Pepenasi de iulie-august 2008 (21)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai, incetarea se face oricum, in a 127-a zi de concediu. Dar din cate stiu, termenul de 60 de zile e ca sa iei CIC din prima zi. Daca nu depui, iei abia de la data cu care depui, nu si din urma.
Ana, mai poti sa bagi niste medicale si o mai lungesti un timp. Ai voie.
Cele 60 de zile sunt lucratoare, deci te-ar arunca pana in ianuarie.
Citez de la "resursele" de la noi:

1. intrarea in concediu ingrijire copil <CIC> (cu suspendare contract

>

> individual de munca), are loc incepand cu ziua 127 (adica urmatoarea zi

>

> dupa ultima zi de concediu pre/postnatal);

>

> 2. daca la expirare concediu postnatal mama intra in concediu medical

>

> (de urgenta sau obisnuit) are optiunea de a urma acest concediu medical

>

> sau de a intra in CIC.

>

> Cu mentiunea ca indiferent cand solicita CIC, acest tip de concediu

>

> inceteaza la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani (exceptie :

>

> copil cu handicap/ 3 ani)

>

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Salutare fetelor. Si eu sunt pe aici, dar nu am mai apucat sa scriu si nici sa citesc. Printre randuri am vazut ca ati avut de povestit... Revin cu impresii dupa ce citesc.

Sun imi pare bine ca revii.

Sa va povestesc ce am facut zilele astea... Hmmm simbata am plecat cu nasa sa luam cele necesare pt botez, am dat comanda la lumanare, am cautat 2 magazine (care erau inchise) si pina la urma am reusit intr-un final sa gasim niste lucrusoare pe placul amindorura, colorate ce-i drept, dar mie tare mult imi plac. Mona (nasa) in schimb il cam rasfata si nu i-a luat doar o tinuta (body, bluza si pantalon) ci i-a mai luat si inca un alt body si o salopeta din aceiasi gama sa se potriveasca cu hainuta, caciula si incaltarile. Am ras de ea ca o sa ajunga sa dea in bobi si la biserica sa se decida c ce il imbraca. In timpul asta scumpii ostrii soti incinsesera o mini petrecere in curte cu invitatii pe care ii aveau niste prieteni la o petrecere de casa noua. Culmea pina la urma petrecerea de casa noua s-a facut la noi, dar a fost ok...
Duminica am plecat in parc in Tineretului, ne-am plimbat si pe urma am stat la o terasa sa papam si noi ceva. Cind am ajuns acasa taman nasii plecau pina in Mall, sa ii ia lui Sebi un set de botez... bineinteles ca am zis ca vreau sa merg si eu, iar barbate-miu s-a conformat si a venit. Bineinteles ca scapate in Mall eu si cu Mona numai set de betez pt Sebi nu am luat....e, l-am luat dupa ce ne-au amenintat sotii ca daca nu venim la masina ne lasa acolo...

Astazi chipurile trebuia sa fie o zi linistita si cit de cit casnica, dar nu mi-a iesit... Am plecat cu copil si soacra la un notar, asta de dimineata, dar aintoarcere am zis ca ar trebui sa mergem pe la cumparaturi ca sa avem ce le da rudelor care vin la sfarsit de saptamina pt botez... si de la cumparaturi in loc sa mergem ca tot omul acasa, iar am ajuns la circiuma, ca de i se facuse foame copilului si trebuia sa ne asezam undeva... (precizez ca nu imi place sa ii dau de mincare copilului in masina), iar daca copilul manca a trebuit sa mincam si noi.

Si uite asa trece timpul si eu nu mai am timp sa fac nimic, doar sa bantui aiurea in tramvai.

SEBASTIAN (31.07.08)
http://sebastianripa.photoshop.com

Mergi la inceput

Ile am vazut ca te plingi ca nu ai ce citi dimineata la cafea...asa ca te ajut eu, caci numai la ore din astea apuc sa sciu in ultima vreme. Ajuta-ma sa gasesc cadouri pt. botezul lui fi-miu in valoare de 6200 RON in cazul in care are de toate...Ia ca ti-am dat tema de gandire, ca sa nu te plictisesti.

Anaxena apropos de patania ta din spital de la nastere, sincer eu cred ca il bagam in spital pe sotul tau si nu ca as fi dat in el ci la ala de nebuni ajungea...

SEBASTIAN (31.07.08)

Mergi la inceput

La naiba, taman cind am ajuns la povestirile voastre haioase ma ia somnul... Asa ca o sa continuii miine caci asta sear pot sa spun ca ma culc linistita si cu zambetul pe buze

SEBASTIAN (31.07.08)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Salutare fetele,

Mada, La Multi Ani fericiti, sa fii iubita si fericita !.
Cu intarziere felicitarile dar efectiv nu mai am timp sa mai intru.

Nu stiu cum faceti voi,spuneti-mi si mie, poate asa am si eu timp sa mai intru sa scriu cateva randuri.
Matei plange daca il las in patut singurel, treaba trebui sa o fac in casa, acum suntem si in constructii, modificari, ca deh ...ne apuca exact in prag de iarna, ca vara eram chiauni de oboseala cu programul de dormit al juniorului.
Noroc ca m-am trezit azi mai devreme sa fac un gratar, sa afum niste piept de pui, da ploua, asa ca adio gratar.
Si uite asa am si eu timp sa citesc si sa scriu cate ceva.

Am fost cu Matei de i-am facut vaccinul, am stat de ni s-a aplecat, nimerisem exact la controlul de o luna, si erau la mamici cu bebelusi de am zis ca a venit toata Japonia la cabinetul asta.
Normal ca a plans, si nu a fost destul ca am stat 3 ore aiurea pana sa intram , am mai stat jumatate de ora dupa vaccin sa vada daca sunt ceva modificari pe piele, vreo alergie la vaccin cred.
Totul a fost ok cu vaccinul, ...ma tot intreba medicul ca de ce mananca asa de putin ,numa 380-430ml in 24 de ore, de parca eu as stii.
Nu vrea si pace sa manance, de fortat chiar sa vreau nu pot, ca scuipa beberonul, il invarte in gura pana il scoate, ori are tendite sa icneasca.
La 4 luni fix avea 6.320g si 64.5cm, in graficul lor era exact la mijloc, ce or fi vrut mai mult de atat.
Adevarul e, daca ii vedeti bebelushii japonezi sunt niste umflatei, zici ca pocnesc, ...al nostru e lung si slabut, tine omuletu la silueta.

In rest .....munca de Sisif, acelasi program, cu mici modificari, da parca nu imi ajunge ziua.
Asta e!

dia filipas, parca tu ziceai de sot ca-l lasa sa planga pe bebe, daca te confund, iertare, stau foarte prost la capitolul memorie.
Si sotul la fel face, il lasa sa planga, el la calc. si Matei plange de numa.
Il mai ia in brate daca vede ca plange isteric, dar de altfel il lasa sa planga pana adoarme.
Daca sunt prin zona si-l aud cum plange, il iau si i-l pun in brate la sot, nu comenteaza, il tine pana termin eu treaba.
Barbatii astia zici ca-s facuti din piatra, unii nu toti.
Asa ca nu esti singurica in problema asta.
Oricum, multumesc lui Dumnezeu, ma ajuta sotul in tot ce am nevoie, lasa totul si e acolo, asa a fost mereu, si inainte de sarcina, si in timpul sarcinii si dupa.

Eu ma retrag, sa apuc sa mai fac ceva pana se trezeste juniorul.
Toate cele bune si spor in toate.

Felicitari fetelor care si-au increstinat puiutii!

Mamii de Matei

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

UNDE SUNTETI?.

Eu am crezut ca de dimineata cind apuc si eu sa intru o sa gasesc citeva pagini bune de citit..., dar voi,...nimic.

Am mai pus si eu citeva poze si la semnatura si pe picassa, aviz amatoarelor de poze cu bb.

SEBASTIAN (31.07.08)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Neata!!!

NU am citit din urma., am intrat doar sa va salut...

Mada, si mie mi-e dor sa intru mai des si sa dicut cu voi, dar de vreo 2 sapt, bebe are un program tare ciudat: se trezeste la 7.oo dimineata si sta pana pe la 10.00 treaz, doarme apoi 3 - 4 ore, dupa care de la vreo 1-2 ziua pana seara la 9.00 sta treaz , dar nu oricum , ci tipa intr-una , vrea sa fiu langa el, nu ma lasa deloc sa respir!!!

Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Pup toate fetele!
Azi am multa treaba de facut:curatenie,cumparaturi,de gatit...
SUN ma bucur din suflet ca revii!
Pica foarte frumoase pozele cu Sebastian.
Cristina sa stii ca si Raluca are zile cand sta treaza mai mult timp decat doarme si atunci chiar nu pot face nimic,tb sa stau numai cu ea.

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

'Neata fetelor. Puiul meu doarme acum... deci am timp un pic sa scriu niste randuri...Ce am citit din urma ... vad ca va omoriti cu Kg... Eu sunt tare fericita la capitolul asta ... inainte de a ramane insarcinata aveam 55 kg si pina in luna a 9 de sarcina am ajuns la 75.500 kg( m-am cantarit exact cu o zi inainte sa nasc) in gandul meu mi-am zis: e clar o sa am o mare bataie de cap cu slabitul asta... dar spre fericirea mea nu a fost asa dupa nastere la 3 zile cand am ajuns acasa aveam 58.700... iar acum dupa doua luni si jumatate am 57.600 Kg deci... nu ma apuc de dieta... cei drept am inceput sa port hainele din tinerete... Am un pic de burticaa cu niste genoflexiuni si niste abdomene se rezolva problema

Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

..neata gagici......va citesc..

Lupta cu kg
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

Mergi la inceput