maternitatea Filantropia (I)
Raspunsuri - Pagina 19
Eseea spune:
offfff Mara, e ff greu.........eu sincera sa fiu imi cam pierdusem speranta....era ff greu, F GREU!!!!!!!! daca poti ramane optimista ar fi f bine, ajuta mult! Eu deja eram f deprimata, imi era f greu.
PS vezi ca in martie am cateva fiole de pregnyl pe care vreau sa le dau, in caz ca ai nevoie..ca stiu ca se gaseste f greu si f scump
Mami de fetita si de baietel 32+
MaraAnisia spune:
E tare greu intr-adevar, eu sunt cand optimista, linistita si increzatoare, cand imi spun ca daca nu reusesc anul asta, voi infia un bebe. sunt constienta de faptul ca timpul nu lucreaza in defavoarea mea inca ( am 28 ani) dar toata viata mi-am dorit cel mai mult sa am copii. uneori imi spun ca daca nu e timpul acum, macar sa-mi dea Dumnezeu rabdare sa astept pana cand considera El. dar e tare tare greu uneori.
tie nu ti-a propus niciun medic sa faci IA?
iti multumesc de oferta cu pregnyl, intr-adevar se gaseste greu, deocamdata mai am vreo 2 doze parca, dar te "atac" daca e cazul.
tu ai luat vreun tratam. de sustinere a sarcinii?
vreau sa-ti spun ca pt mine tu reprezinti un exemplu ca SE POATE, uneori cand imi e greu ma gandesc ca uite, tu ai reusit, dupa atata lupta.
Cu Dumnezeu in gand
http://tt.lilypie.com/AfEIp2.png
Eseea spune:
mara, esti inca f tanara, eu am facut primul bb la 31 iar acum voi avea aproape 33. stiu ca nu e o incurajare dar ai timp.
am facut si eu o IA. Nereusita. Mai aveam putin si faceam FIV, desi cauzele infertilitatii noastre erau necunoscute.
am facut la primul bb, tratam de sustinere al dr T. Cred ca il stii.
o sa reusesti ai sa vezi. Stiu ca acum e greu sa crezi, eu nu mai credeam nimic, nu ma ajuta nicio incurajare dar uite ca asa a si fost : AM REUSIT> Vezi ca (,) Catalin e un f bun " incurajator", pe mine m-a ajutat f mult. Ba chiar se "lauda " apoi ca dupa ce am ajuns la el nu a durat mult si am ramas iar gravi.( ajunsesem la el dupa o sarcina pierduta, obtinuta dupa aia 5 ani). Si apoi am ramas iar dupa 2 cicluri.
MaraAnisia spune:
chiar ma simt mai bine, iti multumesc .
Catalin ti-a dat vreun tratament sau ai facut o monitorizare a ovulatiei cu el? intr-adevar insufla incredere si liniste, fiind atat de calm si delicat. ma impresioneaza f tare faptul ca stie cine sunt si ce pb am, o calitate rara printre medicii de azi.
hai ca am monopolizat subiectul cu pb. mea, mersi din nou de incurajari, sa stii ca-mi sunt de mare folos.
Cu Dumnezeu in gand
http://tt.lilypie.com/AfEIp2.png
Eseea spune:
nu, cu Catalin nu am facut nimic de genul asta. Am ajuns la el dupa pierderea sarcinii de 2 ori pt cate o eco ( ma suspectam de sinechie uterina dupa chiuretaj dar nu a fost) iar apoi am ajuns gravida. dar insufla incredere si optimism. si da, stie cine esti si-l intereseaza. Chiar azi am vb cu el la tel, voi ajunge sapt viit la el.
ElenaBondila spune:
Eseea cum adik ii indoapa pe bebelusi cu formula? Adik nu ne cheama sa-i alaptam??
grati.ela spune:
ba da numai ca-s proaspat biberonati...noi doar mimam ca alaptam...unii bebici mai scapa neindesati cu lapte praf (mai ales dak sunt multi sau dak sunt mai somnorosi) dar cei ce tipa de foame primesc din plin formula...eu in prima zi acasa am avut lapte praf cumparat pt ca racnea de foame copilul iar de tzitzi nici nu vroia sa auda...cine sa desfunde canalele? (noroc cu Ozi care a supt pana la 2 ani si a dat o mana de ajutor) Daca insisti se da pe brazda, dak nu atunci e proaspat intarcat.
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
catisto spune:
Buna fetelor!
Eseea eu am dat dr 8 mil pentru ca asa m-a sfatuit o infirmiera cu care am discutat cu o zi inainte sa nasc (am stat inainte cu o zi la perfuzie cu antibiotic pentru ca am avut streptococul B in timpul sarcinii) , cica pentru doctorii renumiti , profesori , etc cam atat se da . Anestezistului i-am dat atat pentru ca am fost foarte multumita de el, a fost de nota 10 .
Eu oricum am avut un travaliu foarte scurt , a durat 2 ore jumate . M-am dus dimineata la spital si mi-a declansat nasterea , mi-a pus la ora 10 perfuzie cu oxitocina , la 11 ajunsesem la dilatatie 5 si mi-a pus peridurala ( pe mine m-a pus sa stau culcata pe o parte cu genunchii la piept , mi-a facut inainte preanestezie , apoi cateterul la care am simtit o mica intepatura) , la 12 mi s-a rupt apa , la 12.30 a venit anestezistul si mi-a facut a doua doza de anestezie si la 13 am nascut .
Si acum sa-ti raspund la intrebari :
1. Daca nu ma insel la etajul 3 sunt vreo 7 saloane dar nu stiu cate dintre ele au grup sanitar . Eu am stat in salonul 3 care avea doua paturi , si chiuveta . Si mergeam la baia de pe coridor , nu am avut incotro . Am vazut ca salonul de langa al meu avea tot doua paturi si grup sanitar propriu. Cred ca poti sa aranjezi cu infirmiera care o sa te duca de la parter din pretravaliu in salon .
2. Cred ca la fiecare etaj exista salon pentru nou nascuti . Toate care stateam la etajul 3 aveam bebelusii cu noi la etaj .
3. Aici sunt de acord cu tine . Ii indoapa cu lapte praf . Eu tare am suferit din cauza asta pentru ca de cele mai multe ori cand ma duceam la alaptat bebita mea dormea dusa si nu era chip sa o trezesc ca sa o alaptez , cred ca era deja satula de formula . Si mai mult decat atat bebelusii ii gaseam cateodata cu cate o tetina in patut langa gurita . Cred ca le bagau in gura tetine celor care mai plangeau ca sa taca (ca altfel nu-mi explic ce cautau tetinele alea,care aveau tifon in ele,langa guritele lor). Eu din cauza asta ii dau fetitei mele lapte tot cu biberonul , asa a fost invatata de acolo . Prinde foarte greu sanul si cand il prinde suge un minut si adoarme .
alinutza23 eu am avut in bagajul meu exact ce a specificat si Eseea mai putin trusa pentru clisma (eu avusesem scaun in dimineata respectiva). Cred ca nu o sa ai nevoie nici de sticla cu capac gaurit pentru ca dupa fiecare nevoie la toaleta este indicat sa te duci sa-ti faca toaleta asistenta de servici , de ea o sa ai nevoie acasa . Pe mine m-a invatat o asistenta sa folosesc acasa sticla cu capac gaurit pentru spalaturi cu ceai de galbenele si pelin .
A , si vroiam sa te intreb Eseea de galafor . Este bun de ceva? Eu iau acum galactogyl dar tot nu am laptic suficient . Ma mulg si mai mult de 30-40 de ml nu scot . Ma gandeam sa iau si galafor dar nu stiu daca e bun si daca pot sa-l iau in acelasi timp cu galactogylul . Ma poti ajuta te rog cu cateva sfaturi?
Mara Doamne ajuta sa reusesti! O sa ma rog pentru tine .
Va
de Ioana Ruxandra (14.01.2009) si Ana Maria (2.08.2004)
http://catisto.sunphoto.ro/
Eseea spune:
Catisto, iti raspund repede cu alaptatul ca e URGENT si apoi voi reveni. Deci s-au prostit si mai rau decat acum 2 ani cand nu am vazut nicio tetina si din cand in cand mai tipa de foame copilu' si manca la san. Asta e FF URAT!!! Sper sa ia cineva masuri, ca poate ma enervez si ma duc la Peltecu sa discut. Deja mi s-a ridicat sangele in cap.
Eu nu am avut probleme cu bb sa nu suga dupa venirea din spital.
Vezi ca e un topic Alaptatul help line la Femina intim intra acolo si vei gasi multe sfaturi.
pot sa-ti spun asa : Galafor nu am luat la primul bb, cred ca nici nu exista , dar am baut cel putin 2 litri de ceai pe zi ( chimen, anason, fenicul), am mai luat Nutrinatal si spirulina. Din cand in cand am luat si Galactogil. Dar trebuie, insist TREBUIE, sa scapi de biberon. Vad ca bb nu are nici 3 saptamani, daca VREI inca poti sa o faci, dar e urgent, nu mai amana. Cel mai bun stimulent pt sani e gurita lui bb, il pui la san cat mai des, chiar si la o ora. Va fi greu primele zile, va suge nonstop dar asta e sg cale de a reveni la san. In plus , dupa fiecare alaptat, baga pompa cateva minute bune, chiar daca nu mai iese nimic. Organismul asa intelege sa produca mai mult, ca functioneaza pe principiul cerere-oferta. O sa ai din ce in ce mai mult lapte. La pompa se scoate infinit mai putin decat scoate bb cu gurita, nu e relevant. Te rog nu renunta, pune bb la san si veti reveni la alaptat. Inca o poti face. Vezi acolo la Femina intim, inclusiv eu mai dau sfaturi din cand in cand.
voi reveni cand o culc pe bb.
PS fetelor nu va speriati de chestia aia cu clisma, mie de ex la prima nastere nu mi-au facut dar eu am o OBSESIE sa nu imi faca si sa foloseasca aia de la spital incat am preferat sa-mi cumpar o trusa de aia sa am la mine. radea si dr de mine dar nu a mai zis nimic, te pui cu nebuna. Eu nu vreau nici acum sa fac si o sa fug cat pot de chestia asta.
Mami de fetita si de baietel 32+ ( real 34 + )
ElenaBondila spune:
Fetelor ma ingrozeste treaba asta cu formula! Nu mi se pare normal sa procedeze asa, mai ales ca laptele de la san este cel mai sanatos si bun pt copil! Ar trebui sa ne cheme sa-i alaptam noi, nu sa-i indoape cu lapte praf!! Nu putem rezolva problema asta cumva? Cu asistentele p'acolo??
Cat despre desfundat canalele am auzit ca tot asistentele iti desfunda canalele! La tine cum a fost Catisto?