Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (124)
Raspunsuri - Pagina 20
anca.b spune:
nici o problema! urarile le primesc cu drag, oricind!
Citat: |
citat din mesajul lui jelimoni anca scuza-ma ca am ratat ziua de ieri sa-ti spun LA MULTI ANI!!!SA FI FERICITA SI SA AI PARTRE DE TOT CE ITI DORESTI! MONI MAMI DE BEBE ROBERT!-5.01.2008) POZE BEBE ROBERT BOTEZ SI FILME ROBERT www.flickr.com/photos/14883580@N05/sets/" target="_blank">poze nunta, burtica si bebe Robert ce mare am crescut!! |
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii
anca.b spune:
Ramona, poate fi si de la dintisori. la noi asta a fost cauza mofturilor. au trecut cind au spart dintii (de durat, a durat doua saptamini distractia)
citat din mesajul lui ramonab Si eu ma enervez rau de tot la masa lui Razvi, ma apuca pur si simplu disperarea cand e ora mesei.La oricare Si cea de legume si cea de fructe.Nu vrea nimic, orice combinatie ia-s face nu vrea,sta cu mancarea in gura si eu pot sa ii bag lingurita plina in gura pana e plina la max si el nu inghite.si uite asa reusesc sa ii dau max 100 de grame intr-o ora de maraieli si foieli. Asa face de vreo doua sapt aproape, el care nu refuza nimic, manca 200 de grame in 10 min. Noroc ca mai bea lapte seara si dimineata, la ala nu prea am probleme.Da nici ala nu mai mult de 200ml dimineata, iar seara i-l mai fac cu cereale si reusesc sa ii dau 240ml RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008 RAZVANICI LA 9 LUNI VEDETA LU MAMA www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=19" target="_blank">PARTICIP LA CONCURSUL MIRESELOR |
Povestea Nasterii
anca.b spune:
natalia, mercic!
Povestea Nasterii
Laura Ioana spune:
'Neata, fetelor.
Azi noapte s-a trrezit din 10 in 10 minute urland (pana la 4,30) si se linistea doar daca-i dadeam apa sau ceai. Dimineata a mai facut 2 kk apoase, i-am dat smecta, a batu ~100 ml lapte de la humana fara lactoza. Am sunat dr si mi-a spus ca vrea s-o treaca pe injectii, dar am rugat-o sa mai vedem azi cum evolueaza. Cica sa nu-i mai dau lapte deloc si sa fac mucilagiu.
Explicati-mi, va rog: 2 lg orez la 1l apa +10 lingurite de zahar Si cum ii dau toata tarasenia asta? Asa mult, 1 l + orez? Il pasez si ii dau sa bea? Cate zile sau ore e buna chestia asta? Cica sa-i dau pana face primul kk legat.
Fug sa-l fac, sper sa ma descurc!
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Sarcina 2007
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008), Botezul minunii Thea Maria
Atat sunt de mare
Am reusit sa ma intorc pe burtica - filmulete
Prima vacanta a Theei, Am 6 luni, Lacu Rosu si nu numai
mami_patrick spune:
Fetele, care stiti mai multe despre proiectul asta cu 85% din salariu? Am intrat la pagina legislativa si l-am intrebat pe Marius, dar a raspuns ca nu se lanseaza in speculatii, probabil ca nu crede ca legea va trece pana la urma, ca doar cunoastem antecedente in sensul asta, la noi in tara nici legile nu sunt... litera de lege. M-ar interesa daca noi, cele care suntem deja in concediu cu bebelusii, putem opta pentru 85% sau ramanem in continuare cu 600 lei pana la sfarsit.
Cristina, mami de Matei-Patrick (13.01.2008)
POZE DE TOT FELUL
POZE BOTEZ
FILMULETE
POVESTEA NASTERII
ginnette spune:
LauraI, si eu tot asa i-am facut Adelei (la 4 luni, cand s-a kklit pe ea) dar fara zahar.
Pui 1l de apa si 2 linguri de orez si lasi sa fiarba; mai completezi, cand mai scade, sa fie mereu 1l. Pana se fierbe orezul. Si apoi i-l pasezi si i-l dai cu linguritza (eu i l-am dat prin sita, ca era prea mica); poti sa-i pui si 2-3 rondele de morcov fiert.
Da, si eu i-am scos laptele, de tot.
Nu e o incantare (o sa se strambe, ca are un gust oribil ) dar face binela burtica.
Sup ace se mai leaga, poti sa-i faci laptele in apa de orez.
Thea.
Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/share_skin?work_id=6878849&type=embed" target="_blank">Ipostaze de buburuza
Lala_D spune:
citat din mesajul lui Laura Ioana 'Neata, fetelor. Azi noapte s-a trrezit din 10 in 10 minute urland (pana la 4,30) si se linistea doar daca-i dadeam apa sau ceai. Dimineata a mai facut 2 kk apoase, i-am dat smecta, a batu ~100 ml lapte de la humana fara lactoza. Am sunat dr si mi-a spus ca vrea s-o treaca pe injectii, dar am rugat-o sa mai vedem azi cum evolueaza. Cica sa nu-i mai dau lapte deloc si sa fac mucilagiu. Explicati-mi, va rog: 2 lg orez la 1l apa +10 lingurite de zahar Si cum ii dau toata tarasenia asta? Asa mult, 1 l + orez? Il pasez si ii dau sa bea? Cate zile sau ore e buna chestia asta? Cica sa-i dau pana face primul kk legat. Fug sa-l fac, sper sa ma descurc! Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria Sarcina 2007 Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008), Botezul minunii Thea Maria Atat sunt de mare Am reusit sa ma intorc pe burtica - filmulete Prima vacanta a Theei, Am 6 luni, Lacu Rosu si nu numai |
Laura, eu am salvat chestia asta in calculator, poate te ajuta. Din pacate nu iti pot spune din experienta deoarece nu am avut nevoie niciodata.
Pentru sugarii peste 6 luni, cu alimentatia deja diversificata, se poate crea un meniu fara lapte (daca primeste formula) sau cu lapte matern. In acest caz, in functie de virsta si stadiul diversificarii sugarul poate primi urmatoarele alimente:
Brinza dietetica de vaci
Biscuiti, sticks-uri, grisine (simple, de preferat sarate, fara crema, susan,mac,etc)
Mar copt sau banana
Supa de morcovi cu carne mixata
Pilaf cu carne mixata
Paine prajta
Este recomandat sa variati alimentele si puteti face combinatii din cele de mai sus, astfel incit copilul sa le accepte. Mai important este sa mentineti ratia normala de lichide - apa minerala plata sau ceai de menta, care previne deshidratarea.
Cum se prepara:
Apa de orez /decoctul de orez- 2-3% - orezul (2 linguri cu virf)se spla se tine 24 de ore la macerat in apa rece, se fierbe apoi 2-3 ore, se strecoara prin tifon/sita. Se completeaza cu apa fiarta pina la un litru.
Mucilagiul de orez 2,5% - contine bobul fiert de cereale care a fost pasat. Se alege orezul, se spala in doua ape, se adauga 2 linguri cu virf de orez la 1 litru de apa. Se pune la macerat seara 12-24 de ore in apa rece, a doua zi se fierbe la foc moale 2-3 ore, se rastoarna intr-o sita deasa si se paseaza orezul de 2 ori refacind cantitatea de apa pina la 1 litru. Se adauga 50g de zahar si se raceste brusc.
Supa de morcovi - 300 de g morcovi tineri (pentru nou nascuti) sau 500g morcovi pentru sugari, 1 litru de apa, 3g sare (un vf de cutit). Se curata morcovii, se spala, se taie in rondele subtiri, se pun la fiert in 1 l de apa rece; se fierb 2-3 ore la foc moale pina se sfarima cu usurinta, se paseaza printr-o sita deasa de 2 ori, se adauga 3g de sare si se completeaza cu apa fiarta pina la 1 litru, se mai dau 2-3 clocote. Se pastreaza la rece maxim 24 de ore.
In mod practic, apa de orez este apa in care a fiert orezul pina se sfarima bobul cu usurinta, mucilagiul de orez contine si orezul pasat. Pentru prepararea MO si SM se poate folosi un blender in locul trecerii prin sita de 2 ori. Daca nu aveti timpul necesar, orezul poate fi fiert imediat (sariti peste etapa de macerare), iar fierberea dureaza atit cit este nevoie ca bobul sa fie foarte moale
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Lala_D spune:
citat din mesajul lui mami_patrick Fetele, care stiti mai multe despre proiectul asta cu 85% din salariu? Am intrat la pagina legislativa si l-am intrebat pe Marius, dar a raspuns ca nu se lanseaza in speculatii, probabil ca nu crede ca legea va trece pana la urma, ca doar cunoastem antecedente in sensul asta, la noi in tara nici legile nu sunt... litera de lege. M-ar interesa daca noi, cele care suntem deja in concediu cu bebelusii, putem opta pentru 85% sau ramanem in continuare cu 600 lei pana la sfarsit. Cristina, mami de Matei-Patrick (13.01.2008) POZE DE TOT FELUL POZE BOTEZ FILMULETE POVESTEA NASTERII |
chiar daca trece NU se va aplica retroactiv
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Laura Ioana spune:
Roxana LalaD multumesc pt info. I-am pus la fiert oerzul pt mucilagiu si alt orez (1/2 cescuta) + 1 morcov pt pilaf cu morcov (asa mi-a spus dr.) Sper sa-i pot da, ca daca inchide gurita, nu i-o mai deschide nici bunica!
O sa rog sotul sa ia si banane, ca branza de vaci am.
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Sarcina 2007
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008), Botezul minunii Thea Maria
Atat sunt de mare
Am reusit sa ma intorc pe burtica - filmulete
Prima vacanta a Theei, Am 6 luni, Lacu Rosu si nu numai
Ereena spune:
avem o optiune noua, sau relativ noua. sus in bara este o steluta, semn de carta la raspunsul respectiv. eu mi le- salvez si acolo pe cele necesare . le putei salva pe categorii .eu am deja ,febra, diaree, sunt bune sa nu mai cautam pe forum in urma cand avem nevoie
edit:am deja 2 categorii,febra,diaree ca se inteleg altceva din ce am scris mai sus
MATEI
Primul 5.10.2008
PITICUL URIAS
O MINUNE DE 8 LUNI