3500+ km prin Norvegia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RazaDeSoare spune:

Kehleyr,mai scriiieeeeee.A fost o excelenta calatorie(chiar si imaginara pentru mine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

intr-adevar le-a dat mama-natura din plin....dar si ei isi ocrotesc natura.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006) si 10+



http://good-times.webshots.com/album/568512292eJLims

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu79 spune:

eu inca astept povestea
e o excursie la care si noi visam de ceva vreme, Turul Nordicilor..

Crisu, mami de Alex22.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Girly spune:

Norvegia e superba!!!!peisaje de vis!!!oameni civilizati!!!!nu degeaba e pe primele locuri in ceea ce priveste nivelul de trai in Europa!!!am avut ocazia sa studiez/locuiesc acolo..am vizitat destul de multe locuri, chiar si capitala, Oslo, de 2 ori...daca aveti posibilitatea, nu ezitati!!!you'll not regret it!!!take a trip to Norway asap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

hei, asteptam urmarea! vrem povestea!

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:


Superbe poze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Tocmai ce ne-am intors de la fiorduri, o excursie de neuitat! Am stat 6 nopti-3 la fiordul Sogne si alte 3 la Geiranger. Am avut cate 2 zile la fiecare, una din zile fiind pe drum, cand insa am facut o drumetie de 5 km la cea mai mare cascada norvegiana, insa in final a ajuns doar sotul, eu si fetita cea mica ccc care a fost cu noi fiind prea obosite(mai aveam un uscus de o jumate de ora dupa 2 ore de mers pe jos) si am preferat sa ne odihnim pentru ca aveam drumul de intoarcere de parcurs. Asa cum spunea Kehleyr, peisajele sunt minunate, atat cele de pe fiorduri cat si cele din munti. Noi am mers cu masina de aici din Suedia si am facut drumul la dus intr-o zi. Am avut rezervari la cabane, facute pe net...cabanele sunt dotate cu absolut tot ce vrei(frigider, aragaz, oale, vesela, lenjerie de pat, tv) exceptie facand hainele de pat(pe care le poti lua la pret extra, noi am preferat sa le ducem), prosoape si uscator de par. La sfarsitul sejurului se face curatenie de catre cel care a stat in cabana, existand insa si posibilitatea sa platesti extra daca vrei sa nu faci curatenie. Preturile la hoteluri ni s-au parut exagerate(o noapte la hotel costa cat 3 nopti la cabana). De asemenea e foarte scump sa mananci la restaurante, noi am preferat sa mancam ce am gatit noi-un gratar cu salata si cartofi, hot-dog, supa la plic, etc. Chiar si in magazine preturile erau mai mari decat in Suedia, tara pe care o consideram scumpa pana acum :-).

Cateva fotografii aici, nu am reusit inca sa le descarc pe toate asa ca am sa revin, daca subiectul mai e de actualitate.

edit: am reusit sa pun si restul pozelor.


vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

M-a tras cineva de maneca pe PM ca am abandonat subiectul . Sincer nu credeam ca pasioneaza pe cineva. Oricum intre timp vad ca avem si alte impresii despre Norvegia .

Prima zi: Oslo

Am aterizat pe la 2 si ceva. Prima surpriza, cand am iesit din aeroport, a fost lumina. Parca simteai ca e un pic *altfel*, desi nu as putea spune in ce fel. Mai stralucitoare . Insa nu a durat mult si s-a innorat, evident. Ne-am luat masina inchiriata (un Volvo S60 care a mers im-pe-ca-bil, comoda, consum mic, tot ce vrei) si am pornit-o spre hotel. Sotzul meu alesese un asa numit "design hotel" (el fiind de formatie arhitect, i s-a parut interesanta ideea). Il puteti vedea www.designhotels.com/hotels/europe/norway/oslo/grims_grenka" target="_blank">aici (hotelul, nu sotzul ). Nu a fost o alegere inspirata. Era oarecum neterminat, personalul nu era foarte experimentat si am cam stat pana sa ne cazeze. De interesant insa a fost interesant, ca decoratiuni, mai ales sala de mic dejun, si era relativ convenabil situat.

Nu am vazut mare lucru din Oslo - a plouat cu soare mai toata dupa-amiaza. Ne-am plimbat la fortul Akerhus, ne-am uitat un pic la barcutele din golf, la rate. Am vazut de asemenea www.oslooperahouse.com/" target="_blank">opera din Oslo care este o cladire foarte interesanta, a castigat ceva premii de arhitectura. Seamana cu un imens iceberg care iese din mare. Este de asemenea o zona de promenada foarte agreata printre localnici, erau pretutindeni, cu bebelusi, tineret, stateau si admirau privelistea. Nu va spun ca era un vant teribil (desi soare in acea ora in particular) si eu, obisnuita cu stilul romanesc de infofolire, am fost foaaarte socata de felul in care (nu) erau imbracati copiii norvegieni, mai ales cei mici .

Seara ne-a prins pe strazi cautand un restaurant - si culmea, in Oslo chiar am gasit. Am mancat pentru prima oara o supa crema de fructe de mare, groasa, cu scoici, creveti si tot ce ii trebuie . Am mai cautat-o apoi si in alte orase dar nu a mai fost la fel de buna .

Seara eram doboriti de somn (plecasem pe la 4 dimineata din Bucuresti). Era complet debusolant pentru bioritmul nostru faptul ca era aproape 10 seara si soarele, desi coborise pe cer, nu parea deloc ca ar vrea sa apuna (cam ca la 6-7 seara in aceeasi perioada la noi).


It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

am fost si noi o sapt in oslo la sf lui august si scriu aici cateva impresii:
Femeile erau f frumos si la moda imbracata, super fashion, haine noi si imbracate intr-un stil diferit de ce vazusem prin Austria, de ex. Imi placea sa stau pe banca si sa ma uit la lume pe strada!

cartierele sunt in asa fel organizate incat au malluri, supermarketuri, dr., terenuri de sport in aer liber si indoor, astfel incat poti face tot ce vrei fara sa mergi prea mult.

M-a impresionat f mult Holmenkolen- locul unde se tin sariturile alea cu skiuri, arata impresionanat panta, trebuie sa o vezi pe viu ca sa intelegi cat de nebuni sunt oamenii care sar acolo.Acum era in reconstructie pentru ca in 2010 o sa se tina acolo campionatele mondiale.Se lucra zi si noapte iar langa era un muzeu unde iti arata istoria acestei trambuline, facute mini modele ca sa vezi mai bine evolutia in timp a pantei de pe care se sare.

Blocul unde statea prietenul la care am stat avea garaj la subsol iar acolo era un display mic cu prognoza vremii pe ORE SI TEMPERATURA, astfel incat puteai sa vezi intre ce ore o sa ploua in ziua respectiva si sa iti poti planifica programul.Cat am stat acolo A fost 100 adevarat.Ce a scris acolo asta s-a intamplat!!!!

In jurul orasului sunt mai multe insule pe care poti sa ajungi cu vaporase cu curse regulate, cam la 15 min interval.Iar cu metroul poti ajunge in padurile de langa oslo unde aerul este incredibil de curat.

data viitoare va pove despre muzeul fram si kontiki.apropo, am aflat ca fram inseamna INAINTE!

ok, despre norvegia - oslo

preturi maaaari la mancare si bautura.cat am stat acolo am mancat numai din pachet, la fel ca toata lumea de altfel.bere am baut in oras de cateva ori, undeva la pretul de 25-30 de lei halba.
transportul ok daca iti iei abonament.toate mijloacele de transport au orar d emers pe care il respecta la SECUNDA, asa ca stii la ce ora pleci de acasa si cand ajungi , sunt corelate intre ele, tramvai cu metro si bus.In magazine mancarea e OK la pret, sunt f multi imigranti cu supermareturi ieftine, gen plus si de acolo poti lua ce doresti.Noi am avut noroc pt ca am stat la un prieten si am gatit acasa deci am iesit super ieftin cu mancarea. De fapt am cheltuit f putin acolo, cel mai putin din toate vacantele.


Trotuarele din statii sunt cu incalzire pe dedesupt ca sa se usuce repede si sa nu aluneci cat stai in statie( sic!)


Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Ziua 2: de la Oslo la Odda

Ziua urmatoare am luat-o inspre nord cu intentia de a vizita platoul Hardangervidda si www.world-of-waterfalls.com/norway-voringsfossen.html" target="_blank">cascada Voringfossen.

Am plecat din Oslo pe soare dar curand a inceput sa se innoreze si apoi sa burniteze. Drumul era frumos, soseaua serpuia pe malul raului pe portiuni lungi. Casele norvegiene sunt din lemn, colorate (rosu inchis, maro, mai rar verde), cu scanduri orizontale, simple, discrete. Cam asa. Totul era foarte, foarte verde.

Ne-am oprit si am mancat la o cabanuta pe malul raului, peste cu legume. Tin minte ca am gandit atunci "ce bine, in Norvegia vom manca sanatos, mult peste", dar aiurea, in zilele urmatoare am suferit rau din cauza asta...

Treptat am intrat in zona alpina si peisajul a inceput sa se schimbe, mai ales vegetatia. Poza www.dreamstime.com/temp_upload/norvegia/pages/DSC_1962.htm" target="_blank">aceasta e de acolo. Nu mai erau pomi, in schimb erau pretutideni floricele mici, colorate, care napadeau tot. Casute de vacanta, desi pentru mine numai zona de vacanta nu parea.

Cand am ajuns la altitudini mari (cam 1000 metri) cerul s-a innorat si s-a facut frig (pe la 3 grade asa) si ceata. In jur erau zapezi topite si lacuri inghetate sau semi pe care pluteau bucati mari de gheata, ca niste mini aisberguri. Stefaniei ii povesteam ca e tara Craiesei Zapezii si ca bucatile de gheata sunt ramase din razboiul ei cu trollii. Era un peisaj foarte straniu si neasteptat pentru luna iunie, salbatic, neprimitor, greu de crezut ca nu esti la capatul lumii.

Cand am ajuns la www.dreamstime.com/temp_upload/norvegia/pages/DSC_2120.htm" target="_blank">cascada burnita si era dupa 8 seara. Stiu ca in poza pare soare, e prelucrata . Ceasul nostru biologic era complet dezorientat, era penumbra, eram rupti de oboseala... Era impresionant vuietul cascadei, se auzea de la distanta, si stropii sareau pana sus la noi. Nu am putut sta prea mult...

Seara am dormit in Odda, un orasel total neturistic, dar era singurul unde am gasit cazare. A fost cea mai rea cazare de pe tot traseul, era un lift rablagit, o camera ca de motel numai cu trei paturi de lemn, in rest nimic, dar pana si aici era mai curat ca in Romania iar podeaua la baie incalzita . Oricum la cat de obositi eram nu a mai contat, ne-am luat niste sandvisuri de la benzinarie pentru ca nu gaseai nici un local deschis sa mananci la ora aceea, am tras draperiile si am dormit bustean.


It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.

Mergi la inceput