Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (31)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/leeloo2004/leeloo2004.jpg)
leeloo2004 spune:
Buna ziua!
Mai, oricit am incercat, nu am putut recupera la citit toate cele 16 pagini cite aveam de citit de la ultima mea intrare...asa ca sa ma scuzati va rog, daca am mai citit pe diagonala...
Miss - ma bucur ca ai avut o noapte ceva mai buna - eu zic sa perseverezi cu suplimentarea si David o sa poata sa fie si el, in sfirsit, satul... Oricum dupa 4 luni poti sa-i pui in biberonul de supliment de la culcare si o lingurita de cereale - cu atit mai mult ar trebui sa-l sature si sa doarma mai multe ore legate...
Eu lui Tudor nu i-am bagat inca cereale la culcare pentru ca el in continuare doarme toata noaptea (nu da cu rosii, pls...la Stefan nu s-a intimplat asa - se scula din 3 in 3 ore sa pape...) desi pediatra mi-a spus ca in curind va cere de mincare...in fine, sa vedem.
Jady - eu l-am decalotat pe Tudor pina a implinit 2 luni - ii trageam eu in fiecare seara cite putin si cind a fost aproape de capat ca sa zic asa, am rugat pediatra care l-a "rezolvat" instant. Acum e super-ok! Cu diversificarea - in prima faza, la introducerea meselor solide, se da in completare si lapte, cit vrea copilul. Tudor acum, dupa 2 saptamini de la introducerea mesei de fructe, refuza lapte dupa ele...in timp o sa ajunga sa manince 3 mese solide si o sa ramina bibe de lapte doar dimineata si la culcare.
Sisterele Laura si Simo - ma bucur ca operatia tatalui vostru a decurs ok!!
Ce mai vroiam sa spun?
Pai Tudor e super-mucos - deja sunt mucii galbeni, deci e ceva infectie, dar am hotarit deocamdata sa nu ii dau nimic - ii pun ser fiziologic, il aspir (desi uraste din tot sufletul batista bebelusului) si ii mai pun marimer - poate diseara sa-i dau si putin nurofen ca e antiinflamator. Cel mai nasol e evident la somn, si mai ales noapte - il mai aud pe la 5-6 cum se mai smiorcaie ca nu poate respira...
De duminioca am inceput sa-i dau si supica de legume - m-am tot gindit in fel si chip cum sa fac si pina la urma i-am dat direct piure, evident citeva lingurite - deocamdata am facut supa din morcov+albitura+telina - am pus la congelator sa-mi ajunga 10 zile - la urmatoarea supa am sa mai introduc o leguma sau doua, sa vedem pina atunci cum maninca. ieri si azi a fost ok, a mincat tot ce i-am dat si a mai baut si biberonul de lapte. Fructe acum maninca cam 50-60 g de piure (i-am dat mar, protocala, nectarina, banana, morcov) si cam 80 ml suc combinat de fructe - o fi mult, o fi putin, e ok?? Aveti idee?
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Simonix spune:
Salutare si de la noi :)
Esme - bine ai venit acasa Te asteptam cu nerabdare
Sa mai stam la o vorba si poate se cunosc si juniorii
Mie mi-a placut in Romania, am luat numai partile bune... dar nu cred ca as mai putea locui acolo
Ma rog, as putea, evident... dar nu prea vreau
Ma deranjeaza foarte tare calitatea aerului (in Bucuresti, cel putin) si felul in care se poarta oamenii
In rest, am si eu amintiri minunate, precum spunea Dana, in ciuda aspectelor negative, Bucurestiul este locul unde m-am nascut si unde am crescut asa de frumos
(dar nu as vrea ca si Robert sa creasca acolo
timpurile s-au schimbat).
Cine pleaca cu avionul ?? Noi am avut experiente placute pe avion cu bebe, prima oara a plans la decolare, i-am bagat bibe pe gat si a adormit in timp ce decolam, iar la al doilea drum nici nu a mai fost nevoie de suzeta, bibe etc - s-a hlizit non stop. Cred ca depinde de sensibilitatea fiecarui bebe, eu eram stresata sa ii dau bibe in timp ce decolam, asa ca prima oara am gresit ca am tot amanat momentul mesei si bietul bebe a urlat de foame si de oboseala, apoi a tras de 2 ori din bibe si a adormit epuizat. Cat despre carutz - noi am urcat cu el in avion si ni l-au dus stewardesele ele stiu unde; nu am avut voie cu carutzul de masina, pe bebe l-am tinut in brate, atasat la centura mea. Dupa aterizare ne-au dat fetele caruztul si gata. Asta a fost experienta noastra
Fetelor, nici eu nu il decalotez pe pui... nu stiu exact ce si cum sa fac, doctorul mi-a zis sa il trag de putza daca vreau oricum, e curat acolo, stiu si eu alti baietzei ne-decalotati care sunt ok...
Cu nani ... ce sa zic, eu m-am convins ca de multe ori parintii ii strica pe pitici Asta pentru ca si eu as avea tendinta
Nu am avut niciodata probleme mari cu somnul, doar in primele 2 luni imi mai adormea pe burtica mea. Apoi l-am invatat sa adoarma in patul mare, cu mine intinsa langa el. Il mangaiam pe par si ii vorbeam pana adormea, apoi il transferam in patutz. La un moment dat a inceput sa se adoarma singur
Adica sa se mangaie singur prin par si sa isi gangureasca incet pana cand adormea. Ei bine, pentru ca imi era dor de momentele cand il adormeam eu, cand il simteam asa de cald si moale langa mine - ei bine, nu il lasam sa adoarma singur, ci ma bagam in pat langa el, ca pe vremuri. Mda,... in loc sa il las de capul lui
Adoarme mai repede singur decat daca stau eu cu el. O sa ma obisnuiesc cu ideea ca e mai independent. Aseara am ajuns acasa pe la 22:00, el dormise in masina si nu mai avea somn. Am incercat sa il adorm de pe la 23;00 pana pe la miezul noptii - el: nimik ! Avea o limbaritza, ne-a povestit tot ce a facut el in weekend. Nu dadea nici un semn de oboseala. Ei bine, l-am lasat in pat singur, si am plecat cu sotzul in dormitor, cu baby phonul activat caci eram terminata de oboseala. In 5 minute a adormit ! Nu imi venea sa cred. Asa ca voi repeta figura ;)
Si aum depsre noi: am avut un weekend full, minunat, cu cumparaturi o groaza sambata, si cu o vizita la Rotterdam in weekend - olandezele noastre or sa ma bata dar ne-am hotarat sambata dupa - amiaza ca vrem la Rotterdam. Era pacat de asa vreme ... In orice caz, a fost superb, m-am indragostit de-a binelea de Rdam mi-a placut f mult si ca au magazine deschise duminica !!! YUUPIIIIIIIII !!! bebe a fost super cool, sa il vedeti ce haios este, cum se uita in jur cu gura cascata... nu mai vrea deloc sa stea intins, a resusit si sa se ridice in funduletz si sa isi tina echilibrul. Ii place sa stea la masa ca oamenii mari, sa dea cu pumnul in masa ca barbatii
, saliveaza cand ne vede ca mancam (chiar, fetelor, cum faceti, mie mi se rupe inima cand il vad asa de pofticios... mai are putin si se baga in gura noastra... am ajuns sa ne ferim cand mancam), fura cartofii prajiti si... ii baga in gura
(l-am prin ieri asa... pot spune ca am inceput diversificarea cu un cartof pai :p), intinde mana dupa paharul cu bere si dechide gura laaaarg... E super haios. O sa pun pozici zilele astea si va zic.
Haideti va pup si fug la treaba ... Un special pentru Fecian - mama eroina, zau... aveti un program super dificil,eu nu cred ca as face fatza
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabitzam/gabitzam.jpg)
gabitzam spune:
Am iesit afara in parc, la Roata mare din Herastrau, cu Lori si cu strumfii nostrii. Ia uitati frumusete de baietei
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doloress/Doloress.jpg)
Doloress spune:
Jady nici eu nu il decalotez, aici in Quebec nu prea se recomanda. L-am lasat pe sot sa hotarasca, el a zis ca nu a fost decalotat si nu a patit nimic si sa nu ma ating de puta baiatului Asa ca nu ma ating, nici macar nu am vazut nimic alb pana acuma. El se gadila tare cand o sterg cu servetelul sau la baita cand il spala tati (ca numai tati ii face baita). Si rade cu hohote, e tare simpatic.
Diversificarea e deja inceputa daca ii dai suc de fructe.
Ia uitati si montajul nostru, nu stiu daca se vede, nici nu-mi vine sa cred cat era de mic si ce marisor a crescut! Merci Andree27 inca o data pentru link, am vazut si montajul cu voi doi indragostiti, super!
www.onetruemedia.com/shared?p=724a9b37307be7a490fa03&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ PATRICK
mihbut spune:
Buna ziua mamici!
M-am apucat si eu de scris vineri un mesaj dar nu l-am terminat si am zis sa nu-l trimit, l-am salvat ca draft. Intrebarea e daca mai am vreo sansa sa-l recuperez ca nu prea vad unde l-as putea gasi. In fine, poate ma invrednicesc zilele astea sa-l scriu din nou, dar pana atunci as vrea sa va multumesc tuturor
pt aprecierile la adresa piticilor si a noastra, lui Miss pt poezioara si Ancaurn pt colaj.
Iar sunt pe fuga, sotul e plecat saptamana asta la Berlin deci suntem cu personal redus . Maine e ziua mamei si i-am pregatit un cadou special: program prelungit cu nepotii
. Asta din cauza ca am ore de la 8.30 (inca nu stiu cum voi reusi sa ajung la ora aia la birou) iar seara mai devreme de 20.00 nu cred ca ajung.
Inainte sa , vreau sa le invit pe fetele din BE Esme si Simonix sambata la un
(sau mai multe) ca imi sarbatoresc juniorii si vreau sa le fac chef cu prieteni de varsta lor
.
tuturor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabitzam/gabitzam.jpg)
gabitzam spune:
Mihbut, drafturile salvate le gasesti data te duci in meniul din stanga, la "Profil personal" si de acolo in tab-ul cu "Drafts".
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Simonix spune:
Mihaela - esti o dragutza ca te-ai gandit la noi ! Minunat, ma bucur tare mult, de-abia astept sa se cunoasca toti piticii ! Si al meu o sa faca 6 luni pe 20 - wooow ! Lorelei a lui Esme e mai pitica dar e o frumushika
Vedeti fetelor, facem o gashka mare si in Belgia
Iti trimit detalii pe PM (nr de telefon, etc)
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inais/inais.jpg)
inais spune:
Vazut poze cu cei doi strumfi! Mai, mai...unul mai dulcic ca altul! Nu cumva va lipsea o fetitza din peisaj?
Next time...!
Am mai vazut si montajul lui Patrick...suuuper! Ca si cel al Andreei!! 2 copilasi foarte fotogenici!
Noi azi am tras o fuga prin Tineretului (a se vedea poza)...superba vreme. Imi pare tare rau ca nu am plecat de dimi sa fi stat mai mult...asa am fost pe fuga rau.
Noutati despre noi nu-s...va
mamica Iasminutei...adica
![](comoara.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_anto/alina_anto.jpg)
alina_anto spune:
Gabitza, m-au topit pozele
Flavia, bine xca ai descoperit exact ce ai. Sanatate!
Mihbut, Simonix , foarte frumos ca o sa va intalniti! Abia astept pozele!
Maine vine soacra-mea... si sta pana vineri..
O sa am parte de
si de
si iar de
..
O sa mai intru seara pe forum sa ma mai relaxez si eu citindu-va.
Azi am fost la Ploiesti, in mall. I-am luat Sarei muuulte hainute si mie 2 bluze.
Miss, tot ai adus vorba de kk. Pana acum 3 zile Sara facea zilnic kk, in general dupa masa de la pranz. Dar de 3 zile face destul de greu (se screme mult..), si asa, ca un om mare, adica nu mai e deloc moale... Ce sa mai zic de miros I oricum, e bine ca face tot asas, zilnic.
Scortisoara Sara
Sara la Breaza
Scortisoara
Botez Sara-Maria
Alina-mami fericita de SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
MissParker spune:
Mai fetelor, de chiauna ce sunt am uitat sa va spun ca ieri a ras si Daviducul meu pentru prima oara cu hohote!! M-am topit toata
Flavia, sanatate multa, bine ca acum stii ce ai si te poti trata!!
Doloress, frumos montajul, frumos baietelul
Fetele de Belgia, si pe voi va invidiez!! Mai, ce mai ghinion am eu, sa fiu chiar singura din toata odiseea din Germania
Am vazut si Raduc si Robertel scumpi si frumusei
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii