Ce vrea mai nou Ministerul Sanatatii

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Bird, nu zic ca n-or fi medici care in timpul programului de lucru la stat sunt la cabinet, desi e cam aiurea, sincer...
Iarasi, eu nu pricep cum adica sa platesti o investigatie in privat si sa o faci la stat!!Adica, iti trebuie tomografie, medicul la cabinetul privat n-are tomograf si ti-o face la spital dar platesti tomografia la cabinet??Haida de!
Cat despre "tragerea" pacientilor de la stat la privat, tu nu-ai citit ce am scris mai sus?? Ca sunt o multime de oameni dispusi sa mearga la consultatie in privat pentru conditii civilizate? Tu citesti aici pe forum cate femei nasc la Medlife? Sau, chiar daca vor naste la stat, cate se roaga in timpul sarcinii de ginecologul curant sa le consulte la cabinetul privat ca sa nu mai stae pe la usi la spital, ala unde nu e mop??Crezi ca oamenii pot fi fortati sa plateasca serviciile medicale, altfel decat prin asigurarea de stat care li se opreste automat? Eu nu prea cred...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

eu sunt din cele care prefera sa mearga la cabinetul privat - 1. acolo merg dupa servici, nu trebuie sa ma invoiesc ca are program pana tarziu, 2. merg cu programare si nu trebuie sa astept, 3. arata mai bine ca la spital (stiu ca asta deja e un moft).
dar ma gandesc ca propunerea asta a ministerului ar fi un dezastru in orasele mici - unde o sa nasc eu lucreaza 2 ginecologi in spital. dupa proiectul asta sau ar trebui sa isi deschida o policlinica pt nasteri (cred ca nu ar fi posibil dpdv financiar) sau sa isi inchida cabinetele private - ceea ce pe mine m-ar distruge cu programul, ca ar trebui sa merg la consultatii la spital.

28+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic
Adica, iti trebuie tomografie, medicul la cabinetul privat n-are tomograf si ti-o face la spital dar platesti tomografia la cabinet??Haida de!

...da...hai sa ne minunam ...te pomenesti ca e prima oara cind auzi ca doctorul X de la stat isi trimite pacienta la privat unde tot doctorul X munceste sa-si faca analizele sau mai stiu yo ce.

Mergi la inceput

Pai da, Guestus, asta se intampla, dar cum sa platesti la privat pentru aceeasi investigatie care a fost facuta la stat????

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

spune aici ca nu le convine faimosilor medici tigania care exista prin spitalele si policlinicile de stat...mizeria...cozile faimoase...
si apoi sa apara ca Superman la aia cu ceva bani...dar poti sa vii la clinica X unde muncesc...e decent...civilizat..si lasa draga.."ce costa mult aranjam le facem la stat pe banii prostilor"

Mergi la inceput

Ok, Guestus, asa e, tu totdeauna ai dreptate!

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

.
E o decizie pripita cel putin in momentul asta. Noi nu avem "privat". Avem privat sa te duci sa vezi cum stai cu pipi de e rosu sau verde, sa mai faci o analiza, sa iti mai tragi o foto la ficati....si cam atat. Dar daca esti si bolnav cam unde poti sa mergi? La care "privat"? Ca doar chirurgu nu e ca la bunica la tara - in colt la privatizati . Unde sa opereze bietu om? Pe masa in bucatarie? Am spus si ma repet. Cand am avut probleme si am batut la usa Euroclinicului nu m-au primit. Nu sunt pregatiti pentru cazuri dificile. Nu au terapie intensiva, nu au incubatoare, nu prea au nimic.
Cred ca despre subiectul asta se poate discuta cand o sa si existe un sistem privat. Iar atunci probabil o sa fie in regula.
Na ca mi-am spus si io parerea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

asta scriam ieri si am salvat in drafts:

"eu una zic ca sistemul "privat" din Romania nu este privat ci privatizat...adica este SC Marioara SRL care vinde din stoc sau pe comanda servicii medicale cu plata pe loc.

Sistemul privat este sistemul unde eu ca viitor posibil pacient fac contributii lunare la un fond privat de sanatate si prin care atunci cand soarta ma va pune la incercare voi fi tratat fie intr-un spital public fie intr-un spital privat. De cele mai multe ori ca pacient privat voi beneficia de serviciile unui spital public...de ce?...pentru ca asa cum spunea si kay aceste spitale au o dotare medicale net superioara celor private, au sub aceeasi umbrela mult mai multe specialitati etc...dar pentru ca am aceasta asigurare privata eu voi beneficia de cateva facilitati in plus in cadrul acestor spitale...aceste facilitati fiind: conditii hoteliere mai deosebite (singur in camera, acces la TV/presa, posibilitatea de a alege meniul), posibilitatea de a imi alege medicul curant, intaietate in ceea ce priveste unele investigatii nesalvatoare de viata. Spitalul public este interesat in a ma aduce pe mine pacient privat la ei...pentru ca le aduc bani in plus...spitalul public are interesul de a aduce medici cat mai buni in cadrul lui...medic bun inseamna pacienti privati...pacienti privati inseamna bani.
Daca ar exista acest sistem in Romania as spune ca e o aberatie ca sa limitezi medicul si sa ii ceri sa aleaga pe care parte a usii lucreaza.

Dar tinand cont ca in Romania nu exista un sistem privat ci unul privatizat atunci din punctul meu de vedere este normal ca sa exista aceasta limitare, nu de alta dar apare conflictul de interese..."

Mergi la inceput

si sa continui cu "conflictul de interese"

medic oftalmolog, spital de stat...ii zice mamei mele sa mearga la cabinetul dansului particular ca are acolo nu stiu ce scula desteapta ce in spitalul public nu se gaseste...ce variante exista...
1. fie chiar nu exista acea scula in spitalul public si un pic te intrebi daca nu cumva asta este si consecinta faptului ca oftamologul are cabinet particular unde isi trimite pacientii si bine-nteles ca nu va cere niciodata conducerii spitalului sa il doteze cu aceeasi scula...nu de alta dar i-ar face concurenta.
2. fie spitalul are respectiva scula dar medicul a mintit pentru a putea sa isi creasca clientela.

Citat:
Adica, iti trebuie tomografie, medicul la cabinetul privat n-are tomograf si ti-o face la spital dar platesti tomografia la cabinet??

esti ginecolog...ai cabinet privat...faci diverse consultatii femeilor...printre altele urmaresti si gravidute...o tensiune, o cantarire...ai o masa ginecologica si executi cate un tuseu/ex cu valve...mare noroc ca ai si un ecograf si faci si ecografie...la finalul fiecarei consultatii iti da banul tu tai chitanta...corect.
Vine momentul nasterii...tu vrei sa o monitorizezi...nu o poti face la cabinet ca nu ai aparatul...o chemi la spital cand esti de garda...perfect normal ca doar e asigurata prin sistemul de stat si are acest drept...ii faci monitorizarea si ea iti da oooooooo...atentie care nu e spaga dar nici mita dar nici pe chitanta si nici folos necuvenit...ne invartim in jurul cozii.

Mergi la inceput

revin...nu zic ca toti medicii fac sau vor face asa...nu zic ca sistemul "privatizat" din ro nu este bun in anumite situatii...si cu siguranta nu zic ca ministrul ala este cel mai bun din cati a avut ministerul ala vre-o data...dar in conditiile generale din Romania...dar in conditiile mentalitatilor si obiceiurilor din Romania cred ca nu e o idee asa de proasta.

Mergi la inceput