M-am hotarat......adoptie(52)
Raspunsuri - Pagina 7
Salviae spune:
Maribela,inca un lucru,de exemplu la noi in judet sunt acum 14-16 copii adoptabili.Cum sa `opteze`cineva la vre-un copil daca nu are inca atestat,fiindca la noi nu se dau copii in plasament la familii care vor sa adopte,doar la maternale :-( Nu stiu cum e la voi in judet. Am intrebat si eu,ca am citit aici ca multi dintre voi procedeaza astfel,dar nu se poate Deci am depus dosarul,asteptam sa obtinem atestatul si stam la rand.Data viitoare o sa ma interesez si eu cate familii sunt inaintea noastra.
carmenul spune:
Buna ziua la toata lumea ! Din cate am inteles eu nu se sta propiu zis la rand deoarece se face un profil psihologic al familiei si unul al copiilor adoptabili, dupa care se incerca o potrivire.In plus nu fiecare familie are aceleasi optiuni.Deci nu se sta la rand.Unii parinti vor copii mai mari de exemplu.Deci nu o luati in tragic.
Manuelita spune:
Silviae are dreptate. Daca apare un copil vor alege o familie din cele cu atestat nu din cele fara atestat. Pe de alta parte cred ca au zis asa si pentru ca probabil nu "da bine" sa aiba asa multe familii in asteptare.
Oricum, Maribela a scris ca i-au spus ca daca gaseste ea un bebe ei vor lucra repede dosarul??????!!!!!!!!!!
asi spune:
Maribela poti sa ne spui din ce oras esti?
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Mariaa spune:
Maribela, foarte ciudat!
datoria lor e sa preia cererea, e o simpla cerere iar mai departe sarcina lor e sa analizeze dosarul si daca e ok sa acorde atestatul.
nu te panica si nu asculta de tipa aia sub nici o forma, daca voi asta vreti, nu va lasati dupa ce zic aia de acolo! e o mare idiotenie!
orice ar fi nu dezarma!
www.adriatica.net/wallpapers/index.htm" target="_blank"> my love, Adriatica
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
Salviae spune:
Anca,ai rezolvat treaba cu fisa medicala?O ai in mana?Cand incepeti gradinita?Ma gandesc ca mai intai trebuie sa faceti niste analize si apoi.Ati ales gradinita?Sunt locuri pe la voi.La noi,cum am inteles nu prea sunt:-(
Mariaa spune:
Salviae, la voi cum a fost la vizita la domiciliu?? au fost interesati de ce anume?? esti intrebat in faza asta unde o sa doarma bb si chestii din astea??
ce v-ati dori voi? fetita, baiat? si cat de mare??
te rog nu fii invidioasa pe mine pentru curs, in curand o sa fiti chemati si voi, sunt sigura
pup toate fetele
edit: colindand pe net dupa informatii am dat peste www.adoptiiromania.ro/files/Interior%20Despre%20Adoptie_200824393362.pdf" target="_blank">asta, sper sa va fie si voua de folos.
www.adriatica.net/wallpapers/index.htm" target="_blank"> my love, Adriatica
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
zambarici74 spune:
Salutare fetelor!
Am disparut ca magarul in ceata din motiv de lipsa de timp.
Am facut si vizita numarul 2 ... apoi 3, 4, 5, 6 ... urmeaza alte vizite (sper sa nu fie prea multe).
So! Suntem in perioada de imprietenire, de cunoastere.
Dupa prima vizita, cand imi venea sa fug, acum as vrea sa fie deja la noi.
Nu este lipicioasa, nu se baga in sufletul meu, dar ... de abea ne cunoastem. Si nu mai are timp sa se bage in sufletul meu pentru ca este topita dupa consort.
Cei de la DPC ne-au spus ca o sa dureze cam 4-5 luni pana o sa o putem lua acasa.
Zambarici
Salviae spune:
Mariaa,m-au sunat cu o zi inainte si au zis sa fim acasa amandoi.Eu am ajuns mai repede si am stat de vorba impreuna (cele 2 asistente sociale si cu mine),iar cand a sosit sotul meu,ne-am impartit in 2 "grupe".Eu in camera de zi cu o asistenta,sotul in bucatarie cu cealalta, am raspuns la o multime de intrebari. Dupa aceea sotul s-a dus inapoi la servici si noi am mai stat de vorba inca o ora Asistentele (mai ales cea in varsta) a fost foarte cumsecade,a raspuns la TOATE intrebarile mele,de ex.cati copii adoptabili sunt in judet,ce sanse avem,de ce nu se dau copii in plasament la familii adoptive la noi in judet,etc...etc...Nu au vazut nicio camera.E drep,cu o zi inainte am terminat zugraveala si nici covoarele nu erau inca puse Au zis sa nu-mi fac griji ca o sa mai vina si o sa stea de vorba si cu fiica mea atunci.Intre timp fiica mea a sosit acasa de la scoala ,dar tot nu au stat de vorba...Cam asta era.Au fost foarte simpatice.
Am primit si noi niste pagini din cartile lui Amy Neil Slater-Manualul parintelui adoptiv,Marjorie Morrison-Discutand despre adoptie cu copilul adoptat,Ada Diana Gabor-Cand si cum trebuie sa-i spun copilului meu ca este adoptat?, Abandon maternal-Efectele abandonului asupra copilului de Elene Barac si inca cateva...vreo 2oo de pagini,majoritatea informatii utile.
asi spune:
Zambarici felicitari pentru ca v-ati gasit.Inca o mamica fericita.
Salviae tu de unde esti?Ma bucur ca intalnirea a decurs bine.Asa si trebuie sa se intample , numai intr-o atmosfera placuta se poate face o evluare corecta a familiei.
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.