despre salarii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Asta e o mare prostie: sa spuna cineva ca ei sunt cei mai indreptatiti. Din pacate in Romania toti bugetarii sunt prost platiti. Tocmai acesta este motivul pentru care eu personal cred ca au facut o mare prostie cu marirea salariilor profesorilor cu un procent atat de mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ce bine functioneaza la noi sistemul!
Pac, arunca astia o pastila, hop, pestanii incep sa se bata pe ea... Incep sa se manance intre ei, aia ca sunt profesori, aia ca si ei sunt bugetari...
Da' nenea cu pastila traieste bine merci cu o pensioara d-aia de zeci de mii de lei de care tot vorbeste media de cateva zile....
Pe aia nu ne mai suparam, sau ne suparam asa... ca ia uite dom'le ce mai zic astia la stiri...
Da' cand e de sarit la jugulara, sar la profesori, nu ma duc cu jalba in bat sa fac galagie la vreun partid sau sa scriu si eu o plangere undeva.. poate ma aude cineva....
Eu in locul profesorilor as face o greva ca sa imi dea si mie un Logan din ala de costa cat un Prosche.
Nu vedeti ca e rasu plansu?
Credeti ca ei nu stiu ca decizia asta e una proasta?
Credeti ca ei nu au auzit de grile salariale?
Ba au auzit, da' fac pe prostii... Cat timp sunt altii mai prosti ca ei, adica noi, prosti ca ii credem prosti...

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

DRAGELE MELE DOAMNE,

No ofence pentru nimeni, da vreau sa ma bag si io in seama ca un profesoras neinsemnat ca sunt, casatorita tot cu un profesoras , care este!

1.eu as vrea tare mult sa vad cum se descurca oricine e curios cu 2 salarii in invatamant si cu un copil, poate doi de crescut. Locuim intr-o garsoniera la ANL, suntem singurii din bloc care nu au dat shpaga pentru asta pt ca sotul meu a avut un dosar prea bun si o nevasta prea cicalitoare care l-a trimis mereu sa verifice starea lucrurilor pe acolo. suntem singurii din bloc care nu au masina. Pe bune daca ma deranjeaza asta, dar doar pentru info. o sa avem si masina probabil.In primul an de invatamant am vrut sa imi iau un frigider in rate si nu a vrut banca sa imi faca rate ca nu aCOperea salariul. Asta jignire.

2. de ce sa plece cui nu ii convine???adik in invatamant nu trebuie sa fie oameni capabili? numai cine nu are unde sa mearga???am avut si eu colegi la facultate, plenty of them as putea spune, care nu au nicio treaba cu predatul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!da nicuna. si daca ii intrebi de ce s-au facut profesori (pentru ca asta au ajuns)spun ca nu aveau alta varianta si ca sa nu stea acasa...Sau ca asa au vrut parintii. Sa inteleg ca de astia vreti voi sa le predea copiilor vostri???? succes mult atunci!

3. dupa ce ati facut o alegere ca cea de pomeneam mai sus si ati ales astfel de profi pt copii, incepeti sa va plangeti ca nu isi fac treaba. Normal! ca nu de asta s-au facut profi, ca sa le si placa. si uite asa incep alte nemultumiri.

4. meditatiile, pe care le facem ca sa mai castigam un ban, nu sunt neaparat o bucurie. aveti idee ce inseamnna sa vii acasa dupa 6 ore de predat si sa mai faci cel putin 2 de pregatire???cred ca nu .eu stiu. ca am facut de m-am spetit. si nu fac pregatri cu o duzina de elevi ca sa iasa banul. Am facut si cu cate unul pentru ca mi s-a parut ca nu sunt de acelasi nivel si nu imi pot bate joc de ei sa nu ma ocup cum trebuie si sa isi rateze vreun examen. Si au luat toti, chiar si cei care nu aveau nicio sansa cand i-am luat.

5.Sunt profesor pentru ca IMI PLACE ACEASTA MESERIE!!! MI-am ales-o din clasa a 6 a. si de aia am si ramas in sistem, oricat de patetic poate suna. Imi place la nebunie, desi lucrez cu niste elevi foarte greu de stapanit si foarte greu de educat in masura in care parintii nu se ocupa DELOC de ei. si le-am castigat respectul. Iar daca reusesc sa ii invat jumatate din cat ar trebui sa invete la nivelul lor sunt foarte multumita. ca tot e mai bine decat ce ii "invata" parintii lor..

6. asa "saraca" cum sunt (ma refer la salariu) in fiecare an am facut pregatiti cu toate clasele care au avut examene, GRATIS!!!In fiecare saptamana. si nu am avut never nicio pretentie . unii nici macar multumesc nu au spus, altii mi-au adus o floare (nu am pretins niciodata mai mult si asta se poate verifica oricand) de care m-am bucurat mult.

7. tot in acelasi context, am pregatit elevi de la casa de copii, din timpul meu liber, copii de care nu se ingrujea nimeni si cand ma duceam la ei sa facem pregatire, angajatii de acolo ne priveau cu un fel de ciuda pt ca din cauza noastra (a mea si a sotului meu) trebuie sa stea peste program.

8. ca sa ajung sa am mai mult, am muncit de m-a luat draq sa am ore suplimentare si sa am gradele date si sa am gradatie de merit , lucru pentru care mi-am neglijat de multe ori familia...

9. Pana acum ne-au dat 100 euro pentru carti pe an. dar ati vazut cat costa cartile? ca sa ne mai "deshteptam " o tzara si noi. Si 150 de euro pe an pentru haine ca cica sa fim bine imbracati. astia nu i-au dat niciodata.si sunt curioasa cate si ce haine ne putem lua de ei.Fac poze cand ii primim si va arat.

deci sa inteleg ca nu suntem oameni si noi si nu meritam mai mult, nu???sa inteleg ca daca nu ne convine , sa plecam din sistem ca are cine sa vina in locul nostru. Bun si asa, Atunci nu va mai plangeti fratele meu ca toarsha 'tzatoare vrea cadouri de craciun, ca profu de nu stiu ce l-a batut pe golanul de copchil si asa mai departe.

Imi plac oamenii care isi dau cu parerea fara sa aiba habar despre ce e vorba.Va invit oricand la o ora de a mea sau la o mancare calda facuta din putinul pe care il cashtigam.

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

ca sistemul de invatamint ar avea nevoie de o reforma, ca multi nu sunt facuti pentru catedraok, dar eu chiar nu inteleg cum puteti protesta impotriva maririi salariilor profesorilor! au salarii mici, fac o munca extrem de stresanta si totusi nu spagaresc nici pe de parte cum alte categorii sociale, indura umilinte de la tot felul de odrasle de parveniti-proaspeti patroni care s-au inbogatit din tunuri si mafie, etc; eu le-as da si fond pentru haine- cum orice fatuca de la ghiseul bancar are, uneori o profesoara e nevoita sa se prezinte la catedra imbracata vai de ea, si sa devina tinta ironiilor plozilor de bani-gata! jenant!

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeeam spune:

traim intr-o tara care nu stie,sau nu vrea!,sa-si respecte dascali!
am uitat cumva ca am fost la scoala?!ca suntem ce suntem azi,in mare parte datorita profesorilor nostri??
e absurb sa comentam atat ca salariile profesorilor vor ajunge 1000-1500 lei cel mult!
nu lucrez in invatamant!nu am copii la scoala!
dar stiu sigur ca oamenii acestia merita mai mult respect din partea noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

diarux (draga ruxandra), ma bucur ca ai raspuns la acest subiect si ai facut-o excelent (daca-mi pot permite o apreciere). eu stiu ca pentru foarte multi profesori (nu pentru toti) activitatea nu se limiteaza la acele 4-6 ore pe zi pentru care sunt invidiati de toate cuvantatoarele bipede cu pretentie ca gandesc si muncesc, ca activitatea continua zilnic in cancelarie sau acasa sub forma planurilor/schitelor de lectie pentru a doua zi, a testelor de elaborat sau de corectat, a caietelor sau portofoliilor de verificat, a documentelor clasei, mapa dirigintelui, portofoliul profesorului, trecut note in carnete, descarcat certificate medicale, convorbiri utile sau nu cu parintii, consilii, sedinte, serviciu pe scoala,...activitati care depasesc cu mult cele 8 ore ale unui functionar. mai stiu ca la sfarsitul unui semestru ramai, efectiv, fara glas, iar vacanta e o binecuvantata pauza vocala, mai stiu ca nu mai ai resurse tocmai pentru cei dragi, copii, sot/sotie, parinti, prieteni, mai stiu ca serbarea e frumoasa dar spectatorii nu se gandesc ca ai gandit-o noaptea si ai pregatit-o sambata sau duminica, mai stiu...
mai stiu ca majoritatea parintilor care se nimeresc intr-o scoala in timpul recreatiei intreaba, fara exceptie: "dar cum suportati...??". profesorii suporta si nu-i doare capul, poate pentru ca sufletul biruie iar capacitatea de a intelege varsta si necesitatile elevilor este superioara egoismului meschin al celor care cred ca invatamantul se practica doar din lipsa de ceva mai bine platit...
iti doresc cu toata dragostea si recunostinta de parinte sa ai parte si de un salariu corespunzator pregatirii profesionale (16 ani de scoala plus formare continua), responsabilitatii asumate si importantei sociale a muncii tale.
cu deosebita pretuire, manon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

DRAGILE mele doamne, evident ca avem nevoie ca salariile profesorilor sa fie marite, ca sa putem sa le cerem calitate. Insa o marire nu se poate face deodata cu 50%. Si doctorii merita 50% in plus, si asistentii sociali, si multe alte categorii. Si, pana la urma, toti meritam mai mult cu 50%, toti ne-am saturat de greutati. Iar banii la buget se strang din taxele platite de noi... Profesorii urma sa aiba o marire de salariu de la 1 octombrie si o alta parca de la 1 ianuarie.
Nici daca am fi a saptea putere economica din UE (la calendele grecesti), aia de care pomenea Tarcieanu, un buget nu poate suporta o marire cu 50% fara a duce la un dezechilibru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

pacat ca la scoala de profesori nu v-au invatat si respectul fata de ceilalti. Nu ca nu ati avea dreptate sa aveti salarii mari, sincer eu ma bucur ca au dat un procent sa se linisteasca toata lumea, sigur nu moare Romania din asta...dar de aici pana la a-i numi cu dispert pe ceilalti "cuvantatoare bipide cu pretentie ca gandesc si muncesc" doar pt ca isi doresc sa fie remunerati cinstit pentru munca lor e o cale cam lunga.

Fara nici o floare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Buna seara,fetelor,
Nu fac parte din tabara celor care hulesc decizia de marire a salariilor profesorilor...insa fac parte din tabara celor care considera ca se impune URGENT o lege adevarata a invatamintului,o lege care sa confere dascalilor statutul pe care il merita si in egala masura,sa ii si responsabilizeze pe masura salariilor cerute.
Pai Ruxandra jos palaria dascalilor de genul tau...dar din pacate nu sunt f multi dascali asemeni tie.
Fetita mea este inca micuta...insa aud mamici in jurul meu,cu copii la scoli cotate ca fiind f bune...fac eforturi bietii parinti..se chinuie si ei si copiii sa faca naveta prin traficul asta infernal din Bucuresti de ex,numai ca odrasla sa fie la o scoala buna...si ce sa aud?Meditatii la clasa a 4-a pentru ca in clasa nu este suficient ceea ce fac?
NU E POSIBIL ASA CEVA!Si nu sunt cazuri izolate.Cunosc cel putin 10-15 situatii concrete.
Nu mai zic de spiritul pedagogic care este pe cale de disparitie!
Nu lovesc in nimeni,inca odata jos palaria adevarartilor pedagogi...insa ESTE STRIGATOR LA CER SA AI TUPEUL SA IESI SA CERI MARIRE DE SALARIU IN CONDITIILE IN CARE DE FAPT NU AI NICI O TREABA CU SCOALA!In opinia mea,aceste mariri de slariu trebuiau facute pe baza unor evaluari ale copiilor.In functie de competente!
Nu oala generala pentru toti !Pentru ca ti se rupe inima sa vezi o familie cum isi rupe lunar de la gura pentru meditatii!
Sunt o tipa nationalista,imi iubesc tara si conationalii si ma doare sufletul cind vad cum de la generatie la generatie ,noi cei care detineam elitele la nivel international,ne ducem in jos.
PACAT!
STIMATE CADRE DIDACTICE,FITI RESPONSABILE SI FACETI-VA MESERIA ASA CUM TREBUIE!VA STA IN DATORIE ACEST LUCRU!

Maminuta,mami de Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

uof! sa moara si capra vecinului mereu! sau daca n-am io sau xulescu, de ce sa primesti tu?

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput