mi-a lovit obrazul, deci inima...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexadra spune:

Deianira, punct ochit punct lovit ! Scurt si la obiect !
Iulia, de cand ma stiu am crezut in citatul : "daca ai luat o palma vine imediat si a-II-a". Am o prietena care este batuta aproape lunar, palmele partenerului vin o data cu salariu, este ingrozitot si totusi sta cu el, cu toate ca nu sunt casatoriti si despartirea ar avea loc imediat nu vrea sa renunte la el pentru ca ii e frica sa nu ramana handicapat copilul ei daca il va creste fara tata. Am vorbit de multe ori cu ea dar fara efect, acum, azi, cand eu sunt in plin divort a deschis ochii si a prins curaj, a spus ca "pune piciorul in prag". Eu nu sfatuiesc pe nimeni sa se desparta, pentru ca este ingrozitor mai ales pentru copil dar, le povestesc prin ce am trecut eu(poti citi mai multe la Femeie ! Trezeste-te). Pe scurt, l-am cunoscut pe net, dupa 4 luni de vorbit cate 10 ore zilnic pe net a venit la mine, a ramas, dupa 1 an am facut nunta, dupa 1 an am nascut, dupa 2 ani ne-am despartit. Un om extraordinar, in 2 ani nu am facut baie la copil decat de 10 ori maxim cand a intarziat prea tare, in rest numai el, spala vase, dadea cu aspiratorul... un om deosebit, pana intr-o zi cand mi-a dat o palma, m-am mutat la fratele meu si l-am lasat singur sa se gandeasca la ce a facut, dupa 2 saptamani a plecat. El credea ca am plecat ca sa-i mai dau o sansa dar eu, ca sa fiu sigura ca nu ma razgandesc cand isi va cere iertare am innaintat divortul. Copilul a suferit si inca sufera ingrozitor, se trezea noaptea plangand dupa el... eram gravida in 2 luni cu al doilea copil, platesc datorii de 2600 eur, si multe, multe altele, dar trec. Eu nu consider ca am meritat acea palma si nu am de ce sa il iert. Eu nu am gresit cu nimic. Eu nu am iertat. Mi se pare foarte buna ideea pe care o ai dar, ai mare grija, daca va mai dati o sansa nu uita ca la urmatoarea palma sau agresiune fizica sau psihica sa il parasesti. Am o intrebare la care nu vreau raspuns, vreau ca raspunsul sa ti-l dai singura: "Un barbat tanar si santos care face dragoste cu iubita lui zilnic sau in limite normale, ce motiv are sa nu o mai faca ? Cum crezi tu ca un barbat sta fara sa faca sex mai mult de o luna-doua ?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia83

va multumesc din suflet!!! pt imbratisari, incurajari. adevarul e ca n-am putut dormi toata noaptea. am stat si m-am gandit si iar m-am gandit. dupa ce am scris patania mea, culmea, ca de obicei, s-a intors acasa spasit sa-l iert. poate credeti ca mi-o fac cu mana mea, ca nu ar trebui sa-i mai dau sansa...de plecat, nu pot pleca, pt ca el sta la mine, stam in casa parintilor mei, ei stau la tara, mama vine 2-3 zile pe saptamana acasa, in rest e la tara cu tata. s-au mutat pt ca nu au avut posibilitatea sa ne ofere un apartament al nostru si asa au plecat ei. lui nu-i convine..vrea o casa numai a noastra, pe acte, nu sa stea cu mama in casa. sa n-o vada...bine, ma opresc aici...

mi-am zis de mii de ori ca dupa prima palma voi intenta divort, ca nu sunt genul de om care sa stea langa un animal (asa consider un barbat care da intr-o femeie) doar de ragul copilului. insa aseara m-am aflat in fata faptului implinit si in afara de o neputinta enervant de dureroasa si ura n-am putut sa fac nimic. i-am zis sa plece, nu a plecat. statea cu fata in brate si o dadea la gluma.."hai ca nu te-am lovit tare ce te plangi?" - lucru pe care mi l-a repetat si azi- am insistat sa iasa din camera si sa lase fata s-o imbrac,dar el nimic..."daca plec, plec cu fata cu tot!" si il cred, pt ca in ziua de azi cu influenta si cu bani poti face orice. am mai avut noi discutia asta si m-a amenintat de fiecare data ca ia fata daca il parasesc...bine, nu asta ar fi motivul, il cunosc, stiu ca la nervi face lucruri pe care mai apoi le regreta, insa nu asta e viata pe care mi-am dorit-o. mie si copilului meu. atat ai mei cat si ai lui nu s-au certat odata in viata lor, oameni muncitori, socrii mei niste oameni extraordinari, nu stiu el unde si-a format caracterul asta mizer si cum de nu am vazut inainte sa fie prea tarziu...

"daca faci asta, te joc pe cap" sau "iti rup capul" asa ma ameninta cand nu-i convine ceva...ma doare, cred ca si mama banuieste ceva..

diseara o sa am o discutie cu soacra, mergem pe la ea...

va multumesc..

Ar trebui sa scapi de el, sa divortezi. Foarte putin probabil - dupa parerea mea, chiar imposibil sa i se acorde lui custodia fetitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexadra
Am o intrebare la care nu vreau raspuns, vreau ca raspunsul sa ti-l dai singura: "Un barbat tanar si santos care face dragoste cu iubita lui zilnic sau in limite normale, ce motiv are sa nu o mai faca ? Cum crezi tu ca un barbat sta fara sa faca sex mai mult de o luna-doua ?"

si eu ma intreb lucrul asta...din pacate.

iar daca fata mea mi-ar spune vreodata ca o bate sotul sau o ameninta, l-as strange de gat pe nenorocit si punct. fara menajamente sau cuvinte.

tocmai am vorbit cu socrii. le-am povestit totul, nu numai intamplarea de aseara. au ramas muti. au zis ca o sa poarte o discutie cu el, sper sa si functioneze, ca el la critici nu reactioneaza prea bine. acum urmeaza sa am eu o discutie serioasa cu el, pt ca azi pur si simplu s-a purtat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat..si fara jigniri, deci, e o premiera. azi n-am mai auzit cuvantul urata si tufa ceea ce ma mira...

mai revin cand pot...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Iulia, sa dea DD sa se schimbe..si sa-l si tina. Eu insa o tin pe-a mea...fa ceva sapaturi, daca "tufa" de acasa, care e o tipa de milioane din ce am vazut eu in poze, nu-i mai place...sa nu aiba vreun "arbust" pe undeva. Zic si eu, de obicei asta e motivul pt care acasa doar "le pute"

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Iulia, nu te minti tu pe tine. Oamenii nu se schimba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

poate gandesc acum impulsiv,dar i-as mai da o sansa dupa ce in prealabil i-as da un sut in dors pe scari sa se duca la muma-sa si sa-si revizuiasca comportamentul o luna, doua, un an pana vine acasa OM.
nu cu astfel de om iti vei face o casnicie fericita. trezeste-te si trimite-l acasa. ai acest atuu si foloseste-te de el. nu i-ar fi rusine!!!

"...mama prostilor e mereu gravida!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

nush ce au zis celelate fete am citit doar povestea ta si m am uitat la poze esti foarte frumoasa si copil superb sa ti traiasca si sa fi fericita

http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

iulia,

ESTI CA O TUFA DE BUJORI DE FRUMOASA!
iar el nu-i decat o tufa de scaieti.

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Iulia, m-am uitat si eu la pozele tale, esti foarte frumoasa si bebe numa bun de smotocit .

Nu te minti ca oamenii se schimba. Cred ca ti-e frica sa te rupi de tot ceea ce inseamna viata ta de o perioada incoace (si ma refer mai mult la inceputul frumos) dar nu inteleg cum poti tu, ca femeie care se respecta, sa traiesti alaturi de un barbat care te umileste zilnic. Fetita ta e acum mica si nu intelege mare lucru, dar va creste, si nu va creste sanatoasa si fericita intr-o familie unde exista tensiune continua si mama o incaseaza on a regular basis si e plansa si nefericita non-stop.

Am vazut ca mi-ai raspuns la intrebarea de mai devreme. Gandeste-te ca asa ar face si parintii tai daca ai fi sincera si corecta si le-ai spune asta, pentru ca si ei la randul lor isi doresc sa fi fericita, adica tocmai ceea ce nu esti acum.

O sa-ti spun o poveste. Trista. S-ar putea sa ma injuri printre dinti sau sa te bucuri ca te-am trezit la realitate: M. are acum 3 ani si jumatate. Provine dintr-o familie unde nu doar mama lua bataie, ci si ea. Un bebe/copilas care cand mama nu era acasa manca pe furis zahar dintr-un borcan pentru ca tata a ajuns sa nu suporte simpla ei prezenta si o snopea in bataie de cate ori aparea in raza lui vizuala. Cand avea fetita 3 ani, mama a rupt-o la fuga de frica, fara sa se uite in urma. Vecinii s-au sesizat si M. a ajuns la un centru de plasament unde a invatat sa manance (nu cunostea notiunea de lingura/lingurita/furculita/farfurie/etc), sa vorbeasca si ce-i mai important - sa zambeasca. Totusi, in 6 luni la centru nu a invatat inca sa se ceara la wc, tot cu pampers este si la cea mai mica privire incruntatat la ea devine inspaimantata si efectiv urla zeci de minute in sir.

Nu ti-am zis asta ca sa te supar, nici ca sa te jignesc, vreau doar sa vezi unde se poate ajunge de la o "banala" prima palma . Astept ziua in care nu vor mai exista centre de plasament/orfelinate/etc pentru ca nu vor mai exista copii abuzati sau abandonati. Sincer, nu cred ca vor apuca ziua asta nici macar nepotii mei.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia83

oricat as zice si as face, mi-am dat seama ca nu e asa usor sa renunti la o casnicie. mai ales cand e si un copil implicat. am mai citit pe aici pe-acolo de adevarate drame, cu sotii inselate, parasite, abuzuri...noi suntem la inceput de drum si tind sa sper ca daca voi avea putina grija si voi lua putin taurul de coarne lucrurile se vor remedia. spunea cineva sa incep sa fiu eu cocosul in familie. asa o sa fac. o sa am grija sa-l taxez pt palma aia cu varf si indesat. faptul ca am devenit mama m-a cam muiat putin, nu mai sunt cea de dinainte, totusi trebuie sa incerc sa imi ascult si ratiunea, nu sa actionez sub impuls. sigur e foarte usor sa zici "pa" sar sa si pui in aplicare...nu am uitat si nici n-o sa pot uita vreodata palma aia si ma rog la Dumnezeu sa fie prima si singura data cand ma atinge asa, dar o sa va urmez sfatul si in loc sa-l parasesc, sa-l aduc pe drumul cel bun. o sa incep cu a discuta cu soacra mea, cu tatal lui, de care ii este extrem de rusine, cu nasii...sa stie si ei ce fel de om a devenit.

incerc sa ma gandesc totusi ce e mai rau din doua, ce ar fi mai "usor " sa zicem asa pt sufletul meu...sa-l las sau sa incerc sa schimb ceva. in momentul de fata daca ma intreaba cineva daca-l mai iubesc, as sta pe ganduri..imi puyn si eu intrebarile astea, oare-l mai iubesc? atata vreme cat el nu ma respecta pe mine ca om, sotie, mama...incerc sa nu-i arat ca sufar si sa ma fac ca a trecut,incerc sa nu ma gandesc la razbunare, pt ca nici asta nu m-ar impaca sufleteste. nu are scuza pt ce-a facut, dar nici nu pot lasa totul balta. ziceati ca nu va trece mult pana va lovi si fata..asta sunt eu ferm convinsa ca n-o va face. o iubeste prea mult si l-am vazut cum a reactionat de fiecare data cand fata plangea sau era maraita..se razbuna pe mine, nu pe ea. ..

am incredere ca palma asta mi-a deschis ochii sa incerc sa-mi salvez casnicia. daca nici dupa ce voi incerca sa repar ceva nu va merge, sigur voi renunta...si atunci nu ma voi mai uita inapoi...

Mai , cum poti sa spui ca e mai greu acum ca aveti un copil?
Ba chiar e mai simplu!
Mie comportamentul lui dn ce ai povestit pe aici , ca sunt sigura ca nu e doar atat mi se pare abject i de necontrolat.
CUm poti sa spui ca vrei sa stai cu un om care te ameninta cu vorbe de rahat de coltul bloclui? "te calc pe cap"?!?!?!??!?! In viata mea n-am folosit expresia asta tampita, dar mai sa o spun cuiva p care se presupune ca-l iubesc.
Intreb si eu de ce vrei sa salvezi ceva ce nu se mai poate salva?
Omul nu-si da seama ca ce a facut nu se face. Iti spun ca nu te-a lovit asa tare?
Nu trebuie sa te loveasca nci cu o floare!

Cam cat crezi ca ii va lua pana la urmatoarea palma?Dupa 2 saptamani de pauza vei umbla prin casa cu casca de protectie?
Cat crezi ca ii va lua pana o va plesni pe fiica voastra?
sau pe ai tai daca au ghinionul sa nimereasca in mijlocul unei certi?
Si cand crezi ca-si va tine promosiunea si te va "calca pe cap"?
Cel mai istet lucru pe care-l poti face este sa te duci la IML sa -ti iei dovada ca te-a batut , sa faci o plangere la politie data viitoare , daca tot vrei sa mai stai cu el si sa-l scoti din casa.
Fata nu o poate lua cu asa un comportament , tu ai dovada ca e agresiv et voila!

Omul asta nu are nici o scuza decat daca este bolnav psihic.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput