Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (102)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

Citat:
Credeti ca se poate sa apese sarcina pe diafragma, plamanii sa fie inghesuiti. Ca nu-mi explic de ce gafai asa nasol, imi vine sa respir numai pe gura. Sau la 2-3 inspiratii normale trebuie sa trag adanc in piept ca sa simt si eu ca se umfla plamnii.

asta e una si a doua e inima care bate mai repede ca sa sustina volumul de sange si de acolo ai dereglari de respiratie. eu am prb asta cand sunt obosita sau stresata. dr mi-a zis sa respir in punga.
pe termen lung ma ajuta Ca+Mg+Zn.
nu te speria ca nu ai nimic la inima, doar pe sistem nervos.

Vacanta cu Laura in Romania

Sistem nervos zici?

Hai ce merg la nani sa dorm linistita . Nu sunt nervoasa, la modul sa bat pe cineva, sunt prea obosita chiar si sa ridic tonul. Oricum astept we sa dorm din plin si numar zilele pana vine mama.

Diana, m-am controlat la nas si stau bine. Cred ca stiu despre ce vorbesti cu nasul umflat, se mai intampla in sarcina.
Mersi de info despre fete.

Maine aflu rezultatul analizei de Calciu si daca stau prost probabil imi va da sa iau, merg vineri la medicul de familie sa ma vada.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 32+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

A, pai nu-i corect si eu vroiam sa zic ca va avea 2800 gr. Logic ar fi sa fie putin mai mare decat Ianca pentru ca-i baiat si nici prea mare ca nu-i bine pentru tine.

Dar stii ce ma oftic, ca am vrut sa zic ca bb de Ginye va avea 3200 dupa care am mai analizat ce a mai scris ea si am ajuns la concluzia ca va fi mai micut de 3 kg, asta am si scris ca pe asa ceva se bazeaza doctorul ei daca o lasa sa incerce natural.
Dar, intamplarea facu ca primul bb sa fie de Anes si fix 3200 gr. Pai cum sa nu ma oftic ca nu am scris .
Pentru mine nu am idei deloc asupra datei. Atat stiu ca seamana cu sora la mutrisoara si va fi cu burta mare si capul finut de fetita delicata. Tot la detalii tehnice ma pricep.

Alra, ca ma intrebai de stres. Pai nivelul meu de stres este deja in domeniul postelastic, nu mai rezist la eforturi suplimentare, chiar ma apropii de fenomenul de oboseala critica si cedare prin tensiune.
Gata, acum ma duc la nani ca e clar ca nu stau bine cu nervii daca am ajuns sa vorbesc asa si mie nu mi-a placut rezistenta materialelor, o iau razna pe aici.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 32+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

buna dimineata
de cateva nopti nu pot sa dorm, ma trezesc din doua in doua ore... ma uit la tv, ma invart prin casa... nu pot sa respir, am arsuri, greturi... distractie mare. si bineinteles ca ziua sunt franta de obosita, ieri dimineata am plecat cu dra lia la gradi si am ametit pe strada.

felicitari noilor mamici, sa va traiasca puii mici si sa va aduca numai bucurii!
pentru cata si anca - nasteri usoare va doresc, copilasi sanatosi si mancaciosi si refacere cat mai usoara!

am vazut si eu stirile referitoare la CIC, sa speram ca se vor aplica fara restrictii.

referitor la celulele stem: DIANA, ma bucur ca doctorita va lasa cordonul ombilical sa pulseze pana se opreste. ca valori medii, 1 min inseamna aprox. 80 ml sange trecut din placenta la bb, 3 min inseamna aprox. 100 ml (volumul total de sange al unui nou nascut este de aprox. 85ml/kg corp). daca lasa cordonul ombilical fara clema, bb isi va primi sangele la nastere, atunci cand are cea mai mare nevoie, nu peste x ani.
dupa cum iti spuneam mai demult pe mess, controversele referitoare la recoltarea de celule stem sunt multe... clema pe cordon era doar una din lista aia lunga. dar desigur ca marketingul bancilor de celule stem e foarte eficient, parintii vor sa faca totul bine si uite-asa merge business-ul. in italia si franta nu prea merge afacerea, ca bancile private de celule stem sunt ilegale.
eu sunt gica contra prefer sa citesc sute de articole si sa imi fac o parere... am incredere mai degraba in informatiile pe care le corelez din mai multe surse (articole in revistele de medicina online, wikipedia cu linkurile catre studii de specialitate) decat in oamenii de vanzari ai bancilor de celule stem.
dar revin la ce spuneam cand s-a deschis subiectul aici la mamici de nov-dec: recoltarea de celule stem e o optiune strict personala, fiecare ia cea mai buna decizie pentru el insusi.

ma duc la ca deja stau de vreo ora cu laptopul in brate... sper sa si adorm. maine vine tati acasa si poate o sa dorm mai bine (cu sforait pe fundal ).

impresii de calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Ok, acum ca voi dormiti (si nu mai scrieti), am reusit sa ajung si eu din urma cu cititul. Ca eu ma trezesc pe la 9-10 (adica 16-17 ora voastra) si vad ca s-a mai scris un capitol si eu nici pe cel anterior nu am reusit sa-l citesc....

Alra: Ai o fetita superba. Avea niste falcute la 6 luni.....un deliciu!

Mirtha: Cjiar asa, ca bine zicea Otilia! Ar trebui sa va intalniti burticile de bucuresti si sa faceti o poza de grup. Si sa mancati o inghe/praji si pt. sufletelele celor plecate hai-hui prin lume.

Otilia: Si eu am momente cand respir greu. Apasa sarcina. Mai un pic.

Carmendu: Ce camera frumoasa are Victor....e luminoasa si calda...

Diana: Mai un pic si va mutati! Vreau poze.

Eli, Amalia
: Vesti bune! Super!

As mai avea de scris, dar las pe maine. Merg si eu la papa si la nani, dar nu inainte de a face galerie:

HAIDE ANCA, HAIDE CATA!

Andy 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

buna dimineata tot de la mine.
s-a trezit dra lia plangand, initial mi-a spus ca a visat urat... dupa care ca o doare in capatul maxilarului pe stanga. au trecut mai bine de 40 min si o doare in continuare foarte tare. nu stiu ce ar putea fi, la ora asta nu am cu cine vorbi, suntem singure acasa si imi vine sa o iau pe campii ma gandesc ca ar putea fi otita, zona respectiva e chiar in fata urechii. mamici cu copilasi acasa, aveti idee?

impresii de calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

Neata fetele...eu sunt tot cu dureri de burta si de solduri groaznice...noaptea e cel mai nasol ca ma dor toate...fug in pat!

Bianca Andreea
Larisa Elena36+
A M R numai 4 saptamini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Z_IULIA spune:

Buna dimineta!
Mai ce viteza aveti la scris!

Vrabiuta nu stiu cati ani are Domnisoara ta, dar e posibil si sa-i mai creasca o maseluta! E posibila si varianta cu otita, dar nu stiu, palpeaz-o putin in jurul urechii si vezi daca o doare mai tare cand apesi! Un supozitor cu novocalmin sa-i calmeze durerea si ceva caldut in zona cred ca o sa o ajute. dulce sa va treaca.

Hai Cata!

Hai Anca

Iulia lui Claudiu (23.04.2002) si Maria Clara DPN 23.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Neatza!!
si azi e zi mare!! Multa bafta fetelor Cata_Miky si Ancaoradea!!

Felicitari fetelor cu vesti bune de la eco .
Eu trebuia sa merg azi la analize dar am amanat-o pe maine ca...din nou am uitat de urina.. (e deja a doua oara...)
O zi cu vesti bune si cat mai linistita doresc tuturor!!!

33+Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

am uitat sa scriu ca m-am uitat la poze...cele care aveti copilasi, sa va traiasca!!!!!! sunt toti superbi!!! si sa nu mai zic de povestile ce le au!!! abia astept sa am si eu bebele meu!!

33+Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Buna dimineata!

Vrabiuta, daca e otita, doare mai tare cand e intinsa in pat decat cand sta in picioare. SI durerea nu e continua, mai sunt momente cand cedeaza. Daca ii pui pe ureche un saculet cu sare incalzit putin cu un calcator, o sa ii cedeze durerea. Saculetul il poti face din doua sosete curate.

Ar putea si si o cariuta, te-ai uitat in gurita ei?

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

Tudor Stefan 35+

Asa creste bebe

Mergi la inceput