iPod nano
Am primit cadou un iPod nano ca acesta:
http://www.apple.com/ipodnano/
Constat ca modul de folosire este foarte complicat si total diferit de ce stiu eu de la MP4. Am reusit sa descopar cum sa umblu cu el dar nu am reusit sa adaug muzica pe el fara sa sterg ce e deja acolo. Cine mi l-a dat cadou mi-a pus si muzica si poze si nu vreau sa pierd nimic vreau insa ca mai adaug. Stiu ca de undeva trebuie sa setez pe "manual" dar nu am descoperait unde.
Va rog, are cineva asa ceva si poate sa ma indrume?
Am instalat iTunes, stiu doar sa-i incarc bateria dar nu reusesc sa deschid iPodul cu iTunes pe computer si sa trag in el ce am in iTunes.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Raspunsuri
Oana_B spune:
Banuiesc ca ai www.allok.cc/shop/syssite/home/shop/1/pictures/productsimg/big/703.jpg" target="_blank">cablul sa il conectezi la computer ca ala si ii incarca bateria.
-Cand il conectezi la computer si deschizi ITunes o sa iti apara Devices in stanga la ITunes, intre Store si Playlists.
-La Devices o sa ai o denumire a Ipodului, denumire care a fost setata prima oara cand a fost conectat Ipodul la computer (banuiesc ca de persoana care l-a avut inainte). Poti sa vizualizezi numele Ipodului si de la el din settings (ai acolo numele, Apple logo si cat GB ai free). Pe-al meu il cheama foarte inventiv OanaB.
-Poti sa adaugi muzica in ITunes de la Files/Add file to library (adaugi cate o melodie) sau Files/Add folder to library (adaugi un folder intreg cu melodii). Astea se duc intai in library la ITunes.
-Apoi apesi pe Devices si jos in dreapta ai Sync, ca sa trimiti melodiile din library in Ipod.
-Ca sa il deconectezi de la computer apesi intai pe Eject nu ii scoti cablul direct. In timp ce este conectat la computer pe Ipod scrie "eject before disconnecting". La Devices in Itunes langa numele Ipodului ai 2 butoane: cel de langa numele Ipodului este bateria si celalalt este Eject. Apesi pe eject si cand iti apare pe Ipod "ok to disconnect" poti sa il deconectezi de la computer.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
MariaG spune:
Oana, asa e cum zici tu, doar ca in momentul in care o sa apese Sync i se vor sterge cele existente :(
iPod-ul isi sincronizeaza baza de date de pe device cu baza de date de pe calculatorul cu care se sincronizeaza.
Maria
http://www.copaculdehartie.ro/
dana d spune:
Asa e, cine mi l-a facut cadou mi-a spus sa nu "Sync" pentru ca se sterge tot ce e pe el, se inlocuieste cu ce am eu in libraria iTunes.
Deci cum fac sa adaug muzica la libraria iPod-ului fara sa sterg din el?
Imi spunea cumnatul (cel care mi l-a facut cadou, dar nu vorbeste romana si in engleza pricep mai greu) sa setez de undeva pe manual, si am gasit si am setat, dar mai departe? cum fac asta manual?
Oana, pe al meu il cheama Dana's
Fetele mele
Oana_B spune:
Cum sa se stearga? N-am mai auzit de asa ceva. Asta ar insemna ca de fiecare data cand imi adaug muzica in al meu ar trebui sa se stearga ce pusesem anterior. El sync si adauga doar ce am nou in library ITunes.
Nu stiu ce sa zic mai mult, sa nu dau vreun sfat prost si dupa aia sa ma injuri.
Referitor la modul manual, probabil se refera la ITunes: edit/preferences/devices si debifezi "disable automatic syncing for iphones and ipods".
Edit: Am facut o proba, am adaugat o melodie in ITunes, am sync=> a adaugat-o in Ipod. Am sters melodia din ITunes, apoi sync=> a sters melodia din Ipod.
Poate ca tu stergi libraria si de asta data viitoare cand sync el asta face, sterge tot din Ipod. Din Ipod nu se sterg melodiile ci din ITunes (cel putin cat l-am butonat singura optiune de delete pe care am gasit-o a fost la alarme).
Si mai e o chestie, ca sa sync doar anumite melodii debifezi intai melodiile in library si alegi doar pe care vrei tu iar la devices la summary jos e o casuta "sync only checked songs and videos", astfel se sync doar anumite melodii pe care le-ai bifat tu.
Oana_B
I love pink!
MariaG spune:
deci, m-am uitat, dupa ce bifezi acolo manual adaugi ce vrei tu sa adaugi prin drag&drop: adica selectezi sus in Music ce vrei tu sa adaugi si trai cu mouse-ul de ele pana deasupra device-ului unde o sa iti apara un plus (o sa fac un print screen mai spre seara daca nu m-am exprimat corect) si le dai drumul acolo si iTunes le transfera imediat.
Oana, asa e adauga ce ai tu nou in librarie dar tu pleci de la premiza ca ai in iPod ce ai si in librarie si ca in librarie ai mai adaugat ceva nou, dar ea n-are libraria initiala cu care s-a sincronizat iPod-ul si Sync ii sterge din iPod ce n-are in librarie: le face sa fie identice si tocmai asta incearca ea sa evite.
Maria
http://www.copaculdehartie.ro/
Oana_B spune:
Maria, 'ai ca am editat si nu vazusem mesajul tau.
Alta metoda nu e.
Dana, nu poti sa ii spui pe omului sa-ti trimita ce-a bagat el initial acolo? Eu asa as face, eventual notez tot ce am in ipod si ma apuc sa le caut pe net.
Oana_B
I love pink!
andacos spune:
hai ca vin si eu cu o intrbare de ...Ghitza!
i tunes se reactualizeaza periodic?eu din pacate-adica nu eu,copilul mai bine spusu-nu-si mai poate descarca muzica pentru ca datorita unor probleme la computer nu se poate reactualiza cversiunea i tunes!
Ce se poate face in acest caz?
Dana
dana d spune:
Va multumesc pentru indicatii si am sa incerc sa le urmez cand voi avea destul timp si voi fi cu adevarat nevoita. Deocamdata am 4 GB de muzica din care nu am reusit sa ascult nici 2% si nici macar nu prea stiu tot ce am acolo.
Mie mi-a explicat sora mea, si ea are un iPod de mai multi ani, ca daca Sync, atunci iPodul se simcronizeaza cu libraria iPunes si tot ce e pe iPod se inlocuieste cu ce e in iTunes. Poata daca e setat pe "manual" nu se intampla asta fara sa poti face nimic, dar din ce am priceput eu din mailul cumnatului, nici asa nu trebuie sa "sync". Pana la urma am sa risc la un moment dat dar deocamdata mai tatonez.
Inca o chestie care mie mi se pare un mare dezavantaj: nu poti sa descarci muzica de pe iPod in calculator?!!
dar de ce? Cum adica? Atunci inseamna ca iPodul este un pe langa MP4. Eu am un MP4 cu care fac ce vreau: pun in el, iau din el transport cu el de la un calculator la altul ca cu un memory stik, doar ca are o memorie mult mai mica.
De fapt care e diferenta dintre iPod si MP4? De ce un iPod e mult mai scump decat un MP4?
Fetele mele
Oana_B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana d De ce un iPod e mult mai scump decat un MP4? |
Platesti numele
A avut sota-miu un player d-asta, de la Creative, 30GB la juma' din pretul lui Ipod si la fel de bun dupa parerea mea. Doar un pic mai butucanos.
Si mai am 2 de la Sandisk (aia de au inventat flash cardurile si micro cardurile), mult mai simplu puneam si scoteam muzica, alea imi plac ca au si radio, Ipod n-are.
Oana_B
I love pink!