despre salarii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui miruta

Ruxandra si Natasa .....

Miruta 5+

Multumesc!
Sarcina usoara si bebe sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama2008 spune:

"Dar eu totusi vad slujba de profesor ca part-time"
maminuta, daca e o gluma...nu e buna!!

Subscriu.
Din afara sistemului pare a fi cel mai comod job, ca doar lucram doar 4 ore!!! Da, 4 ore de predare efectiva la clasa. Dar v-ati gandit ca pe langa aceste ore de predare un profesor mai are si multe alte activitati intr-o scoala (care nu sunt platite suplimentar). V-ati gandit ca aceste lectii trebuie pregatite (intocmim planuri de lectie, fise de lucru, subiecte pentru teste, corectam teste). Si de cele mai multe ori acestea sunt realizate acasa pentru ca la scoala nu am spatiul necesar, nu am un calculator la dispozitie. Si de foarte multe ori lucrez mai mult de 8 ore pe zi pentru un salariu care nu atinge 1000 RON cu tot cu dirigentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Mie nu mi se pare normal ca un profesor/invatator sa aibe salariul mai mic decat un muncitor dintr-o fabrica . Nu fac parte din niciuna din categoriile astea, dar am prieteni care se includ intr-una sau alta. Iar cei din invatamant au invatat ani de zile pentru postul ala, au concurat cu altii pentru post si acum lucreaza si pe langa timpul efectiv de predare, pe cand un muncitor din fabrica poate fi angajt si cu 8 clase (stiu multe cazuri aici in oras). Nu spun ca muncitorul nu trebuie sa traiasca, sa-si creasca copiii, etc - evident merita si el sa traiasca decent, dar cred ca un profesor (si nu ma refer la cei care nu-si dau interesul/cei cu pile/etc) merita ceva mai mult la salariu si respectul nostru pentru ca se ocupa de formarea unor oameni.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Cred ca ar trebui marite salariile dar sa se faca si o evaluare a profesorilor pt ca din pacate multi sunt sub nivelul asteptarilor.
In prvinta programului nu de multe ori am citit chiar pe acest forum ca se prefera cateodata slujba de profesor pt ca este mai lejera si astfel este timp pt copii,timp de alaptat, vacantele coincid cu ale copiilor, jdemii de mesaje pe forum in timp scurt etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

off topic :
miron cozma are 174 milioane lei pensie si tot nu-i ajung banii.
Da' noua ne-ajung cei ....lei,im?!

www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui carla2005

Eu consider ca orice om capabil, daca nu-i convine un loc de munca isi gaseste altul care sa corespunda standardelor sale, nu-i convine in invatamat- pleaca, poate daca va fi criza de personal atunci se vor mari salariile corespunzator sa atraga omul...acum toti se inghesuie in invatamat, este un loc caldut si sigur...

mama din 16 nov 2006
Draga mea

O fi mai usor sa pleci dar in viata nu e prostitutie. Adica , in viata e mai frumos sa practici profesia care iti place , nu sa faci o facultate si dupa sa te duci sa te angajezi ca vanzatoare ca faci mai multi bani.
Eu nu inteleg logica asta (evident a oamenilor care nu sunt din profesia X" :"daca nu-ti convine , fa altceva".
Altceva ce anume?
faci arhitectura 5 ani si cand vezi ca nu scoti bani te apuci de contabilitate?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Diarux, nu ma lua cu contextul si alte din astea. Ai scris foarte clar: sa nu va mire fratilor daca ... si vine faza cu batutul. Iar eu am explicat ca nu o sa ajung sa ma mir de asa ceva pentru ca in momentul in care un profesor, cu titlu, dedicat, prost sau fara experienta, cum o fi el, imi bate copilul, il dau in judecata urgent si fac totate demersurile necesare sa zboare din invatamant! Mi se pare inadmisibil ca un profesor sa sugereze macar sa nu ne miram daca cei ramai in invatamat dupa plecarea celor mai buni si puri dintre ei vor bate copii iar noi sa acceptam asta ca pe o consecinta a faptului ca nu s-au marit salariile ...
Bon... in alta ordine de idei, tata a fost profesor din 1970 pana in 1999 cand a murit. A fost profesor de educatie fizica si sport. Si cred ca stii destule despre invatamant ca sa-ti dai seama ce responsabilitati au astfel de profesori: la o clasa de 25 chiar si 30 de elevi cat avea la un moment dat, sa ai grija de fiecare sa nu-si rupa ceva, sa nu cada, sa faci fata parintilor care nu inteleg de ce strici tu media copilului cu o disciplina cam neserioasa dupa aprerea lor ... e un stres. iar daca tu faci discriminari pana si intre profesorii de diferite specializari, adica tu te stresezi, iar alt coleg are materie muuult mai usoara, imi dau seama cam ce va sa zica solidaritatea de breasla.
A, am uitat de concediile pe sume modice. Fiind profesor de sport tata a inceput sa mearga in tabere, la munte sau la Navodari, pe postul asta. Pentru ca era extrem de constincios si dedicat meseriei lui, a ajuns sa fie director de tabere in mai multe locuri. Aici recunosc cinstit ca poate situatia s-a schimbat din 94-95, dar am prietene profesoare si vad ca-si iau copii cu ele in toate taberele in care merg.

Mamica de spiridus

"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel

NOI

Spiridusul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Xio, sotul meu a facut arhitectura si, cand a vazut ca nu merge si nu merge dupa absolvire, a lasat-o balta si s-a apucat de editare imagine in TV. Acum lucreaza in TVR, e foarte apreciat si incantat de ce face ... asa ca portite exista, nu trebuie neaparat sa te faci vanzator. Eu sunt inginer, dar am prins anii de dupa 89 cand diploma asta nu mai avea cautare asa ca m-am reprofilat, si tot in presa lucrez....

Mamica de spiridus

"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel

NOI

Spiridusul meu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Cred ca asta se intimpla acum: profesorii sint suparati ca alti bugetari cer 50% pentru ca li se pare ca atunci nu vor primi ei, si ceilalti bugetari sint invidiosi pe profesori pentru ca legea a fost numai pentru ei...

Nu comentez, poate fiecare are motivele lui.

Dar se indoieste cineva ca unor profesori nu le ajung banii? Si ca atunci cind te chinui sa supravietuiesti cu banii putini nu esti prea motivat sau pur si simplu esti incapabil sa iti faci treaba bine? Cine nu a fost profesor sau cit de cit in aceeasi situatie nu prea intelege si nici nu are dreptul sa judece.

Am fost si eu in sistem un an de zile - asistent universitar (nu preparator, dupa concurs). Salariul meu nu ajungea nici pentru revistele pe care le cumparam pe vremea aia, erau maruntis de buzunar. Aveam inca un job si mi-a fost foarte greu anul ala. Alternativa era sa particip la proiecte de cercetare care erau platite rar si putin, si sa scriu articole la care numele profului era primul. Nu am rezistat mai mult de 1 an...

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

1. exigenta in invatamintul superior, de la admitere si pina la absolvire, este mult redusa fata de cea de cu ani in urma; prin urmare, calitatea noilor absolventi este adesea sub cea a celor care au terminat acum 10-15 ani
2. invatamintul, mai ales cel preuniversitar, a trecut prin atitea reforme, si s-au gasit atitia destepti sa vina cu idei "inovatoare", incit oricum s-a transformat intr-o bulibaseala ingrozitoare, dupa parerea mea
3. pregatirile, dupa parerea mea, sint de cele mai multe ori consecinta unor copii lenesi cu parinti ocupati/dezinteresati. cum dumnezeu, eu si colegi de-ai mei de generatie (am 27 de ani) faceam in particular cite o sedinta pe saptamina, o limba straina care nu se facea in scoala, iar acum parintii isi cara copiii la pregatire din clasele primare?? CE este de MEDITAT la un copil care invata sa scrie si sa citeasca, invata ceva aritmetica elementara, judetele din romania, citeva riuri mari din tara si ca a existat un Stefan cel Mare?
4. nu stiu daca salarii mai bune ar insemna automat profesori mai buni; salarii mai mari ar duce insa la un interes crescut pentru aceasta meserie, ca sa ramii pe piata muncii in acest domeniu ar treui sa fii competitiv si sa ai rezultate mai bune decit altii...si uite-asa am ajunge si la "profesori mai buni"
5. FOARTE MULTI copii si tineri din prezent nu mai au insuflat, de acasa, un minim respect pentru cei din jur, o doza minima de politete si de bun simt. mi se face GREATA cind vad in clasa I copiii cu telefoane mobile, cind la 18 ani vii la scoala conducind ditamai jeep-ul, cind la 14 ani tusesti daca blugii nu sint de firma (scumpa), adidasii de alta firma (scumpa), cosmeticele, tricourile, gentile, totul...la fel. ma apuca disperarea cind acum, grupurile de amici de la scoala se fac pe baza disponibilitatii parintilor de a te duce in vacanta la ski in austria si vara intr-o tabara din Elvetia. si toate astea, in sine, nu sint lucruri rele (desi ceva moderatie n-a ucis pe nimeni inca), dar ele se aduna, iar copiii cresc cu ideea ca A) totul li se cuvine, B) asa e normal, C)cei care nu au tot ce au ei sint niste "necajiti", au parinti despre care proprii parinti voresc cu superioritate si condescendenta... ce succes mai are in conditiile astea un profesor sa indrume (si-asa cei mici le stiu mai bine pe toate), sa corijeze (cum isi permite??), sa pretinda un anumit nivel de pregatire?

e mult mai complicat decit ne imaginam "de pe margine". in fond, 7 ani de zile ne-am crescut copiii cum am stiut mai bine (unele mame stind acasa 7 ani, altele luind bona si in concediu ca sa nu le deranjeze plodul), apoi ii "predam" la scoala, unde profesorul trebuie sa fie si educator, si invatator, si exemplu, si model, si ...parinte, si toate alea. si asta nu pentru UN copil, si pentru 25. si asta in conditiile in care, din start, prezinta mai putina...credibilitate in fata copilului decit proprii lui parinti.

apoi, aceiasi parinti care nu au timp sa isi intrebe copilul ce a facut la scoala, dar il trimit la 5 pregatiri si ii cumpara tzoale de firma ca sa fie fericit, incep sa emita pretentii si judecati de valoare. acei parinti care se bateau cu pumnul in piept ca au muncit ani de zile pentru un salar bun si ca 600 ron pt crestere copil este o bataie de joc PENTRU EI, CARE AU MUNCIT, (dar nu si pentru altii, ca toti altii stau oricum degeaba), vin aici acum si tipa ca 1300 ron/luna, luna de luna, este DESTUL pentru un profesor...ca ala nu are si el familie si copii, e un fel de maimutzoi angajat sa streseze aiurea pruncii perfecti, obisnuiti cu un anumit "standard de viata"...

eu si ofer la toata lumea de pe aici; dar...amintiti-va ca si cei din jur au nevoi, si cei din jur muncesc, asa cum o presupune munca lor, si pentru cei din jur o piine/o banana/un carucior/un pachet de pampers/un sapun au acelasi pret. e greu, atunci cind problema ta financiara principala este ca nu iti permiti de Craciun in Alpi, de Paste in insule grecesti si vara in concediu doua saptamini in Bahamas, sa te gindesti ca din banii pe care ii dai tu in 2 seri la restaurante de fitze, altii trebuie sa traiasca o luna...dar e vina lor, ca nu-s destul de orientati, de adaptati la capitalism, si....in general, nici nu prea muncesc...

if you can't say something nice, then don't say it at all

Mergi la inceput