Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (104)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mendy spune:

SI la 34 saptamani 2.400 nu e putin, bebe la eco din sapt 33/34 a avut 2.200 cu marja de eroare, si doctorita a zis ca pana am programata cezariana se asteapta sa fie cam de 3 kg +-, deci cam in 3 saptamani si un pic....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nov-dec2008 spune:

CAPITOL NOU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

cristina_ph, in masura in care ai incredere in cineva pe care nu cunosti pe un forum aiurea, asculta la mine

eu problema ta o am din facultate - probleme de respiratie, stari de agitatie,stari de panica, insomnie.
am fost la f multi doctori in RO (inclusiv cardiolog si endocrinolog), m-au umflat de calmante (care nu functioneaza decat pe moment) si pana la urma concluzia a fost urmatoarea "tulburari neuro vegetative". mai pe romaneste, se intampla ceva cu sistemul nervos care da impulsuri gresite inimii care incepe sa bata aiurea. unii le zic "atacuri de panica". e posibil sa fie declansate de niste triggeri - teama de nastere, de bebe in cazul tau, sau pur si simplu (eu nu reusesc sa gasesc factorii declansatori chiar daca ma analizez). si de multe ori se intra intr-un cerc vicios - te panichezi ca o sa te panichezi, sau te enervezi cand te simti aiurea si apoi si mai rau te simti.
de problema asta sufera multa lume si in sarcina evident ca apare mai mult caci stresul e mai mare, inima trebuie sa pompeze oricum mai mult sa acopere tot volumul de sange, organismul mananca calciul si magneziul, etc.

ce solutii ai? - la mine singura chestie care functioneaza pe termen lung este combinatia Calciu + Magneziu + Zinc. ai voie sa le iei in sarcina, dar intreaba pe cineva sa te simti sigura. in RO o gasesti la walmark. doza zilnica e de 3 pastile pe zi, eu cand am probleme iau 2 dim si 2 seara. dr de familie de aici in sarcina anterioara mi-a zis ca o pot dubla.
ce fac astea (eu am tot citit, nu stiu sigur daca am inteles corect): cica calciul si magneziul ar ioniza cumva si ajuta inima. in alte locuri am citit ca combinatia Ca+Mg 2:1 ar avea efect calmant asupra sistemului nervos. si zincul clar are efect calmant.

eu in situatia ta (nu zic sa faci asa, zic ce as face eu) as incepe sa iau 2 de dim si 2 seara si cam intr-o saptamana stiu ca as incepe sa vad rezultate.

problema calmantelor am dezbatut-o si eu cu gineca acuma tot din cauza tahicardiei - ea mi-a zis ca nu ii place ideea. mi-a zis ca pot sa iau vitamine si minerale ce cred eu ca ma ajuta, ca prefera solutia asta. oricum, calmantele trateaza efectul si nu cauza.

ok, sper sa iti fiu de folos, am insistat sa iti scriu caci si eu cu asta ma lupt si nu de acuma ci de muuulti ani

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Cristina starile tale sunt foarte normale in sarcina si mai ales la prima sarcina. La a doua esti cu gandul la primul copil, sa nu-l dai peste cap cu starile tale si te mai controlezi.
Sfatul meu este sa incerci sa-ti gasesti ocupatii placute pentru timpul ramas, sa citesti, sa te uiti la tv, sa iesi pe afara la o plimbare ca inca e timpul frumos si sa eviti sa iei vreun medicament fara sfatul medicului, chiar daca ai citit tu pe undeva ca ar fi mamici care ar lua.
Din pacate, insomnii si dureri de sale, avem cam toate, unele din noi poate mai accentuate, dar merita toate in final, ai sa vezi!
Cand eram insarcinata cu David ma culcam foarte des la 4-5 dimineata si la 7-8 maxim eram in picioare...altfel nu reuseam sa dorm. Asa am ajuns sa fiu mare fan al calculatorului si implicit al netului.
Cand simti ca te cuprind acele stari, pune muzica pentru copii sau o muzica linistitoare sa asculte bebe...o sa te ajute si dupa ce o sa-l nasti sa se linisteasca...canalizeaza-ti energia catre el si starea lui de bine. Asa am reusit sa trec eu si peste ziua in care am nascut, cu gandul la bebe, nu la durerile mele...aveam in minte doar sa nu-i fac rau lui...si totul a trecut!
Ah, sa nu uit...pe mine m-a ajutat sa tin un jurnal...mai ales cand ma plictiseam si nu gaseam nimic de facut..
Va merita tot efortul din aceste luni, ai sa vezi!

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 38+ Luca Gabriel

Mergi la inceput