Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(99)
Raspunsuri - Pagina 6
carmendu spune:
amalia- ce harnicut e david al tau. frumos ca te ajuta. a facut voluntariat sau l-ai rugat tu?![]()
34+
Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA?start=24
babyzapi spune:
Mirtha multumim pt reteta de ceai de ceapa
, dar mai intai o sa incerc cum a zis Dandusa
cu Stodal, chiar daca la alte fete nu a avut rezultate...numai cand ma gandesc ce gust poa' sa aiba ceaiul de ceapa...brrr...
Eli ma bucur ca te simti mai bine
un
pt bebe Dimitrie.
Diana si la mine bebe e mai lenes si nu prea mai simt lovituri, ci doar ca se intinde, rasuceste si baltoceste pe acolo ![]()
Carmendu foarte frumoasa camera lui bebe Victor si pozele cu burtica si cu sotul sunt foarte frumoase, iar ti o mamica tare dulcica si frumusica.
Isabela
fericita 34+ cu
Rafael Nicolas 
Primul nostru 
AMR 5 SAPT

diana21 spune:
| Citat: |
| Eu vreau sa stiu daca alaptezi, te poti face cu sampon colorant?? Dar cu creme antivergeturi, anticelulitice normale avem voie dupa nastere? Basca ca ma bate gindul sa imi fac si un tatuaj permanent la buze! |
Lorena, avanatjul e ca daca ai facut ceva interzis atunci cand alaptezi, poti scoate lapticul cu pompa si il poti arunca. De ex., am o prietena care si-a facut provizii in congelator cu laptic pt. ca are prea mult, si la o nunta la care am fost, a baut si ea putin vin. A zis ca dupa ce ajunge acasa, se mulge si arunca lapticul ala si ii da lui bebe o masa de laptic din congelator. Eu zic ca n-o fi foc daca uneori mai facem si asa. Eu ma vopsesc imediat ce imi revin putin pt. ca nu m-am mai vopsit de cand am ramas gravi si nu mai am nici o culoare in cap.
Ma duc sa vad pozele lui Carmen!
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan
35+ Asa creste bebe
diana21 spune:
Oooo, super camera, Carmen, imi place foarte, foarte mult! Iar pozele
, daca nu as fi stiut cine le-a facut, te-as fi intrebat daca n-a fost Vrabiuta, i-am recunoscut stilul! Super!
Uf...eu acum as vrea sa ma duc sa fac curat dincolo si sa pun perdele si covoarele, nu mai am rabdare!!!
Eu am inceput deja, ca si Diamisha, cu sindromul cuibului
. Ieri am facut curat in dulapul cu condimente ( nu mai umblasem acolo de juma' de an, era jale mare acolo), apoi la acte, apoi la dvd-uri, apoi la jucarii
! Am frecat chiar si un suport in care tin cutitele, pana acum nu m-am gandit la asta
! Ah, si praful de pe dulapuri (care sunt pana in tavan
, trebuie sa-l sterg)
Azi ma mananca palmele, desi e duminica, sa calc, curat, sterilizez, impachetez, nu ma pot controla!
_
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan
35+
Asa creste bebe
mav spune:
Salut!
Va admir fetelor pt cat de energice sunteti! Eu de mult nu mai gatesc mancare (aci ma mai ajuta mama din cand in cand) si nici macar praful nu-l mai sterg (vai de sotul meu, ca mereu sunt nemultumita, normal ca eu as fi facut totul mai bine
)...
Probabil din cauza ameniei (si tensiunii mici) sunt mereu ametita si nu pot sta in picioare mai mult de 5 minute....
Carmen, la ce fel de tratament pt hemoroizi te gandesti? Eu cred ca de vreo 2-3 luni de zile folosesc zilnic supozitoarele& cremele speciale (de ex ProctoGlyvenol) si inghit Detrelex... asta pe langa un oarecare regim alimentar (de care nu reusesc sa ma tin mereu). Dupa nastere voi continua asa o perioada....
"Tratamente" de genul stat cu dosul in nush ce fel de ceai, uns cu crema de galbenele, etc, sunt pt mine ca frectia la un picior de lemn.
De operat, clasic sau modern (metoda bandarii celor interni si retezarii cu laser a celor externi- cum am si tratat vreo 6 luni la Proctoline), abia dupa ce termini cu alaptatul vei putea.
Pt operatia clasica se pune problema anesteziei + a regimului alimentar+ ca vei lua anumite medicamente pt circulatie... timp in care nu-l poti alapta pe bb.
In cazul tratamentului modern.... ce sa zic... eu am trecut prin asta (dar tot dupa ce l-am intarcat pe Sebi) si nu m-as mai supune inca o data... O lalai o gramada de vreme si te scobeste in cur de prea multe ori si doaaaaare (poti lua pt dureri doar antiinflamatoare de gen diclofenac sau keto-nu-mai-stiu-cum) si uneori sangerezi (la un moment dat, am stat o luna cu absorbant la fund
). Zic ei ca tratamentul e ambularotiu, in sensul ca acu' iti "bandeaza" H si apoi poti sa mergi linistita la birou, dar NU E ASA USOR!
...Dar, dupa nastere, oricum ar trebui sa se mai imbunatateasca situatia prin zona... pt ca n-o sa mai apese sarcina si normal ca si circulatia sanguina se va imbunatati si la nivelul venelor hemoroidale.
La mine problema este oricum cronica.... asa ca eu sunt hotarata s-o rezolv prin operatia clasica, dar asta numai dupa ce voi termina cu alaptatul (sper sa pot face asta macar un an, ca Sebi a fost alaptat la san 14 luni). ...Pana atunci... rabdare (de mamica
) si zambetul pe buze (cu comoara in brate
)!
In privinta folosirii colacului, daca ai hemoroizi, are dreptate Dandusa (exact la fel am patit si eu), sincer, mai bine te lipsesti!
37+
Antonio-Gabriel
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
mav spune:
Carmen, foarte frumoasa camera copilului, mobilata corespunzator, s-o folositi sanatosi! Imi place ca e asa spatioasa.... Sebi are o camaruta mica-mica si prea multe jucarii... Antonio nu va avea loc acolo... si la inceput va dormi la noi in camera. Mai tarziu... vom vedea... poate ne apucam de casuta noastra...
Diana, abia astept sa vad si camerele scumpilor tai! Sigur nici tie nu ti-am scris, ti-am admirat burtica rotunda si frumoasa, e intr-adevar mare pt cat esti tu de delicata. Ieri, la cabinet, venise o dna pt scos cerclajul... si zicea ca are 38s. De ce se grabeste asa dr ta????
37+
Antonio-Gabriel
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
Hera25 spune:
Lorena am luat si eu trusa de epidurala si m-am cam ingrozit cand am vazut acul ala, brrr... Oare vor nimeri bine? coloana acolo? offff.incerc sa ma obisnuiesc si cu gandul asta....
Si ce povestiti voi acolo despre epiziotomie ma ia cu friguri, dar dc asa trebuie....
36+ 
dandusa spune:
Lorena,
daca vrei sa faci ceva cu podoaba capilara,sfatul meu este fie sa pui vopsea fara amoniac(lorea'l casting de ex.),fie sa-ti faci suvite
,dar vopseaua cu amoniac intra in piele si in plus mai trebuie lasata sa actioneze si vreo 30 de min...
Carmendu,
superba camera,scaunul trebuie sa fie f confortabil,iar voi radiati de atata fericire
,pupam burtica de Victor
ps:parchetul nu este prea lustruit?vazandu-l pe al tau mi-am amintit de o tipa aranjata super de la o agentie imobiliara care incerca sa ne convinga sa cumparam un apt. cu parchetul foooooarte lustruit...,in 5 min a luat d-na o cazaturaaaaa
,nu stiam pe unde sa ma ascund sa pot rade cu pofta
cand am nascut-o pe Crinuta venise o grasana sa spele copila intr-o chiuveta infecta...,am zis ca fac o criza de nervi
,mi-a luat copilul din patut fara sa zica nimic...,eu nici sa cobor la ea nu eram in stare...
,ea ca mi-l spala...eu ca ,daca mi-l spala iese scandal!...ea ca trebuie...,eu ca sa-mi lase copilul nespalat...,pana la urma am inceput sa plang si mi-a lasa-o in patut bombanind ca-s dusa,bla,bla...
acum la fel...,nici nu vreau sa ma gandesc sa-mi spele copilul in chiuvetele lor infecte...
aaa si apropo de recuperarea de dupa nastere...,cele doua fete cu care am stat in salon,stateau in fund si se miscau fara pic de durere/discomfort la cateva ore de la nastere...,iar eu ma simteam batuta/calcata in picioare/ametita si de partea cu H si epiziotomie nu mai zis ce simteam ca au spus fetele destul...
DAR,FETELORRRRRR SE UITAAAA TOTTT CREDETI-MAAA!!!
CAND ITI VEZI COMOARAAAA,UITI TOT GREULLL PRIN CARE AI TRECUT

Mamica stralucitoare
37+
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
diana21 spune:
Hera, stai linistita ca acul ala nu ramane acolo, dupa ce intra, se trage acul si in spatele tau va ramane doar furtunasul. E acelasi sistem ca la branule!
Mav, mersi de complimente, si eu ti-am admirat pozele, si mi-au placut mult de tot, pe langa burtica, si hainele pe care le purtai. A, si papuceii, super draguti
!
La tine oricum e alta situatia cu camerele copiilor, ai doi baietei, ei pot imparti o camera, chiar si mica, dar la mine, cu fetita de 4 ani si baietel, nu prea merge...Daca aveam fetita, poate ca nici nu ma mai grabeam cu mutatul, asteptam si eu sa ne facem o casuta si faceam o camera cam cum a facut Vrabiuta pt. fetitele ei!
_
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan
35+
Asa creste bebe
criss703 spune:
Pentru cele ce vor naste normal (eu inca nu stiu cum voi naste)o mica descriere ![]()
Fazele nasterii
Chiar daca abia asteapta sa-si vada copilul dupa ce timp de noua luni au visat sa-l tina in brate, toate mamicile, in special cele aflate la prima sarcina, se tem cumplit de momentul nasterii. Teama de durere, de necunoscut, si grijile pentru sanatatea bebelusului fac ca nasterea sa fie un moment pe cat de asteptat, pe atat de temut. Totusi, teama poate fi atenuata constientizand faptul ca nasterea este un eveniment natural, cunoscand ceea ce se intampla in corpul tau si stiind la ce trebuie sa te astepti. Sunt lucurile pe care le promoveaza majoritatea cursurilor prenatale.
Fiecare nastere este unica, dar daca totul merge bine, tu si fatul veti trece prin trei faze distincte. Vom vedea care sunt acestea si ce poti sa faci pentru a te simti mai bine in fiecare dintre ele.
Travaliul
In timpul primei faze a nasterii, travaliul, colul uterin se dilata si se sterge, pentru a permite fatului sa treaca prin canalul nasterii. Este cea mai lunga faza a nasterii si poate fi impartita, la randul sau, in trei faze: latenta, activa si de tranzitie.
In faza latenta, colul uterin se dilata de la zero la trei centimetri. Vei simti contractii de intensitate mica si moderata, care dureaza intre 30 si 60 de secunde si apar cam la 20 de minute. Daca nu ai pierdut deja dopul gelatinos, el va fi eliminat acum, cand colul incepe sa se deschida. In aceasta faza, unele femei au dureri de spate, de stomac si chiar diaree. Altele nu simt decat o senzatie de caldura in abdomen. In faza sa latenta, travaliul este foarte imprevizibil. Poate sa dureze cateva ore sau cateva zile, mai ales la prima sarcina. La a doua sau a treia nastere, primul stadiu incepe sa fie mult mai scurt.
Pentru multe femei, travaliul latent nu este dureros, iar cele cu mai multa experienta aleg sa nu-i dea atentie, continuandu-si treburile zilnice. Pentru a te relaxa poti sa faci o baie calduta, sa asculti muzica, sa te uiti la un film. Ca sa calmezi durerile, schimba des pozitia si respira profund. Trebuie sa-ti aduni puterile pentru etapele mai dificile ale travaliului, deci este indicat sa iei o masa usoara si sa bei multe lichide pentru a pastra nivelul de hidratare.
Adevarata "munca" incepe abia in faza activa a travaliului, in care colul uterin se dilata pana la sapte centimetri. Contractiile devin din ce in ce mai puternice si mai lungi. Pot dura pana la 45 de secunde, un minut, sau chiar mai mult. Intre contractii, poti avea intre doua si patru minute, timp in care trebuie sa te odihnesti. Poti sa simti o presiune mai mare in partea de jos a spatelui. Daca nu ai plecat inca spre maternitate, acum trebuie neaparat sa o faci. Multe femei au nevoie de calmante sau alte metode de atenuare a durerii. Nu e nicio rusine in asta. Esti singura care poate aprecia daca poti sau nu sa suporti durerea.
Travaliul activ poate sa dureze intre trei si opt ore. In acest timp, poti apela la tehnicile de respiratie si relaxare. Te poate ajuta un dus caldut, schimbarea pozitiei, plimbarile scurte si - de ce nu? #8211; cuvintele de incurajare din partea viitorului tatic.
In ultima faza a travaliului, faza de tranzitie, colul se dilata de la sapte la 10 centimetri. Este cea mai dificila, dar si cea mai scurta dintre etape. Contractiile vor fi mai intense, mai lungi si mai dese. Intre ele, abia daca vei avea timp sa-ti tragi rasuflarea. Pot ajunge pana la o lungime de 90 de secunde. Vei simti o senzatie de presiune in rect si in partea de jos a spatelui. Este posibil sa-ti fie la un moment dat foarte cald, apoi foarte frig.
Tranzitia dureaza intre 15 minute si trei ore. Poate sa fie foarte scurta daca ai mai avut inainte nasteri vaginale. Incearca sa treci peste fiecare contractie in parte. S-ar putea sa nu mai suporti nimic care iti distrage atentia, deci muzica, televizorul sau conversatiile ies din discutie. Incearca sa schimbi des pozitia, sa-ti pui o compresa rece pe frunte sau cere un masaj usor. Probabil ca vei simti nevoia sa impingi, dar va trebui sa te abtii pana cand medicul sau moasa iti spun ca dilatatia este completa. Daca impingi prea curan,d este posibil ca cervixul sa aiba de suferit si sa apara sangerari mari.
Nasterea
In sfarsit, ai depasit cu bine travaliul si ai ajuns la faza nasterii propriu-zise. De acum, poate dura cateva minute sau cateva ore pana cand iti vei tine copilul in brate. Nasterea dureaza mai mult daca esti la prima sarcina sau daca ti s-a facut o epidurala. Tot ce trebuie sa faci este sa impingi. Poti sa impingi la fiecare contractie, grabind nasterea sau poti sa lasi natura sa-si urmeze cursul pana simti nevoia sa impingi. La un moment dat, ti se va cere sa te opresti sau sa impingi mai usor. Astfel, vaginul si zona perineala vor avea timp sa se intinda, reducand riscul rupturilor. Daca se constata ca fatul este prea mare si ar putea provoca rupturi in zona perineala, medicul va face o mica taietura in zona dintre vagin si anus #8211; epiziotomia. Dupa ce apare capul copilului i se vor curata caile respiratorii, iar medicul sau moasa ii va pipai gatul pentru a vedea daca nu cumva are cordonul ombilical infasurat in jurului lui. Odata ce capul si umerii au aparut, restul corpusorului va urma foarte repede.
Expulzarea placentei
Dupa ce se naste copilul, vei simti o senzatie de usurare. Nu numai ca durerile au luat sfarsit, dar vei putea si sa-ti tii copilul in brate daca este sanatos si nu necesita ingrijiri urgente. Insa nasterea nu a luat sfarsit. Acum medicul sau moasa trebuie sa ajute la expulzarea placentei si sa tina sub control sangerarea. Placenta este expulzata in 5-10 minute, dar poate dura si pana la o jumatate de ora. Vei avea in continuare contractii usoare. Probabil ti se va cere sa-ti masezi usor uterul pentru a a-l face sa se contracte si sa elimine placenta. In final, va trebui sa impingi din nou de cateva ori. Medicul va examina placenta pentru a se asigura ca a fost eliminata in intregime. Daca fragmente din ea raman in uter, ele vor trebui indepartate pentru a nu crea sangerari si infectii.
Daca perineul s-a rupt sau s-a facut o epiziotomie, taietura trebuie cusuta. Daca nu ai avut niciun fel de anestezie, ti se va face o injectie cu anestezic inainte de a se trece la cusut.
De acum, te poti odihni si te poti bucura in voie de copilul tau si de momentele la care ai visat timp de noua luni.
Criss
33+
http://community.webshots.com/user/criss703