mi-a lovit obrazul, deci inima...

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

si cate o si un la toate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melly23 spune:

scumpa mea o si un si bafta in imibunatatirea relatiei voastre!!! si la mufitza voastra!!

Noi si fluturica Amelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Acum am citit si eu povestea ta si am plans!

Mi-am adus aminte de copilarie si iti doresc muuuult sa iti fie bine si sa va cresteti copilul in armonie pt ca un copil vede si simte de mic atmosfera din casa si lacrimile mamei. Mama tot timpul se ascundea si incerca sa ne faca sa vedem doar lucrurile frumoase dar noi vedeam si partea urata si o simteam trista si in felul asta fara ca ea sa isi dea seama am suferit si noi cumplit.
Imi pare rau ca nu s-a despartit mai demult poate asa nu as fi suferit atat si azi ar fi fost si ea fericita asa cum merita.

Ti-am scris asta ca sa intelegi ca un copil poate suferi enorm atunci cand parintii se cearta si iti doresc din suflet sa va fie bine pt ca meriti!
Ai facut bine ca i-ai dat o sansa dar sa nu ii mai dai si altele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Iulia, draga si frumoasa. Imi pare tare rau pt ce am citit. Eu sustin mesajul Mamiclei, sunt pentru impacare, pentru o a doua sansa...El este un imatur si un rasfatat, sunt convinsa insa ca daca iti recapeti deminatea ta isi va recapata si el RESPECTUL pentru tine.
Copilul trebuie sa aiba si mama si tata, sunteti casatoriti in fata lui DUmnezeu si tb sa faceti tot posibilul sa fie bine. Sunt convinsa ca veti reusi...
Nu poti sfatui pe nimeni imediat: divorteaza, paraseste-l, nu exista asa ceva..e simplu d evorbit, dar fiecare nu stie cum ar reactiona in anumite momente..Asa ca rabdare, roaga-te la DUmnezeu sa-ti dea putere si incearca sa te schimbisi sa-l schimbi
Multi pupici, sunt sigura ca va fi bine DACA nu-i mai permiti ton ridicat si cuvinte de mahala.Iar despre palma nu mai poate fi vorba

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Iulia eu cred cu tarie ca trebuie sa-ti salvezi casnicia. Oricine merita o a doua sansa. Oricine trece prin astfel de impasuri.
E normal ca dupa bb sexul sa nu mai fie la fel ca inainte, cel putin o perioada. eu zic ca puteti trece peste asta si cel mai important pentru fetitza ta este sa traiasca langa amandoi parintii.
Nu scriu asta ca sa te indemn sa te sacrifici pentru copil. Dar cred ca inca il iubesti pe sotul tau si ca poti sa-l recastigi, ca frumoasa esti, tanara esti, aveti bb impreuna.
Viata asta nu e alb /negru, mai faci compromisuri.
Chiar daca nu va merge relatia in continuare - desi sper din tot sufletul sa mearga - sa nu regreti ca i-ai dat a doua sansa.
te pup mult.

EDIT: acum citesc ce a scris si sis, e adevarat: si rugaciune multa. Dumnezeu ajuta. Pe mine m-a ajutat, am trecut si eu printr-un impas.
Si iti spun din experienta, poate trece si poate fi iar soare.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Revin si eu, ca ti-am scris dincolo. Draga mea, nu ma intelege gresit eu nu te-am sfatuit sa divortezi.
De fapt cine sunt eu sa iti dau sfaturi, nu mi-a placut niciodata sa mi se spuna ce sa fac si nici sa iau decizii ca asa imi zice cineva. Nici sa dau sfaturi nu obisnuiesc. Ceea ce zic insa mereu prietenelor mele, eu nu pot sa dau sfaturi dar te ascult, te sustin si te imbratisez (virtual) si iti ofer si un umar (virtual sau real).

Acuma din ciclul experiente in viata: am o prietena, cuplu tanar, acum 2 ani s-au casatorit, la scurt timp ma intreaba ceva care mi-a facut sufletul sa inghete: tu ce ai face daca sotul tau ti-ar da o palma? Eu am replicat: cand s-a intamplat? Se certau, nu au copii deci din alte motive si din lipsa de argumente i-a dat o palma.
Ai mei nu s-au batut dar se certau in fiecare zi. O singura data tata i-a smuls lantisorul de la gat mamei, de nervi, apropo e tot rac, mentionez ca nu el incepea certurile. A zburat o oala pe geam si tot asa. Eu am crescut asa, ii cantam sorei mele sa nu auda cum se urla. Ea cand avea sapte ani am purtat o discutie serioasa cu parintii nostri si am zis ca din punctul nostru de vedere mai bine divorteaza, iar ea la 7 ani a zis ca isi iubeste tatal, dar ea stie ca eu ii cantam sa nu auda cum se cearta.
Atunci cred ca au inteles. Dar au continuat sa se certe, si sa ramana impreuna de dragul nostru. Eu ma duc acasa cat se poate de rar. De cate ori intru in oras imi vine sa fac cale intoarsa.
Am inteles in timp ca era vina amandurora si nu am de ce sa imi invinovatesc doar tatal (asa ma invatase mama). Eu nu vreau ca copilul meu sa creasca asa. Eu nu am vrut sa cresc asa. Nu am suferit niciodata batai. Am luat 5 batai in copilaria mea si am meritat de fiecare data, am invatat lectia.

Eu ce as face daca sotul meu mi-ar da o palma? Nu stiu. Am luptat mult pentru relatia asta, am suferit ca un caine, am inghitit multe si am fost iubitoare si rabdatoare chiar daca imi venea sa dau cu capul de pereti de durerea din suflet. Nu stiu daca as renunta sau nu. Stiu insa ca nimic nu ar fi ca inainte. Noi nici macar nu ne certam, ne iubeste pe amandoi, avem un pui superb.

Din toata povestea mea, vreau sa retii un singur lucru. Nu lua decizii pentru copil, pentru binele copilului. Copilul se va simti oribil ca a fost motivul deciziei oricare ar fi ea. Ia decizii pentru tine si atat.

Si continua sa ne scrii chiar daca simti ca te-am judecat. Nu e asa, orice decizie iei e viata ta, numai tu stii cum e bine. Inteleg instinctul de a-l apara acum, dar singurul mesaj cu sentimente autentice este primul tau mesaj, acolo scrie ce ai simtit atunci. Restul...e deja analiza, gandire. Deci eu te sustin daca vrei sa lupti. Si daca vei fi victorioasa voi aplauda cu tine. Dar daca cumva nu vei reusi, tot aici sunt sa te sustin.

Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Am o prietena care a divortat cand fetita ei avea 2 ani si jumatate. Sotul, la fel ca al tau, a inceput cu o palma si cu zeci de scuze. Dupa a inceput sa nu-i mai pese nici macar de faptul ca fetita era in bratele mamei. Ani de zile prietena mea a umblat la logoped si la psiho cu fata fiindca la o palma asa de tare s-a speriat ca fetita a fost ani de zile balbaita de frica !
Ai mare grija de tine si de fata. Pentru ea este nevoie de un mediu cald si iubitor si din cate spui tu la voi in casa este teroare.
Mult noroc si multa putere iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catinuta spune:

Iulia...Iulia...vreau sa-ti strig trezeste-te pana nu e prea tarziu. Deja *tufa urata* si expresiile de genul *te calc pe cap* ar trebui sa-ti dea de gandit, ce sa mai spun de palma primita atat de tare. Iar tu ii cauti scuze, ca sunteti prea tineri, ca e rasfatat, ca e imatur, niciuna nu e o scuza pt violenta. Noi cand am avut primul copil aveam 21 respectiv 23 de ani si am avut putere sa trecem amandoi peste tot, peste faptul ca nu aveam o casa, ca eram prea tineri si ...inca o mie de motive, dar stii la ce a folosit? Ne-a intarit pe noi ca familie, ca cuplu, nu a fost o motivatie ca noi sa ne comportam imatur si pueril. Acum cand privim in urma ne minunam de cat de multe am realizat si ne mandrim pt ca stim ca multi in locul nostru nu ar fi reusit.
De ce ma mir? Sa nu-i dea D-zeu omului cate poate duce. Aceeasi situatie o are si sora mea si nu reactioneaza in nici un fel. Pacat, mare pacat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Spunea cineva ca sexul nu mai e la fel dupa un copil (la unii o fi asa, la altii nu). Dar sunt ferm convinsa ca, dupa o palma sau o insulta, sexul nu mai poate fi acelasi pentru "victima" - de fapt intreaga relatie. Intai si intai cum sa ma mai apropii fizic de un om care m-a jignit in toate felurile si m-a si batut? Nu ma pot pune in pielea femeilor care reusesc asta. Eu vad altfel lucrurile - daca ceva atat de urat s-a intamplat, nu mai conteaza ce-a fost frumos inainte. Singurul mod prin care as putea trece peste ar fi sa am un fel de amnezie - nu stiu - sa fac cumva si sa uit tot ce-a fost rau - dar sa mi se stearga, efectiv, din minte. Dar asa ceva nu se poate si atunci nu-ti ramane decat sa te minti pe tine ca de fapt nu s-a intamplat nimic. Si asta nu-i normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Iulia,

Sunteti asa tineri si draguti impreuna ca zau ar fi pacat sa se va despartiti. Dar asta nu inseamna ca daca nu mai poti sa il iubesti sau nu te mai iubeste sa ramaneti impreuna de dragul copilului. Copilul este o grea incercare pentru un cuplu, crede-ma ca am 2. Sotul tau se vede trecut pe locul 2 in sufletul tau si probabil a incercat sa-ti atraga cumva atentia. Este probabil ca tu nu ai raspuns cum voia el la mesajele lui. E grav ca-ti atrage atentia jignindu-te si apeland la forta in loc sa aveti o discutie omeneasca. Daca te iubeste si te cunoaste suficient cred ca ar intelege cat de mult suferi ca urmare a comportamentului lui. Oricum nu lasa sa se mai intample asta, lamuriti-va problemele ca doi oameni care s-au casatorit din dragoste.

pisica mama de Ana Maria si Elena Ruxandra

Mergi la inceput