Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (69)
Raspunsuri - Pagina 13
Alina1976 spune:
Jasmi, nu vreau sa sperii pe nimeni insa oricat de usoara este nasterea (si a mea a fost foarte usoara si intr-un mediu deosebit) tot te doare cateceva si ai stari de disconfort un timp...e normal, nici nu ai cum sa nu simti nimic! De exemplu mie imi e mai groaza DUPA nastere decat inainte...cand incepe sa te doara locul epiziotomiei si durerea cauzata de retragerea uterului...dar trec toate....UF
Alina29+ cude ianuarie
AMR 11 saptamani!
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
veronica75 spune:
Alina - aveam si io o intrebare daca poti sa imi raspunzi: Cu cateva capitole in urma se vb tot de celule stem si tu ai spus ca cele de la Ana - Isabela au fost contaminate...cum s-a intamplat? si ce s-a intamplat dupa?...ti-au dat banii inapoi?...te-au despagubit?
Mie mi s-a parut tare nasoala situatia...
Apropo fetelor ati auzit stirea ca astfel de celule se pot preleva si de la barbati? Nu stiu daca fc. deocamdata dar a fost recent data pe tv din Romania, mai precis eu am vazut pe 11 oct.
Eu inca ma gandesc si nu stiu ce sa fac...
Veronica cu Alice
micuta mea
BB e pe drum
Iris2002 spune:
Alina, descrii foarte finut si dragut perioada de dupa nastere, pentru fetele care sunt la prima nastere.
RalucaAlexa spune:
fetele mamici de 2, dupa prima nastere ati purtat burtiere?? eu am un fix - sa nu raman cu burtica si incerc sa gasesc solutii!! Daca da, vi s-a parut utila??
28+ cu Matei Teodor
miscaretu lu' mama :)
Carmen_Marieta spune:
Salutare burticutze,
Acum am intrat, am fost la cumparaturi, si am mers din Stefan cel Mare pana la Obor pe jos, ca sa fac miscare..
Flo sa stapanesti sanatoasa rochitele, trag si eu o fuga..
Raluca eu cand am fost la dr,in maternitate, asistentele strigau dupa mamici sa poarte centura! Eu una am sa port.. sa nu raman cu burtica.
Ledi ce bine ca a iesit urocultura Ok!!
Dalma insanatosire grabnica!!
Felicitari fetelor care au schimbat saptamana!! si prefixul!
Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png
21+ Maria-Alexandra
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.
edinutza spune:
Salutare burticutelor!
Eu sunt f trista si speriata!Am o dantura aproape perfecta daca nu as avea o plomba!si de aseara cand am cinat am simtit o jena la gingie dar nu ammbagat-o in seama(la maseau cu plomba)ca o intepatura si azi dimineata la 4 m-am trezit cu durere dupa care mi s-a umflat gingia in acea zona!nu ma mai doare dar ma deranjeaza umflatura zici ca stau cu o bomboana in gura!ideea e ca imi este teama ce ma fac ,nu vreau nici un fel de antibiotic!Radu a zis ca daca nu imi trece pana disera mergem la medic,dar imi este frica!
scuzati ca ma plang,dar inca asa ceva niciodata nu mi s-a intamplat!
tentzika_esti mai bine?sa imi zici si mie daca ti-a trecut cu ceva!este f nasoala chestia asta!
Flo_felicitari pt noile lucruri,ma bucur pt tine!
Alina_felicitari pt sapt 30!
Dalma_imi pare rau si pt tine,ai grija de tine!
Jasmi_frumoasa si finuta!sa stii ca noi habar nu avem ce nume o sa ii dam,ma simt f dificila parca nu gasesc nimic care sa imi placa!dar gasim noi
asparagus_bine ai revenit!ce loc frumos!ce burtica formata ai!
va pup pe toate,sa aveti un wk placut lipsit de orice neplacere!
edi `de 22+
cami_antonia spune:
alina mercic de raspunsul referitor l;a celulele stem ....
mai fetelor finuta mea a nascut acum 2 luni la universitar .... la urgente .... caci meedicul ei nu a venit noaptea ..... au taiat-o .... dar durerea nu a fost chiar atat de crunta .... eu am vazut-o in prima zi si era destul de bine .... si cam in 2 sapt era fres fres .... nu mi s-a parut sa aibe dureri atroce asa cum se speculeaza ... si are 30 de ani ca si mine ... acum e adevarat ca mai depinde si de organismul fiecareia ...
singurul lucru greu pe care mi l-a povestit este cusatura pe care a simti-to si in timpul careia i s-a facut f frig .... am inteles ca asa se intampla si e bine sa ai sosete in picioare .....
cred ca tre sa ne rugam la Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare in parte cum stie El mai bine ....
23+ANTONIA IOANA
Camelia
Alina1976 spune:
Vero si alte fete care vreti sa stiti cum e cu CELULELE STEM, iata cum a fost la mine. La semnarea contractului ti se da o cutie frigorifica in care sunt instrumentele sigilate si recipientul de colectare. Tu trebuie sa pastrezi in congelator cei doi elementi care tin rece pana in ziua nasterii. In momentul in care pleci la spital sa nasti, trebuie sa iei elementii din congelator sa ii pui in cutia frigorifica si sa o iei cu tine. In acelasi timp trebuie sa suni agentul de la firma de recoltare si sa-i spui ca pleci sa nasti. In momentul nasterii dupa ce iese bebe, din cordonul ombilical Dr extrage sange si il pune in recipient care merge in cutia frigorifica. Dupa nastere, agentul de la firma de recoltare (in speta Cord Blood Center in cazul meu) ia cutia si o trimite la banca de pastrare unde se verifica in mediul septic daca proba este OK sau a fost contaminata. Daca este OK apoi iti spune ca e in regula si iti ia banii, daca este contamintata nu iti ia nici un ban. Deci NU SE DA NICI UN BAN in avans!
In cazul meu proba a fost contaminata la nastere...nu se stie de ce...dar sunt cazuri FFF rare cica de 1%! Ei bine, eu am fost una din acelea...:-(
Alina29+ cude ianuarie
AMR 11 saptamani!
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
Naty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IRA_LIZA Mai fetelor, eu nu inteleg o chestie: de ce nu vreti voi (unele) sa luati tot pre+postnatalul de 126 de zile, ci numai 42? Ira 27+ mami de Lizuca |
Da, chiar, de ce?
La mine de exemplu situatia e urmatoarea: noi avem casa de asigurari sociale separata si indemnizatia de sarcina si lauzie se plateste de aceasta casa de asigurari, ceea ce e foarte nasol fiindca e plafonata (90% din media venitului pe ultimele 12 luni dar nu mai mult de ...). Pe de alta parte, se pare ca in ce priveste concediul de ingrijire a copilului pot opta sa merg pe varianta cu cererea la primarie si sa mi se aplice regulile generale. Asa ca, avand in vedere noua lege, mi-ar conveni sa am cat mai putin concediu de sarcina si lauzie.
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 26+ cu
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
Alina1976 spune:
Iris, chiar nu vreau sa sperii pe nimeni...si mai ales ca fiecare organism e diferit si nu inseamna ca daca la mine a fost intr-un fel asa o sa fie la toata lumea...de exemplu eu pot sa zic ca inainte de Epidurala ma durea dar nu sa lesin pe jos de durere...adica cu urlete si faze din astea NO WAY. Dupa anestezie nu am mai simtit deloc durere si bebe a iesit usor. Ce m-a durut a fost in prima noapte cand trece efectul anesteziei si stii cum e durerea de la epiziotomie combinata cu durerea de uter in retragere...aia m-a chiaunit...aveam senzatia ca mai nasc inca o data...
In concluzie, fetele care veti naste natural, fiti optmiste, nu e dracul asa negru, nu doare prea tare, nu e ca acum 100 ani.
Alina29+ cude ianuarie
AMR 11 saptamani!
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica