Ramanem in tara sau plecam?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefania_97

Buna,

Eu am emigrat in 2003, nici o clipa pana acum nu mi-am dorit sa ma intorc inapoi, nu mi-a fost dor de Romania dar imi este dor de parintii mei. Prietenii s-au imputinat cu trecerea tmpului.
Nu regret pasul pe care l-am facut. Am fost in Portugalia intai unde dupa cativa ani mi-am dat seama ca nu imi pot concretiza visele. L-am intalnit pe sotul meu si dupa ce ne-am casotorit am decis sa ne indreptam spre alte meleaguri. Ne-am documentat si pe lista noatra era Canada, Australia si Scandinavia. Scandinavia ne-a convins din cauza familiilor noastre pe care le putem vizita mai usor.
Am reusit cam tot ceea ce ne-am propus. Am ales Danemarca. Nu e o tara perfecta dar are un sistem social incomparabil cu Romania. Platesti taxe mari dar ai in schimb acces la tot aproape in totatlitate gratuit.
Da, ne-am gandit la copii cand am ales tara asta. Nivelul criminalitatii este unul dintre cele mai scazute din Europa. Nivelul de trai este destul de ridicat. Nu vreau sa se chinuiasca ca mine ca sa faca o facultate. Are alte oportunitati aici. Consider un avantaj ca va creste aici. Din start va invata 3 limbi.
Nu ma simt straina si nu ma simt daneza. Sunt eu indifernt in ce tara as fi, ma adaptez dar sunt eu, ambitioasa,incapatanata, imprastiata si optimista. Nu imi lipsesc stirile romanesti care sunt in stare sa deprime si cel mai optimist om, daca vreau sarmale imi fac, iar daca simt nevoia sa vorbesc romaneste o fac cu fiica mea.
Nu sunt in stare sa ma intorc in Romania nu as putea tolera coruptia, inselaciunea, slabele servicii publice si slabul sistem de sanatate.
Nu sunt o persoana sentimentala ci mai de graba practica. Am vecini draguti si simpatici la fel cum am avut si in Romania. Am o viata linistita, nu muncesc n ore extra fara plata, nu astept mai mult de 10 minute la medic, imi pot permite cam tot ceea ce imi doresc si nu trebuie sa ma omor muncind. Pot sa dedic timp familiei mele.
Pentru mine a fost o experienta buna, mi-a deschis ochii ca se poate trai si altfel. Suntem capabili sa ne adaptam la orice situatie si cine nu o face e pt ca nu e motivat sau nu este convins.

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Parca m-ai descris pe mine
Exact asa vad si eu lucrurile, si cele legate de ro si cele legate de emigrare.
Insa pe mine tot ma supara ignoranta si superioritatea nordicilor, iar unele intrebari la adresa ro ma lasa fara replica.
Nu ai fost pusa in astfel de situatii?

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elvie spune:

Eu cred ca acasa este unde te simti acasa indiferent ca locuiesti in RO sau alt colt al lumi,ciudat eu nu ma consider imigrant si nici nu ma simt privita aftlel decat australienii sau alte natii de pe aici.O fi din cauza ca Australia este o tara multiculturala sau oi fi eu mai nesimtita nu stiu,in ori ce caz am nimerit unde trebuia Spun am nimerit pt. ca nu am avut intentia sa emigrez ..si daca aveam probabil alegem o tara mai aproape de Romania si nu la celalant capat al lumi.

Emigrarea nu este facuta pt. oricine,cel putin nu pt. persoanele care-l simt pe Eminescu doar in Romania sau mai stiu eu ce alceva.Aceste persoane trebuie neaparat sa tina lumina aprinsa in tara aftfel isi chinue sufletelul prin stainataturi.Apropo mie imi plac vecini mei asa zisi neprietenosi care nu imi bat la usa in fiecare zi sa ma intrebe de sanatate,nu ca nu ma plac sau au ceva cu mine ,am ajuns la concluzia ca timpul aici este foarte pretios pt. fiecare in parte si sunt un milion de lucruri pe care trebuie sau vrei sa le faci si aici oameni fac multe nu freaca menta toata ziua apoi se plang ca ceva in tara lor pute,adevarul este ca aici sunt si oportunitati pe masura fiecaruia dar oportunitatile sunt facute cu manuta lor.

Nu fac reclama Australiei ca nu ma platesc sa le promovez imaginea in lume ,spun care este realitatea.Si nici nu improsc cu noroi Romania ca imi este draga asa cum este ea mizerabila dar totusi nu as alege sa traiesc o viata mizerabila acolo,Probabil daca ramaneam in tara mai mult ca sigur ma complaceam situatie-i de acolo sau daca totusi doream sa schimb ceva sunt convinsa ca nu reuseam singura.De fapt asta este si problema Romaniei ,cei mai multi se complac situatiei desi se vaita la ori ce pas ca lucrurile nu sunt asa cum trebuie sa fie si putini sunt cei care cu adevarat pun mana sa faca ceva si cei mai multi dintre acestia aleg emigrarea.

La mine acomodarea a fost usoara,desi imprejurarile nu au fost tocmai roze.La nici doua luni de la aterizare in Aust. sotul ( este australian) a trebuit sa plece la servici care era in alta tara pt. trei luni.Desi am ramas singura cuc fara sa cunosc pe nimeni doar pe sora sotului care era in Perth doar doua saptamani pe luna si locuia la mai mult de o suta km. distanta ,engleza mea era de balta ,carnet de conducere nu aveam si abia imi gaseam drumul spre casa cand ma aventuram prin imprejurimi.Dar am ales sa nu cad in disperare si sa imi pun mintea la contributie.La nici o saptamana de la plecarea sotului aveam servici ,dupa cateva saptamani de dus la servici cu autobuzul nu a mai fost nevoie sa-l folosesc ca ma colectau si aduceau colegi de servici acasa,asta ca sa vezi cat de neprietenosi sunt straini si unde mai pui ca nici macar nu-i rugasem sa o faca.Probabil ca-i distra la culme cand le povestem nazdravaniile mele. De exemplu cum am mers eu la magazin si am cumparat parizer de care avem si noi in Romania dar cand am ajuns acasa am constatat ca ca fapt era mancare pt. caini(nu am apucat sa gust din bunatate de parizer din cauza mirosului),sau cum am tot incercat eu sa scot ceva bani de la bancomat si dupa cateva refuzuri ale masinarii de ami da banii , observ ca de fapt eu imi bagasem cardul intr-un video machine dar si cum o australianca isi astepta randul pt. acceiasi treaba,sau cum un mosulica pe strada ma intreba How are you ? si nici bine nu incep eu sa-i fac mosului un rezumat al zilei respective ca mosul smecheru era deja la metri distanta .Si uite asa invata-i eu ce este cu :How are you ? sau cum de anul nou petrecut tot singura acasa dupa o balaceala in piscina si cateva pahare de sampanie baute cu sotul la telefon si rudele din romania tot la telefon ma apucase plictisul si freza-i copacii stufosi din gradina tip umbreluluta.Si lista ar putea continua...

Acum imi aduc aminte cu placere de tot ce a insemnat acomadarea mea aici ,intre timp am evoluat si cu serviciul iar cativa fosti colegi imi sunt prieteni foarte buni si astazi.

Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui elvie

.Si nici nu improsc cu noroi Romania ca imi este draga asa cum este ea mizerabila dar totusi nu as alege sa traiesc o viata mizerabila acolo,...........De fapt asta este si problema Romaniei ,cei mai multi se complac situatiei desi se vaita la ori ce pas ca lucrurile nu sunt asa cum trebuie sa fie si putini sunt cei care cu adevarat pun mana sa faca ceva si cei mai multi dintre acestia aleg emigrarea.

Nu ca Romania e un fund de lume, dar e o vagauna imputita unde stau numai lichele care cer de pomana. E tara si poporul meu meu mi-as da viata pentru ele, dar n-am vazut jeg si jigodii mai mari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:

.Si nici nu improsc cu noroi Romania ca imi este draga asa cum este ea mizerabila dar totusi nu as alege sa traiesc o viata mizerabila acolo,...........De fapt asta este si problema Romaniei ,cei mai multi se complac situatiei desi se vaita la ori ce pas ca lucrurile nu sunt asa cum trebuie sa fie si putini sunt cei care cu adevarat pun mana sa faca ceva si cei mai multi dintre acestia aleg emigrarea.

Nu ca Romania e un fund de lume, dar e o vagauna imputita unde stau numai lichele care cer de pomana. E tara si poporul meu meu mi-as da viata pentru ele, dar n-am vazut jeg si jigodii mai mari...

Nu ma poci abtine, precum Guestus, sa te/va intreb ca cautati j de ore pe forum stand de vorba cu noi, lichelele care cer de pomana??

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Zau asa, nu te deranja, ne descurcam noi, jigodiile jegoase, si fara sacrificiul tau dezinteresat :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Citat:

Citat:

Zau asa, nu te deranja, ne descurcam noi, jigodiile jegoase, si fara sacrificiul tau dezinteresat :)

Eu cred ca trebuia sa citesti mai atent inainte de a posta!

Eu chiar voiam sa pun acest emoticonin urma postarii Andradei!
Andrada eu am intzeles ce ai vrut sa spui!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Si eu ma mirasem initial de mesajul Andradei, nu stiam ce sa cred....

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Ah, scuze, se pare ca mi-a disparut simtul umorului la ora asta . Sau poate raspunsul e ok, dar destinatarul gresit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

Andrada - nu mai decarta postari din astea absconse ca se creeaza haos pe forum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamadana23 spune:

draga naty,
eu am fost 7 ani pe meleaguri canadiene si acum sunt inapoi. nu imi pare rau ca am plecat, este o experienta pe care merita sa o traiesti. baietelul meu s-a nascut acolo.
merita plecat NUMAI daca pleci de aici de la un anumit nivel destul de scazut, parerea mea. acolo poti sa ai repede masina faina, casa mare, civilizatie, totul pe credit. exisata partea buna a acestor lucruri.
noi insa am plecat avand deja aceste lucruri aici.. acolo am capatat insa o experineta nepretuita.
pe scurt, daca nu iti este bine aici, merita sa incerci, dar fii pregatita pt f greu. esti tu cu tine si familia ta, nevoit sa iti impungi limitele zi de zi inainte.

Mergi la inceput