ghiveci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ad_risnov

Monica, nu e vorba ca nu intelege actiunea, si Rares intelege f bine un desen animat pt. ca limbajul audio-vizual este f sugestiv...

Argumentele vin din alta parte:

1. un adult poate explica nuantele povestii respective, il poate face atent pe copil la detalii, la relatiile sociale, la sentimentele personajelor. E vorba de ceea ce Feuerstein (un faimos psiholog evreu, nascut la Botosani) numeste www.preferatele.com/docs/psihologie/7/modificabilitatea-co22.php" target="_blank">mediere, adica imbogatirea sensurilor si contextelor prin intermendiul adultului care are alta intelegere asupra a ceea ce copilul vede si il poate face atent prin subliniere la diferite aspecte ce pot scapa atentiei si intelegerii unui copil.

2. l-am auzit pe Rares pronuntand gresit expresii pe care le auzea in film, dar nu le intelegea bine. Asa incat iesea o chestie super gresita si nu-l puteam lasa sa persevereze in a pronunta dupa ureche, fara ca noi sa intervenim. E vorba de a-i cultiva auzul fonematic in limba respectiva.

Adriana si Rares

(13.febr.2004)
poze cu Rares

Adriana, se cunoste ca citesti multa psihologie!!

Mergi la inceput