Ce vrea mai nou Ministerul Sanatatii
Raspunsuri - Pagina 8
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gecko esti ginecolog...ai cabinet privat...faci diverse consultatii femeilor...printre altele urmaresti si gravidute...o tensiune, o cantarire...ai o masa ginecologica si executi cate un tuseu/ex cu valve...mare noroc ca ai si un ecograf si faci si ecografie...la finalul fiecarei consultatii iti da banul tu tai chitanta...corect. Vine momentul nasterii...tu vrei sa o monitorizezi...nu o poti face la cabinet ca nu ai aparatul...o chemi la spital cand esti de garda...perfect normal ca doar e asigurata prin sistemul de stat si are acest drept...ii faci monitorizarea si ea iti da oooooooo...atentie care nu e spaga dar nici mita dar nici pe chitanta si nici folos necuvenit...ne invartim in jurul cozii. |
Bine, din tara pura si perfecta in care te afli tu acum (brr, bine ca ai scapat de mizerabila Romanie!) fa tu aicea pe forum un sondaj printre multele forumiste care merg la ginecolog, in sarcina. Hai sa vedem cate fac asa cum zici tu si, mai ales, cate NU ar face la final ceea ce sugerezi tu...Repet, IN ROMANIA. Ca poate asa n-o sa mai crezi ca numai medicii corupti de aici stau si asteapta banu', poate o sa intelegi ca exista destui pacienti care nici nu ar concepe sa nu dea ceva si la spital la sfarsit.
Dar daca iar o luam de la capat cu spaga/atentia/folosul necuvenit...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
mirela.d spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
bine ca mi-ai zis.....o sa ajung yo ministru la sanatate si prima lege o sa fie nasterea se face cu cel de garda. medicina romaneasca e crema cremelor...poate sa confirme XIo...asa ca nu vad care e problema? vrei nastere privata iei directia elvetia! |
Acum serios vorbind: medicina romaneasca lasa de dorit, din pacate. Dar solutia nu este obligarea optarii pentru stat sau pentru privat. Ci dotarea spitalelor, motivarea doctorilor, etc.
natynic spune:
citat din mesajul lui Rufus Eu nu vad o migrare a medicilor in privat dupa competenta, ci dupa avere, adica unii au iar altii n-au bani sa-si faca o afacere. Adica medicii buni n-au nevoie de racolare (uneori fortata) de clienti pentru privatul lor, ca au coada maricica la usa, oricum... In plus, doctorul cu care a nascut Tora, care ne este prieten, mi-a spus clar ca isi pastreaza postul de la spital pentru clienti. In fond, asa cum e sistemul, poate e explicabil sa faca asa, il inteleg, dar nu ma convingeti ca-i si normal... |
Stii de ce gandesti asa? Pentru ca, normal, nici o secunda nu-ti pui problema ca ar putea exista medici de orice specialitate care sa prefere sa rezolve coada pe care o au la usa rupand chitante, exact pt cat valoreaza actul medical, nu pt cat il lasa inima pe pacient, mult, putin sau deloc. Pentru ca nu vreti sa acceptati ca si pentru medici, adica pentru multi dintre ei, situatia asta e f jenanta.
Iar ceea ce am tot repetat, anume ca exista o buna parte a populatiei nu neaparat bogata care prefera "scaldarea asta"-consultatie usoara in privat, boli grave sau investigatii scumpe la stat, este pentru a explica de ce exista acest "fund in 2 luntre" al multor medici. Daca oamenii nu ar fi incurajat practica, ea n-ar fi existat. La fel e si cu "foloasele necuvenite"
Naty
Rufus spune:
citat din mesajul lui mirela.d Acum serios vorbind: medicina romaneasca lasa de dorit, din pacate. Dar solutia nu este obligarea optarii pentru stat sau pentru privat. Ci dotarea spitalelor, motivarea doctorilor, etc. |
Asa e. Dar, am o vaga banuiala ca nimeni (in afara de pacienti) nu are interesul sa dispara diferenta asta dintre stat si privat, ca sa vina lumea unde trebuie.
Daca e sa fim drepti, cel putin ce citim de pe la altii, si in alte tari exista diferente intre sistemul de stat si cel privat, dar pe mine ma enerveaza faptul ca aici, la stat, mori cu zile ca nu-s aparate sau vii cu punga de medicamente de acasa.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Rufus spune:
citat din mesajul lui natynic Stii de ce gandesti asa? Pentru ca, normal, nici o secunda nu-ti pui problema ca ar putea exista medici de orice specialitate care sa prefere sa rezolve coada pe care o au la usa rupand chitante, exact pt cat valoreaza actul medical, nu pt cat il lasa inima pe pacient, mult, putin sau deloc. |
Gresit. Chiar de curand am fost la unul d'asta. Dermatolog.
E drept, unu' bun...
Asa ca stiu ca exista.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
mirela.d spune:
Cum am mai scris si la alte subiecte, fiecare padure cu uscaturile ei. Dar nu poti jigni o intreaga clasa socio-profesionala doar pentru cateva scursuri.
Si nu inteleg de ce este un defect faptul ca doctorii vor bani? Nu toti muncim pe bani? Ca doar nu muncesc de amorul artei. Aratati-mi-l mie pe ala care munceste doar de dragul muncii in sine!
Stiu ce-mi veti raspunde: va deranjeaza ca va cere. Sunt putini docotri care cer direct. Majoritatea iau cat le dai si daca le dai.
Si eu as lua daca as fi doctor.
Eu as fi mai degraba indignata de faptul ca Ministerul Sanatatii in loc sa faca tot posibilul sa doteze spitalele din Romania astfel incat sa arate ca cele private, ei aleg calea cea mai simpla pentru ei. Oricum eu nu inteleg finalitatea. Si cred ca nici cine a venit cu ideea asta "desteapta" nu intelege ce se va alege de sistemul medical daca va deveni si aplicabila ideea.
gecko spune:
citat din mesajul lui natynic Bine, din tara pura si perfecta in care te afli tu acum (brr, bine ca ai scapat de mizerabila Romanie!) |
nu iti inteleg tonul...nu imi amintesc cand/cum am numit eu Romania mizerabila.
citat din mesajul lui natynic ...cica toti medicii sa opteze, sa lucreze fie numai la stat fie numai in privat... Voi ce parere aveti??? |
mi-am spus parerea...asa cum ai cerut in postul initial...daca era o discutie inchisa trebuia sa pui din titlul subiectului "Gecko, Guestus, Bird etc vedeti-va de treaba voastra ca aici numa' cei anti propunerea ministerului au voie sa cante!!!"
natynic spune:
Eu nici macar nu sunt 100% antipropunere...Am si scris, sunt mai multe laturi ale problemei! Normal insa ca ma irita cand, la nesfarsit, se aduce in discutie tema spagii, ca si cum ea naste numai din pretentiile medicilor. Normal ca si mai mult ma irita cand vorbele vin din partea cuiva care a lucrat in sistem, care ar trebui sa stie cum sunt si medicii dar si pacientii.
Si nu ti-am zis Gecko sa taci din gura, (cu atat mai putin lui Guestus si Bird cu care e o placere sa polemizez) ti-am propus doar sa faci un sondaj, asta in caz ca ai "uitat" cum e pacientul din Romania de dispus sa multumeasca si-ti amintesti numai cat e doctorul de disperat sa ia cu ambele maini de la toti, prin orice metoda.
Naty
Stanescu spune:
Subiectul ma face sa ma gandesc la vorba aia cu "arunca un nebun o piatra in apa..."
Pai bine mai, ne spargem noi creierii aci ca ce si cum o fi mai bine comentand o idee a unui imbecil care a fost in stare sa spuna ca salariul mediu al unui medic e 30 de mil, care voia sa impoziteze garzile (care oricum sunt impozitate, numa el nu stia) si care sustine sus si tare ca nu exista un deficit de medici (nici vorba, cum dracu, numa din seria care dam specialitatea acu au sunt plecati 50%, iar in spitalele de provincie e jale amara).
A si mai scosese o chestie la un moment dat, da a fo prea gogonata si probabil a trecut in uitare - cumva ca salariul sa fie in functie de numarul de pacienti!?! Da probabil ca nici el nu a inteles ce vrea sa spuna, asa ca a renuntat.
ariel_7000 spune:
pai gecko, eu sunt antipropunere si tot nu am voie sa cant!
rufus, chiar daca sunt aparate performante la spitalele de stat...la ce folos??? ca nu se cunoaste modul de folosire, ca stau inchise in subsoluri, ca se defecteaza si costa prea mult service-ul...
mirela, pe mine m-a shocat sa aflu ca "ideea mareata" i-a venit lui arafat!!! chiar ca m-a lasat cu gura cascata!
gecko, iar te bagi tu, emigranto? te rog, pune si tu pozele alea cu clinica de stat unde ai nascut! asa, pt comparatie!
cristi, ti se poate sugera sa faci naveta, sa inchiriezi un ap. in orasul respectiv pana nasti...mdea. eu am vrut sa nasc la eva, la brasov...dar, la 33 de sapt am avut probleme (amenintare de nastere prematura, mama cu diabet, copil de 5 ani in grija, santier in casa...) si a trebuit sa renunt din pacate...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!