Mamici norocoase de sept-oct 2008 (168)
Raspunsuri - Pagina 13
_irina_ spune:
Simo scuze, oboseala incepe sa isi spuna cuvantul. Sa ma explic. Am incercat sa ies cu landoul, dar pentru ca stau la etajul 4 si nu am lift sunt necesare 2 persoane ca sa coboare si sa urce cu caruciorul, landoul plus piticutza. Eu nici nu pot sa cobor cu landoul si piti in ea, e mult mult prea greu.
Ma gandeam ca daca o scot in carutul sport as putea sa o scot singurica. Cu scoica iar e greu pentru ca trebuie o persoana sa o care pe piti si scoica si o persoana sa duca partea de cadru.
O noapte linistita, noi am terminat de papat si ma duc repede sa prind un pic de somnik.
fericita de
- Andreea
Muuh spune:
nikolici eu m-am nascut cu un asemenea hematom si care s-a retras de la sine putin inainte sa implinesc 4 luni, fara sa lase nicio urma si fara sa fi intervenit in vreun fel asupra lui. Stiu exact povestea fiindca mamei mele o asistenta tembela de la neonatologie i-a spus atunci ca m-am nascut cu o malformatie.
andreutac spune:
Neata si de la noi intr-un final!!!
N-am mai intrat de ceva vreme, insa printre picaturi am incercat sa citesc postarile voastre, asa ca sunt datoare cu niste felicitari pt. proaspetele mamici si puiutii lor si niste 
pt. burticile care se pregatesc sa-si cunoasca bebelusii.
Noi mai avem un pic si implinim o lunita (duminica, 26.10
) si din pacate de vreo saptamana si ceva ne confruntam cu dureri de burtica, un apetit exagerat si somn agitat.
As fi vrut sa intreb mamicile cu experienta si in acelasi timp membre ale comitetului pro alaptare dc. e normal ca bebelina mea sa vrea sa pape de la san aproape non stop. Ma gandesc ca trecem prin puseele de crestere, ceea ce se si observa, pt. ca am luat bine in greutate. Trebuie sa va spun ca sanii mei, imensi de altfel, au canalele f. subtiri, iar lapticul nu iese asa usor cum am vazut la late mamici, asadar micuta mea tre' sa munceasca zdravan sa pape. Cred ca procedeul asta e obositor si pt. mine si pt. ea, deoarece dupa vreo 15-20 de minute adoarme, se trezeste peste alte 10-15 min si o luam de la capat si parca nu se mai termina. Eu nu reusesc sa ma odihnesc cum trebuie, banuiesc ca nici ea. Despre muls nici nu poate fi vorba, pt. ca nu reusesc sa scot cu pompa nici 10 ml...m-am chinuit in zadar duminica, cand colac peste pupaza am facut din nou furia laptelui de la 2 cani de ceai de chimen, fenicul si anason.
De asemenea, am observat ca de cateva nopti este foarte agitata. Cu ochisorii inchisi, dormind presupun, misca neincetat din manute si picioruse, geme si plange din senin. Ma intreb de ce si ce e de facut, pt. ca mi se rupe inima cand o aud asa.
Pt. colici luam Sab Simplex si de 2 zile am incercat sa-i dau si baby drink, de la ultimul din ele observand o ameliorare, in sensul ca pare sa nu se mai chinuie asa cand face caca.
Sper sa ma puteti ajuta cu ceva sfaturi dc. ati trecut prin asa ceva, pt. ca eu tot am mai cautat pe net, insa n-am gasit prea multe sfaturi utile.
Incerc sa pun si eu poze cu Eva la bobocei, sper sa nu se trezeasca intre timp.
Va
pe toate
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria
tzitziri spune:
Andreutac, Daviduta suge mai putin (juma de ora) doar cand sanii sunt plini plini - dimineata sau noaptea.In timpul zilei stam si noi mai mult la san cu ceva pauze intre juma de ora si 2 ore (o data) de somnic...deci e mai greu cu lapticul ziua.
Dar noaptea dormim bine - papam doar cam de 2 ori cate juma de ora si dormim si 4-5 ore.
Noi luam Bonisan si e binisor...adica nu plange de burtica, doar se inroseste, face parturi
si sta cu ochii pe pereti.Se chinuie putin, dar in tacere.Fetele stiu ca ma alternau Bonisan cu Sab Simplex...
Mamica implinita de David (17.09.2008)
Daviduta
andreutac spune:
Tzitziri,
si multumesc pt. raspuns. Azi cand iesim afara o sa cumpar si eu Bonisan sa incercam si asta, poate da rezultate.
Am vazut un Davidutz frumos foc
,care seamana cu mami, ca doar puii nostri confirma regula...baieteii seamana cu mamele si fetele cu tatii.
Am vazut ca Davidutz sta cumintel in bouncer. Ma gandeam sa apelez si la varianta asta, poate in momentele critice ne ajuta cumva. Ce zici, la voi functioneaza?
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria
tzitziri spune:
Andreutac, multumim de aprecieri
.
Cu bouncerul....
...poza e facuta in cele 10 minute cat a stat cumintel...nu pare sincer prea incantat si parca nu are rabdare sa stea acolo.Eu totusi mai incerc ca macar de uimire si tot se calmeaza, deci incearca daca poti
.Cineva de aici zicea acum cateva luni ca vibratiile bouncerului au functionat perfect pentru colicei.Plus ca pediatra ne-a zis ca are efect sa il pui pe masina de spalat cand merge
.Sa ne spui cum e cu bouncerul la voi![]()
Daviduta
preety spune:
Tzitziri tu stai prin Tineretului, sau vii cu bebe in parc in Tineretului? Am vazut sambata o tipa in parc care as fi pus pariu ca esti tu... ![]()
Maryb bine ai venit cu bebe acasa
. Va doresc multa sanatate la amandoi.
Gargaritza 
Am schimbat si noi semnatura
.
39+ cu mult dorita
Sorina
ilia_99 spune:
FELICITARI FELICIC! SA FITI SANATOSI SI PAPACIOSI SI CUMNITI, CUM A FOST BB VLAD SI IN BURTICA!
dar, in egala masura, pup toate fetele fara exceptie!
va scriu rpd ca piciul me e ff incintat ca azi e ziua lui si vrea doar pe linga mine sa ne jucam cu toate celea..
fetelor, pe mine ma sperie toate povestile voastre, ca eu n-am avut pb cu niciunul din copii, cu colici, nestat in patut si alte alea si, ma gindesc, daca o sa fie si bb asa solicitant, oare cum o sa fac fata si cu ceilalti doi? ma cam ia teama...
garga
multumesc de urari, din pacate n-am avut timp sa intru pe net de duminica incoace! sper ca esti bine..
nikolici, ma bag cu un sfat de mamica incercata: lasa dr din CMU, vb cu un neonatolog de spital cu ceva experienta, oricum, daca Doamne fereste e nevoie de punctie tb facuta in spital.. (picanterie: o cunostiinta s-a dus cu bb de 10 luni la control oftalmologic la CMU kids si dr de acolo intreba daca bb merge drept in picioare
bb nu mergea inca, evident!!!) asa ca..
in alta ordine de idei, eu azi intru in 40 de saptamini si ... niciun semn!!!!!!
39+
tzitziri spune:
Andreutac, vazut poze.E o frumoasa!Mai ales ca are ochii asa maaari
.Sa va aduca numai bucurii!Iar poza din patut cu funduletul in sus e haioasa tare![]()
Voi sunteti cumintei la baie....noi nu....nu am reusit sa il fac sa ii placa.Azi ma duc sa iau salteluta cu polistiren, poate il conving...
Preety, noi stam in dna Ghica si nu depasim 500 m in jurul blocului la plimbare.Ca avem parc in spatele blocului.Asa ca vezi cu cine intri in vorba daca ti se pare cunoscut![]()

Felicitari pentru saptamana 40
....sa urez la mai multe?![]()
Daviduta
Nocom spune:
[bMonyca_c][/b] incearca ca atunci and o ti in brate sa nu o ti direct pe tine ci pune un scutec de finet sau o paturica subtire intre voi. Cand o muti in pat o muti cu tot cu paturica are miosul tau impregnat si pastreaza si temperatura, caci altfel simte patutul rece si de aia se trezeste.
cat priveste secretia de la ochisori, si Daria are o secretie galbuie la ochiul stang inca de la nastere si dr ne-a dat Netacin colir cate1-2 pic de3 ori pe zi. Acum dup 10 zile de tratament secretia s-a mai diminuat dar nu am scapat de ea asa incat vineri merge sa-i ia din secretie sa-i faca analizesa vada exact ce infectie este...
mami de
Daria Anastasia
Nocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)
poze cu noi
poze DARIA