Ramanem in tara sau plecam?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

naty, gand la gand, ca de la varsator la varsator...exact asa gandesc si eu..oare merita toata mizeria in care traim, oare exista sanse de mai bine pentru copilasii nostri?..nici eu nu am luat in calcul plecarea in alta tara pana sa am bebele, dar acum, am zile in care as vinde tot ce am si as pleca invartindu-ma!
al meu sot a avut vreo 2 tentative imediat dupa Revolutie, nereusite!si acum e subiect tabu, el tot ar vrea sa plecam...mie mi-e teama sincer, cum s-o iau de la zero intr-o tara unde nu cunosc pe nimeni, sa fac ce acolo, neavand o meserie 'la vedere' sau sa zic, conventionala, pe care s-o pot profesa in alta tara?..cu atat mai complicat cu un copil mic..dar avand in vedere muuuuulte nedreptati, mizerii, lipsa de respect si omenie care ne inconjoara, mai ca-mi iau avant..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui floridia

inainte sa se nasca DIANA FLORENTINA mias fi dorit sa plec in eventualitatea unui copil.Imi doream sa plec sa muncesc si sa pot sai asigur viitorului meu copil tot ce e mai bun.Dar acum aceasta eventualitate a disparut complet pentru nimic in lume nu as pleca de langa fata mea

Nimeni nu ia in discutie eventuala plecare fara copii...nu stiu de unde ai inteles asa ceva.
Aici discutam despre care sunt motivele care ne-au facut sa plecam din tara, ce trairi/simtiri avem vis-a-vis de faptul ca am luat viata de la inceput si pe de alta parte ce inseamna pentru fiecare in parte Romania-tara din care am plecat sau in care am revenit...sau care sunt motivele pentru care nu am pleca din Ro. E adevarat ca motivul tau este ca nu ai putea pleca de langa copilul tau, e minunat sa spui asta...insa aici discutam despre plecarea cu familia, nicidecum despre abandonul copiilor...

si numai bine!

vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005
Pot spune insa ca idee ca aici lumea este f civilizata, se sta calmla orice rand ba te mai si pofteste in fata daca vede ca ai un suc si o paine si el are ditamai cosul plin, nu se ingramadeste nimeni la usile autobuzului, toata lumea urca pe usa din fata si coboara pe celelalte doua cum e normal, nu striga nimeni la casier sa se miste mai repede si lista ar putea continua.

Nu ma pot abtine sa nu scriu si eu cateva experiente "civilizate" din Franta.
Intradevar, in general e ceva mai multa civilizatie sau e cel putin mai bine reglementata, dar:
- cand eram insarcinata, singurii care imi dadeau locul in autobuz erau negri
- stand la rand cu bebelusul in brate ca sa platesc, o tanara frantuzoaica plina de nesimtire se strecoara in fata mea sa isi cumpere ea inainte (si era frantuzoaica, nu alta natie) [ca atitudine generala am observat ca mai mult ii deranjeaza decat ii incanta copiii]. Iar daca am atins-o cand m-am rasucit cu copilul ca sa platesc si eu, sa o vezi ce injura intr-o franceza rasata.
- stand la rand la casa pentru gravide/batrani/bolnavi au inceput sa se certe pentru ca era un cuplu de batrani care tot astepta sa le treaca inainte nu stiu cate gravide [au avut ei ghinion in ziua aia]
- la prefectura la Paris aveam intalnirea stabilita de o luna de zile la ora 9h30. Am fost acolo la timp, mi-am luat numarul si am stat, si am stat... La ora 12h functionarele (care aparusera doar pe la 10h) si-au luat linistite masa de pranz in timp ce oamenii ca mine care asteptau in sala unii nu apucasera sa isi ia nici micul dejun, plus ca ma invoisem doar pentru o ora de la serviciu, nu pentru o zi.
- imbulzirea la usa autobuzului, in timpul grevelor din transport (adica de vreo 3 ori pe an)
- la maternitate doctorita a uitat sa imi scoata firele de la epiziotomie. S-a trezit dupa o saptamana o asistenta si a fost draguta sa mi le scoata ea.
- la ecografie in luna a opta a vazut ca am mai putin lichid amniotic, dar nu a chemat pe cineva sa ma controleze, m-a lasat asa pana luni cand aveam programare la doctorita. Nu am mai apucat ziua de luni, ca am nascut sambata prematur.
...
- ar mai fi multe de povestit, si bune si rele
- in acelasi timp am cunoscut si oameni foarte bine educati, dar nu din regiunea pariziana (in afara de cei care aveau 80 de ani si erau din vechea generatie).

Deoarece majoritatea povestesc partea frumoasa de acolo, cred ca e mai corect sa prezentam realitatea asa cum e, cu accentele ei bune si rele.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Sanziana puteam sa jur ca de Paris vb e nebunie mare acolo si agitatie ca in orice mare capitala. Eu traiecs intr-un orasel mic.

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

silvi_2005, ai noroc ca esti intr-un orasel mai mic , nu se compara stilul de viata cu cel "capitalist".

Gandindu-ma la diferentele care exista intre Paris si restul Frantei, imi dau seama ca de fapt comparatiile care se fac intre Romania si strainate nu sunt concludente. Pentru ca in general comparatiile se fac intre Bucuresti si strainatate, iar Bucurestiul nu e Romania.
Chiar si in Romania exista locuri muuuuult mai civilizate decat Bucurestiul (stiu pentru ca am trait in ambele parti).

Asa ca daca v-ati saturat de Bucuresti si nu va lasa inima sa emigrati, mai sunt si alte alternative .

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana72

Asa ca daca v-ati saturat de Bucuresti si nu va lasa inima sa emigrati, mai sunt si alte alternative .

Pai sa ma gandesc la Cluj, Timisoara, Brasov sau Sibiu! Ce imi recomandati, cei de pe acolo? (intreb serios, nu e misto!)

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Naty intrebarea asta pare totusi gluma

pentru ca am trait si in tgmures si in bucuresti, si am fost des in piatra neamt-deci trei provincii romanesti diferite-trei orase extrem de diferite- dar aceeasi tzara, eu asa o vad, doar ca o gluma;

de ce ti-e teama sa iesi din tara, de limba, de taierea cordonului ombilical? crezi ca e mai bine sa te intrebi toata viata cum ar fi fost, decit sa-ti spui ca macar ai incercat?

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Naty intrebarea asta pare totusi gluma

pentru ca am trait si in tgmures si in bucuresti, si am fost des in piatra neamt-deci trei provincii romanesti diferite-trei orase extrem de diferite- dar aceeasi tzara, eu asa o vad, doar ca o gluma;

de ce ti-e teama sa iesi din tara, de limba, de taierea cordonului ombilical? crezi ca e mai bine sa te intrebi toata viata cum ar fi fost, decit sa-ti spui ca macar ai incercat?

http://www.floriinro.ro/

Sant familii care vand tot ce au inainte de a emigra. Daca nu se adapteaza acolo unde se duc, ce fac?Este usor sa se intoarca in Ro fara un acoperis deasupra capului? Se strang asa usor bani ca sa iti poti cumpara un apt.? Noi aici doar supravietuim, nu punem un ban deoparte. Nu este chiar asa usor sa zici: pleaca sa incerci iar daca nu iti convine, intoarce-te!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Maraki, fetele plecate care au raspuns aici, majoritar multumite sau fff multumite de ceea ce au gasit, sigur ca spun: pleaca, va fi sigur mai bine! Sigur ca e usor sa spuna: pleaca, si mai vezi tu dupa aia! Si tot sigur e ca, intr-adevar, sunt destule sanse sa fie bine, dar, vorba ta, daca nu e? Nici numai cu hainele de pe tine nu poti pleca in alta tara iar daca vinzi tot si nu merge, la intoarcere poate fi destul de greu...
Ana Stroe, ai putea detalia? (daca crezi ca e o gluma...eu ziceam ca schimbam putin tema principala; dar putem face si alt topic). Deci daca ai trait in toate cele 3 provinciile, care e parerea ta? Toti o apa si-un pamant? Chiar bucuresteanca get-beget cum sunt, da-mi voie sa te contrazic...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana72
Nu ma pot abtine sa nu scriu si eu cateva experiente "civilizate" din Franta.
Intradevar, in general e ceva mai multa civilizatie sau e cel putin mai bine reglementata, dar:
- cand eram insarcinata, singurii care imi dadeau locul in autobuz erau negri
........

Care negri nu se pun...

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput