Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (66)
Raspunsuri - Pagina 5
ariya spune:
MODIFICATI-MI SI MIE CARUCIORUL PE PRIMA PAGINA,VA ROG SI DPN-UL IN 10/02/2009....CHIAR DACA MERGE TOTUL BINE,CEZARIANA VA FI PE 01,02/02/2009....DR MEU ESTE PROF. DR. PELTECU,SPITALUL FILANTROPIA...MULTUMESC...
Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani, 22+Mihai Christian
deliafairais spune:
edinutza, ma bucur mult ca ai vazut ce e bebe! sa iti traiasca fetitza si sa iti aduca numai bucurii! o sa vezi ca o sa gasesti un nume frumos care sa o reprezinte. eu mi-am dorit dintotdeauna un David (inseamna cel iubit, sau dragalas, si Dzeu l-a numit -un om dupa inima Lui-) si o Eliza (cea care il cinsteste pe Dzeu). eu cred ca numele defineste un om, si imi doresc mult ca bebeii mei fie asa cum se numesc!
27 DAVID
miereamara spune:
Nu pot dormi, e cinci dimineata aici si m-am trezit cu niste arsuri...cred ca ma apuc sa fac o painica, am cumparat ieri tot felul de seminte (de floarea soarelui, bostan) si m-am gandit sa le pun in paine.
Ariya felicitari pt baietel, asta da surpriza!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
Carmen_Marieta spune:
Salutare burticutze,
Fetele pt arsuri in afara de Maalox, Dicarbocalm, am putea sa bem si ceaiuri ceva?? Eu nu mai pot, cand ma apuca trebuie sa iau 2 Dicarbocalm unul dupa celalalt... si in prospect scrie 3-4/zi
ASm niste arsuri ingrozitoare, culmea e ca nu mananc alimente acide, cred ca renunt si la fructe... off
Poze ..
http://bd.lilypie.com/W4rsp3.png
20+ Maria-Alexandra
Doamne ajuta-ne sa ne creasca mari si sanatosi bb-ii.
Selene_Bunny spune:
pusyketa, pot sa iti spun cazul lui iubi:
Conform legii, pentru un an de munca, numarul de zile de concediu de odihna este de 21 de zile lucratoare. Pe parcursul acestui an de munca, daca ai nevoie de invoiri, sa zicem, cum a avut el, pentru diverse probleme, orele / zilele de invoire se scad din aceste 21 de zile. Stiu ca si lui i-au scazut aceste zile, pentru ca, pana la urma, ii ramasesera doar vreo 14 zile de concediu, pe care le-a luat integral in august.
Ei, in septembrie, si-a luat concediu medical alte 14 zile, mai intai 7 si apoi prelungire, inca 7. Pe urma si-a bagat lichidarea. Din cate am vazut eu pe fluturasul de salariu, salariul realizat notat este mai mic decat salariul realizat atunci cand si-a luat concediu de odihna. Deci diferenta de bani este.
Uite ce am gasit:
http://www.pentrufemei.ro/articole/cariera/locul-de-munca/concediul-de-odihna/cum-se-acorda-concediul-de-odihna---1050.htm
Cum se acorda concediul de odihna
----------------------------------------------------------------------
Concediul de odihna este un drept pe care salariatii il au garantat anual si platit, atat prin codul muncii, cat si prin alte legi speciale.
Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an calendaristic, integral sau fractionat. La cererea salariatului, concediul de odihna se poate efectua fractionat, cu conditia ca una dintre fractiuni sa nu fie mai mica de 15 zile lucratoare.
Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare. Aceasta perioada variaza in functie de:
domeniul de activitate in care-si desfasoara activitatea;
vechimea in munca a fiecarui salariat;
varsta;
tipul contractului de munca in vigoare pentru respectivul salariat.
De regula, programarea concediilor de odihna se va face la sfarsitul anului pentru anul urmator.
Pe durata concediului de odihna salariatii au dreptul la o indemnizatie ce nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva si prevazute in contractul individual de munca.
Indemnizatia trebuie platita de angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.
Zilele declarate sarbatori legale si zile nelucratoare nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
Salariatul este obligat sa efectueze in natura concediul de odihna in perioada in care a fost programat, cu exceptia situatiilor prevazute expres de lege sau atunci cand, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.
Daca in timpul concediului de odihna intervine una dintre urmatoarele situatii: salariatul se afla in concediu medical, este chemat sa indeplineasca indatoriri publice, este chemat sa satisfaca obligatii militare (altele decat serviciul militar in termen), salariatul urmeaza sau trebuie sa urmeze un curs de calificare, recalificare, perfectionare sau specializare (in tara ori in strainatate), concediul de odihna se considera intrerupt.
Efectuarea concediului de odihna se intrerupe in cazul in care salariata intra in concediu pentru maternitate, ca si in cazul in care salariatul este rechemat, prin dispozitie scrisa a conducerii unitatii, numai pentru nevoi de serviciu neprevazute care fac necesara prezenta salariatului in unitate. In situatia rechemarii, cei in cauza au dreptul la rambursarea tuturor cheltuielilor de transport, precum si a cheltuielilor legate de efectuarea concediului in alta localitate, egale cu sumele cheltuite pentru prestatia de care nu mai pot beneficia din cauza rechemarii.
In aceste cazuri salariatii au dreptul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa incetarea situatiilor respective sau, eventual, la o data stabilita printr-o noua programare in cadrul aceluiasi an calendaristic.
Indemnizatia nu se restituie daca concediul, o data inceput, a fost intrerupt, ci se va face o regularizare intre indemnizatia cuvenita zilelor de concediu neefectuate si salariul cuvenit pentru perioada lucrata dupa intreruperea concediului. O data programata perioada restanta a concediului de odihna, angajatorul va plati salariatului indemnizatia cuvenita pentru aceasta parte.
Salariatii carora le-a incetat contractul de munca au dreptul la compensatii, daca nu si-au efectuat concediile de odihna.
http://www.codulmuncii.ro/titlul_3/capitolul_3/sectiunea_1_1.html
Bun, acum despre concediul medical:
http://www.e-transport.ro/CONCEDIUL_MEDICAL_DURATA_MAXIMA_SI_INDEMNIZATIA_C-i57-news7579-p81.html
Pentru acordarea concediului medical si a indemnizatiei aferente trebuie sa fi lucrat cu acte in regula cel putin 6 luni, in ultimele 12 luni.
Potrivit legii, durata de acordare a concediului medical e de cel mult 183 de zile intr-un interval de un an.
Cum se plateste indemnizatia
- boala obisnuita - 75% din salariu;
- accident de munca - 100% sau 80%, dupa caz;
- boala infecto-contagioasa din grupa A - 100%;
- boala cardiovasculara - 75%;
- urgenta - 100%;
- sarcina - 85%.
http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_4013/Ordonanta/de/Urgenta/privind/concediile/si/indemnizatiile/de/asigurari/sociale/de/sanatate.html
Ceva nu mi-e mie in clar cu ceea ce au spus cei de la firma unde lucrezi... Pentru ca, pentru prenatal, iti trebuie minimum 12 luni lucrate si cotizate la CAS inainte de a intra in prenatal. Pentru medical, iti trebuie minimum 6 luni, in ultimele 12 luni. Daca scazi durata concediului de odihna si a prenatalului, nu-ti raman minimum 6 luni in ultimele 12 luni?
cu Daria Nandini
AMR 12 saptamani
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
Selene_Bunny spune:
ariya, ce surpriza, felicitari oricum! Eu am intrebat de tine mai demult, cand am zis ca lipsesc multe fete de la apel... Ai grija de tine, sanatate multa!
miere, transmite-i si lui cris30 sanatate! Naspa ca iar e in spital, of...
cu Daria Nandini
AMR 12 saptamani
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
pusyketa spune:
ariya,nu fii suparata,suntem foarte multe,la inceput am avut si eu momente cand am aveam impresia ca scriu si nu vede nimeni,dar mi-am dat seama ca suntem multe,multe,e greu sa raspunzi fiecareia.....
In alta ordine de idei,mare grija cu sarcina! Daca ai reactiile astea urate la medicamtn,nu ar trebui sa ti-l schimbe? De ce nu anunti medicul?
selene,deci tre sa le dau banii inapoi.....dap,dar intrebarea este.....ce baza legala au sa-mi ceara banii inapoi,atata timp cat ei m-au platit la negru,caci in cartea de munca e trecut salariul minim?
25+
VINE BEBE!
ela2233 spune:
sal
va scriu si eu un pic pe fuga ca ma asteapta mama sa o ajut la muraturi si am cam tras chiulul(noi locuim cu parintii mei)
ieri la dr. a fost ok d-na dr. tufan aurelia e super de treaba doar ca are un aspect mai barbatesc dar in rest e ok
bb a ramas tot fetita
la multi ani la sarbatorite
felicitari pt baietei / fetite
si acum fug ca ma bate mama
22+ andreea raisa
http://bd.lilypie.com/9E3bp3.png
http://www.flickr.com/photos/28705464@N07/
ariya spune:
miere,multumesc....te intreb si eu cava...eu ma epilez numai la cosmetica,pt ca singura nu pot sa ma fac inghinal,ma doare rau...tu,ca sa te faca de tot,ai stat in fundu' gol?eu mor de rusine...semintele de pus in paine la iei de la supermarket sau de la magazine bio?
ce inseamna faina de grau arnaut si unde se gaseste?
pusyketa,mi-a spus dr ca se intampla asa...prefer sa tremur decat sa-mi risc bebeul,ce sa fac...
eli,multumesc pt cont si password,am trimis nr mele de tel...
fetelor am pus si eu in functiune masina de paine,dar,am o nedumerire:cum masurati voi drojdia?eu am din aia uscata,pliculet de 100g...in reteta zice ca se poate pune 2% din cantitatea de faina pusa,deci cat?multumesc....
Amedeo 10 ani,Annamaria 7ani, 22+Mihai Christian