Colinde si Meniu de Craciun 2008.
Raspunsuri - Pagina 11
Tisina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danangie TISINA si cam cat dureaza pana se mureaza? IONICA eu fac sarmale in foi de varza dar nu am murata. Eu le oparesc cateva secunde in apa clocotita. ALESSIO comoara mea, 07.06.2008 S-a mai nascut o stea: ALESSIO! |
Cam intr-o saptamana. Acum depinde si de temperatura camerei in care e borcanul. Eu il tin intr-o camara cu geamuletul deschis (si cred ca sunt in jur de 15 grade). E bine sa nu stea intr-o camera incalzita, ca sa nu se inmoaie prea tare.
Allyza spune:
Eu m-am gandit la un Craciun cu adevarat traditional ca m-am saturat de tot marketingul asta de sarbatori. Unele bucate o sa fac eu...altele va rog daca puteti sa-mi scrieti cateva retete din Transilvania (ca sa o impresionez pe soacra ).
Dar ca un cadou special pentru intreaga familie o sa chem un Mos Craciun adevarat, cu barba si par alb, Am cautat pe net si am gasit situl reclama , care ofera Mosi adevarati.
Pontul asta a fost ca sa imi trimiteti mai multe retete.
Va !
Un fericit cu multi
ionica spune:
Fetele
azi am primit produsele acasa,exact dupa 48 de ore,incredibil dar adevarat.
Nu va puteti imagina ce bucuroasa am fost cand l-am deschis si am vazut bomboanele noastre de brad ,icrele,varza murata, zacusca,borsul si toate felurile de branzeturi romanesti.
sunt foarte multumita de serviciile lor si vi-l pot recomanda cu incredere.
Mihaela ,daca esti pe aici si citesti,puiule ,mi-ai facut ziua fericita,abia astept sa fac sarmale si ciorba acrita cu bors.
Daca doriti link-ul , vi-l pot trimite pe PM.
Ziua buna
Sophia 2ani
+21
ionica spune:
Fetele,gospodinelor,
Acum ca mi-am gasit varza murata si condimentele pt. sarmale ascult si astept retete .
Mentionez ca nu am facut niciodata ,dar am sa fac in post cu orez ca sa ma antrenez la rulat.
Deci, vreau reteta pt. sarmale cu varza murata si in foi de vita.
Se pot amesteca amandoua sortimentele de sarmale?
Si inca o intrebare :
Ce faceti voi cu icrele de peste si cu branza de burduf.
Eu le-am comandat dar nu stiu cum sa le servesc,in aperitiv banuiesc ,dar cum????
Sophia 2ani
+21
mishutza spune:
hehehe,Ionica,ma bucur ca esti fericita.Mama fierbea si sarmale de varza si de vita la un loc.Si ardei umpluti.Mie imi placeau asa.
Stii care e cea mai faina chestie din branza de burduf ce am mancat-o?Deci,ca aperitiv,facut un om de zapada, vreo 3 mingiute din branza,care e usor de modelat,ochii erau doua boabe de piper,nasul un pic de morcov,si matura o ramurica de patrunjel.Arata belea,e aperitiv,si e de craciun.Sper ca ai inteles ce vreau sa zic.
ionica spune:
Buna Mihaela,
Merci pt. idee,chiar ca e belea!
Dar nu face nimeni sarmale? hai fetelor chiar vreau o reteta,ma duc si pe alte site-uri dar mi-e frica sa fac fara fead-back-ul vostru.
eu am chemat o firma pt.spalarea geamurilor(am trei etaje plus un salon cu geam in loc de perete si un winttergarten),inebuneam daca ma apucam eu.
De astazi voi incepe decorare casei pt. sarbatori.
Am sa pun poze.
Sophia 2ani
+21
anda_banu spune:
buna ...ionica te rog frumos ,bitte schon da-mi si mie adresa siteului cu pricina ca deja dupa bunatatile aleasi cam citi bani ai dat tu pe ce ai comandat?
cit despre sarmalele in foi de varza eu le prefer pe cele umplute cu carne tocata de curcan,dar in lipsa le fac cu carne tocata amestec de vita si porc,asez printre eleciteve bucati de carne afumata si le fierb in vin alb;daca ai si un vas de lut ies suuper bune
icrele eu le fac cu ulei si cu apa minerala si ies f pufoase.va pup
ionica spune:
buna Anda
Pai cu trasport ( care a costat 8 euro), am platit total 55euroi.
Am avut si alte mirodenii,ceai de salvie,un dictionar german-roman
Ma rog,mergi pe site si vezi ca sunt aici in germania ,poate depozitul este aproape de tine ,asa nu mai platesti transport.
mergi pe: veveve.lautarul.com
Sophia 2ani
+23
danyce spune:
Ionica, merci mult de tot! Deja am plasat comanda, dar trebuie sa o achit inainte se pare (cel putin mie asta imi aparea la optiuni, poate si pt ca nu-s in Germania). Eu mi-am facut o ditamai comanda, cu vin si bere, muschiulet, carnati si caltabos, pe langa varza murata, branzeturi si alte cele....Mama mia, pai asa fac meniu complet romanesc de sarbatori...Merci mult!
Si eu fac sarmalele in vas roman (de lut/ceramic) in cuptor si ies un deliciu. Prea mare filozofie nu e : cateva cepe calite + carne tocata jumate-jumate (porc-vita) + orez + legume calite, gen ardei grasi tocati si cativa morcovei taiati marunt de robot [ asta e improvizatie de la mine pt mai multa culoare ], eventual ceva marar, dar eu nu prea pun, sare si piper dupa gust. Eu calesc si tot amestecul asta putin impreuna.Apoi rulez sarmalutele (le fac cat se poate de mici) , in asa fel incat sa aiba la final forma unui con cu varf ascutit. O frunza de varza o rup in 3-4.Intre sarmale pun carne afumata sau costita si carnati. Super iese. Normal ca umplu vasul cu apa cat sa acopere sarmalele putin, deci nu chiar apa ca la supa. In vas ies mult mai bune decat pe aragaz. Am incercat sa fac exact aceeasi reteta, dar sarmalele fierte in 2 vase, o oala pe aragaz si vasul roman in cuptor, iar cele din cuptor au fost mult mai bune.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei