Taxa la Biserica
Raspunsuri - Pagina 6
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mirela.d
Asta da. D-aia isi boteaza oamenii copiii ca sa aiba si preotii ce manca. |
Nu ma mir ca atat ai putut intelege...hai sa spunem ca esti obosita,astenie de toamna..
Nu ti-e rusine sa aperi preotii care fac de ras biserica si sa trimiti oamenii sa-si boteze copiii pe camp?
Intrebare retorica...
mirela.d spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ladyJ
Nu ma mir ca atat ai putut intelege...hai sa spunem ca esti obosita,astenie de toamna.. Nu ti-e rusine sa aperi preotii care fac de ras biserica si sa trimiti oamenii sa-si boteze copiii pe camp? Intrebare retorica... |
Desi e o intrebare retorica, iti voi raspunde. Nu, oamenilor care sustin ca i-o ingropa si pe ei cineva si ca nu au nevoie de preoti, le recomand sa se duca si sa-si faca singuri slujba pe camp. Si sa-si boteze copii acasa intr-o galeata!
Off topic: Sunt curioasa ce meserie oi avea tu.
Stanescu spune:
Citat: | ||||||
Desi e o intrebare retorica, iti voi raspunde. Nu, oamenilor care sustin ca i-o ingropa si pe ei cineva si ca nu au nevoie de preoti, le recomand sa se duca si sa-si faca singuri slujba pe camp. Si sa-si boteze copii acasa intr-o galeata! Off topic: Sunt curioasa ce meserie oi avea tu. |
Da' de ce pe camp, mai? Adica ce, nu mere la cimitir fara popa? Ei, eu momentan n-am nimic in perspectiva , da' cum niciodata nu poti sti ce ti se intampla, cei apropiati stiu ca daca indraznesc sa imi cheme vreun popa, ma intorc sa-i bantui.
Iar copilul l-am botezat de dragul soacrei si al nasei, da' cu vorbit inainte sa nu o bage cu capul in apa, sa nu-mi traumatizeze copilul - aveam io obsesia asta.
mirela.d spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui Stanescu
Da' de ce pe camp, mai? Adica ce, nu mere la cimitir fara popa? Ei, eu momentan n-am nimic in perspectiva , da' cum niciodata nu poti sti ce ti se intampla, cei apropiati stiu ca daca indraznesc sa imi cheme vreun popa, ma intorc sa-i bantui. Iar copilul l-am botezat de dragul soacrei si al nasei, da' cu vorbit inainte sa nu o bage cu capul in apa, sa nu-mi traumatizeze copilul - aveam io obsesia asta. Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. |
Pai cred ca cimitirele sunt in administrarea Bisericilor. Asa ca doar campul ramane.
ariel_7000 spune:
eu eram aia cu molifta:)) da, am facut-o ca sa ma primeasca in biserica la botezul copilului meu, caci pe cumnata mea nu a primit-o fara. e ok acum?
si poate ca unii dintre noi credem in Dumnezeu, in cele Sfinte, dar ne-am pierdut increderea in INSTITUTIA BISERICII, care asta a ajuns...o institutie! pai in cazul asta ar fi bine sa aiba si un call center, o secretara, ca sa pot sa-mi fac o programare pt molifta, ca sa nu mai stau cu sanii plini de lapte si cu copilul urland de foame acasa, ca sa imi faca slujba aia...totusi, sa alergi zi de zi, timp de cateva zile bune, la "n" biserici...sa iti mai zic ca intr-un din biserici m-am hotarat sa stau sa astept pana se intorcea preotul de acasa si am stat 1 ora singura cu un mort pe masa??? eu si mortul, singurei! in rest nimeni...nici macar o lumanare nu aveam de unde sa iau, ca era pustiu...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
gabriella1 spune:
Citat: | ||||||
Desi e o intrebare retorica, iti voi raspunde. Nu, oamenilor care sustin ca i-o ingropa si pe ei cineva si ca nu au nevoie de preoti, le recomand sa se duca si sa-si faca singuri slujba pe camp. Si sa-si boteze copii acasa intr-o galeata! Off topic: Sunt curioasa ce meserie oi avea tu. |
esti cumva preoteasa sau vreo maicuta aciuata pe la manastirea Tanacu?!ca prea-i aperi pe preotii fara nici un Dumnezeu!
www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245
ladyJ spune:
Citat: | ||||
Off topic: Sunt curioasa ce meserie oi avea tu. |
Oi? ´´oi avea?´´ Ma rog..
Cu siguranta nu sunt POPA
Daca te roade curiozitatea, poti incepe sa dai cu presupusul.Ai 10 incercari.Daca nimeresti primesti un ou Kinder!
Stanescu spune:
Mirela, cata vreme la lege scrie ca inmormantarile se fac numai in cimitire, nu vad ce discutam - credincios sau ateu, toti au dreptul sa fie inmormatati acolo - sau ateii si sinucigasii ii ingropam la raspantii cu fata in jos? oricum, io vreau la crematoriu
Ariel, te inteleg. Io molifta n-am facut si i-am zis clar soacrei mele ca asta nici nu intra in discutie (am acceptat s-o botez, da' asta era deja prea mult) si, dupa cum am spus, nu m-a intrebat nime nimic - daca intreba, ii ziceam cu seninatate ca nu e treaba lui, io il platesc sa boteze copilu, nu sa-mi ia mie interogatorii.
Deci pentru mine, popii astia care iau bani sunt mult mai comozi. Dar le inteleg si pe fetele care sunt credincioase si intr-adevar sunt puse in situatii neplacute din cauza asta.
ladyJ spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui gabriella1
esti cumva preoteasa sau vreo maicuta aciuata pe la manastirea Tanacu?!ca prea-i aperi pe preotii fara nici un Dumnezeu! www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea? Gabriela "Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele. ajutati-l pe Bogdanel! http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245 |
Nu mey, e contabila de la Tanacu.
mirela.d spune:
Ariel, fara suparare, vrei ca preotul sa stea numai in biserica? Probabil ca si el ca tot mul, pana s-a spalat, pana s-a imbracat, pana cine stie ce o mai fi facut, a durat ceva timp pana a ajuns la biserica. Nu mi se pare un capat de lume. Insist, preotii sunt si ei oameni, au necesitati, au sotii, copii.... Ce ti-ar fi facut daca ajungea mai repede? De ce era o urgenta? Ca doar nu erai la doctor. Zau, asa.
Si in al doilea rand, sa nu uitam ca Biserica nu este numai Casa Domnului ci si o institutie, cum bine ai zis. Pentru tine probabil ca easte doar o institutie. Pentru altii este si Casa Domnului dar si o institutie cum preotii sunt atat slujitorii Domnului cat si oameni.
P.S. Molifta de 40 de zile era normal sa o faci la 40 de zile nu ca sa te primerasca in Biserica. Deci... ai facut-o doar ca nu te primea in Biserica. Si sincera sa fiu, nu ar fi rau sa aiba un call center si secretara. Nu ar prejudicia cu nimic Biserica.