Sezatoarea canadiana (110)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Si tot pe latura bancara...:
Citat:
citat din mesajul lui almo

Citat:
citat din mesajul lui Andy08

Am vazut si eu pozele de la Marathon. Mare gasca!

Am si eu o intrebare pt. fetele care au folosit o linie de credit personala. Cum functioneaza LOC d.p.d.v. al dobanzii? La fel ca CC? Adica daca ai balanta de 1000, de ex., si platesti doar 500, dobanda se aplica la toata suma, adica la 1000, ca la CC, sau doar la 500, cat ti-a mai ramas de platit? Ca nu mi-e clar.

Andy 31+

da, dobanda se aplica la toata suma.

Almo, poate ca nu ai inteles intrebarea sau ai o linie de credit mai interesanta. Nu, dobanda nu se aplica decat la balanta ramasa. Cat folosesti la atat platesti dobanda. Andy, la cei 500 ramasi de plata. Eu zic cel mai sigur intreaba la banca sa-ti explice cum se calculeaza.

Ma duc sa-mi pun cafeaua, azi sunt hyper-lenesa!

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

am inteles gresit. m-am gandit la credit nu la linia de credit. asa e cum spui tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Multumesc mult de urari, fetelor va

Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Am si eu o problema ....am mai multe da asta ma zgandara de ceva timp, cheltuim foarte mult(parerea mea) pe mancare, am ajuns la 600 $ pe luna 2 persoane... asta in conditiile in care eu gatesc aproape zilnic. Nu fumam, de baut...o cutie de Corona de 24 ne ajunge cam 3 saptamani si asta pentru ca mai vin vecini pe la noi, nu stiu ce sa mai cred.
Anul trecut parca nu cheltuiam la fel, am impresia ca toate preturile au sarit in aer. Am intrat ieri la Metro sa facem cumparaturile si pentru prima data am inceput sa ma uit atent la preturi si mi-am pus mainile in cap
La voi e la fel sau exagerez eu????

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica

http://tt.lilypie.com/49Zkm5.png

Mergi la inceput

Magdone Lamulti ani !! si din partea meu, cateva floricele virtuale si un pupic
Scuze eu sunt cu reflexe intarziate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Denisam

Almo-da un google dupa cluburi gen "funzone" sau "ballsoffun.ca/com"-vezi dc au locatzii in zona ta- din pacate eu am linkurile acasa si acum tocmai ce mi-a dat sefu ceva de facut..bafta si dc ai nevoie, mai sap si spun. Mie astea mi se par mai faine si cu mai multe optiuni pt copii de 2 ani, la chucky mi s-a parut ca e pt 4+ mai mult.

Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani

Zambeste, si maine e o zi!

merci mult de raspuns. ballsoffun din ce am citit si am vazut in poze imi place mult, doar ca noi suntem in richmond hill si ei au doar locatia din mississauga. la funzone nu am gasit nimic daca poti sa imi trimiti vre-un link te rog, cand poti. ziua ei va fi peste 2 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Dragaica, io's cu tine!
Inainte de thanksgivings am mers grocery shopping, e drept ca s-a cam golit camara in toate departamentele si pentru prima data in istoria universului am reusit perfomanta de a plati 430. Pe groceries, people!!! Si asta dupa ce al meu consort se lamenta intre rafturi "cred ca trecem de 300 de data asta".

Eu nu prea stiu preturile, dar imi amintesc cu drag de vremuri cand un cos plin era in jur de $60-$80. Cand am vazut acum cat e, i-am si zis tipei de la casa... "see ya next month". Ea a ras, da' io fierb macaroane "as we speak".

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

MQQM imi era cam rusine sa intreb pe forum ma gandeam ca nu stiu eu sa gestionez finantele, dar am auzit si alte prietene care se vaiatu de acelasi lucru.
Barbatamiu se uita in frigider mirat si ma in treaba: -Da parca abia am facut cumparaturile, adica unde-s cei 200$?
-La tine-n burta, zic, data viitoare mergi cu mine ca sa vezi cat pun in cos de aia 200$.
Gata, m-am decis , am sa gasesc o solutie sa ma hranesc prin fotosinteza, ca asa nu mai merge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mi-a luat ceva timp sa vacitesc din urma. Nasol cu recuperatul asta.
Asa ca raspund in ordine cronologica

Citat:
ori de cate ori eram in fusta imi maream crapatura.Era prea inalta pt picioarele mele.

Pai daca ti-ai luat SUV fara bara ajutatoare pe laterala (nu stiu cum se numesc chestile alea) . Inteleg ca vrei SUV.

Carmen, mi-a placut costumul de pirat, cred ca as vrea si eu pt alex, dar unde il gasesc in Toronto? Asa am facut si eu prima data la sushi, am pus prea mult orez. Dar eu am facut primul rulou si l-am si taiat sa vad cum e balansul si la al doilea rulor deja m-am corectat. Ei? Bune?

Ana, da, noi avem prime minus 0.8 (nu-s de ce stiam de -0.85) si la noi face o diferenta mare sa plec de la 3.95 la 5.9. Sunt 2% de dobanda si parca nu mai pare asa chinuitor riscul de a ramae cu deschisa.

Oana, ma bucur ca ti s-a distrat copila-n tabara.

Maru, nici n-a mai putut sa fie vorba de trecut pe la tine Marti, pe 14. Am stat la hematologie de la 9 dimineata la 2:30. Toate pentru o amarata de intepatura-n degetel, venirea rezultatelor si o scura vizita de curtoazie de 15 minute din partea dr. unde sa ne comunice rezutlatele si sa ne spuna ca ne vedem data viitoare peste 1 an. Fi-miu a fost de nestavilit. Nu a stat 2 secunde-ntr-un loc acolo. Nici la coada la administratie n-am putut sta din cauza lui, a trebuit sa ma duc la sala de joaca si sa vin doar cand mi-a ajuns randul in fatza. Am venit obosita franta acasa. Unde speram ca la ora 11 sunt inapoi acasa, am ajuns la 3:30. Nici la servici n-am mai ajuns, desi promisesem ca-mi iau doar juma de zi. el era lesinat de foame (ca n-am putu sa merg jos sa iau nimic ca mi-era sa nu ne cheme la vizita cu dr.) si mort de somn pe de-asupra.
Da’ o sa dau pe-acolo prin ianuarie cred la un alt control.
Pana atunci poate om mai pune-o de-o intalnire, fetele din montreal sigur will set an exemple for us.

Carmen, cand a crescut baietu’ tau asa mare? Are niste ochi albastri a-do-ra-bili. Zici ca-s colorati in photoshop.

Citat:
m-am dus cu un buchet mare de flori, o cutie maare de ciocolata si un gift card la tim horton's la directoarea gradin

Sunt uimita ca acolo merge asa, nu ca nu ar trebui facut, ci doar nu ma asteptam sa mearga.

Magdone, vezi ca au scazut iar biletele la avion. Am vazut cu 975-1050 dus intors perioada de sedere 10 luni. Pe majoritatea site-urilor de cautari gasesti la preturile astea.

Miki toate bune iti urez referitor la ganglionul lui Marc. Sper sa se retraga de la sine si sa nu fie nevoie de investigatii suplimentare.

Ana, de ce nu va vizualizati cartile de credit on-line si vedeti acolo tot ce aveti nevoie? In plus, nu stiti cu aproximatie data la care vine factura la fiecare CC? In felul asta platiti voi, nu asteptati sa va soseasca statementul, vedeti on-line cat aveti de platit si platiti.
Sa stii ca si fosti proprietari ai casei ne-au lasat bilet in casa sa le trimitem toate mail-urile pe noua adresa (in fatza direct nu ne-au spus-o niciodata de cate ori i-am vizionat), dar nu le-am trimis pt ca nu mi se pare normal sa-i platest eu timbre ca sa-i trimit plicurile la adresa noua. In cazul tau nu era vorba de-o cheltuiala suplimentara ca veneau sa-ti iei regulat plicurile singura. Eu i-am pastrat plicurile un timp, dar daca am vazut ca pe el nu-l intereseaza, eu de ce m-as agita in locul lui?

Carmen, nu stiu daca ai primit si alte raspunsuri ca n-am apucat sa citesc toate paginile din urma (o iau si eu pas cu pas), daca deja ai rezolvat, ignora. Poti cere prelungire cat vrei tu peste data expirarii (de la o zi pana la 6 luni in plus). Dar daca tot platesti si faci demersul de prelungire, nu vad de ce sa nu iei pe macar 3 luni in plus, sa fie acolo, cine stie, paote ii palce mamei tale si se iveste nevoia sa o tii mai mult peste aprilie. Taxa e aceeasi 75$ si mergi pe internet la adresa asta sa iei formularul. Ai grija sa trimiti toate cele cate au ei nevoie (poze tip pasaport, dovada platii – poti plati on-line, ai grija ce pagina imprimi cand platesti on-line – copie dupa biletele de avion etc.). Tu cumpara linistita biletele de avion cu open date pt data de intoarcere (ai grija sa iei ceva care nu te pune sa platesti pt prima schimbare a datei de intoarcere) si vei obtine sigur prelungire la viza. N-am auzit pe nimeni sa fie refuzat la prelungirea vizei. Poti face prelungire dupa prelungire pana te uita Dumnezeu. Sti upersoane care au stat si 4 ani aici continuu doar din prelungiri de viza (deci au facut cel putin 7 prelungiri). Mai sunt ceva formualre de atasat acolo, o scrisoare prin care tu garantezi ca platesti cheltuielile de sedere ale mamei tale etc.
Uite linkul aici http://www.cic.gc.ca/francais/visiter/prolongement.asp.
Analizele medicale (examinare fizica, urina, x-Ray si sange parca) va trebui obligatoriu sa le faca, dupa ce iti aproba ei cererea o sa-ti vina plic acasa cu instiintarea ca are termen de x zile sa-si faca analizele medicale si primesti si un formular cu care te duci la una din clinicile aprobate de guvern. Cel mai indicat e sa trimiti cererea de prelungire cam cu 2-3 luni inaitne ca sa ai timp destul sa proceseze ei actele. Dar si daca raspunsul lor iti soseste dupa ce se termina prima viza a mamei tale, e ok sa mai ramana in Canada. Nu e nici o problema. Doar daca ar primi raspuns negativ atunci trebuie sa plece cu proxima ocazie, insa asa ceva nu am auzit vreodata sa se intample, sa nu-ti dea prelungire. Tot pe site-ul ala gasesti lista cu toate clinicile unde poate sa faca acele analize medicale (costa cam 145-200$, depinde de clinica), da telefon la toate si vezi ce preturi au (unele nu-ti dau pretul si cu X-ray, fii atenta ce-ti spun ca e inclus).

Adela, ultima persoana de care stiu ca si-a sponsorizat parintii a facut-o in 2004 (atunci a depus aplicatia) si a durat 3 ani pana cand i-a chemat la medicale. Deci cu toate adunate cate urmeaza si dupa medicale, procesul de sponsorizare dureaza undeva intre 3-4 ani. Alte cunostinte care au aplicat in 2003 au primit instiintarea pt medicale dupa 3 ani si ceva. Asta e timpul mediu de asteptare de care am auzit eu ultima data. Sa se fi schimbat lucrurile? Ma indoiesc ca au grabit procesul, intentia lor e sa descurajeze sponsorizarile pt ca nu aduc nimic productiv pt Canada, ci contribuie la cresterea cheltuielilor (pensie viitoare, health care gratuit etc.).
Cunsoc alte 2 famili icare si-au sponsorizat parintii si chiar si bunica, insa ei au facut-o in jur de 2000 si pe atunci procesul dura cam 1-1,5 ani. Imediat dupa 2002 s-au imputit treburile.

Monicutza, si adrian al meu a inceput sa muste. Nu stiu cu msa-l temperez. Mai musca el cand si cand, dar in ultiam sapt. ne-a facut niste demonstratii de muscat ca trebuie serios sa gasesc ac de cojocul lui. De regula victima e alex pt ca nu anticipeaza intentia lui. Si pe mine ma mai msuca (fiind persoana care sta cel mai mult in contact fizic cu el), dar in ultima instanta imi fac probleme pt copii de la daycare unde merge 1-2 zile/sapt. Asta-mi trebuie sa muste un copil pe acolo.

Nelia, ma uimesti cu Tudora, nu o vedeam lovind-o pe Agata. Pare asa blajina si docila. Dar cred ca in fond regula e ca ala mai mic tinde sa dea in ala mai mare. Asa e si la noi, alex pricepe ca n-are voie sa dea in Adrian si de cele mai multe ori respecta, dar adrian n-are nici o jena sa dea in alex. Deocamdata si puterea lui de intelegere e limitata datorita varstei, insa stie f bine ca nu-i e permis.

Mona eu adaptorul care l-am luat pt aparatul de epilat ce-l avea in Ro (nu m-am indurat atunci sa-l las acasa) n-a fost bun. In sensul ca facea discurile sa se roteasca, dar nu mai smulgeau neam. Concluzia mea a fost ca nu se mai invarteau cu viteza care trebuia si ca urmare nu mai smulgeau parul. A trebuit sa renunt la el si sa-mi iau unul de aici. Asa ca mergi cu aparatul de epilat dupa tine cand cumperi adaptorul si incearca-l loco. E irelevant sa-ti zic ce model am luat eu de aici ca-s deja 6 ani de atunci si au aparut modele noi si mult mai performante. Dar da-i o cautare simpla pe internet si te edific rapid. Daca arunci o ocheada si la e-opinions.com ai sanse sa citest ireview-urile la modelele care te intereseaza. Noi, din precauti, nu cumparam nimci major fara sa verificam review-urile. Reclamele in ziau de azi sunt prea inselatoare ca sa te ajute sa-ti formezi o parere corecta.

Sa va fie de bine intalnirea, fetelor. Vreau si eu pozele pe privat. Ca nici data trecuta nu mi le-a trimis nimeni, desi le-am cerut :-((((((((((((((((((
Ce poze sa facem noi publice, ange? Am fost 5 muste la intalnire si numai Magda a avut aparat si cred ca am facut 3 poze-n total. Nici eu nu le-am vazut (ca tot fusei prezenta), dar nici n-am apucat sa i le cer Magdei.

Hai ca postez ce am si-oi mai recupera cand oi putea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Almo: Multumesc pt. lamuriri in leg. cu linia de credit.

Dragaica: Nu e doar impresia ta ca s-au scumpit toate. Chiar s-au scumpit mult, unele produse cu 50% (de ex. ulei, faina...). Mai sunt cateva magazine de unde poti sa cumperi mai ieftinut. De ex. noi mergem la Mourelatos si acolo inca mai sunt rezonabile preturile la fructe si legume, adica gasesti inca destule produse la 99c/lb. Pe cand la Loblaws, Iga, Metro, aceleasi produse mi se par f. scumpe in ultimul timp. Dar nu poti lua totul de la Mourelatos.

Frumoasa intalnire ati avut. As fi vrut sa vin si eu, dar suntem prinsi inca in zugraveli si mutat si nici nu am apucat sa vb. prea mult pe forum, sa ne cunoastem mai bine. Poate mai incolo, cu alta ocazie.

Andy 31+

Mergi la inceput

Andy08 unde este magazinul asta?

Mergi la inceput