***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (81)***
Raspunsuri - Pagina 20
ang3lt0uch spune:
kay ,scuze daca ti s-a parut deplasata remarca mea, nu te cunosc ai dreptate dar si eu am fost obsedata de acest sindrom cand a inceput adriana sa creasca si am obs ca e mult mai activa decat alti copii de varsta ei. am citit carti, articole, tot ce am gasit, am intrebat, mame, doctori de toate felurile si toti mi-au raspuns acealsi lucru :copii sub 3 ani sunt de felul lor hiperactivi si lipsiti de atentie. Mai tarziu se vede daca dezvolta acest sindrom sau nu. Eu ti-am zis daor ce am ajuns sa cred, dupa ce m-am confruntat si eu insumi cu intrebarea asta.
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze cu ingerasul mic
kay spune:
Sorina, era gluma, adica cu ton de gluma. nu am timp acum sa scriu, dar revin sa iti spun. te cu mare drag !
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
ang3lt0uch spune:
Cred ca sunt cam obosita, de nu pricepui , am inteles acu, era vorba de 'paranoia' materna
Poze cu ingerasul mic
poohy spune:
Buna!
LA MULTI ANI Angiuta!
Nu am mai scris si nici nu am apucat sa citesc de ceva timp, din cauza de viroza Manu a luat-o din ce in ce mai rau saracuta, a ajuns pe antibiotic - si inca mai haraie mititica - dar e spre bine.
Am luat si eu - de am ajuns in concediu medical. E primul meu concediu medical pe caz de boala Deci nu era raceala, era viroza.
Bine ca nu am venit la intalnire ca ma trezeam molipsind capsuneii
Si mi-e frica sa nu pateasca bebe ceva de la virus.
Am luat oscilococcin dar nu a trecut, am ajuns la paracetamol ca imi era f rau. Iau 2 paracetamoale pe zi (azi - a 4-a zi - nu am luat ca mi-e frica, desi doctorul a zis ca pot lua 10 zile). Si ma dor gatul, nasul, urechile... Daca ies afara simt ca imi explodeaza. Ieri ma sufocam dar azi nu ma mai sufoc ;) Cat am fost insarcinata cu Manu nu am fost deloc racita :( Credeti ca afecteaza rau bebelusul paracetamolul si gripa?
Cu ceaiurile e rau ca inca nu prea pot sa beau lichide, ma silesc sa beau si mi se face greata rau. In schimb mananc lamai :D
In rest am citit in diagonala, am vazut niste copii f frumosi! Si care spre deosebire de fimea, au par lung, frumos si des, nu 3 fire rasfirate ;)
Am vazut ultimele mesaje cu adhd - nu stiu de unde au plecat - dar si eu cred ca sunt prea mici piticii. Pe mine ma ingrijora ca Manu nu sta sa asculte povesti si nu se uita la desene ca voi tot vorbiti de baby einstein etc si ea chiar nu are rabdare - pana a izbucnit pediatra in ras cand m-a auzit.
Mi-am dat seama si de ce mi se pare asa de slabuta Manu in ultimul timp - a luat 2 cm, are aproape 82 (81 si 3/4) la tocul usii si tot la 12.100kg a ramas
Am vazut filmuletul cu Amelie cocotandu-se pe scara Felicitari!
Manu reuseste si ea sa se cocoate pe toate scaunele - se ridica in manute cumva, apoi funduletul si top e in picioare sa fac eu atac de cord...
Pepsi, bine ai revenit Nu am reusit sa citesc dar am vazut ca ai revenit
Gata ma intorc la leacurile mele babesti pana nu se trezeste gogosul
Ea nu vrea sa doarma decat singurica in patutul ei :( Asa s-a obisnuit de mica, si acum desi vreau nu o pot face sa doarma langa mine :( Ea stie ca mama inseamna joaca si rasfat, si nani singurica :(
Anca 15+ & Manu 02.06.2007
Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
kay spune:
ehe, ar fi bine. la mine paranoia asta e exacerbata... stii "Trei intr-o barca" de Jerome K. Jerome ? sa o citesti ! te amuzi rau. dar la mine, nebuna... daca n-am cautat-o de toate bolile pamantului, i-am facut si un TC, am intrat cu ea ca sa nu cada de acolo, adica m-am expus si eu la radiatii... numai sa fiu sigura ca e copilul bine... dar ea n-are nimic, e ok. ma-sa e cu capu...
S doarme, ta-su e pe drum spre casa si daca mai vrea sa doarma... ce bine ar fi...
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
ang3lt0uch spune:
poohy ti se pare slabuta la 12 kg si 82 cm ? ce n-as da sa aiba a mea macar 11 kg la 86 , cred ca grasa mi s-ar parea la 11 kg comparand-o cu acuma:) Incerc demult sa gasesc 'reteta' avutului unui copil nu gras, dar nici slab..si nu reusesc :D Nu i-oi da sa manace ce trebe, nush nici eu :) Si app de baby einstein, a mea statea cu gura cascata pe la 9 10 luni la ele, acu ii plac dar ma pune sa derulez pana la fazele cu animalute, nu mai are rabdare sa vada pozele si muzica. In schimb se uita la Lazy Town , ala de pe jetix .Dimineata cred ca s-a invatat sa se trez la 9 si 15 din cazua aluia, ca ii tot ziceam ca s-a terminat si miraculos de 2 luni la 9 15 e in picoare si primu lucru care il zice e 'ene, ene' sa ii dau drumu la Tv sa isi vada oraselul lenes..si sta asa 20 de min cu o cana de lapte din care bea cand si cand...pana o termina... De povesti, nici nu incape vorba....
Poze cu ingerasul mic
poohy spune:
Sorina :)))))) nu mi se pare slabuta - mi se pare slabuta fata de cum era. Adica mi se pare ca a slabit brusc si ma ingrijoram - nu ca a devenit slaba
hai ca ma bufneste si rasul cand vad ce am scris. am stabilit un record la folosirea cuvantului slab
Adevarul e ca nici eu nu o prea pun la desene etc Pana la 1 an in nici un caz, si acum am incercat de 3-4 ori - dar pe calculator si cu Manu la mine in brate. Nu i-am pus la TV. Doar o singura data m-am uitat eu la niste desene animate pt bebe si am vrut sa ii arat si ei - dar ea se ducea la TV, imi arata ursuletii cu mana, si apoi se ducea la jucariile ei...
(dar cu povestile incerc)
Manu nu bea cu cana :( tot cu biberonul. Am incercat sa ii dau, ea e incantata, dar varsa tot pe ea si nimic in gurita oricat incerc/oricat incearca :( Voi cum ati reusit?
Oana, tin minte ca am cartea aia undeva in biblioteca... (3 intr-o barca) Tb sa o gasesc. Spre deosebire de sarcina cu Manu cand nu aveam rabdare sa citesc nici 2 cuvinte, acuma pot :D dar nu prea am timp
Anca 15+ & Manu 02.06.2007
Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
miniuta spune:
nu am citit ultimele pagini, doar scanat, ca m-a apucat harnicia si am facut dulceata de gutui si acum fac peltea, dar am vrut sa va povestesc ce patesc eu cu david, pe care ca si kay il suspectez de adhd (ma rog, am citit si eu ca nu poti pune un asemenea diagnostic unui copil asa de mic, dar deh...paranoia).
deci: ma duc cu el la o grupa de activitati pentru copii o data pe saptamana, o ora jumate. toti copiii stau cuminti la mamele lor in brate cat timp se canta si se fac diverse activitati, numai david nu sta locului. e singurul care alearga toata sala aia in lung si-n lat. ma simt cam aiurea cand vad cum se uita unele ca "nu tin copilul in frau", dar le-am intrebat pe cele care conduc grupa daca e normal si cica da, e super ok, o sa se obisnuiasca cu timpul sa stea si locului.
si nici david nu sta prea mult in carut. daca ne plimbam prin oras pe marginea strazii unde poate admira masinile e ok, daca suntem pe pietonala (si nürnbergul are una imensa) e jale, musai sa se plimbe pe jos si el, ca ceilalti. si nu am nici o sansa sa ma dau prin magazine cu el.
si ce daca??? am tot stat si m-am gandit, nu mi-ar placea un mototol care sa stea acolo unde-l pun.
va pup si incerc sa revin mai tarziu, ca acum ma cheama cratitele.
mamica lui david(21.05.2007)
ang3lt0uch spune:
poohy, cu cana am reusit de nevoie...pe la 11 luni a inceput sa refuze sa stea intr-un loc cand bea laptele si sa plece cu biberonul prin casa...cateodata tinut invers,si curgea totul pe jos. Avand in capul ei 'capac' biberonu, nu intelegea cum curge laptele pe jos si de ce o cert. Asa ca i-am dat apa in cana, i-am rasturnat-o de cateva ori sa vada ce se intampla daca o tine invers sau prost, apoi am lasat-o sa bea apa decat cu cana o perioada (cana normala, fara capac de bebe). A varsat pe ea ,pe langa gura peste tot...dar in timp s-a invatat. Acu stie si sa tina bibe bine, a priceput tot de la opreatiunea 'cana' cred, dar laptele il prefera in cana, o anumita cana, rosie cu inimi roz, aia ii place ei. Si are mare mare grija de ea...cand e plina si totusi vrea sa plece de la masa ei cu ea, paseste de parca pe sticla..incet incet incet
Dar a durat mult mult pana sa inteleaga si sa se coordoneze. Acum, din cauza ca s-a vazut capabila sa a bea din cana fara sa verse, se incapataneaza de o luna 2 sa manace tot singura. Chiar si supa, pe care o vrea cu o ditamai lingura de-a mea, cred ca asa a vazut la noi. Si am lasat-o ca n-am avut incotro si vad ca are progrese f mari in folosirea lingurii pline cu lichid :D. Varsa rar pe ea sau pe masuta, dar ce-i drept inca mai baga degetele in mancare sa adune vrun morcov sau o bucata de carne ce ii 'fuge' din lingura. E greu, si include multa multe multa 'curatare' a diverse chestii (inclusiv covor) dar ajunsa aici vad ca e mai bine. E mai bine de cand manaca singura, ii e drag de mancare acum, si mananca mai mult si mai cu pofta decat cand o indopam eu.
miniuta:))))) ce cunoscut suna!! Si eu m-am dus cu a mea la o 'cresa' particulara cand avea activitati cu parintii. Si erau copii la 1 an, un an jumate, 2 ani. Si tot asa toti cuminiti la mamelor lor cat alea le faceau niste baloane sa le dea, le cantau etc. Numa fie-mea cu inca un baietel erau calare pe tantile rspective: ba le dadeau cate un balon din punga sa le ajute chipurile, ba incercau si ei sa umfle, ba dansau in cercuri cand alea cantau. M-am mirat, dar dupa mi-au explicat fetele ca asa se intampla cand vin prima data, a doua oara, pana se invata. Si ca ele se bucura sa vada si copii normali, nu daor molai cum sunt majoritatea de acolo, caci pe cei mai activi i-au retras mamele de la cresa 'ca sa nu se loveasca, certe etc' ...
De mers in carucior ...nici vorba de demultttt. Numai pe jos sau daca oboseste in brate. Si e aiurea ca fie-mea o ia in ce directie i se pare interesant sau se duce in magazine, mai ales de haine!..prin hypermarketuri sta in carutul ala de copii o perioada pana incepe sa-si aleaga de pe la iaurturi, de pe la biscuiti...Nu-i problema ca ia daor cateva si daca nu sunt potrivite le pun eu subtil la loc :D
gata, dispar o vreme, ca Adriana se dusa sa se culce si suprinzator chiar a adormit vad acum, drept ptr care ma duc sa incerc sa fac sufleu dulce de cartofi cu glucoza praf in loc de zahar, sa vdm ce o iesii:D
Poze cu ingerasul mic
doxinu spune:
fetele avem 4 canini deodatanu-mi vine sa cred.cat s-a chinuit saracutul
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan