Mamici de Arad (108)
Raspunsuri - Pagina 4
Melania 14 spune:
Salutari,
Am vazut pozele de la intalnire,pe a lui Moni.Sunteti towte faine.Alina ai slabit tare mult.M-am obisnuit cu tine mai plinuta si parca nici nu-mi place asa.Cred ca tre' sa-ti schimbi toata garderoba.Flavia e si ea sclepta,dar am mai vazut-o asa.Gabi mi-am adus aminte ca am si eu o geca de piele ,noroc ca te-am vazut pe tine.Alina.a nu stiu unde sunt kg in plus,prima data te-am confundat cu Flavia.Cristina tu esti neschimbata.Ai gasit ceva de lucru pana la urma?Ceva papucei noi,nr 27-28?Miha tu esti beton,tot ziceai tu ca ai slabit.Cred ca ajungi la kg de domnisoara .Ada si Clau parca ati fost surori,v-ati vorbit ?Si la masa ati stat una langa alta.Moni nu ti-am vazut decat un fund ,sau nu ma-m uitat suficient de bine?Anca nu ti-ai schimbat freza.Niko ti-a mai crescut burtica .Cum a fost sa stai pe tusa? Am uitat pe cineva?
Ioana ,acum am vazut ca nu ti-am felicitat puiutul.La multi ani Alesio ! sa cresti mare si sa fi cuminte!(oricum esti).
Carmen cu Melania Ioana(14.01.2005) si Serban Andrei(11.06 2008)
ASA DA-ASA NU !
Somleac spune:
Nu am timp. Raspund doar repede pentru Ioana. intrucat ma confrunt cu aceeasi problema cu Matia, uite ce am gasit aseara in Francoise Dolto:
Exact. Cînd mama îi spune să se spele pe mîini înainte de masă, copilul refuză. Cînd mama insistă,
începe să urle: Gata, gata, gata... Ea ne scrie: Aceste țipete fac imposibilă orice încercare de explicare.
Pentru a avea un tablou complet, încă două cuvinte despre acest copil: este sensibil, afectuos, cald, se
joacă mult cu frățiorul lui cel mic, la care ține mult în mod evident. Scrisoarea se termină cu un ton puțin
autocritic: Am impresia că foarte des cerem prea mult de la acest copil. Îi cerem să fie cuminte, politicos,
să facă mici servicii. Am vrea să găsim o justă măsură între dorința noastră de a avea un copil fericit și
echilibrat și propriile noastre probleme și enervări; nu ne supărăm atunci cînd trebuie și nu sîntem la înălțimea
principiilor noastre. În final, mama vă întreabă ce o sfătuiți să facă pentru ca acest copil să nu aibă o
fire închisă și să nu fie așa de agresiv.
Se pare că e vorba de un fenomen de respingere a femeii care are grijă acum de el. Bineînțeles, e
greu să găsești pe cineva care știe să se ocupe de un băiat, mai ales o femeie care, din cîte spune mama,
nu a crescut băieți. Or, un băiat e foarte diferit de o fată. Dacă nu e puțin violent atunci cînd e mic de
fapt, între doi ani și jumătate și trei ani și jumătate nu e un semn bun, băiatul trebuie să spună nu
cînd vorbește o femeie, mama sau oricine ar fi ea. Mama nu trebuie să se supere pentru că, în general,
cînd un copil spune nu, înseamnă că peste două sau trei minute va fi da. Trebuie să spună nu
identificării sale cu o femeie, pentru ca viitorul lui de băiat să fie sub semnul lui da. E un lucru foarte
important, care trebuie înțeles
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008
Melania 14 spune:
Miha,te rog,mai spune-mi o data cum se numeste cartea din care ai citat.
Edit la ce am scris:oare functioneaza si vice-versa?Mela face asa cu Ovi.Chiar ma mir ca sunt situatii similare unde cu mine se intelege si cu Ovi nu.
Carmen cu Melania Ioana(14.01.2005) si Serban Andrei(11.06 2008)
ASA DA-ASA NU !
adablackcat spune:
No Miha m-ai elucidat si pe mine! Merci fain! Asa deci...barbatii au de mici o problema majora cu femeile. Fie ele si mamele lor! No acuma serios, la asta nu ma gandisem. Deci nu e vina mea. Sa fiu mai ingaduitoare...
Hai zi-ne cum a fost la Alba.
Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)
adablackcat spune:
No io am gasit www.librariaeminescu.ro/isbn/973-707-073-9/Francoise-DoltoPsihanaliza-si-copilul-Opere-4" target="_blank">aici ceva carti dar nu stiu pe care sa le iau. Miha, astept ceva consiliere din partea ta cand ai timp. Ca acum o sa ma pun pe citit ca sa reusesc sa pricep si io mai multe.
adablackcat spune:
Carmen, intra daca vrei pe desprecarti@yahoo.com parola 000000 (sase de 0) si acolo gasesti multe carti din cele ce le cautam. Am gasit si Francoise Dolto "cand apare copilul". Am si descarcat-o deja dar mi-e ciudat sa stau la calculator s-o citesc. Dar asta o sa fac.
adablackcat spune:
Carmen, Ioana, dati-mi un Id de mes sa va trimit daca vreti direct cartea sa n-o mai cautati. Eu nu ajung prea curand la o librarie asa ca ma apuc s-o citesc de acum. E foarte interesanta!
niko_26 spune:
Ceau fetele!
Nu ma dati disparuta ca am fost la tara si n-am apucat sa intru.Si mie mi-a placut foarte mult la intalnire.Carmen, nu am simtit ca stau pe tusa ca am avut companie placuta, asa ca nu mi-am dat seama ca n-am jucat.Si plimbarea romantica prin oras noaptea la 12 a fost super, dar cam scurta.
Miha, tu esti un fel de Ion Creanga al nostru!Ar trebui sa te apuci de scris
Ada asa-i ca-mi trimiti si mie cartea?Ai id-ul meu de mess.Multumesc anticipat!
Cu intalnirea o data la 2 luni, as vota pentru daca nu as naste curand.Cine stie cand mai apuc sa va vad.
gabitzica spune:
Nu reusesc nicicum sa scriu... Am stat acum seara cu subiectul deschis o ora si nu m-a lasat Ioana sa scriu. Am vazut toate pozele impreuna...
O gramada de puiuti frumosi. Ioana a fost fascinata de "bobo"- Claudiei... L-a tot pomenit zilele astea iar acum cand l-am vazut nu a mai vrut sa ne uitam la alte poze.
Ioana eu cred ca ar trebui sa ii spui pe un ton ferm ca trebuie sa se imbrace si sa ii motivezi de ce, iar daca nu vrea il imbraci cu forta . Eu una asa am procedat cu copiii, iar apoi s-au putut da de pamant cat au vrut ei ca i-am ignorat. E mai greu sa il ignori cand te grabesti dimineta si esti in contra timp...Eu recunosc ca l-am mai jordalit cand mi-am pierdut rabdarea ca stateam si o ora langa el pana se imbraca. Avea cateva haine favorite iar altele nu puteam sa-i dau nici in ruptul capului. Ioanei i-a trecut repede, doar cu bunica mai face figuri si refuza unele haine.
Acum imi amintesc ce efort de imaginatie faceam acum 2 ani. A mers o vreme faza cu animalutele , care il trezeau si il imbracau. Noi eram un fel de ventriloci