Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (68)
Raspunsuri - Pagina 13
miereamara spune:
Sorry fetelor, m-ati prins
!
Nu sunt in apele mele zilele astea, nu dorm nici foarte bine...sunt super prinsa cu teza mea de master, trag tare sa o termin, ca m-am uitat pe calendar si final submission pica exact cand imi este due date-ul (adica intre saptamana 37-40). Inchipuiti-va ca atunci va trebui sa merg la scoala in fiecare zi aproape si tare mi-e frica sa nu nasc inainte si sa se duca naibii termenul....
Am mers la cumparaturi si am terminat lista pt bebe, am luat totul,inclusiv cremuta pt fundulet, diapers, samponel, diaper pail,perna pt alaptat...in fine...nu ne mai trebuie decat un monitor si un baby swing dar pe astea o sa le primim la celalalt baby shower. totul de la Walmart, ca am vazut ca vorbeati mai devreme.
Cris, ai facut vaccin atigripal? nu e interzis in sarcina?
Crisspolis, mi se pare enorm pretul ala pt o galeata de plastic
, cumpara copilului o cadita normala.
Voiam sa va mai spun in cazul in care nu stiati ca daca ii scoateti copilului certificat de nastere romanesc, are dreptul la alocatia aceea de 2 mil din Romania, orice copil cetatean roman o primeste, indiferent dc locuieste sau nu in Ro. Dar cred ca e asa o bataie de cap cu actele, ca nu merita sa te agiti pt 100 de dolari sau cat inseamna suma respectiva.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
lisa79 spune:
stiti cumva cum se inregistreaza copilul in Romania???
eu tare vreau sa ii fac acetele sa nu am probleme cand merg in tara.
mire,nu stiam de cele 2 mil,oricum,cred ca mamei i-ar acoperii medicamentele lunare. cum se face??
25S+
sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
miereamara spune:
Uite aici cum obtii certificatul de nastere prin ambasada romana din DC, dupa aceea cu certificatul poti sa ii faci pasaport.
http://www.roembus.org/
1. Intocmirea si eliberarea certificatului de nastere
Parintele sau parintii cetateni romani pot solicita Ambasadei Romaniei sau a unuia dintre consulatele Romaniei din SUA pe baza unei declaratii scrise a nasterii, intocmirea si eliberarea unui certificat de nastere romanesc pentru copilul lor nascut pe teritoriul SUA.
Declaratia nasterii se face la Ambasada sau Consulat in termen de 15 zile de la data nasterii.
Daca parintii se afla in imposibilitatea de a se prezenta la Consulat si de a face declaratia, termenul de 15 zile se poate depasi, cu o justificare corespunzatoare si cu dovada imposibilitatii respectarii termenului.
A fost desfiintat termenul de 1 an pentru solicitarea inscrierii in registrele de stare civila a certificatelor de nastere americane apartinand copiilor nascuti pe teritoriul SUA; astfel, pot fi eliberate certificate de nastere romanesti ca urmare a inscrierii certificatelor americane, indiferent de varsta copilului cetatean roman.
Acte necesare:
a) declaratia nasterii, data in scris de unul din parinti, cetatean roman;
b) certificatul medical de constatare a nasterii, eliberat de spitalul unde a avut loc nasterea si semnat de medicul care a asistat la nastere, in original;
c) certificatul de nastere eliberat de autoritatile administrative ale localitatii in care a avut loc nasterea, cu apostila secretarului de stat SUA;
d) actele de identitate valide ale parintilor (pasaport valid, buletin de identitate valid);
e) certificatul de casatorie al parintilor;
f) certificatele de nastere ale parintilor;
g) dovada rezidentei permanente a parintilor in SUA, daca este cazul.
h) Declaratia autentificata a parintilor privind numele de familie pe care il va purta copilul, in cazul in care acestia au nume diferite.
i) Pentru copilul nascut in afara casatoriei - declaratie autentificata de recunoastere a filiatiei de catre tatal copilului nascut in afara casatoriei; Nota: In cazul in care copilul este nascut in afara casatoriei (parintii copilului nu sunt casatoriti), recunoastrea filiatiei de catre tatal copilului se face la inregistrarea nasterii prin declaratie scrisa si autentificata de recunoastere a copilului din afara casatoriei. In acest caz, datele privind tatal copilului se inscriu in rubricile corespunzatoare din cuprinsul actului de nastere ce se intocmeste. Altfel, in cazul in care mama nu este casatorita, copilul se inregistreaza cu numele ei de familie, iar rubricile referitoare la "tata" nu se completeaza.
NOTA Certificatul de nastere american al copilului, fiind redactat in limba engleza, trebuie insotit de o traducere corespunzatoare in limba romana.
Durata de solutionare: in ziua prezentarii unuia din parinti la Ambasada sau Consulat, insotit de actele mentionate.
Precizare : la ridicarea certificatului de nastere, declarantul va semna in registrele de stare civila pentru exactitatea datelor inscrise. Rectificarea sau completarea ulterioara a actelor de stare civila se poate face numai in temeiul unei hotarari judecatoresti.
Pt alocatia de 2 mil (daca se mai da, ca am vazut se discuta proiectul), intri pe site-ul primariei unde declari copilul (domiciliul unuia din parinti) si vezi ce acte iti trebuiesc. Acum nu stiu dc in cazul in care nici unul dintre parinti nu mai are domiciliul in Ro (cetatean roman cu domiciliul in strainatate), ce se intampla. Oricum cred ca e mare bataie de cap cu actele si birocratia din RO.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
Iris2002 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crisspoliss Iris, ce dragutz din partea lor, sa-ti trimita fel de fel...sunt mult mai civilizati decat in america, asta e clar. Crisss 25+ |
Criss, sper ca nu am facut sa para ceva mai "mare" decit e, are in general continut...farmaceutic, bandaje, (imeense), spirt medicinal, protector de lenjerie de pat pentru perioada dinainte/dupa nastere (astea sunt chiar bune, va recomand si voua), sapun dezinfectant gel(si asta il folosim si acum, avem unul standard in camera fetei, e bun pentru inainte/dupa schimbare de scutece), vata, tifon, banda de legat scutece(pt cine vrea sa foloseasca scutece de bumbac), lucrusoare din acestea.
Iris2002 spune:
Veronica draga, pai olandezii merg in Belgia la cumparaturi si la resto, ca le place asa de mult mincarea de acolo
!
Imi pare rau ca nu ti-a explicat bine la ecografie ce si cum...aici ai dreptul la 2 sau 3 ecografii din cite stiu(daca nu au motiv sa te cerceteze mai des) insa eu am ales sa merg la ginecolog, nu la moasa, si primesc ecografie la fiecare control. Dar nu e amanuntit, e asa rapid, bebe creste, inimioara bate, gata.
Eu una recunosc ca sunt topita dupa Antwerpen, Bruxelles, Gent....
Iris2002 spune:
| citat din mesajul lui crisspoliss La vanitza de bebe m-am hotarat la asta(dupa multe cercetari) http://www.spababytubs.com/purchase.php Fetelor, nu e nimeni online azi? Crisss 25+ |
Criss, e faina galetuta, asta o poti folosi doar in primele luni, insa. Noi am primit una de la doamna care vine sa ajute dupa nastere, si Francesca era topita dupa ea, suspina de placere cand ii faceam baita...
Mi se pare cam scumpa, insa, na ca am gasit ceva ce e mai ieftin in Olanda
Iris2002 spune:
Cred ca restul fetelor dorm la ora asta, doar eu sunt pe baricade, in minele de sare.
Sper ca sunteti bine toate, va doresc o zi buna si va pupacesc.
Veronica, nu te necaji, e bine fetita!
Fetelor, eu citesc cam in diagonala(am ca scuza raceala, nedormitul si lipsa acuta de timp) insa Roxana a mai scris ceva?
va pup pe toate
Iris2002 spune:
Sa nu uit, Miere, bafta cu lucrarea! Sa vezi ce baiet istet o sa iasa, cu atita studiu
!
ingrid70 spune:
| citat din mesajul lui cristi_2003 ingrid am vazut asa pareri la subiectul despre mama care a castigat pt tripleti 27+ cu T. Carol sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mamahttp://bd.lilypie.com/z4XWp3.png |
Of, of, cu cat cunosti mai mult oamenii, cu atat iti plac mai mult animalele!
21+
andre_ea spune:
| citat din mesajul lui crisspoliss La vanitza de bebe m-am hotarat la asta(dupa multe cercetari) http://www.spababytubs.com/purchase.php Fetelor, nu e nimeni online azi? Crisss 25+ |
O mamica de la odiseea trecuta lauda teribil vanita asta. Cica le aduce aminte de burtica. E o alegere buna.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
27+ Am tot ce am visat
Delu Prichindelu'
Prichinduta

T. Carol