Ramanem in tara sau plecam?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Fiecare emigreaza pentru motive proprii...nu se potrivesc de la unul la celalalt.
Pina la urma fiecare are viata personala, valorile personale, prioritatile personale...sa aplici acelasi sablon la fiecare, nu se poate.

Ce-i trist este ca se justifica deciziile personale intr-un mod care voit (sau nevoit) devine jignitor si suparator la un moment dat pentru ambele tabere. Nu ne putem rezuma la o simpla constatare, la o inspiratie, la o idee...trebuie sa DOVEDIM ca decizia personala (subiectiva) este cea mai buna. Si de aici, scintei cit cuprinde.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Naty,n-am citit toate paginile,nu stiu ce s-a tot discutat,insa m-am gandit sa-ti impartasesc si eu din experienta mea. Sigur ca e decizia ta (a voastra),insa pana nu esti in situatia respectiva,nu-ti poti da seama..e ca si chestia aia cu socoteala de acasa si cea din targ.
Eu mi-am urmat sotul,de fapt contractul lui de munca,ca nici el nu e de aici.La inceput ,cat eram doar noi doi,a fost ca o aventura. Aveam dorinta sa ne contruim o viata a noastra, de la 0,o mie de planuri,sperante. N-a mers cum ni s-a prezentat. In realitate,si aici sunt toate scumpe (si devin pe zi ce trece),in timp ce salariile nu cresc, cheltuielile sunt f mari pt casa, practic nu punem nimic deoparte..e drept ca nu mancam doar cartofi,dar nici nu ne aruncam la cine stie ce produse de lux.Apoi,cand a venit pe lume Anais, am inteles ca ne va fi tot mai greu,mai ales fara ajutor. E foarte important sa ai pe cineva cu care sa lasi copilul macar 2 ore o data pe saptamana ca sa iesi si tu undeva..Ok,exista varianta baby-sitter,dar eu nu prea am incredere si,prin urmare,nu am luat-o in calcul.Apoi,limba..Faptul ca esti strain te discrimineaza din start (nu neaparat roman,sotul meu e francez).Am inteles ca si pe cei mici din crese/gradinite ii reped educatoarele pt ca nu inteleg imediat. Poate ca Italia nu e cel mai bun exemplu, pt ca sunt tari mult mai civilizate, insa oriunde ai fi ,cred ca e f grea adaptarea. Iar noi,nici dupa 2 ani nu ne simtim acasa. E legatura cu pamantul natal pe care o simti doar cand esti departe..Si traditiile - sarbatorile nu se simt la fel,parca nu pluteste nimic in aer..Chiar si gustul mancarii,facuta cu legume cultivate in alt pamant, e diferit. Ok,ai iarba taiata peste tot,autostrazi de unde nu fura nimic nimic,mai multe magazine cu produse de calitate..Dar nu esti intre ai tai.

Raluca

de Anais Iasmina

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51e87b128f6d33e1755853&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">povestea noastra

cum a venit pe lume Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha08 spune:

Eu sunt pentru plecare. SOtul meu are cetatenie dubla, dupa casatorie l-am convins sa se intoarca in tara si acum imi pare rau. Ne-am hotarat ca in 2-3 ani sa plecam. Aici e o tara in care poti rezista fara probleme daca poti inchide ochii la lipsa de bun simt, la hotie. Eu nu pot!
Vreau pentru copilul meu un alt mediu, mai sanatos si mai sigur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Naty, bine ca ai deschis subiectul asta, ai avut dreptate a ajutat pe mai multi cred.

Am citit toate posturile, cred ca fiecare are dreptate, e si bine si rau sa stai in tara, e si bine si rau sa emigrezi, si cam da, pana la urma e o decizie personala, adica cam cum ar fi cel mai bine la nivel micro... ca o societate in sine nu cred ca iti aduce sau iti ia fericirea (desigur ca poate influenta oarecum, prin context)

Intrebarea mea ar fi un pic cam pe dos, si anume: Merita sa ne intoarcem in tara sau nu? Planul meu era sa stam aici cativa ani (deja avem 3) si apoi sa venim in Romania. Acum insa nu stiu daca fac cel mai bine, pt. noi si mai ales in ideea ca vom avea copii pe viitor. Multi imi zic ca ce rost are sa te intorci, ca e mai bine aici si as putea sa zic ca e, material, si social e ok etc., dar faptul ca am venit aici mereu cu ideea ca o sa plecam nu stiu, nu m-am lasat sa ma simt aici atat de acasa. Daca as planui sa raman cred ca as putea sa o fac si sa zic apoi da, e acasa aici, nu sunt atat de inadaptabila. Ne-am mai gandi insa si sa mergem in alta parte pur si simplu, desi cam riscant, 2 emigranti ... nush inca. Oricum daca ar fi nu as pleca in gol cum s-ar zice, ci la ceva la sigur as vrea.

De aceea profit aici si intreb, cam cum e cu amabilitatea vis-a-vis de emigranti? Stiu ca in Canada (si altele ar fi) e mai ok cu noii veniti, cine e pe acolo ce infos imi poate da?

Mi-e drag sa merg in Ro, si as vrea sa pot merge mai des, dar in mod real de ce imi e dor e familia si atat. Desi vb. cu mama in fiecare zi cateva ore pe messenger (bine ca timpul imi permite acum), as vrea sa pot merge mai des. In rest, nu ma luati anti-nationalista dar nu mi-e dor de mor de nimic, nici de banca din fata blocului, nici de usa de la bloc nici de nimic. Sa le vad o data pe an mi-ar ajunge.

Ah, si ca un mini raspuns la intrebarea topicului.. subscriu si eu ideii ca daca as fi in Ro si as avea bani suficienti nu cred ca as pleca in nici o alta parte. Mojiciile, vecinii antipatici sau prea prietenosi, poate nu fluieraturile dar privirile libidinosilor de pe strada, mucurile de tigari si toate toate cele le gasim peste tot in lume, oamenii sunt la fel!!! Incredibil dar adevarat, e un pattern asa, aruncat din avion pe toate meleagurile. Daca as fi oarecum sigura ca am gasi job klumea amandoi, cum am zis, as veni in tara imediat. Asta poate pt. ca nu am fost atat de dezamagita si dezgustata in Ro, inca imi place acolo, si cred ca se poate trai bine oriunde.

Ok, mai arunc un ochi sa vad ce mai zice lumea, de pe unde mai e. O remarca: am mai invatat si geografie pe forumul asta, ca nici prin gand nu imi trecea ca atatia romani is peste tot in lume, de unele insule pe unde is fetele nici nu stiam in ce parte de lume se afla

Poops!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Citat:
Poops!

Sorry, stiu ca nu-i frumos sa rad asa de bine, mai ales ca voi aveti asa discutii serioase... You made my day!

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Motana

[b]
Mojiciile, vecinii antipatici sau prea prietenosi, poate nu fluieraturile dar privirile libidinosilor de pe strada, mucurile de tigari si toate toate cele le gasim peste tot in lume, oamenii sunt la fel!!! Incredibil dar adevarat, e un pattern asa, aruncat din avion pe toate meleagurile.

Zau ca asta nu-i adevarata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pe mine singurii care m-au fluierat pe strada de cand am ajuns in State, au fost mexicanii!

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aidan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Citat:
Mojiciile, vecinii antipatici sau prea prietenosi, poate nu fluieraturile dar privirile libidinosilor de pe strada, mucurile de tigari si toate toate cele le gasim peste tot in lume, oamenii sunt la fel!!! Incredibil dar adevarat, e un pattern asa, aruncat din avion pe toate meleagurile.
Poops!

numai in Romania, tara mea natala, m-am simtit asa injosita de fluieraturile si apelativele diverse adresate fara motiv, sau am fost pipaita intre picioare in fata blocului, cand ma intorceam de la job. Aici nu mi s-a intamplat nici una din cele enumerate de tine, si refuz sa concep ca i s-ar putea intampla si fiicei mele.
Incredibil dar adevarat, te inseli amarnic in afirmatia ta.
Poops you2

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

"I believe the saying that some people have roots and some have wings."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicutza_bb

Citat:
Poops!

numai in Romania, tara mea natala, m-am simtit asa injosita de fluieraturile si apelativele diverse adresate fara motiv, sau am fost pipaita intre picioare in fata blocului, cand ma intorceam de la job. Aici nu mi s-a intamplat nici una din cele enumerate de tine, si refuz sa concep ca i s-ar putea intampla si fiicei mele.
Incredibil dar adevarat, te inseli amarnic in afirmatia ta.
Poops you2

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Ba mie in Spania si la Paris mi s-a intamplat sa fiu acostata fara jena, deci se poate si altundeva. Poate nu se intampla in Canada, dar nu e o chestie made in RO.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput