Clasa a II a (2008-2009) partea II
Aici am fost clasa I:
Prima parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=106350
A doua parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109288&whichpage=1
A treia parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112042&whichpage=1
A patra parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115234
A cincea parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117873&whichpage=1
A sasea parte aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=121018&whichpage=1
Clasa a II-a
Prima parte : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125983
Lista scolareilor de clasa II-a.
Bucuresti
mnarcisa---------- George Narcis
Violeta 69---------Mihnea-------------Scoala 128
Gabib------------- Alexandra
Bobita-------------Maria
Melinav------------Andrei
Preda vicky--------Dani----------------Scoala 126
Roxanal------------Maria---------------Scoala 171
dcop----------------Anamaria----------Scoala 172 "Sf. Andrei"
mikim--------------Karla----------------Scoala 195
Anuska-------------Ana-Claudia --------Scoala 117
LORE33-------------Mihai---------------Scoala 197
Mira2find------------Ileana--------------Scoala 10
Alba Iulia
mmi------------------Mihai
Campulung Moldovenesc
Milicidana------------Alexandra
Constanta
TinnaS.--------------Andrei
mishu n--------------Rares
Cluj Napoca
Simonaflo------------Oana
Cugir
Sarrb------------------Raul
Galati
Mihmir----------------Robert-------------Scoala 31 GHEORGHE MUNTEANU
Iasi
Carmenp--------------Ionut---------------Scoala 23
Pitesti
Valipop---------------Maria
Anamaria-------------Bogdan
Piatra Neamt
Dora 78--------------Amelia
lunna27--------------Paul Marian
Oradea
Mirelacarmen---------Oana-------------Liceul Pedagogic
Targu Mures
Sense------------------Bogdan
Timisoara
Gabirus------------------Eva
Australia
Vic-----------------------Mihai
Canada
Donia------------------Roxana
USA
Alintaroma-------------Bianca
Ancadm-----------------Andreea
???
lilach-------------------Laura
Crissa2007------------Laura
Raspunsuri
violeta69 spune:
n-am citit tot ![]()
dar...filofteia,si noi mergem cu +B sau -FB intr-o veselie!!! ![]()
avem si un B la mate ca dl Mihnea nu s-a mai deranjat sa citeasca o problema
si evident ca la pct acesta i-a dat doamna I ![]()
we frumos va doresc,
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
mira2find spune:
Draga mea Filofteia, eu dau B doar cand ma confrunt cu o lipsa acuta de bunavointa in realizarea lucrarii. De regula, incepem cu partea de teorie, exemplific (nu totdeauna pt ca vreau sa existe originalitate, creativitate) si apoi copiii incep sa lucreze singuri. La sfarsitul orei, facem o expozitie si, impreuna, punem note in functie de anumite criterii(respectarea temei, originalitate, acuratete).Daca o nota este de B, copiii au ocazia sa refaca acasa lucrarea(singuri, evident) si sa-si mareasca nota
Le-am dat si eu copiilor mei de citit din "Cuore", insa numai o povestire la cateva zile.
La Ileana vad ca, la maematica, se pregatesc sa treaca la adunarea cu trecere peste ordin. La limba romana, vorbesc despre semnele de punctuatie.
Am inceput sa ne pregatim(macar sufleteste) pentru plecarea in tabara; vor merge la Moeciu, 5 zile
Numai bine!
milicidana spune:
buna mamicilor .Ce sa zic cu sc mergem bine avem numai FB dar se da parca prea mult de scris azi a avut la matematica de scris 15 ex. din culegere si la romana Banul muncit,si de citit din Tudor Arghezi,,CARTEA CU JUCARII,,si de scris personajele , dar ce sa zic fiimea ALEXANDRA a cautat unde sunt personaje si a scris pe caiet fara sa mai citeasa nu mai vroia, a zis ca este obosita.Cam atat am avut de povestit sper sa ne mai auzim dar cu lucruri bune si sa fim bucurosi ca copii nostri sunt sanatosi si foarte voiosi si cu chef nebun de cunoasterea lucrurilor noi cum este la religie sau cunoasterea mediului sa auzim de bine .Va salut si numai bine mama lui ALEXANDRA-CATALINA
Vic spune:
Buna!
Mihai a primit ieri un certificat ca a intrunit cerintele unui concurs de citit - 30 de carti in 8 luni, din care 20 trebuiau sa fie de pe o lista data
.
Acum invata ceva despre dinozauri si Mihai a dus o carte azi la scoala, iar maine vrea sa ia dinozaurii din carton, parte tot din carte. In rest, repeta pentru concert, si saptamana asta se pun in vanzare biletele, $25 bucata. Noi trebuie sa luam 3.
Incerc sa-l lamuresc pe Mihai ca daca termina tema repede, luni - marti, are restul saptamanii program de voie. Nu se duce cu tema nefacuta, dar s-a intamplat de vreo 2 ori sa mai faca cate o activitate de spelling vineri dimineata, inainte sa plece la scoala.
In rest, doar eu ce ma chinui cu o amigdalita, a treia in 12 luni
. Noroc ca de data asta n-a mai fost chiar asa de rau.
Sper ca si mamicile si copiii sunt toti sanatosi. Va doresc numai note/calificative bune.
crissa2007 spune:
Dupa cinci ore de stat la scoala ,Laura a avut de scris doua pagini din culegerea mate 2008,in total 20 de ex. si probleme ,iar la romana tot doua pagini din culegere cu numai sapte exercitii...pe carte,din fericire Cum ieri nu am fost acasa ,a lucrat singura fara siguranta pe care o simtea cind mai ma intreba si pe mine daca este corect.Desigur ca temele au durat mai mult,oboseala mai mare,iar la iesit afara ,la joaca ,a renuntat singura,pentru ca era deja tirziu
Oare cui foloseste excesul asta de zel pentru ca eu sunt convinsa ca nu copiilor
Cit ar trebui sa dureze temele la un copil de clasa a doua?
Donia spune:
A primit si Roxana tema de casa vineri, intr-un dosarel care va contine temele de acum inainte (se numeste "My Friday book"). Trebuia sa fie gata pana marti, dar ea a rezolvat cam in... 3 minute, erau vreo 3 pagini, dar extrem de simplute, in plus cu scrisul mare, exercitii putine... chiar si ea s-a mirat
, mi-a spus ca probabil ar trebui sa fie in clasa a treia
Asa ca s-a mobilizat si a scris si ceva suplimentar pentru profesoara, ca era un exercitiu despre obiceiurile din diferite tari legate de pierderea dintisorilor de lapte, iar ea a scris cum noi in Romania obisnuiam sa aruncam dintele peste casa, ca sa creasca altul.
Eu totusi va trebui sa vorbesc cu profesoara, ca primeste exercitii care si anul trecut erau prea simple pentru ea, vreau sa ii spun sa o stimuleze mai pe masura nivelului ei... daca deja si ea spune ca e mult prea simplu!
Nu sunt pentru teme lungi sau dificile, cum citesc pe la copiii din Romania, dar... nici 3 minute! Macar vreo 5 ![]()
alintaroma, asa faceam si eu anul trecut cand imi citeau copiii, aveau fiecare dosarel in care ii evaluam, cum ai povestit si tu. Ce asemanatoare sunt sistemele noastre de invatamant.
Vic, de fapt asta am constatat si din ce povestesti tu... Ieri am primit info despre programul de citit pe care il initiaza directoarea. Roxana va avea de citit 26 de carti, cate una pe saptamana, la alegerea ei. Plus ca va trebui sa faca si un rezumat despre fiecare carte, ca sa demonstreze ca a citit cu adevarat. Va fi interesant.
Felicitari pentru Mihai ca a terminat! A fost recompensat in vreun fel? La noi am citit ca vor primi cate un tricou cu emblema scolii...
Si multa sanatate tie! Am tras si eu in iarna trecuta cu o amigdalita urata, care s-a complicat si cu otita, de am fost si surda de o ureche o perioada...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Vic spune:
Donia, filofteia, multumesc de urari. Mihai a primit o diploma semnata de premierul Victoriei (statul in care locuim). Li s-au dat diplomele in cadru festiv, in fata intregii scoli. Si li s-au publicat numele intr-un ziar, pe care din pacate l-am ratat, caci nu mi-am notat din timp data ca sa-l urmaresc. Mihai tare vroia sa-si vada numele in ziar. Oricum, Mihai a citit cu placere, mult peste cele 30 de carti. Problema mea a fost sa ii gasesc 20 din cartile de pe lista obligatorie, care lista cred ca continea cateva sute de titluri... Ce sa fac, nu stiu cartile pe care le citesc copiii pe aici, dar asa am descoperit cateva tare frumoase si educative.
filofteia, cu nota la desen, eu as intreba cam asa: Doamna, spuneti-mi ce a gresit Adi la desen de a luat B, ca as vrea sa-l ajut acasa, sa faca mai bine data viitoare. Cum pot sa-l ajut?
La noi e discutia standard la interviurile cu profesorii cand nu e nimic de comentat: ce putem face noi acasa sa-l ajutam sa isi imbunatateasca rezultatele.
Donia, daca va da teme separat, mai dificile putin, e super. Eu am incercat si degeaba. Abia la pustiul cel mare, la liceu, proful de geografie si numai ala ne-a intrebat "si pana unde vreti sa-l imping" la care noi am raspuns "pana unde poate duce". Cel de mate a zis ca oricum lucreaza bine, repede si mult, ca nu are ce sa-i dea in plus si nici nu vede de ce
.La scoala la Mihai nu merge nici atat, si e una din scolile bune. Ba chiar la inceput, cand a venit Mihai cu caietul de tema la mate si s-a apucat de a facut tema pe vreo 4 saptamani inainte in prima zi, doamna i-a spus ca sa nu mai faca inainte ca "nu-i corect" fata de colegii lui
. Si da-i munca de lamurire sa-i explici ca de fapt ce lucreaza la tema face pt el, nu pentru colegi.
Ei, azi a plimbat si dinozaurii de carton la scoala, dar tot ce a spus despre asta e ca a fost "bine".