mi-a lovit obrazul, deci inima...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adeia spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia83

cat despre fata, e anormal ce se intampla cu tatii de care mi-ati povestit, care-si bat copii si nu-i suporta langa ei, dar spun si sustin cu tarie ca sotul meu nu si-ar atinge fata pt ca o iubeste mult prea mult. si chiar cred ca ea este cea care ne va salva casnicia.

daca o iubeste "mult prea mult" pe fetita de ce nu suporta sa o auda plangand? asta se numeste iubire?
in ce priveste relatia ta cu el, nu pot decat sa sper din suflet ca stii ce faci, pana la urma e viata ta. dar, nu pune pe umerii fetitei casnicia ta, si faptul ca din cauza ei, sau pentru ea ai ramas cu el. crede-ma e o povara mult prea mare pentru un copil, chiar si atunci cand devine adult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

IUlia , spui ca nu va da in fiica voastra pt. ca o iubeste prea mult.
sa inteleg ca pe tine nu te iubeste.Pacat ca nu intelegi si tu si pacat ca nu ai luciditatea si puterea necesara sa-ti dai seama cum o va afecta aceasta "relatie" , ca nu e casnicie , pe fiica ta .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Draga Iulia, referitor la primele tale mesaje, sunt perfect de acord cu restul fetelor care ti-au scris. In legatura cu ultimul, vreau sa te intreb ceva: in sufletul tau, esti sigura ca motivul pentru care mai dai o sansa acestui om nu este lasitatea, lipsa curajului de a il infrunta pe el, de a suporta opinia apropiatiloe si sentimentul propriu de esec al casniciei?

Daca ai inchide ochii si dintr-o clipire ai putea sa fii peste 6 luni, cu voi divortati, el mutat din casa parintilor tai, mama ta inapoi sa te ajute cu fetita, sa te inteleaga cand ti-e greu, apele linistite, ai vrea?

Nu uita ca daca divortezi de el, fetita ta nu pierde un tata, va avea exact acelasi tata pe care il are si acum, bun sau rau in roul asta, tu doar renunti la un sot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Situatie absurda si incredibila. Domnul e infantil si nu suporta sa auda cum plinge copilul, soacra nu da doi bani pe copil, domnul jigneste si da (probabil ca si la el in familie bataia era ceva obisnuit, asta e un comportament mostenit), iar cea care incearca sa salveze o asa zisa relatie e chiar victima. Trist, Iulia, draga. Daca ai un moment in care sa nu gindesti cu sufletul, schimba yala si nu-i mai da cheia. Pentru ca daca tu ai optiunea de a alege sa fii sau nu victima, fata ta nu are aceasta sansa. Si nu mai spune, te rog, cit o iubeste pe fetita pentru ca habar nu are ce e aia dragoste daca da intr-o proaspata mamica, iar plinsetele copilului, in loc sa-l ingrijoreze si sa-l induioseze il enerveaza. E mitocan si infantil si asta nu se schimba pentru ca din pacate oamenii nu se schimba ca-n filme.

Edit: citeste de multe ori postare lui Happy in To, chiar daca nu mai scrii pe aici. S-ar putea sa-ti fie de folos pe viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mata spune:

[quote]citat din mesajul lui iulia83
azi pur si simplu s-a purtat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat..si fara jigniri, deci, e o premiera. azi n-am mai auzit cuvantul urata si tufa ceea ce ma mira...

[quote]

Probabil ca totul s-a schimbat in momentul in care i-ai permis sa te apeleze prima data si apoi zilnic 'tufa urata'. Te mira ca nu te-a jignit a doua zi, asa obisnuita esti cu abuzul asta. Palma e doar consecinta a ceea ce a devenit relatia voastra si prima din sirul batutelor...

Iar pentru el, da, nu s-a intamplat nimic grav - ce? te-a durut asa tare? - asa ca de ce ar avea alta atitudine???

E dreptul tau sa incerci sa repari o relatie la care ai tinut insa nu te pierde complet in acest proces. Trebuie sa stii ca iti poti gasi singura puterea de a te rupe din aceasta relatie abuzator-abuzat, dar numai atunci cand esti convinsa in sinea ta, fara sfaturi din afara, ca nu se mai poate face nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

va citesc..si mi-e greu sa recunosc ca aveti dreptate. dar nu pot renunta inca. nu ma agat de nimic, vreau doar sa redevenim ce-am fost odata. ma gandesc ca startul e mai greu, noi am devenit soti si parinti prea repede si nu stim cu ce se mananca casnicia...sunt cupluri care au probleme si dupa ani buni de casnicie. e ciudat ca acum imi iau apararea, cand acum cateva zile imi plangeam sufletul din mine. nu va mai fi o a 2-a oara, sunt sigura, iar relatia noastra va intra pe fagasul normal ... nu sunt dispusa sa renunt..mi-e dor de barbatul pe care l-am avut langa mine si-l vreau inapoi. nu spun ca nu aveti dreptate. fiecare dintre voi ati spus un adevar crud dar nu sunt dispusa sa-l accept. cred cu tarie ca voi avea o casnicie fericita daca voi sti sa lupt pt ce-i al meu. nu renunt asa usor. spun asta pt ca am purtat pt prima data de cand suntem impreuna o discutie serioasa despre noi 2...

inca odata va multumesc pt sfaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

revin...in seara cu pricina, citeam pe forum de o mamica careia i-a plecat sotul la amanta, renuntand la ea si la copil.totusi, n-a renuntat si de fiecare data il astepta aranjata, discutau lejer, fara tensiune, ceea ce l-a adus pe sot inapoi. sincer, pot trece peste o palma cu conditia sa nu se mai repete, dar sa fac ce a facut femeia asta, n-as fi avut taria respectiva. ambele cazuri sunt dureroase si umilitoare pt o femeie, dar se pare ca e posibil sa ierti si sa mergi mai departe daca stii ca merita, ca omul pe care il iubesti mai e acolo dar s-a pierdut putin pe drum si stii ca, cu putina rabdare il poti readuce la normal, sa fie asa cum a fost cand te-ai indragostit de el.

poate ma credeti nebuna, va ganditi ca nu va trece mult pana voi scrie iar despre o alta palma, dar ma repet...am incredere in Dumnezeu ca totul va fi bine, pt ca stiu ca mai sunt acolo in sufletul lui...

va pe fiecare in parte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eu inteleg ca nu poti sa renunti acum, eu si poate altele care ti-au raspuns aici. Stiu ce simti, inteleg de ce faci sau gandesti asa.
E un proces prin care trebuie sa treci - daca vei trece, si eu sper pentru tine si pentru fetita ta sa o faci. Sper sa o faci cat mai repede. Timpul care trece iti va manca din suflet, vei pierde lucruri, de fapt dorinta pentru acele lucruri...
E drept ca eu, fiind mama de fata, nu pot privi rece ceea ce povestesti, cateva detalii pe care le-ai dat m-au durut - uite de pilda cum el a spus ca n-a fost mare lucru, rusinea ta, felul in care te straduiesti sa nu-ti vada durerea. Esti atat de tanara, atat de frumoasa si de dulce si ma doare sufletul.

te rog sa faci ceea ce si eu si Happy ti-am spus: informeaza-te despre relatiile abuzive si gandeste-te la fiica ta. Sunt sigura ca pe ea o iubesti cel mai mult, sunt sigura ca o iubesti mai mult decat frica ta de a-l pierde.

Iti doresc mult noroc,

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

.. eu nu zic nici lasa-l nici nu-l lasa. k numai tu esti in masura sa decizi pt tine.. il iubesti.. sau.. iubesti omul de la inceput. io de fel sunt mai drastica in decizii insa..
parerea mea e k orice lucru rau facut o data.. o palma.. o injutarura.. o jignire.. urmeaza si a 2-a si a 5-a si a n-a oara.. s-a creat un precedent. trebuie doar sa iti recunosti tie!

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

off..Iulia, te-a convins sa ma iincerci odata..si o sa te convinga inca odata, si inca odata..si pe urma o sa-ti fie rusine, frica sa mai faci ceva..stiu o sa-mi spui ca nu te-a convins el cu nimic..ca tu ai decis sa-i mai acorzi o sansa..o sansa l ace? sa desavarseasca abuzul la care te supune? o sansa sa vada si sa simta si copila mai bine ce poate tatal ei care-o iubeste pe mami? nu zau? acum, sigur, abia ai nascut, esti cu nervii in pioneze, ai hormoni gramada..insa zau..poti sa ignori ce inseamn aceasta palma? adica 0 respect ptr tine, ca femeie, ca om, ca orice...si tu spui ca regreta? pai da, poage..o sa regrete si pe urmatoarea, si prima bataie adevarata si tot asa...sigur, ii gasesti scuze, asa facem toate, pana ne trezim odata ca ti-ai irosit viata si ai irosit-o si pe a copiilor, ptr. a nu fi singura..dar stii ce? acum esti mai singura ca oricand..acum cand trebuia sa va bucurati de copilul vostru...nimic nu-l schimba..si nici vorbele frumoase sau comportamentul mai putin abuziv cu care te invredniceste acum...daca tu asta vrei sa traiesti..e decizia ta..indiferent cat de greu o sa-ti fie singura, n-o sa-ti fie nici pe departe atat de greu cum ti-ar fi de exemplu sa=-ti dai seama dupa 17 ani(de exemplu) ca i-ai gasit scuze o viata intreaga si ca ai copiat ceea ce ai vazut acasa la ai tai si ca ai considerat ca va merge, ca-l vei schimba..te anunt: n-o sa-l schimbi...nici o sansa..insa..iti doresc sa iei decizia potrivita

Mergi la inceput