maternitatea Filantropia (I)
Raspunsuri - Pagina 18
catisto spune:
ElenaBondila
Eu am nascut normal si cu epidurala si am dat asa : Dr. mele 800 ron , la moase cate 100 ron (sunt 2 moase la fiecare tura) , medicului anestezist 300 ron (l-am prins in tura pe dr. Soare - super medic) , infirmierele de la travaliu si pretravaliu cate 10 ron (sunt 2) , la asistenta de la bebelusi cate 10 ron la fiecare tura , dr. neonatolog 100 ron , asistenta de servici cea care iti face toaleta cate 5 ron la fiecare toaleta si am mai dat cate 10 ron pentru desfundat canalele .
Eu am stat la et 3 unde sunt saloane cu cate 2 paturi , unele sunt cu grup sanitar , altele fara . Exista un grup sanitar la etaj pe care il folosesti daca nu ai in salon . La etajul 3 erau numai fete care au nascut normal iar la et 2 intelesesem ca erau cele care nascusera cu cezariana .
Daca mai ai si alte intrebari iti raspund cu cea mai mare placere .
de Ioana Ruxandra (14.01.2009) si Ana Maria (2.08.2004)
http://catisto.sunphoto.ro/
ElenaBondila spune:
Eseea vroiam sa te mai intreb si eu ceva, k tu ai facut epidurala. Cum este exact procedura, unde iti face anestezia asta si cand? Ca am citit undeva ca ti-o face in coloana? Poti sa-mi explici te rog ca parca mi-e frik de ea! A si inca ceva! Din cauza ei am inteles ca poti ajunge la cezariana ca nu mai poti sa impingi ca nu mai simti contractiile!?!
Multumesc anticipat.
Pupici
ElenaBondila spune:
Catisto sarumana mult. Eu oricum nasc in mai dar fata de preturile pe care le spusese Eseea parca au mai crescut putin, si atunci presupun ca pana nasc eu vor mai creste putin, si sa fiu pregatita. Banii i-ai dat dupa nastere?
Ai ales tu sa stai in salon cu 2 paturi? Ca am inteles ca sunt si cu 3 paturi, dar parca e mai bine la cu 2, si nu stiu cum se procedeaza si cu cine sa vb.
Si daca poti sa-mi dai o lista cu ce ne cer in maternitate pt noi si pt bebe, ca difera de la spital la spital cerintele.Ce tre sa avem in bagaj pt noi si pt bebe!
Sarumana mult inca o data!
catisto spune:
ElenaBondila vezi ca ai PM !
Nu am ales eu sa stau in salon cu 2 paturi dar cred ca asa sunt toate la et 3 si te duce in salon in functie de cum se elibereaza paturile . Dar poti sa vb despre asta cu infirmiera care te duce in salon dupa ce nasti .
Pentru bagajul lui bebe trebuie sa ai pampers , Bepanthen si servetele umede . Atat iti cere si nu te lasa cu hainute pentru bebe de acasa .
de Ioana Ruxandra (14.01.2009) si Ana Maria (2.08.2004)
http://catisto.sunphoto.ro/
ElenaBondila spune:
Multumesc catisto! Ti-am trimis PM.
Dar pt tine ce ti-a trebuit, sau ce ti s-a cerut? Incerc sa-mi fac bagajul pt maternitate si nu vreau sa uit ceva. Ne-a mai ajutat si Eseea cu o lista, dar ma gandeam ca poate mai e nevoie de ceva.
alinutza23 spune:
catisto felicitari! Sa-ti traiasca bebelina si sa creasca frumoasa si sanatoasa!
Multumim de informatii, poate ne mai povestesti si pt. incepatoare. Eu una nu stiu ce sa intreb pt. ca sunt pa prima sarcina. Poate ai timp sa ne spui si listuta cu lucruri pt. mamica.
21+ cu
Asa creste Funditza!
A piece of our life
GOD is a DJ
PatriciaArdeleanu spune:
Buna dimineata.
Ma bucur mult cind citesc despre conditiile bune din spital.
eu am nascut in 2005, si atunci a fost destul de ok, personalul dragut.
o rugaminte la voi: are cineva nr de tel pentru programari la ecograful acela performant pt morfo-fetala?? il aveam odata dar nu stiu ce am facut cu el.
Patricia s13 si Rebecca 05.02.2005
MaraAnisia spune:
Eseea, revin cu vesti, nu asa bune.
din pacate declar din nou ziua 1, ocazie cu care se incheie si a 2-a IA. nu stiu de ce nu am reusit, nu stiu de ce mi-a intarziat CM desi de obicei e ceas, si nu stiu ce voi face in continuare. dar stiu ca Dumnezeu nu ma va lasa si ca ne va lumina mintea, atat noua cat si dr., si vom reusi pana la urma.
eu simt ca Dumnezeu este alaturi de noi fiindca mi-a scos in cale un medic de care sunt f multumita, ca ma trateaza ca pe un om, imi cunoaste cazul si chiar pune suflet in rezolvarea pb.
iti doresc sarcina usoara in continuare
PS: mersi de listuta cu bagajul de spital, am salvat-o pt cand va fii cazul sa o folosesc si eu - sper ca anul asta!
Cu Dumnezeu in gand
http://tt.lilypie.com/AfEIp2.png
Eseea spune:
Catisto , multumim f mult pt vesti si felicitari pt bb!!
Mie mi se pare ca ai dat un pic cam mult, sincera sa fiu. La anestezist eu nu am auzit pe nimeni sa dea 300 Ron, nici macar recent, eu voi da cam 200 ron, MAXIMUM 250, iar la dr 8 mil pt nastere naturala e cam multisor! Poate doar daca vine de acasa ( noaptea sau we). La moase e f f mult 150 ron de fiecare, eu voi da 50 la fiecare maxim 70 ( asta daca se comporta super) , mai ales ca sunt 2. Sper ca nu te supara parerea mea.
Problema este si de cat stai in travaliu si mai ales cum se comporta personalul. Ca acum daca dr sta dupa tine 20 de ore ( sau vine noaptea sau in we- normal ca face un efort care tb rasplatit,ca doar nici eu nu as veni degeaba), anestezistul la fel ( iti face mai multe doze de anestezic), moasele sunt super super, ma rog ..dai mai mult. dar daca nasti in 3-4 ore ( sau chiar mai repede) normal ca nu mai dai asa mult. Oricum, acum vreo 2 saptamani mi-a scris o fata ca a dat 8 milioane la cezariana la dr si 2,5 la anestezist.
Haideti sa nu-i obisnuim nici cu bani f multi, ca sunt alte femei care nu au deloc. Si oricum, treaba ar trebui sa si-o faca, ca de aia sunt platiti si au ales aceasta meserie. Voi la serviciu luati ceva spagi? Glumesc, nu vreau sa intram in discutii referitoare la spaga la medici. Ideea este sa va orientati la fata locului, in functie de imprejurari, cat ati cotizat si in timpul sarcinii, comportament, etc , ca doar nu sigilati plicurile de acasa.
Catisto, acum vreau sa te mai intreb si eu cate ceva :
1. cum naiba cu baie pe hol? Adica tb sa ma duc sa fac pipi sau dus la baia de pe hol daca nu am in camera? Si sunt multe astfel de rezerve?? Ca mi se pare GROAZNIC!!!
2. bebelusii la ce etaj sunt? La 1 cumva? Deci nu pe acelasi etaj cu mamele?
3. Tot ii mai indoapa pe copii cu formula in loc sa insiste pe alaptat? Asta e o bila mare NEAGRA pt acest spital, cam singura de altfel. Ca sa nu mai zic ca am vazut ca le dadea la TOTI cu ACELASI biberon, total neigienic!!
Elena, anestezia se face in coloana, dar nu simti decat o ciupitura si atat. Te pune sa stai in fund, sa aduci picioarele la piept si iti face anestezia. Eu o recomand, nu am avut nici un fel de neplaceri. Ti-o face cam la dilatatie 5.
Mara, imi pare tare tare rau de nereusita!! Stiu cum e, am trecut 5 ani prin asta dar........capul sus si o noua batalie!! Iti tin pumnii starnsi si.....sigur vei avea nevoie de toate informatiile de aici, curand o sa ne dai vestea cea buna si o sa te interesezi de preturi la nastere! Numai bine
Patricia, eu nu am nr de telefon de acolo dar.........din cate stiu eu, nu cred ca te poti programa tu singura ci te programeaza dr tau. Ia vb cu el. Eu numai asa am facut, m-a programat dr meu acolo.
Gratiela, ce mai fac Ozi si Tudor? Nu mai dai niciun semn?
Mami de fetita si de baietel 32+
MaraAnisia spune:
Eseea, multumesc de incurajari.
noi ne luptam de 3 ani, ca mama care a reusit as vrea sa te intreb cum sa fac sa-mi pastrez rabdarea, increderea si credinta in reusita?
mersi frumos,
Cu Dumnezeu in gand
http://tt.lilypie.com/AfEIp2.png