pensiune pentru familii cu copii- idei si dorinte

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Foooarte bine si frumos! Cred ca ideea unui mic centru de echitatie este excelenta - hipoterapie si recuperare (cu atat mai mult cu cat la Dorna poti gasi kinetoterapeuti si fizioterapeuti cu experienta, care au lucrat in statiune) si initiere si agrement hipic pentru copii si adulti, eventual si turism ecvestru. La cati cai v-ati gandit? Exista posibilitatea amenajarii unui manej acoperit?
Cat despre pensiune, ce sa zic? Macar 4 margarete. Echitatia este un sport/agrement scump - deci oamenii care vin au anumite asteptari legate de confort si dotari. Nu lux. Confort. In general sunt oameni extrem de ocupati, care-si "rup" o saptamana de concediu sau un weekend lung, conduc cateva sute de kilometri si vor sa se relaxeze si sa se odihneasca. Si sa fie rustic si autentic!
Gasesc super ideea cu persoana care sa poata supraveghea copiii cateva ore, timp incare parintii pot face un traseu calare sau... alta treaba de oameni mari si obositi :)). La fel, cred ca si parintii copiilor care ar veni la hipoterapie ar avea nevoie de confort si-oleaca de rasfat. Sigur, dotarile pentru copii sunt foarte importante - patuturi, scaune de masa, loc de joaca inauntru si afara. Si, eventual, echipament de echitatie de inchiriat - macar casti si jambiere. La partea cu caii, nu ma bag in explicatii, pentru ca ai expertul in familie. Si visul meu este sa fac un astfel de centru; ma gandeam cumva ca agrementul ecvestru sa poata sustine financiar hipoterapia; macar partial.
Poate ca ar trebui sa "dati o tura" pe la pensiunile care ofera si echitatie si, mai ales, la centrele de echitatie care ofera si pensiune. Sunt destul de multe. Noi am testat doar doua: www.dracul.ro/" target="_blank">Domeniul "Dracul", de la Danes langa Sighisoara, si www.riding-adventures-transylvania.com/aventuri-calare.html" target="_blank">Clubul La Mesteceni, de la Rahau, langa Sebes-Alba - aici mergem de doua-trei ori pe an.
Ideea de a oferi de toate pentru toti este, cel putin pentru inceput, destul de... entuziasmanta; dar nu stiu cat de fezabila e. Mai degraba m-as orienta catre colaborari cu cei care au inceput cate ceva in zona. In Vatra Dornei exista scoala/tabara de ski si vreo 4 partii bune de ski si sanie (cele de la Runc si Dealu Negru mi se pare ca au transport pe cablu). Se poate face rafting pe Bistrita. Sunt cateva pastravarii. Si staneeee... cate vrei! Exista si destule pensiuni agro, sau chiar gospodarii unde copiii pot vedea animale, desi...
De exemplu, eu nu agreez ideea cu "animalutele" doar pentru distractia copiilor de la oras. In primul rand pentru ca a avea animale in curte inseamna munca 24/7 pentru unul sau doi oameni zdraveni, obisnuiti sa faca asta. Ori cai ori "vacuta" sau "oita" pe care sa le traga copii de tzatici, sa vada cum curge lapticul - ma indoiesc ca cei care-si doresc sa duca odorul pentru cateva zile la tzara sa vada animalul autentic au intors macar odata la fan (si asta e treaba cea mai usoara).
Avand in vedere meseriile voastre, ar fi pacat sa nu va concentrati pe cai. Parerea mea!

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Noi am fost in toamna asta la o pensiune unde ne-am simtit extraordinar, in Gura humorului - avea in curtea din spate o casa taraneasca autentica - acolo am si fost cazati, "La bordei" se numeste casa - in care ne-am simtit f. bine, gazda e foarte apropiata de toti turistii care vin la ea, mancarea e cat se poate de naturala, au o livada mare si poti culege fructe direct de acolo - era o placere pentru fetita mea sa culeaga fructe direct din copac - faceau suc natural sub ochii nostri, organizau excursii la cerere, aveau loc de joaca pentru copii...merita sa arunci un ochi pe acolo si ai ce invata pentru pensiunea pe care vrei s-o construiesti. Eu zic ca merita chiar sa faci o vizita acolo:

Cat am stat acolo am vazut ca veneau multi straini care an de an participa la "culesul recoltei".

Lora, mami de Iustina

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

iti tin pumnii sa reusesti cat mai repede si da-mi si mie un mail/pm ceva cand ii dai drumul ca sigur venim.
Eu n-am idei despre ce ar trebui sa faci dar vreau sa iti povestesc despre cum a fost la mare anul asta: am ales pensiunea respectia tocmai pentru ca avea loc de joaca. Nu stiam mai nimic despre ea, cand am ajuns acolo am gasit intr-o curte mare - de fapt o livada - doua locuri de joaca amenajate (unul pentru copii pana pe la 3 ani si unul pentru copii mai maricei), bucatarie utilata (aragaz, frigider, microunde, oale, farfurii, tot ce trebuie) la dispozitie, camere ok si personalul mai presus de toate nederanjat de copii. Locul avea si minusuri dar le voi trece intotdeauna cu vederea pentru ca puteam sa stau la masa fara sa inghit cu noduri si fara sa trebuiasca sa "leg" copilul de scaun. Acolo a invata Alex sa mearga cu tricicleta fara sa stau cu ochii pe el.
Mi-a placut ca doamnele care faceau curat in camere nu erau deranjate de copii si nu-i certau ci vorbeau cu ei de parca le-ar fi fost nepoti. Nu stiu cum sa zic... am fost in locuri in care faptul ca alex vorbea ceva mai tare era privit cu o ridicare din spranceana, sau faptul ca reusea sa aduca nisip in camera (prin buzunarele pantalonasilor mai ales) era un capat de tara si m-am simtit prost.

Maria

http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissteo

Draga Mihaela, multumesc pentru sfat si pentru incurajari. Asa e, noi, mamicile, stim cel mai bine ca e ffff frumos dar si greu uneori sa ai bebe mici sau copiluti mai maricei.
Bine, eu visez deja la extinderea activitatii, sa organizam o tabara de junior ranger-sotul meu s-a ocupat de asa ceva si e foarte multumit de cum au plecat copiii de acolo, au venit copii si adolescenti din toata tara, au fost cu cortul de munte, au calarit, au invatat sa se autodisciplineze, sa faca miscare, sa manance sanatos, sa+si pregateasca mancarea, patul, etc- fara sa o strige pe mama- sa coopereze cu altii, ce sa mai, pregatire pentru viata. Au venit copii sedentari, lipiti de calculator, nestapaniti, agresivi si au plecat omuleti in devenire. Eu care lucrez cu copii, unii dintre ei agresivi si cu probleme de comportament sau de adaptare, am fost incantata. Sa ne dea Dumnezeu sanatate si o sa o facem noi.
Multa sanatate si succese in toate!
Cu drag,Cristina.

Asa ceva, ma intereseaza si pe mine. Mi se pare o idee minunata.

si
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)FOTOmhldvrcBrasov2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Salutare. Multumiri din suflet pentru toate gandurile si ideile! Trebuie sa recunosc ca sunteti niste mamici superproductive. Aveti idei excelente care mie nu mi-ar fi trecut prin cap. Ce inseamna mai multe minti impreuna!!! As vrea sa multumesc fiecarei mamici in parte! Din tot sufletul! O sa analizez fiecare idee, sa vedem ce putem combina si cum sa organizam lucrurile cat mai bine. Sunteti supertari! Sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi si sa le putem face pe toate! Va doresc sanatate si voua si puiutilor, astept in continuare idei nemaipomenite. As vrea sa ne iasa un loc asa, pe sufletul meu, exact cum imi doresc pentru baietelul meu si de ce nu, si pentru noi parintii. N-am mai avut o zi sa respir asa fara grija... nu mai stiu de cand. Un moment de respiro, scurt scurt cred ca prinde bine fiecareia dintre noi. Chiar daca cele mai frumoase clipe din viata sunt cele in care misuna si sare si canta si ma trage de mana- alat mami, zucam mami, azuta mami baiatu. Sa aveti zile minunate si sa fiti sanatosi si bucurosi!
Cu drag, Cristina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinagherman spune:

RECLAMA pe acest forum, fara aprobarea administratorilor lui, este interzisa de regulament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Reclamaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

crissteo,

Venim si noi cu toata familia si cu ceva prieteni germani,lor le place tare mult pensiunile pt familie si bebei!

Astept ziua in care veti inaugura acest vis pe care-l astept de mult

Sophia 2ani 06.09.06
+35 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ca sa nu mai spun ca preturile de la lucy sunt rusinos de mari.

Sibylle

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

sybille,

Sper ca a fost o gluma!
In franta,in niciun hotel nu poti avea un pret asa de mic.

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Ca sa nu mai spun ca preturile de la lucy sunt rusinos de mari.

Sibylle

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Sophia 2ani 06.09.06
+35 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput