Pepo, ai spart vaza...
Imaginati-va pentru o clipa ca aveti 7 ani, ca trebuie sa participati la concursul Eurojunior si ca primiti urmatorul subiect:
"Clovnul Pepo face multe scamatorii, dar nu mereu le reuseste. Astazi a spart o vaza si trebie sa-l fac sa-si recunoasca greseala. Cum ii spun?
A)Pepo, ai spart vaza!
B)Pepo, ai spart vaza...
C)Pepo, ai spart vaza?
D)Pepo, ai spart vaza."
Mi-a atras aentia in mod deosebit "vreau sa-l fac sa recunoasca". Deci pentru a-l face sa recunoasca, ce trebuie sa fac:
- sa fiu decisa si sa strig - ca sa fie semnul exclamarii
- sa spun asa, ca o observatie, apeland la constiinta lui Pepo care poate va spune "da, eu am fost, din greseala". - aici ar fi (...)
- sa intreb "Pepo, ai spart vaza" si el sa zica cinstit si frumos "da, eu".
- sa ma multumesc sa constat si sa astept tot din partea lui o reactie. Ma rog, poate ca asta cu punct este singurul care nu merge 100%. Dar este totusi verosimil.
Raspunsul corect, conform celor de la Eurojunior este ... ghiciti voi.
alice
Raspunsuri
Luna1 spune:
Eu cred ca e nr 3 adica intrebarea. Cred ca fiul meu care are 7 ani asta ar face, ar intreba, daca nu...probabil ar tipa, ar exclama.
Deci, am ghicit?
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
CristinaT spune:
nu are de unde sa stie raspunsul corect.
eu cred ca este varianta D, ii arat ca stiu si nu are rost sa minta. daca as avea 7 ani, habar nu as avea raspunsul la intrebare si nu as alege nimic. Ce clasa este?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
Luna1 spune:
Mai situatia e in cazul in care aveti 7 ani nu la maturitate. La maturitate cred si eu ca puteti fi calme si subtile.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Ramonika spune:
cand eu aveam 7 ani (adica prin anul 85 ) era mare gravitate sa spargi o vaza, asa ca atunci probabil as fi reactionat ca la punctul 1, eventual as striga la el. adica as reactiona cum ar fi reactionat mama daca m-ar fi vazut ca sparg o vaza...
in zilele noastre, cand un copil nu prea mai e certat daca face asta, e posibil sa nu mai reactioneze asa dur...
probabil as alege punctul C.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
amoga spune:
"- Pepo, Pepo... Numa' tie si la Houdini ii reuseste trucu' asta cu vaza -- iaca, nu mai e (intreaga)! Drept e ca la Houdini ii reusea si partea cu reaparutu' vazei intregi. Incerci si tu? Vezi ca au in stoc la Sellgros, si-nchide la noua..."
The point is: in viata reala exista o infinitate de moduri in care poti incerca sa-l faci pe Pepo sa-si recunoasca boacana. De ce l-ai pune pe un copil de sapte ani sa aleaga intre patru variante la fel de plictisitoare precum trebuie sa fie cotele apelor Dunarii pentru un locuitor in New York? Ca sa nu mai zic ca e o prostie sa sugerezi ca exista un singur raspuns bun (si restul gresite) la o astfel de intrebare.
A.M.
espiritu spune:
aloooo care e treaba cu Pepo?Pepo chiar este clown,da?este un nume de scena al unui animator vechi in bransa partyurilor.
si chiar sunt curios de ce taman PEPO?
ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.
ariel_7000 spune:
am fost tentata sa zic C...
dar, acum, ca am 7 ani , propun varianta E:"PEPO a spart vaza!hahhahhaa! ce fain! e mai amuzant!" as vrea ca PEPE sa mai sparga vaze si alta petrecere, ca sa nu ma mai plictisesc de moarte mereu, la acelasi truc reusit de fiecare data!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
espiritu spune:
Pepo nu sparge vaze!eventual le face sa dispara :))
ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.
Tonnia spune:
Cred ca e B: pepo, ai spart vaza...
La 7 ani nu prea poti sa te prefaci, stii ca e sparta de el, teoretic nu prea joci teatru.
Punctele sunt de la mahnirea din glasul lui...
Nu-mi vine sa cred ca porcarie de intrebare!