M-am hotarat......adoptie(52)
Raspunsuri - Pagina 6
asi spune:
Manuelita nu te-am combatut pe tine ,ci doar am exprimat un punct de vedere care pentru mine se potriveste cu societatea si modul de adoptiei din Romania.
Mariaa eu n-am avut nici o indoiala.Psiholoaga are ochi buni.Ma bucur ca va place cursul si veste buna e pe vine...
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
crisis81 spune:
Manuelita poezia este minunata. Mi s-a facut pielea de gaina citind-o.
Anca ma bucur mult de acesta coincidenta. Sper sa decurga bine intalnirea si sa ai un album complet pentru printesa ta.
Mariaa felicitari pentru nota! Sper sa te ajute sa iti gasesti copilasul cat mai curand posibil!
Eu maine ma duc sa-mi schimb buletinul pentru ca restul actelor trebuie sa le fac dupa noul domiciliu. Am fost intr-o situatie financiara foarte dificila si nu am reusit sa facem nimic saptamana trecuta. Sper sa ne luam revansa saptamana asta.
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">Poze...
Deianira spune:
Am citit tot ce ati scris iarasi .
Misha, in situatia mea cu A. eu sunt cam 16 ani si 8 luni intre noi. Probabil daca ne-am permite din punct de vedere financiar s-ar rezolva rapid. Din pacate insa, momentan ne castigam destul de greu existenta, amandoi suntem la facultate si lucram (defapt eu in momentul asta sunt cam in aer, in cautare de job iar). In conditiile astea m-ar durea sufletul sa am un copil pe care sa-l creasca altii, stiind ca eu am doar sambata si duminica libere. Ne dorim ca atunci cand avem un copil sa ne si putem ocupa noi de el, sa-l educam asa cum ne dorim noi, dupa metodele noastre, nu sa-l lasam pe mana bunicilor. Eu sunt constienta ca nu putem noi deveni acum parintii ei, de aceea ne dorim ce-i mai buni parinti posibili pentru ea si o rezolvare rapida a situatiei .
Alecia, ma bucur tare mult pentru voi .
Crisis, pentru majoritatea oamenilor e greu de inteles adoptia pentru ca nu sunt educati in privinta asta si nici nu sunt empatici pe deasupra . Si eu imi doresc pe viitor si un copil natural si unul adoptat, dar una din bunicile mele a reactionat urat doar pentru ca m-am ocupat de A.!! A ajuns chiar sa-mi reproseze la telefon ca ma ocup de "copilul nimanui" in loc sa merg sa-i fac ei vizite. Pentru chestia asta nici nu calc repede pe la ea.
Mariaa, gandeste-te ca fiecare din noi suntem "produsul" experientelor de viata si a educatiei pe care am primit-o. La fel si copilul tau. Te vei indragosti de el pentru ceea ce este, si el fiind "rezultatul" educatiei primite si a experientelor sale. Si o sa-i poti povesti ca era cuminte, pentru ca ... (aici dai tu cu presupusul) si poti sa-i arati poze din locul de unde provine, asa cum a spus fetele, sa il inveti de unde sunt radacinile lui, daca mai mult nu se poate.
Apropo de psiholoaga, cea de la centrul unde era A. in Timisoara, e o tipa super faina, foarte dedicata, plus ca a incercat din rasputeri sa gaseasca o solutie ca sa ramana A. in Timisoara.
Manuelita, ma bucur ca te-am auzit live , e prima data cand vorbesc asa cu cineva de pe forum. E tare faina poezia, imi aminteste de copilasii de la centru, care abia asteapta sa se joace cineva cu ei.
Astazi am vorbit si eu cu A. drag. Iar mi-a zis ca ii place la Cluj si e frumos si ca se joaca cu ceilalti copilasi. Am vorbit si cu o doamna, cred ca era maicuta (ai avut dreptate, Asi, foarte draguta si amabila doamna) care mi-a zis ca A. este un copil foarte echilibrat si extrovertit si ca povesteste de noi (va dati seama ce mandra am fost si ce fericita m-a facut ).
Salviae spune:
Misha,eu m-as ocupa mai mult de infiintarea “tribunalului pentru copii”,ca sa se rezolve mai repede procedura de adoptabilitate a copilului!!! M-as duce si la parlament,dar n-as scoate niciun cuvantDaca ai nevoie de sprijin,iti stau la dispozitie!
Crisis,am povestit si eu azi prietenei mele si a fost incantata.Asta speram si eu...Si nu a venit cu exemple negative,ca maica-mea....
Maribela,nu m-au intrebat nimic cand am depus cererea.Au verificat daca dosarul e complet.N-a fost,de aceea m-am intors cu peste cateva zile cu analize de laborator mai noi si atunci au acceptat.Au zis ca o sa vina in vizita peste 1 saptamana-2 si au venit intr-o saptamana. Atunci am stabilit vizita la psiholog.Si gata!Acum asteptam sa ne cheme la curs.Vad ca va fi interesanta.O si invidiez pe Mariaa pentru asta
Misha,Mariaa,nu am uitat titlurile,dar acume tarziu.
asi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denialex Si noi am trecut prin multe de cand s a aflat ca vrem sa adoptam la noi se mai aduga si faptul ca suntem mai mici de inaltime ( 1,50M 1,60M) si toti ne priveau ce va de genul " Uite cine vrea sa adopte "iar cele mai tari remarci au fost " crezi ca o sa poti sa il duci in brate " sau " Dar ce draga esti Angelina Jolie " . Nesimtirea umana este imensa si nu pot concepe ce este in sufletul unui om cand pun asemenea intrebari. |
Dupa aprecierea cu Angelina ai putea sa fii si tu la fel de ironica si sa multumesti pentru compliment ca doar e considerata cea mai sexy femeie.
Ce oameni...
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Maribela spune:
Buna,fetelor!Nu am vesti prea bune.Ieri am sunat la dpc sa vad daca gasesc pe cineva mai de dimineata.A raspuns o d-na super amabila,care m-a sfatuit sa nu depun cererea acum,deoarece situatia nu e roza.Nu au copii care sa poata fi adoptati.Mi-a cerut nr telefon,numele si resedinta si a zis ca daca apare ceva ma contacteaza.De asemenea a spus ca daca gasim noi un copil,ii anuntam pe ei si depunem dosarul.A spus ca ei lucreaza repede,dar pb e lipsa de copii.M-a intrebat de varsta si sexul copilului si am spus 0-2 ani,indiferent de sex.Cam asta e si de-aia mi-era frica.Stiam eu ca nu sunt prea norocoasa!
doar cei ce cred,inving!
Manuelita spune:
Asi, nu m-am simtit combatuta, am inteles perfect ce ai zis.
Maribela, eu una nu inteleg... poate nu am citit cu atentie. Era vorba despre dosarul pentru atestat, nu? In acest caz ce treaba are una cu alta. Adica cu atat mai mult ar trebui sa ai atestatul ca atunci cand totusi apare un copil sa poti face cerere pentru el (de vizitare, incredintare, etc). Daca nu ai atestat si apare un copil adoptabil si tu stai 60 de zile dupa atestat....
Sper ca n-am inteles eu bine...
Maribela spune:
Ba da.Ai inteles f bine.A zis ca daca obtin atestatul acum,dupa un an expira si iar va tb sa fac reatestarea.In schimb,mi-a promis ca daca gasim un bb ei vor lucra f repede dosarul nostru.Avem inainte 30 familii,iar anul trecut nu s-a rezolvat decat 1.Deci rabdareeeeeeeeee!???
doar cei ce cred,inving!
Anca Wish spune:
Maribela, daca asa merg lucrurile acolo, cred ca ar fi bine sa te reorientezi spre alt oras. Adica, sa gasesti un bebe mic si sa mergi pe plasament. Parerea mea...
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
Salviae spune:
Eeee,Maribela,nu inteleg nici eu!Daca sunt 3o de familii care asteapta, inseamna ca ar trebui si voi sa stati la rand.Daca vor fi copii adoptabili si voi nu reusiti sa obtineti atestatul doar in 90 de zile (DPC-ul trebuie sa va dea atestatul in maxim 90 de zile,daca totul este ok),in acest timp o sa aiba 30 de familii inaintea voastra din care sa aleaga familia cea mai potrivita!!!!Eu iti sfatuiesc sa depui dosarul, degeaba astepti sa te sune cineva,daca nici nu ai dosarul depus. Reinnoirea atestatului dureaza mai putin si costa mai putin.Mie mi s-a spus ca trebuie sa refac doar analizele medicale si trebuie sa duc o adeverinta noua de salar,in rest,toate hartiile depuse sunt bune (legalizarile, titlul de proprietate etc.)
Hai,ca mai vin fetele,sa vedem ce zic si ele