Mamici norocoase de sept-oct 2008 (168)
Raspunsuri - Pagina 11
tzitziri spune:
Monyca,Daviduta a avut o secretie galbicioasa care ii mai si lipea pleoapele la un ochi.
Nu stiu daca bebele tau are la fel...la noi a coincis intr-adevar cu perioada in care avea multi mucisori urati si pediatra ne-a zis sa ii dam 5 zile cate 4 picaturi de Nettacin si daca nu vedem vreo imbunatatire sa il ducem la oftalmolog.Din fericire la noi a trecut..si a trecut si nasucul, ca de fapt de acolo era problema.
Am citit ca mai sunt bebei care au secretii pentru ca sunt obturate canalele lacrimale...si ca in caz de forta majora se desfunda printr-o mica operatie, dar dupa 6 luni....
Mamica implinita de David (17.09.2008)
Daviduta
kid2003 spune:
Joy trebuie sa incerci sa ii dai fara mameloane...incearca atunci cand ii e foame, poate de foame sa ia...sau daca e nervoasa ca ii e foame si vrea sa suga de la alea de plastic, incearca pe la mijlocul suptului, dupa ce deja nu mai e nervoasa de foame si suge mai linistit...trebuie sa vezi care e momentul din timpul suptului in care ar accepta. Chit ca accepta doar cateva minute in prima zi, maine incercati mai mult, din ce in ce mai mult. Din pacate, din cate am citit pe site-ul acela cu mituri despre alaptat, uite il mai pun www.drjacknewman.com/help/Breastfeeding%20Myths.asp" target="_blank">aici o data, din pacate, si mameloanele de silicon si biberoanele trezesc in bebe un fel de confuzie, ea asa s-a invatat si va renunta greu...acolo spune sa nu fie folosite nici suzeta, nici mameloanele de silicon nici biberonul in primele 6 saptamani pentru a nu crea confuzia "mamelonului". Eu zic ca orice invat are si dezvat si incet-incet, gasesti tu momentul cand va accepta macar un pic sa suga de la san direct...unii accepta la foame, cand e foamea mai mare, altii vor intai sa se sature un pic si sunt dispusi sa incerce fara presiunea foamei din burtica
MaryB de la icter sunt somnolenti, poate de aia doarme...oricum in primele doua saptamani sunt f somnolenti, dorm si papa. Stai linistita, daca doarme si uda scutecele, e satul. O sa vezi tu dupa 2 saptamani ce viezure ai, o sa te rogi de el sa adoarma.
Monyca canalele lacrimale sunt imperfecte la multi copii, unii nu pot plange cu lacrimi ca e obstructionat, altii din potriva lacrimeaza...cred ca a doua varianta e mai usoara, la prima stiu ca e nevoie de o mica interventie chirurgicala ca sa destupe canalul. S-ar putea sa aiba ceva de genul asta si cu vremea sa ii treaca. Dar cel mai bine pentru linistea ta, du-o la oftalmolog. Daca ochisorul nu e rosu sau umflat, nu cred ca are vreo infectie, daca secretia e curata, ca lacrimile asa si ochisorul pare normal...
Cu patutul...iti trebuie rabdare de fier. Asteapta pana adoarme beton si pune-o in patut, sau...adopta metoda mai barbara (dupa parerea mea) sa o lasi sa planga (controlat, zic adeptii metodei). Adica da-ti un timp (5 minute) in care o lasi sa planga in patut si apoi o iei daca nu se linisteste. Incerci din nou marind perioada...de obicei bebeii asa mici simt nevoie de caldura mamei si au nevoie de contact fizic, sunt sigura ca, in timp, va dormi si in patut. Nu poti vorbi acum ca "se invata rau" sunt prea mici pentru un asemenea santaj. Las-o deocamdata si incerci mai tarziu...
alexa si mami spune:

suntem bine, fara noutati, in pline lucrari de mutari mobile, curatenii ...
alexa si
mami
maryb spune:
fetelor, help me...am temperatura 37.5, este grav, oare afecteaza lapticul ? cu ce ma pot trata ? sunt disperata.....simt cum ma ia raceala si nu pot sa-mi dau seama de unde ca nu am iesit din casa....
maryb
37+ cu
Mario Gabriel
bebelusul meu iubit
sa fii sanatos puiul meu
poze cu mami si bebe
AMR 19 zile 

Nerantula spune:
July, nu am renuntat la wrap/sling, dar astea ma gandeam sa le port mai mult prin casa, marsupiul ar fi de exterior si pentru sot.
Ramo, eu cred ca e normal ce simti, nu-ti mai spun de mine, ca oricum la mine cred ca a fost exagerat de anormal, insa deja am cam uitat
si ma gandesc cu drag
la urmatoarea nastere.
Nushulica, am vazut poze cu Davidutz rotunjor, ce buzite pline are, o sa cam suspine domnisoarele dupa el! ![]()
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit
... once upon a time ...
Nerantula spune:
Maryb, repede Oscillococcinum, paracetamol (simplu, nu sinus), ceai la greu!
sa treaca repede! Nu cred ca afecteaza lapticul, dar poate esti doar supraincalzita, 37.5 nu e grav.
... once upon a time ...
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anis Apropo de ergomet eu l-am refuzat...din experienta..cat timp il iei ai lapte mai putin.Cu firele eu stau super bine ,inca putin si se resotb..o parte deja a cazut..dar amm bagat la spalaturi cu ceai de pelin si crema de galbenele si crema de catina de m-am saturat.. |
Nu ma speria, acum ca am terminat tratamentul insemna ca sevin super milka??? acum serios eu personal am avut lapte sufcient si eram pe ergomet. Mai cunosti pe cineva care a avut aceeasi problema?
de Anda Teodorapuiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maryb fetelor, help me...am temperatura 37.5, este grav, oare afecteaza lapticul ? cu ce ma pot trata ? sunt disperata.....simt cum ma ia raceala si nu pot sa-mi dau seama de unde ca nu am iesit din casa.... |
cateva capsule de echinacea sunt iarasi bune, cel putin la mine merge tratamentul asta
.Baby boy, cu hranitul mixt e cum simti tu ca ca e mai bine. Multe mamici si-au pierdut laptele in 3cateva luni, dar asta depinde cred de oranismul fiecareia, etc. etc... Pentru rani pe sani incearca bioclin comprese si bioclin lanolin. Costa cam mult dar merita. Eu una laptez exclusiv, iar dupa baie fata doarme infasat si baga cate 4-5 ore legate asa. Pup mult.
de Anda Teodorapuiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
Nerantula spune:
Echinacea e permisa in alaptare?
... once upon a time ...