M-am hotarat......adoptie(52)
Raspunsuri - Pagina 15
miha74 spune:
seara buna!
mai apuc si eu sa scriu...de data asta din Barcelona. Ma fofilasem initial, dar s-a intors ca un bumerang, asa ca intr-o saptamana a trebuit sa cumpar bilet, cazare, tot tacamul. Dar nu am plecat cu mana goala, am luat-o pe Laura cu mine, asa ca tati si bunica au ramas doar cu Matei scump si drag acasa. Dar maine ma intorc... iar acum nu ma ia somnul deloc....
tzuni- bine ai revenit pupici la Maria invatacel
ma bag si eu in discutia apropos de copii bolnavi sau nu. Este un risc foarte mare, pe care din pacate nu il putem controla in nici un fel, ca poate fi ceva genetic...sau de la nastere...sau chiar accidental cand este deja la noi...si noi cand am intrat in subiect si ne-am zis ca daca mi s-ar fi propus un bb bolnav, nici eu nu l-as fi acceptat...si totusi
... mi s-a propus un bb cu scor apgar 6 la nastere, ramas fara oxigen un minut, reanimare...fara numar. Un amic medic care s-a interesat de soarta lui la spitalul unde s-a nascut, mi-a zis "nu-l lua! ca in clasa a cincea vei da spaga sa treaca clasa", si totusi l-am luat, i-am facut analize de tot felul, ni s-au pus diagnostice foarte grav, dar nu a mai contat, mi-am zis ca orice s-ar intampla cu acest copil va fi al nostru. A fost primul si ultimul copil pe care l-am vazut. Acum suntem binisor, facem kinetoterapie, dar tot avem un retard motor. Este un caz, nu trebuie generalizat.
in schimb ce sfat pot da eu fetelor, nu va mai faceti planuri... ideea este sa nu stati sa sa va uitati la asistentele sociale ce spun ele...ati citit ce a spus Asi? sunt copii adoptabili in Cluj (sau am citit eu stramb), cand aveti atestaul incepeti si dati buzna, cu faxuri, cu telefoane. Nu asteptati sa va sune asistenta sociala.
puteti accepta plasamentul, este stresant, este o "sarcina" foarte grea, uneori ajungem la perfuzii (cand te suna ca vrea naturala sa il vada) dar si ce daca! suntem asa de fericiti in acest moment si suntem atat de pozitivi incat restul conteaza mai putin.
eu am in fata mea fete care au reusit, deci vom reusi si noi.
sper sa nu fi suparat pe nimeni, am vrut doar sa va impartasesc experienta mea, si prejudecatile mele...inainte si ...dupa....
o seara frumoasa,
Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997)
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
miha74 spune:
La multi ani DAVID! sa fii sanatos si iubit!
Liliana sa va traiasca tanarul scolarel! tot asa studios este?
tu tot in plasament l-ai avut, nu? avand in vedere ca l-ai luat la cateva zile.... tu ai inceputu sa le povestesti despre adoptie?
am si eu nevoie de un raspuns- pe 9 octombrie s-a depus dosarul pentru deschidere procedura, am numar de inregistrare, dar inca nu am termen. Este normal? asa de mult dureaza. diciu, sabina, anca, la voi cum s-a intamplat?
asi- am vazut ca si la voi s-a depus dosarul pentru incredintare....bafta! Nu puttei sa o luati acasa macar in week-end?
irene- cum e cu pitica acasa?
Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997)
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
asi spune:
Miha din pacate nu putem sa o luam acasa in we.Si distanta e prea mare si Razvan ar fi complet bulversat daca am duce-o inapoi , pentru ca o asteapta prea tare.
Tzuni e o minune Maria ta.Dar sa stii ca de data asta a spus o miciunica
Fetelor nu are rost sa purtati discutii pe tema riscului pentru ca e o poveste fara sfarsit.In momentul in care ne hotaram pentru un copil ,biologic sau adoptat ,ne asumam un risc.La adoptie e mai usor pentru ca poti evalua copilul.Restul tine de personalitatea fiecaruia.Nu toti putem adopta copii romi sau alte etnii, cu mici sau mari probleme de sanatate, cu "antecedente in familie, cu parinti necunoscuti, copii din incest, etc dar asta nu inseamna ca unii sunt mai buni si unii mai rai.Suntem diferiti si atat.
Mami de Razvan si de Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Mariaa spune:
Tzuni, durere Maria ta deci esti o 'muuuuu' violeta (a se citi Milka) sau una autohona?? simpatica foc Maria
sa aveti o zi frumoasa cu mult soare in suflet si-n ochi
+6
www.adriatica.net/wallpapers/index.htm" target="_blank"> my love, Adriatica
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
claudia72 spune:
Buna seara,
Miha ce face Matei, este bine? AM vazut ca ai deschis procedura- mult succes.
Irene cum este cu cea mica acasa?
Sabina
Diciu
Mishaiti doresc un
MAMI DE BIANCA
Toate lucrurile bune se intampla celor ce asteapta.
crisis81 spune:
miha74 ai perfecta dreptate. Niciodata nu poti sti ce-ti rezerva viata. Tu ai stiut ca acela este copilasul vostru si nimic nu te putea opri sa-l iei acasa. Drum bun maine!
Eu nu inteleg de ce eu nu pot sa iau in plasament un bebe mic. Am inteles ca este exclus asa ceva la noi. Sper sa ma luminati si sa ma calauziti si pe mine cum va trebui sa procedez.
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">Poze...
liliana csaki spune:
Claudia72, am modificat in listuta de cum ti-ai anuntat noul statut(deasupra de aspitante)
Miha, da l-am avut in plasament, era inainte de legea asta si era mult mai usor de obtinut. Laura stie deja de multa vreme(avea 4 ani cand i-am spus prima data), din cand in cand mai intreaba cate ceva, mai reluam subiectul, David inca nu, mi se pare inca prea nestiutor. In curand o sa deschidem si cu el discutia, sa vedem cum va fi.
Mariaa spune:
'neatza
criss, cred ca depinde de fiecare centru cum lucreaza; din ce mi-am dat eu seama din discutii, ca sa poti intra pe plasament presupune o munca destul de sustinuta si colaborare buna intre asistentul social de la DPC si asistentul social din maternitate care lucreaza direct cu naturala; acolo daca rotitele se misca repede se poate obtine un prim acord al naturalei pentru dare spre adoptie, chiar daca pana la final mai sunt cateva faze in care mai apare si ea.
ma echipez sa plec la 'curs'. sa aveti o saptamana buna si de ce nu, sa avem parte de vesti bune saptamana asta, de mamici noi
+6
www.adriatica.net/wallpapers/index.htm" target="_blank"> my love, Adriatica
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
asi spune:
Mariaa succes la curs!Ai ajuns la jumatatea cursului.
Eu sunt racita cobza.
asi spune:
La multi ani Sabinuta!
Sa va traiasca puiuta Diciu si sa se schimbe certificatul de nastere cat mai repede.Succes miercuri!
Cum a fost la turta?