Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (104)
Raspunsuri - Pagina 6
anes spune:
Lorena
, Multumiiiimmm!!! La fel si tie! 
diana
esti o scumpica! Are rost sa mai spui ca este SUPERB, ca nu ma supar
! Da are un pic de icter fiziologic, forma usoara. NU a fost nevoie nici macar sa il puna la lampa (fototerapie). Neonatologa mi-a spus sa nu ma ingrijorez ca treptat se va estompa, incepand de la piciorute.
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Remus
alra spune:
anes, am vazut si eu pozele ![]()
vai de mine ce bebe mare ai!!! eu sunt obisnuita cu matzele, laura a avut 2.5kg. al tau pare copil de 1 luna si ceva, hihi
Vacanta cu Laura in Romania
dandusa spune:
Anes,
asculta-le pe Diana si pe Alra...au mareeee dreptate
subliniez si bolduiesc ce a zis Diana..."copilul tau este UNIC" si "ai INCREDERE in el si-n instinctul tau de mama
Mamica stralucitoare
38+
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
alra spune:
relativ la problema biberonului dat la spital: sunt cazuri si cazuri. pe laura la 2.5kg, cu perfuzie si infectie si eu fara lapte era perfect normal sa o hraneasca.
acu eu ce sa zic, nu tip prea tare ca la mine in spital e lux si probleme cu asistentele nu sunt si dati cu rosii in mine, insa as merge pe ideea sa nu ma supar daca nu e ceva grav (cu a zis si otilia, un biberon nu e o tragedie din punctul de vedere al obisnuintei) caci o mamica stresata nu e cel mai bun lucru pt bb si lapte.
epiziotomia pe mine m-a durut la fel - dupa nastere cand au inceput sa traga firele caci se strangea carnea. apropo, am vb azi cu dr, a zis ca la a doua nastere am mari sanse sa scap de taietura sau daca e, e mult mai mica. doamne ajuta!
Otiliav spune:
Anes, nu te mai chinui cu cantarul, cresterea se vede la o saptamana doua, o sa vezi ca nu-i mai sunt hainutele bune. Daca tu scoti 30 ml el poate scoate dublu sau chiar mai mult. Tot 30 ml m-am muls si eu in prima zi acasa dar de abia venise laptele si in greutate a crescut 1 kg in prima luna peste pierderea fiziologica de la nastere.
Stiu ca este grea acomodarea de la inceput. Remus nu este insa un bb micut care nu are putere sa suga, lasa-l sa stea cat vrea el ca sa stimuleze productia si trezeste-l sa mai suga daca adoarme prea repede, il poti gadila putin pe obrajor, te descurci tu cum sa-l trezesti.
Parca tin minte ca dupa ceva vreme incercam sa o fac sa suga la 3 ore si statea cam 30 de minute sa suga un san, ori simteam eu ca a golit sanul ori adormea ea satisfacuta.
Cred insa ca dupa ce se satura si ragaie este bine sa doarma o ora-doua pana la urmatorul supt ca nu cumva sa se amestece laptele proaspat supt cu cel din stomac. Laptele praf se digera mai greu de aceea le tine mai mult de foame decat cel de mama care se digera mai usor.
Iei ceva pentru a stimula productia sau mai astepti sa se regleze singura?
Tu stabilesti regulile nu bb, daca nu ii mai dai formula va suge mai cu sarg la urmatoarea masa.
Si nu uita odihneste-te, mananca si bea lichide cat mai mult, alaptatul este job 24/24 si organismul trebuie ajutat sa produca laptic, e chiar recomandat sa continui cu Calciu si Fier o perioada sau chiar si vitamine in functie de cum te simti.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
33+
Pozele noastre
alra spune:
cherie, tu esti mai sensibila decat lasi sa se vada ![]()
teama de SIDS nu ti-o cultiva prea rau ca devii obsedata si stresata. respecta regulile (nu il culci pe burta, nu ii pui paturici moi in pat,... nu ii fumezi, dormi cu el in camera - dar nu cu el in pat ca cica creste riscul, nu pune paturici si papusici in pat, etc - citeste si tu pe wikipedia, trateaza bine SIDS)
relativ la mersu in varful picioarelor cu bb mic eu sunt de parere ca "cum ti-l cresti asa ti-l ai" - daca il inveti sa doarma cu decibeli 0 in viitor va trebui sa ii asiguri tot timpul aceleasi conditii ca sa il poti adormi. asta vrei? ![]()
greseala asta era sa o facem si noi cand am adus-o acasa pe laura, pana ne-a venit mintea la loc cand am realizat ca ea in spital dormea cu radio si lumina aprinsa caci avea asistenta non stop langa ea.
alra spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Otiliav Si nu uita odihneste-te, mananca si bea lichide cat mai mult, alaptatul este job 24/24 si organismul trebuie ajutat sa produca laptic, e chiar recomandat sa continui cu Calciu si Fier o perioada sau chiar si vitamine in functie de cum te simti. |
aici se recomanda continuarea vitaminelor prenatale si pe perioada alaptatului. scrie si pe ele: "sarcina si alaptat"
Otiliav spune:
Eu va recomand Cd-uri cu Colinde de Craciun, eu asa am obisnuit-o pe Ana mai ales ca am iesit din spital pe 23 decembrie.
M-am dus pana la bucatarie sa-mi fac niste floricele
si mi-am adus aminte.
Nici la Ana nu am luat biberon, lapte praf, pompa, sterilizator, cantar, suzeta, pe principiul nu am nu folosesc si gata. Ei mama a venit la ora 5 la noi, pana la ora 8 cand se inchidea farmacia de la coltul blocului deja s-a dus sa cumpere un biberon iar a doua zi de dimineata inainte sa plece i-a cumparat caciulita Anei. Eu aveam o caciulita de casa care ii era larguta ca nu a fost capoasa si fesuri ca asa mi-a placut mie. Nu zic, a facut noapte alba cu mine si cu Ana in brate prin casa dar spre dimineata i-a dat ea un biberon cu ceai de colici primit din spital. Iar la plans de copil ceda mult mai repede ca mine. Acum deja este constienta ca eu sunt incapatanata si nu trec peste regulile mele si a vazut ca eu am alaptat un an pana la urma daca am insistat, ea din pacate s-a operat cand eu aveam 3 luni ca a facut mastita, se mulgea si imi dadea cu sticluta ca eu nu sugeam la san.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
33+
Pozele noastre
anes spune:
alra, diana, cum sa ma supar ca eu sorb informatiile de la voi cu nesat!!
Sa inteleg ca nu tb. sa ma ingrijorez daca BB suge 10 min si apoi adoarme timp de 5 ore? Dar cum isi va face program asa?
alra,
si zici sa il arunc pe geam!!! Si doctorita asta!! Spunea ca BB tb. sa suga 70 ml la o masa de 7-8 ori pe zi
. De aceea m-am panicat!
Aaa.. uitasem de cartea aia a lui Culcer!
Ai dreptate, am sa citesc!
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Remus
alra spune:
revin cu suzeta, cica previne SIDS. dr spock o recomanda primele 2 luni, pe la 2 luni au o perioada cand o scuipa.
eu urasc ideea de suzeta si nu imi place sa vad copii de 2-3 ani molfaind la cauciucul ala infect insa laura a avut de la spital si apoi acasa pana pe la 2 luni cand incepuse sa planga daca ii pica si mami ei a decis sa nu i-o mai dea deloc sa nu mai aiba motiv sa planga
de atunci nu a mai avut ever suzeta. acuma se mai prosteste si baga o suzeta de papusi in gura si zice "laua e bebe". are insa colegi la gradinita care vin cu suzeta, aici se poarta la unii pana la varste avansate.
aa, cand era mica asistenta mi-a zis ca e bine sa i-o dau ca stimuleaza secretia de saliva si e "digestiv"