Ramanem in tara sau plecam?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui elvie

.Si nici nu improsc cu noroi Romania ca imi este draga asa cum este ea mizerabila dar totusi nu as alege sa traiesc o viata mizerabila acolo,...........De fapt asta este si problema Romaniei ,cei mai multi se complac situatiei desi se vaita la ori ce pas ca lucrurile nu sunt asa cum trebuie sa fie si putini sunt cei care cu adevarat pun mana sa faca ceva si cei mai multi dintre acestia aleg emigrarea.

Nu ca Romania e un fund de lume, dar e o vagauna imputita unde stau numai lichele care cer de pomana. E tara si poporul meu meu mi-as da viata pentru ele, dar n-am vazut jeg si jigodii mai mari...

Andrada,ai uitat multe maaaa,nesimtiti,vrem bani multi pe munca putina,prost crescuti,ne credem buricul pamantului,vorbim de pe marginea santului doar asa,ca sa ne aflam in treaba,daca am realizat ceva,evident ca am facut-o prin furt nu sau prin eludarea legii,pen ca nu suntem in stare sa razbatem altfel,neam de scuipatori de seminte,ce draq!
Sa ne puna careva o bomba,sa scape lumea de noi!Doamne ajuta!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Personal imi vine greu sa inteleg de ce la asemenea subiecte de isca mereu discutii mai putin principiale ca se le numesc asa.
Voi trece peste toate astea fara nici un comentari si o sa raspund cat pot de scurt si sincer de ce am ales noi sa plecam din tara.
Draga Naty noi am plecat din tara pentru ca am fost incapabili sa ne descurcam cu meseriile noastre in Romania pentru a avea un trai ceea ce numim noi decent . Nu am plecat nici ca ne deranjau gropile, nici emisiunile tv pline de balarii, nici Becali sau vecinii care se uitam mereu chioras cu cate plase urci si ce ai in ele. Facea toate parte din sistem/peisaj si nu o sa le injur vreodata ca simt ca m-as injura pe mine desi nu ma regaseam adesea in ce se intampla in jurul meu. Cand am plecat din tara, de vreo 2 ani sotul meu medic rezident acolo castiga undeva sub 150 de euro si eu jurist de profesie, cu o cariera destul de buna la o institutie publica undeva pe la 500, in concediu de maternitate fiind la acea data ajungeam pe la 250. Totalizam frumoasa suma de 400 de euro, primeam mereu bani de la parinti si ne simteam pur si simplu incapabili asa ca am decis ca nu se mai poate asa. Daca am fi ramas in tara trecea prea multa vreme pana ne-am fi descurcat...daca ne-am fi descurcat vreodata, probabil sotul meu ar fi ajuns in sfarsit sa ia faimoasa "spaga" despre care se vb mereu.
Asta a fost alegerea noastra, altii se descurca f bine si in tara, vb despre cat de usor si cat de multi bani se fac, cinste lor si succese pe toate planurile.Eu una ma saturasem sa ma simt ca o incapabila si sa ma intreb ce trebuia sa fac oare in plus, ce eforturi supraumane trebuie facute sa ai o viata normala si sa ramai cu bani dupa ce platesti taxe si tragi 2 ture de cumparaturi nervoase la Cora. Personal daca am fi castigat in tara 2500 de euro ramaneam acolo unde ne e familia, prietenii si locul....pana la urma.
Nu recomnad deloc nici eu emigrarea persoanelor sentimentale si legate prea tare de familie si prieteni, strainatatea te toaca incet sufleteste daca esti asa. Aici ai sansa de a realiza mai usor din punct de vedere material unele lucruri, de a fi remunerat bine daca ai studii superioare si nu numai in aceste conditii, de a fi apreciat daca iti vezi de treaba, nu trebuie sa dai din gura si din coate pentru a-ti castiga un loc in societate...parerea mea. Dezavantajele sunt si ele mai mult de o duzina, incepand de la faptul ca trebuie sa vb/gandesti in alta limba, ca trebuie sa te adaptezi mereu la ceva, ca esti departe de familie, prieteni si multe altele.
Depinde care jumatate plina a paharului o vezi in tara sau in strainatate si de ce anume iti doresti de la viata, parerea mea.
Concluzia...o trage fiecare eu spun numai ca in viata merita sa incerci orice, sa iti urmezi orice vis oricat de imposibil ar parea si sa nu iti fie teama de greseli...nu exista asa ceva, exista numai experiente nereusite in urma carora tot inveti ceva.

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Silvi,

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Ile 77 nu am avut parte de astfel de experiente. Nimeni nu te baga in seama. Singura curiozitate a lor este de ce am ales Danemarca. Si eu le spun ca din Scandinavia e cea mai calda ca, clima

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Ohhhh! Iubire! Vino , aici in Tara lu` Zama de Orez ca sa nu putm contrazice real.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
..........................
In spatele nick-urilor se afla foarte multe minti bolnave.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Amina, ai sa razi dar eu am vizitat Tara Orezului cand eram studenta. Doar 17 zile, ce e drept, poate nu e relevant...Un miracol pe pamant. Nu stiu daca voi mai avea a doua sansa sa ajung pe acolo, dar oricum...de neuitat. Insa sa traiesc acolo?...No way! Prefer sa ma contrazic cu tine de la distanta!

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ma bag ca musca in... (alegeti voi) si vin si zic:
da, toate cele enumerate de tine fac parte din mine, si am colindat tara in lung si in lat cu elevii si cu familia si nu am sa uit niciodata emotiile pe care le traiam la intrarea in manastirile din Moldova, cum mi s-a taiat respiratia la Sighisoara, cum am ramas cu gura deschisa prima data la Babele pe platou si multe altele...si nu pot uita taramul vrancean unde sunt nascuta sau Dobrogea de unde se trage tatal meu cu maracinii de rigoare...
cu toate astea, aici am descoperit:
padurile de artar cu rosul lor inimaginabil in toamna, in mii de nuante, St Jacobs si menonnite country, cu toate bunatatile pamantului, cu carnatii, legumele, fructele nemaipomenite, ferma de capsuni unde mergem in fiecare inceput de vara la cules de capsuni si mancam pana ni se face rau, drumul spre Niagara in special la intrarea in Hamilton, privelistea iti taie respiratia, cascada care e atat de frumoasa, toate natiile pamantului reunite acolo sa vada splendoarea, miresele si mirii in tux (Niagara e capitala honeymoonului), focurile de artificii de la 10 noaptea si luminile care strabat cascada, Marineland, Toronto (unde lucrez) si cu furnicarul din downtown, CNTower care iti depaseste toate inchipuirile, casa mea cu gradina si o bucatita de padure, unde artarii ma regaleaza cu nuante de rosu ce privirea nu le poate cuprinde,
ar trebui sa scriu aici pana maine si poate nu as termina...
cum e copilul meu? norocos ca are parte de ambele lumi, de cea romaneasca intiparita in gene si de cea canadiana prin adoptie.

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Citat:
citat din mesajul lui Bedrosmart

Eu, de exemplu, sunt facuta, printre altele, din: limba pe care o vorbesc si in care visez si gandesc si traiesc si simt, gustul mancarii, mirosul aerului, maracinii de pe camp, piata din fata blocului, televizorul, politica, Sinaia, Vama Veche sau Mangalia (dupa caz), Maramuresul, padurile (chiar si aea taiate), amintirile din liceu, Stafean cel Mare sau Mihai Viteazul, Florin Piersic sau Mihaela Radulescu, Cismigiul, copil, sot, parinti, prieteni, carti, rude, telemeaua si rosiile de gradina, reclamele stupide de la televizor, satele de pe DN1 si as putea continua mult si bine. Asta sunt eu si asa ma definesc, dar ordinea de mai sus este, evident, aleatorie.

Asa e, asa e, asa e...

Naty

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

yo numai pentru berea labatt si nu as emigra in canada never.
dupa asta poti sa-ti dai seama ce fel de oameni stau acolo
nu stiu ce e asa greu sa faci o bere...si nu inteleg cum pot aia sa bea asa ceva. la fel si cu budweiser ala din US. nici nu ma mir ca le incepe recesiunea in cteva zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

yo numai pentru berea labatt si nu as emigra in canada never.
dupa asta poti sa-ti dai seama ce fel de oameni stau acolo
nu stiu ce e asa greu sa faci o bere...si nu inteleg cum pot aia sa bea asa ceva. la fel si cu budweiser ala din US. nici nu ma mir ca le incepe recesiunea in cteva zile

Se gaseste bere Ursus si aici la New York...
Te invit...
Bud si Coors sint de nebaut, ce-i drept...

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

n-am emigrat pentru ca berea din tara era rea la gust...

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput