America (127)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Testele lui ce arata Ruxij?

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca


Deocamdata la alea pe care le-am vazut eu are doar 100%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Atunci poti porni discutia de la asta, stie tot copilul si ca sa nu se plictiseasca/deranjeze sa l tina ocupat cu altceva de facut si uite asa nu mai este timp de prostioare.

Dar sa stii ca Raluca asta a citit toata clasa a 1a, carti OCR care sunt asa cum zici tu. Pe mine nu m a deranjat,si nu a impiedicat o acum sa aibe un lexile de 985 cand marja ptr cl. a 4a este maxim 900 iar fluency o are aproape dubla decat ceilalti. La scoala le zice sa citeasca in fiecare zi, este f important.


Ralu a invatat in kinder sa citeasca, i a invatat sa blenduiasca cuvintele, asa invata sa citeasca.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_m spune:

Carmenbr exact aceeasi intrebare am vrut sa pun si eu la fetele cu copii cititori. Ca mie mi se pare ca nu mai apucam sa citim. Si la mine stie literele mari si mici si numerele. Dar tot asa nu leaga cuvintele. Am inteles ca aici se invata sa citesti prin fotografierea cuvantului, adica invata cuvantul cum se scri, asa cum il vede. Nu stiu daca e total adevarat. Asa am auzit ca i se dau cartonase si i se spune ala e cuvantul cutare. Si asa copilul invata ca ala e cuvantul cutare si tot asa. Is curioasa sa vad ce zic fetele, cum au invatat copii lor. Ca ma intereseaza si pe mine.
CamiM te astept cu vesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Corina, nu m-ar fi deranjat dc. faceau toti la fel, m-as fi resemnat. Dar de ce unii sa aiba oportunitati mai multe si altii nu? Dc. se poate si fetita respectiva face niste chestii pe care fi-miu le poate face si el fara absolut nici o problema, mi se pare incorect ca al meu sa fie discriminat. Nu cred ca v-ar conveni niciuneia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Al meu sincer nu stiu cum a invatat, dar nu cu cartonase in nici un caz si nici n-am facut NICIUN exercitiu acasa inainte de inceperea scolii. A inceput pur si simplu sa citeasca. Eu i-am citit zilnic seara inainte de culcare. De la 4 ani jumate a inceput el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ah si nu citesc chiar asa pe de rost. Copiii sunt incurajati sa "sound" the word. Sa il citeasca pe litere/silabe sa spuna sunetele din el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Of , mai fetelor! De ce nu ati deschis subiectul cu abordarea invatatoarelor mai repede, ca eu am mers la sedintza si i-am zis ca fiica-mea e "bored" si zice ca face aceleasi lucruri ca la clasa 1! Va da-ti seama ca am plecat de acolo nemultumita si eu si invatatoarea...Ea cica sa faca bine fiica-mea sa fie mai atenta si mi-a si scris pe lista de goals cum ca sa fie mai atenta si sa "seek individual learning under HER TEACHER guidance". Aia m-a enervat de numa-numa. Cum ar veni, faceti voi bine si nu o mai invatati inainte lucruri acasa ca pe urma nu e atenta in clasa. Invatatoarea de anul trecut a fost o dulce si intotdeauna ne zicea sa o impingem si sa ii deschidem orizonturile. Asta de anul asta mi se pare o incuiata. Au avut copiii MAP test (test adaptiv pe computer) si n-am reusit sa scot de la ea care a fost scorul maxim obtinut de copii de clasa a doua...Andreea a fost la 95% la mate si la 91% la reading.
Mi-am varsat si eu of-ul :0)

Anca, Andreea (7 ani) si Monica (9 septembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Am uitat sa zic ca la testele date in clasa, pe hirtie, a fost la 100%.

Anca, Andreea (7 ani) si Monica (9 septembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ruxij, ia-o cu binisorul pe invatatoare si roag-o sa ii dea chestii mai "challenging" ca merge. E o chestie extraordinara ca faci voluntariat la scoala, la invatatoare prinde bine...Eu as vrea, dar n-am cum. Oricum, incearca sa-i dai mai mult de citit in timpul saptaminii...daca isi face obicei, apoi se apuca singur. Eu le dau la ai mei un allowance la Barnes&Noble si isi iau ei de citit cam ce vor (ma rog, dupa "mom approval")...chiar daca nu intotdeauna e o carte "didactica", cel putin au deprinderea de citit in fiecare zi.

Am crescut norma de alergat si am adaugat dupa ureche, cica "interval training"...si ca rezultat am dat de "shin splints"...asa ca de vreo 2 zile stau infasurata la tibii cu Ace bandage, gheata si proptita noaptea pe o perna...Mi-am pus aseara o camasa de noapte hoata rau (rozalie, dantele, figuri)...si... infasurata ca babele la tibii. Nick se uita la mine si-mi trinteste:"It's a really unattractive look you're going for. Makes your legs look stubby"...mersi...i-am explicat (dupa ce mi-a iesit fumul pe urechi) ca ma dor picioarele

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Anca, my heart goes to you :) Nu-i nimic, o festelisi, ca mine anul trecut, dar data viitoare incearca sa o dregi. Sa iti zic ce plan am eu. Intotdeauna sa incepi prin a o lauda pe ea. Mvai, copilul meu vorbeste tot timpul de Dvs., ce tare sunteti, ce buna, ce desteapta, ce frumoasa si ce devreme acasa, abia asteapta sa vina la scoala, you do a great job yada yada yada... Nu ii zice de bored sau sa nu cumva sa ii zici ca fata e isteata, e tabu, incep sa isi dea ochii peste cap!! Tb sa ii zici de "leanring styles". Ai observat ca she learns best when challenged, and SHE IS challenged, dar daca ar fi si mai challenged ar fi si mai bine, ar sta chiar mai cuminte, ia sa incercam sa vedem cum merge.

Any other ideas are welcomed.

Mergi la inceput