Ramanem in tara sau plecam?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Naty, te-ai hotarit sa emigrezi la Cluj sau la Timisoara?
Eu cred ca nu poti emigra si sa tii un picior in Romania. Nu sintem in epoca de piatra, poti studia totul pe internet, la fata locului, etc.
Poti gasi job inainte sa pleci. Daca ai niste bani economisiti ii pui pe aia la bataie, sa ai pentru cheltuiala in primele luni.
Practic ai nevoie de bani de chirie si sa supravietuiesti o perioada. Initial poti cumpara mobila de mina a doua, sau poate inchiriezi un loc gata mobilat.
Nu-i chiar atit de greu, mai ales daca esti tinar, esti stapin pe limba tarii respective si esti foarte bun profesional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui sanziana72
Nu ma pot abtine sa nu scriu si eu cateva experiente "civilizate" din Franta.
Intradevar, in general e ceva mai multa civilizatie sau e cel putin mai bine reglementata, dar:
- cand eram insarcinata, singurii care imi dadeau locul in autobuz erau negri
........

Care negri nu se pun...

Imi cer scuze daca afirmatia a parut rasista, dar nu asta a fost intentia. Fiecare o interpreteaza cum vrea.
Am vrut sa subliniez ca imi dadeau locul cei veniti din Africa, cu o alta cultura (si care da, sunt negri), si nu cei crescuti in Franta. De altfel in materie de crescut copii, mi-a placut mult mai mult abordarea africana.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Uite aici un mesaj din partea australienilor emigrantilor de orice culoare.

How all business phones should be answered ? (in Australia se intelege)
Good morning ,Welcome to Australia,Press 1 for english ,press 2 to disconnect until you learn to speak english,And remember there only two defining forces that have ever offered to die for YOU : Jesus Christ and our Australian Soldiers,One died for your soul ,the others for your freedom,If you agree ....keep it going,if not simply get on a plane and leave.Proud to be an australian!

Eu sunt de acord

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui elvie

Uite aici un mesaj din partea australienilor emigrantilor de orice culoare.

How all business phones should be answered ? (in Australia se intelege)
Good morning ,Welcome to Australia,Press 1 for english ,press 2 to disconnect until you learn to speak english,And remember there only two defining forces that have ever offered to die for YOU : Jesus Christ and our Australian Soldiers,One died for your soul ,the others for your freedom,If you agree ....keep it going,if not simply get on a plane and leave.Proud to be an australian!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:

Citat:

Citat:
Nu ma pot abtine sa nu scriu si eu cateva experiente "civilizate" din Franta.
Intradevar, in general e ceva mai multa civilizatie sau e cel putin mai bine reglementata, dar:
- cand eram insarcinata, singurii care imi dadeau locul in autobuz erau negri
........

Care negri nu se pun...

Imi cer scuze daca afirmatia a parut rasista, dar nu asta a fost intentia. Fiecare o interpreteaza cum vrea.
Am vrut sa subliniez ca imi dadeau locul cei veniti din Africa, cu o alta cultura (si care da, sunt negri), si nu cei crescuti in Franta. De altfel in materie de crescut copii, mi-a placut mult mai mult abordarea africana.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

De unde stii ca erau din Africa si de ce trebuia neaparat sa iti ofere cineva locul?

Si eu am fost la Paris si mi s-a parut cel mai frumos si mai civilizat oras din lume. Fie ca i-am anuntat dinainte de vizita si-au avut timp sa se pregateasca (stii baghetele erau calde mereu, se statea la coada civilizat, flori la geam, cafea impecabila, cladirile bine intretinute- toate intimplator??-I don't think so), fie am cerinte mai putine, dar m-am simtit minunat,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Citat:
De unde stii ca erau din Africa si de ce trebuia neaparat sa iti ofere cineva locul?

Si eu am fost la Paris si mi s-a parut cel mai frumos si mai civilizat oras din lume. Fie ca i-am anuntat dinainte de vizita si-au avut timp sa se pregateasca (stii baghetele erau calde mereu, se statea la coada civilizat, flori la geam, cafea impecabila, cladirile bine intretinute- toate intimplator??-I don't think so), fie am cerinte mai putine, dar m-am simtit minunat,

Si mie Parisul mi se pare cel mai frumos oras din lume si m-am simtit minunat in general (iar alteori ingrozitor), am vrut doar sa subliniez ca nici macar acolo nu merg cainii cu covrigi in coada. Pentru cineva care isi pune problema sa emigreze cred ca e mai important sa cunoasca si binele si raul referitor la locul in care vrea sa se duca.

De ce ma asteptam sa mi se dea locul in autobuz cand eram cu burta la gura ? Pentru ca asa am fost educata, sa dau locul unor astfel de femei. Statul in picioare timp indelungat este contraindicat in sarcina.

Natynic, daca vrei sa iti prezint dezavantaje pentru Cluj si Brasov se pare ca ma pricep , pentru avantaje ii las pe altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Noi am plecat asa: sotul cu un contract de 6 luni la spitalul din oraselul unde locuim. El a invatat suedeza timp de 8 luni in Ro, sambata de sambata. Facea drumul Satu Mare-Cluj, pentru cei care nu stiu sunt 400 de km dus-intors, pentru 4 ore de curs. (Noi locuiam in SM). E drept ca facea suedeza singur cu profa, o romanca ce locuise timp de 11 ani in Suedia, a fost mai usor si mai rapid decat daca erau mai multi. Invata si acasa, asculta radio suedez, etc. Dupa cateva luni a venit aici la interviu, cei de aici l-au acceptat cu acel contract "provizoriu". Trebuia sa demonstreze ca stie meserie, ca se poate adapta si ca cei de aici pot sa aiba incredere in el. Promisiunea ca acel contract se va prelungi exista.

Zilele in care am luat hotararea sa riscam si sa venim toti au fost cumplite, cred ca au fost cele mai grele zile de cand suntem impreuna, desi am trecut prin multe...
Am lasat totul in SM...apartamantul mobilat, haine(am adus cat a incaput in masinutza noastra si in portbagajul de deasupra ei). Nu stiam atunci(in sept. anul trecut) decat ca sunt 6 luni in care putem sta aici, dar ca vom ramane am stiut abia in martie anul acesta. Aveam unde ne intoarce daca era necesar.
Am stiut la ce venim: un aparatament mobilat, mai mare decat cel pe care il aveam in SM, cei de aici l-au aranjat pentru noi. Insa doar pentru 6-8 luni...apoi trebuia sa ne descurcam. Stiam ca ne putem descurca financiar dintr-un singur salar, intrebasem fete care locuiesc in Suedia cam care sunt cheltuielile lunare, stiam ce salar va primi sotul meu si am pus totul in balanta.

Asadar stiam cate ceva, ne facusem calcule, nu am venit la intamplare si cu ochii inchisi. Cred ca e esential ca sa prinzi curaj sa pleci.

Despre mutatul in alt oras...nu zic ca nu e frumos Clujul, Sibiul sau Timisoara, insa parerea mea...sistemul sanitar e tot ala. Daca tu vrei sa "scapi" de Bucuresti, e una...eu intelesesem ca te-ai saturat de ceea ce inseamna citez: "coruptia, furtul pe toate drumurile , putine bune si foarte multe rele, saracie"...astea le gasesti si in orase de provincie, fie ele mici sau mari. Nu stiu cum e sa locuiesti in Bucuresti, n-am avut ocazia, insa am fost in cateva randuri acolo. Ca turist e OK, mi-a placut...dar sa fi locuit acolo e clar ca nu. Tot turist am avut sansa sa colind cateva capitale europene, am putut face comparatii...
De ex. nici in Roma nu mi-ar placea sa stau...sau in Madrid...
edit: asta nu inseamna Italia sau Spania...

E doar experienta mea, una din milioanele de emigranti de pe planeta...

PS. Deodata cu sotul meu a venit la spitalul de aici o doctorita din Bucuresti. Singura, lasase acasa 2 parinti oarecum dependenti de ea si o bunica bolnava. Ea avea grija tuturor 3. A suferit enorm de dorul lor...ii placea ce facea aici, ce lucra, spitalul si munca...insa dorul de ai ei era insuportabil. De Craciun a fost acasa si ii venea sa nu se mai intoarca. In martie a refuzat prelungirea contractului desi cei de aici de la spital o voiau, dar ea n-a putut ramane. A plecat inapoi in Buc. cu bucurie in suflet ca face ceea ce trebuie. Acum parca cele 6 luni petrecute aici au fost un vis...
Dar ea sta cu parintii, n-a pierdut nimic in lunile acelea, doar a castigat experienta probabil...

Naty, mult succes inca o data, tu stii cel mai bine ce simti si cum e mai bine pentru voi.

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
Pentru ca asa am fost educata, sa dau locul unor astfel de femei. Statul in picioare timp indelungat este contraindicat in sarcina.

Sa oferi, nu sa ceri sa ti se ofere. Si sincer nici tu nu stii ce contraindicatii au ceilalti care stau jos.

Trebuie sa facem o diferenta intre covrigi (in coada) si nod (in papura),
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Maraki, eu stiam ca singura tara care-ti pretinde taxe de emigrare plus o suma de bani pe care s-o prezinti la intrare e Canada; mai e si costul procesului de emigrare+transport peste ocean, deci e de inteles cind cineva vinde tot; pentru Europa, unde in prezent se poate pleca cu viza de lucru- ma indoiesc- vezi si mesajul Mihaelei;

din cite stiu in Franta medicii romani au acum sanse mari de contracte de lucru; mie mi se pare extraordinar sa poti pleca direct pe job undeva aproape-in Europa macar unul din familie- e o sansa pe care eu n-am avut-o in 2002 cind am plecat spre singura destinatie posibila legal pentru noi: Canada(adica am avut o singura varianta: un contract pentru sotul trei ani in Hong Kong-si l-am refuzat-nu stiu daca am facut bine sau nu....)

Citat:

Citat:
Pentru ca asa am fost educata, sa dau locul unor astfel de femei. Statul in picioare timp indelungat este contraindicat in sarcina.

Sa oferi, nu sa ceri sa ti se ofere. Si sincer nici tu nu stii ce contraindicatii au ceilalti care stau jos.

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:

Citat:

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Andrada esti de coma!

vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput