despre salarii
o majorare de 10% la salariul premierului/parlamentarilor/... reprezinta mai mult decat mult-discutata majorare cu 50% aplicata salariilor profesorilor din invatamantul preuniversitar. acest nenorocit de procent (50%) nu va rezolva un raport decent intre salariile bugetarilor, nici nu va oferi confort material dascalimii. incercati sa va imaginati ca sot-sotie lucrati in invatamant, aveti, fiecare, cam 1000-1.300 lei, un copil, rata la casa (de masina nu discutam decat daca e cadou de la parinti/socrii). dar incercati sa va imaginati ca aveti venituri chiar mai mici decat acestea, eu am luat in calcul o familie in jurul varstei de 35 ani...
chiar nu inteleg de ce sunt "scandalizati" unii, considerand ca platesc impozite mari ca sa suporte salariile profesorilor.
nu va fie teama, daca le vor creste salariile, le vor spori si impozitele, firesc, nu ??
inteleg sa va scandalizeze salariile in magistratura (macar de-ar fi aceia impartiali fiind motivati de salariu). sa va scandalizeze pensiile unor ofiteri care au numarat gamele si furculite toata viata si acum primesc zeci de milioane pensie, etc.
nu inteleg de unde vin "fitzele" unora ca daca lucreaza in sistemul privat e musai sa aiba salarii muuult mai mari decat ale profesorilor...
un amanunt, majorarea salariilor in invatamant nu impune rectificare bugetara si nici suplimentare de fonduri. la urma urmei, sa se mareasca toate salariile in limita bugetelor alocate, fara alte suplimentari. asta n-au inteles nici cei din sanatate nici cei din administratia publica. in schimb, de la invatamant se pot lua niste bani pentru alte sectoare. da de ce ??!!
Raspunsuri
Guestus spune:
Si premierul o sa spuna ca el e unicat...parlamentarii sint si aia doar citeva sute...si in schimb profesori sint cu miile.
ionica spune:
Da Guestus, sunt profesori cu miile si din nefericire cateva sute sunt buni,restul ar trebui sa se reorienteze in domeniu,stiu si eu, politica ,acolo se plateste mai bine
Sophia 2ani
+15
sirimie spune:
Eu cred ca ar fi fost corect sa mareasca doar salariile mici are profesorilor, nu si pe cele mari. Profesorii universitari au salarii foarte mari, de ce e nevoie sa le mareasca? In plus, ar trebui sa mareasca si salariile asistentilor, laborantilor, personalului auxiliar, care sint foarte mici in comparatie cu a altor bugetari.
O multime de parlamentari sint si profesori, nu cumva si-au marit lor salariile?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
carla2005 spune:
Eu consider ca orice om capabil, daca nu-i convine un loc de munca isi gaseste altul care sa corespunda standardelor sale, nu-i convine in invatamat- pleaca, poate daca va fi criza de personal atunci se vor mari salariile corespunzator sa atraga omul...acum toti se inghesuie in invatamat, este un loc caldut si sigur...
mama din 16 nov 2006
Draga mea
Guestus spune:
Pai de ce sa plece....nu e mai comod sa stea pe pozitie si sa se plinga ca e salariul mic ?
carla2005 spune:
Normal ca e mult mai usor, si plus ca ai timp sa te uiti si in ograda vecinului (magistrati, bugetari,privati etc) si sa-ti dai cu parerea despre munca de nimic pe care o fac altii si ei in 4 ore/zi de tras din greu si pentru formarea omului ca viitor cetatean responsabil, iau un salariu de mizerie...noroc ca toti fac meseria de dascal din pasiune! Am mai vazut si o tipa profesoara in nustiu ce sat, care spunea ca din 7mil salariu, 2mil le da pe material didactic... sa-i spuna asta cui vrea ea, eu daca nu sunt dascal si-mi cumpar o carte, la mine nu se mai pune ca e material didactic, la mine sunt fitze, sau la un medic, magistrat etc. In loc sa se foloseasca atunci bugetul din invatamant pentru salarii sa se dea direct pe materiale didactice, renovari de scoli si alte minuni ca au unde se duce banii!
mama din 16 nov 2006
Draga mea
ankalaura spune:
Carla, spune-mi te rog, de unde stii tu asa de bine care e situatia in invatamant??
Ai cumva copilul la scoala? Sau poate esti unul din profesorii care au renuntat la catedra din cauza salariului pre mic???
Ai cumva idee cati profesori cababili renunta, anual, la catedra, din cauza salariului?
Ai cumva idee CATI din cei ramasi la catedra mai au calificare, definitivat, sau macar gradul II??
Ai idee ce se petrece la examenele de titularizare, dincolo de penibilele stiri aducatoare de audienta si spatiu de reclama bine platita, despre notele proaste obtinute de profesori la examene?
Cred ca e simplu sa iti dai cu presupusul daca, de fapt, n-ai habar ce se petrece in invatamant....
Si edit, ca am uitat sa te intreb ceva.... Daca toti aia capabili se cara... ca deh... sa fie apreciati corespunzator si sa castige asemenea.... te-as intreba... copilul tau cu cine naiba mai invata alfabetul??? Cu aia incapabili, nu? Sunt sigura ca iti va conveni de minune situatia, dar, totusi, o sa carcotesti ca trebuie sa il meditezi,... ooof.... si intram in bucla ailalta... Fir-as ei de profesori ca ce de bani castiga.... Ia uite ce de meditatii fac....
Gresesc?
De fapt, mi-am raspuns si la intrebare. Nici nu cred ca ai copii, dar nici cu invatamantul nu ai treaba...
Anca mami de Eliza si Erika
alexuta2005 spune:
Si eu sunt bugetar, dar mult mai prost platit decat un profesor.Si lucrez 8 ore pe zi, nu 4, am mult mai putin concediu de odihna si eu cumpar carti sau diverse materiale. Noroc ca sotul lucreaza in sectorul privat ca as muri de foame.
Ce nu inteleg eu, cum oare profesorii sunt mai cu mot decat alte categorii de bugetari.
De ce e musai ca profesorii sa aibe o asa marire de salariu?
O sa creasca brusc calitatea invatamantului romanesc cu 50 % dupa aceasta marire de salariu?
Am inteles ca daca s-ar folosi banii pt maririle de salarii ale profesorilor atunci nu se vor mai face investitii in invatamant.
Nici o problema, doar nu cotizam noi, parintii la scoala cu diverse sume, pentru mobilier, geamuri termopan, etc.La fiecare inceput de an scolar educatorii si dirigintii fac sedinte cu parintii si cer bani pentru a infrumuseta clasa.Nu mai e nevoie de investitii in in invatamant.Manualele oricum, in mare parte le cumpara parintii asa ca toti banii sa mearga la salariile profesorilor.
mirela.d spune:
Si atunci mai bine sa moara si capra vecinului, nu?
Nu sunt de acord cu marirea salariilor profesorilor in modalitatea in care s-a facut dar de aici si pana la a sustine ca vai ce bine sunt platiti profesorii este cale lunga.
alexuta2005 spune:
In nici un caz nu doresc sa moara capra vecinului.
Dar ma irita cand citesc peste tot cum profesorii sunt cei mai indreptatiti sa primeasca aceasta marire de salariu.
Nu sunt foarte bine platiti profesorii dar sunt mult mai bine decat alte categorii de personal din sectorul bugetar.
Eu am colegi care au plecat in invatamant pentru ca aici e salariul mai mare.