Gradinite in companiile cu peste 200 de angajati

Gradinite in companiile cu peste 200 de angajati | Autor: mama_lui_alex

Link direct la acest mesaj

In data de 6 octombrie 2008 a fost adoptat un proiect de lege, in urma amendamentelor depuse in Senat, care da posibilitatea companiilor cu mai mult de 200 de angajati sa ofere gradinite pentru copii acestora. Societatile comerciale vor obtine autonomie organizatorica si functionala privind conducerea institutiilor de invatamnt prescolar. Ele vor fi scutite de impozitul pe profit care va fi investit in gradinite. Daca initial proiectul viza universitatile, dupa dorinta parlamentarilor, acum au fost introduse societatile comerciale cu peste 200 de angajati. Ministerul Eduatiei si Ministerul Finantelor trebuie sa elaboreze metodologia aplicarii acestei legi in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii.

Punerea in practica a noii legi ar putea fi executata in primavara anului viitor, atunci cand va incepe goana dupa locurile din gradinite. Pana acum erau acoperite doar doua treimi din cererile pentru locurile in invatamantul prescolar si peste 300 mii de copii au ramas fara un loc in gradinita in 2008.

sursa: Hotnews.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Problema acum nu mai sunt spatiile ci educatorii. S-au construit multe spatii noi pentru gradinite de stat, dar din pacate nu sunt educatori pentru ele. La gradinita la baietii mei sunt o serie de suplinitori care se "scolesc" acum pe langa educatoarele mai experimentate. Luna aceasta se da in folosinta corpul nou de cladire si nu au educatori!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelapriboi spune:

mama_lui_alex ,te rog sa-mi spui si mie ce numar are acest proiect de lege sau daca il ai in varianta electronica mi-ar fi de mare ajutor.

multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Citat:
citat din mesajul lui angelapriboi

mama_lui_alex ,te rog sa-mi spui si mie ce numar are acest proiect de lege sau daca il ai in varianta electronica mi-ar fi de mare ajutor.

multumesc,

ANGELA

Este un proiect de lege al celor de la Partidul Conservator. Senatul deja a aprobat acest proiect, legea se afla acum pe drumul promulgarii.
Din pacate legea nu a fost inca publicata in Monitorul oficial..stiu doar ca proiectul a fost aprobat de Senat in data de 6 oct.2008. Indata ce am detalii revin cu informatii noi.Oricum legea va fi urmata de niste Norme..care vor trece prin "poarta" Ministerului educatiei..sper ca aceasta lege sa poata fi intr-adevar aplicabila incepanad cu anul viitor.

Revin..oricum mi se pare un lucru bun..si sper sa fie si aplicabil.

Mergi la inceput

multumesc pentru raspuns.vroiam sa vad forma proiectului ,ca sa vad despre ce e vorba.
Daca afli ceva te rog sa postezi la acest subiect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui mama_lui_alex

In data de 6 octombrie 2008 a fost adoptat un proiect de lege, in urma amendamentelor depuse in Senat, care da posibilitatea companiilor cu mai mult de 200 de angajati sa ofere gradinite pentru copii acestora.

"da posibilitatea companiilor cu mai mult de 200 de angajati sa ofere gradinite pentru copii acestora" nu inseamna ca firmele cu mai mult de 200 de angajati chiar se vor apuca sa infiinteze gradinite pt copiii angajatilor.Inseamna ca pot sa fac asta daca vor.

Eu zic sa nu ne ambalam prea tare.Lucrez la o firma mare si tare ,cu peste 1000 de angajati : nu vor sa faca nici macar o serbare de Craciun cu brad si Mos pt copiii angajatilor.Si nimeni nu-i poate obliga.Sa se complice cu o gradinita...cred ca e exclus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si eu am lucrat pana acum cateva luni pt o companie cu peste 1000 de angajati. Si am avut si eu aceasta initiativa cu gradinita... dupa ce am organizat prima petrecere de Craciun

Si m-am apucat sa fac un sondaj cu diferite intrebari: peste 60% din angajatii care aveau copii mi-au raspuns ca nu sunt interesati, pt ca, in general, ei duc copiii la gradinita langa casa, astfel incat sa ii ia bona/bunica etc de acolo, ca nu pot pleca in fiecare zi la ora fixa de la serviciu, ca sa-si duca() copilul acasa. Alti vreo 25% mi-au zis ca ei merg la gradinite in limba engleza/germana sau catolica/ortodoxa etc etc specializata si nici nu le trece prin cap sa schimbe, nici macar daca le plateste compania gradinita, ceea ce de fapt voiam noi sa oferim ca avantaj competitiv!!!

Ca atare, am lasat-o balta!

In concluzie, nici daca ar face gradinita, ceea ce sincer ma indoiesc, pt ca nu ii obliga nimeni, nu stiu cat succes ar avea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aneline spune:

Daca nu sunt ei in stare sa faca gradinite pentru institutiile de stat cu multi angajati (unde majoritatea au salarii de 500 de ron si nu-si permit sa dea copilul decat la gradinita de stat), macar pentru copilasii intre 2 si 3 ani care altfel nu sunt primiti la gradinita de stat ca nu au varsta minima, iar parintii nu-si permit sa-i dea la "particulara', cu ce ar putea influenta companiile private sa faca...

Mergi la inceput

Legea a fost promulgata.
Acum sa vedem cate companii or sa infiinteze gradinite.
Asteptam noutati.
Din cate am citit se pare ca exista o companie de cablu si telefonie in Bucuresti care ofera angajatilor acest beneficiu.
Asa ca se poate .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

la noi e ca in bancul cu " cand fu Tica ...nu fu Tache". sau.
ideea e super, dar pana cand se va pune in aplicare se face...

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

dupa parerea mea, companiile cu peste 200 de angajati care ar putea infiinta gradinite sunt cele private - cele de stat probabil nu vor avea fonduri pentru asta

insa pentru ca ideea - care in principiu suna bine - sa functioneze - ar mai trebui sa fie destui copii mici ai angajatilor acolo
insa in companiile private maricele majoritatea angajatilor sunt tineri si fara familie

in plus, ar mai trebui ca angajatorul sa te trimita acasa la un 17-18 ca nu fii nevoit sa tii copilul legat de tine pana la ora la care pleci :)
altminteri, trebuie sa platesti bona sau sa ai bunici si sa asiguri transportul copilului acasa la distante gen pipera-baneasa pana in militari sau drumul taberei sau berceni

o idee mai buna ar fi ca firma sa-ti acopere macar o parte din cheltuielile cu gradinita si atunci ai avea posibilitatea de a alege ceea ce este mai bine pentru copil si familie, in fucntie de situatia in care se afla fiecare

Mergi la inceput