Bartholinita.Ati avut asa ceva?
Buna!
Am o problema de mult timp, credeam ca am rezolvat-o, dar se pare ca nu...
In urma cu 4 ani mi-a aparut in zona perineului un chist, sub piele,de marimea unui bob de cafea, nedureros, cu care am stat, din neglijenta si din cauza faptului ca nu ma deranja deloc,mai bine de un an.Dupa un an , am fost la ginecolog(dat fiind zona unde aparuse, am crezut ca e de competenta ginecologului)care mi-a spus ca e mai bine sa-l scot.L-am scos(a durat 10 minute cu anestezie locala),dar dupa o jumatate de an s-a refacut in acelasi loc.
Cand a reaparut era cat o gamalie de ac, apoi a ajuns din nou la dimensiunile boabei de cafea.Am stat si cu acesta destul, dandu-mi seama ca nu ginecologul poate rezolva aceasta problema.De data aceasta, imi dadea si niste junghiuri, in zona respectiva si in fese(parca imi facea cineva injectii),dar nu tot timpul.Acum o luna, mi l-am scos si pe acesta, de data asta, la chirurg.Diagnosticul: chist de glanda Bartholini. Problema mea e ca a trecut o luna de la operatie si am in continuare junghiuri, mai puternice decat inainte, mai nou si in regiunea inghinala.
Taietura in sine s-a vindecat, aproape nu se mai vede, dar nu inteleg de ce nu ma lasa aceste dureri.
Daca cineva s-a confruntat cu problema asta, as fi foarte recunoscatoare daca m-ar ajuta cu un sfat.
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
Raspunsuri
XIO spune:
Bartholinita este recidivanta , daca ai facut-o o data mai faci.
Cel mai bine este sa fie operata , iar pt. durerile tale sa-l intrebi pe doctor.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Stanescu spune:
In ce perioada ai fost operata? Adica era in puseu acut - roseata, caldura locala, dureri, eventual febra - sau intr-o faza cronica?
Noa spune:
Nu era infectata, nu ma durea deloc, doar din cand in cand aceste junghiuri. Doctorul mi-a spus ca a fost mai bine ca n-am lasat sa se infecteze,pentru ca nu mi l-ar mai fi putut scoate atat de bine.
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
Stanescu spune:
Ideea e ca trebuie scoasa si "camasa" - invelisul - si mers pana in tesut sanatos - daca a ratat sa faca asa, recidiveaza.
diana11 spune:
Eu am avut si am trait cu el vreo 10 ani.M-am operat si mi-a scos chistul cu camasa cu tot si nu s-a mai refacut.Eu l-am avut pe labie mai jos,destul de mare, m-a operat cu anesteie rahidiana. Aveam momente cand ma durea chiar asa ca am scapat de el. Acum e o zona mai sensibila acolo dar...
Noa spune:
Pot sa te intreb cum erau durerile? Eu simt ca un junghi inghinal si in fese ca dupa injectie.Nici nu stiu daca junghiurile au legatura cu bartholinita, dar cred ca da, pentru ca nu vad de la ce altceva ar putea sa fie.
Maine ma duc la dr.sa-i spun, sa vad ce mai zice.
M-am facut mare!
diana11 spune:
Eu sunt in criza permanenta de timp, asa ca iti raspund cu intarziere.
Nu aveam durerile de care amintesti tu. Eu aveam o durere locala si atat.Nu a fost placut dupa operatie, m-am refact destul de greu pentru ca mi-au taiat si vaginul.
Multa sanatate iti doresc.
danuta36 spune:
Am fost diagnosticata si eu cu asa ceva,acum cativa ani,dar am scapat usor cu un antibiotic din clasa cefalosporinelor...nu mai stiu cum se numea.Dupa cateva zile de tratament,s-a retras,si am scapat de operatie...noroc cu sfatul unui alt doctor!
Sanatate multa!
n1c0le spune:
am 18 ani si am fost operata de bartholinita in urma cu 2 luni . akum mi-a aparut iar . am luat ceva antibiotice , mi-a dat putin inapoi , ca era umflata si ma durea . insa este tot acolo . si nuj ce sa fac , daca sa merg sa ma operez iar . as vrea sa scot glanda sa nu mai am probleme. dar sincer nu stiu . daca o scot vor exista probleme sau consecinte negative?
hristina spune:
Cumnata mea a avut si dupa ce unul dintre medici a curatit-o acolo, celalalt i-a dat tratament corespunzator si a scapat, nu a mai recidivat!
Pentru detalii suplimentare, o mai intreb maine si scriu daca e ceva ce imi va atrage atentia!